Orijinalini görmek için tıklayınız : esas avcıalr biziz
Alpaslan YELGEÇER
02.Kasım.2008, 19:34
herşeyin bir sonu vardır ya,acaba bu kaçak avcılığın ve far avcılığının da sonu varmıdır.bu yaptıkları hem kul hakkına girer hem suç saylır.şerefsizlere sorsan far avcılığı "avcılık".KÜFÜR YOK.duran hayvanı herkes vurur.bu yapılana avcılık değil"çapulculuk"denir.gece 2-3arası gidesin tavşana,farı tutaarsın hayvanın gözüne,al tüfeği omzuna,istresen nişan alma,bas tetiğe.bu mu avcılık?bunlara fırsat vermeyelim.eğer avcıysak kaçak avlananlara ve far avcısı çapulculara göz açtırmayalım.biz "avcı"yız.tüfeği omzumuza et için değil,doğanın bekçiliğini yapıp taze ve tabi bir nefesi içimize çekmek için takarız.biz avcıyız.kanımz az deli aksa da hayat bizim için dağlarda,kırlarda güzeldir.köpeğimiz en iyi sırdaşımızdır ve arkadaşımızdır.bizi o dağlardan hiçbir kuvvet ayıramaz-ölüm hariç-.esas avcılar biziz,o çapulcular değil
Karedeşim aynı fikirdeyiz.
Bu hafta yaklaşık 50 km yol yürüdüm. İnan ayakkabımın içi kan içindeydi. (Yanlış ayakkabı seçiminden) 2 keklik vuruldu. Başka arkadaşlar tarafından.
Ama vicdanımız rahat olduğundan diğer avı sabırsızlıkla ve de mutlulukla bekliyoruz.
Önemli olaN GECELERİ HUZURLU UYUYYABİLMEKTİR.
Saygılar.
fevzi dursun
03.Kasım.2008, 06:44
acımasız doğa şartları altında ayakta durmuş bu avlarımıza saygılı olmak gerekir. bu şekilde avcılık yapanlara ben avcı demem. kendilerinide avcı sıfatına koyupta bizim adımızıda lekelemesinler. av hayvaların zayıf noktasından yararlanıpta su başlarında, far avlarında, yavrulama zamanlarında av yapanlara avcı denmez. ha kendini avcı diyosa ben ona kalleş avcı derim.
kazım bozkurt
03.Kasım.2008, 07:07
aynen sana katılıyorum fevzi abi arkadaşında emegine saglık cok uzel fikirleri var
Mesut BÜLBÜL
03.Kasım.2008, 09:04
vallahi fevzi kardeşim aynen diyorum senin sözlerine katılıyorum canım kardeşim sayğılar sizlerede teşekürler diyorum
Alpaslan YELGEÇER
04.Kasım.2008, 16:09
eyvallah abiler.bu yolda mücadelemi herzaman vereceğim ve fikirlerimi de herzaman savunacağım.saygılar
Fevzi arkadaşımın dedikleri çok doğru.avcıları malesef böyle kalleş insanlar yüzünden toplumda yani bu konuya görsel olan 3.şahıslardan bahsediyorum hayvanları canice katleden eli tüfekli caniler olarak kabul ediliyor.üzerimize yapıştırılmış bu etiketi çıkarmakta tamamen bize kalıyor.ne millipark görevlileri nede kolluk güçleri bunu yapamaz.malesef diyorum çünki bunu yapanları bizden başkası bulamaz içimize karışmış durumdalar.yan masalarda geçen sohbetleri hep duyuyoruz ya ben aptalmıyım gündüz gidip saatlerce gezip yorulacağım gece gidip lambayla avlanıyorum diyor.aslında o avlanmıyor ........öldürüyor.onlara göre avcılık sadece öldürmek ......tane vurdum demek böbürlenmek tabi bunu yapmalarınında bir sebebi var onlara aferin diyenler var.bizde bunları ihbar etmiyoruz .çünki sanki müzevircilik gibi geliyor bize boş veriyoruz.aslında onların yaptığı açıkçası bir suç hem hırsızlık hem cinayet.hırsızlık , benim ruhsat çıkararak pul alarak cebimden ödediğim para ile edindiğim hakkımı bedavadan kullanıyorlar yani benim verdiğim parayı benim cebimden çalıyorlar hemde benim gece avlanılmış boş meralarda ertesi gün saatlerce boşa dolaşmama neden oluyorlar.cinayet , gece gözüne ışık tutulmuş bir av hayvanının yerine koyun kendinizi kaçma şansınız yok ne olduğunu görmeden bir patlama sesi ve ardından gelen ölüm.bu nasıl bir avlanma türü keyif bunun zevk bunun neresinde.Kulüpte yapılan her seçimde söz alıp bunu defalarca dile getirmişimdir arkadaşlar avcılığı et için yapan arkadaşlar varsa açıkça söylesinler arkadaş bunu ben et için yapıyorum diye inan ben onlara her hafta 1 kg et alacağım veya liste yapsınlar etçiler biz avcılar toplanıp onları doyuralım diye kimseden ses yok.yanlış anlaşılmasın avı öldürüp etini atmıyorum zevk için öldürmeyede aynı gece avı gibi şiddetle karşıyımda av eti tadımlık ya onu anlatmaya çalışıyorum.hepinize rastgelsin.saygılarımla.
fevzi dursun
07.Kasım.2008, 14:54
hasan kardeşim eline sağlık. bu ülkede vurduğu 800 bıldrcınla sanki bi mahta yapmış gibi kasıla kasıla parti veren örümcek zihniyetler varken ne yapılabilir. bi de bunu bi mahta gibi gösterip milliyet com da yayınlanması ayrıca bunu haber diye ileten basını bu mucidi ayakta alkışlıyorum. gençerimize örnek olabilecek bir haber hazırlamışlar. allah razı olsun tabi inanıyolarsa. ve bu ülkede o kadar yetkilinin bu durumu görmezden gelmesi dehşet ve endişe vericidir. ne diyelim kardeşim bu ülkede kör tuttuğunu götürüyor.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.