Orijinalini görmek için tıklayınız : dostalarım yardım
Tamer Kuvvet
04.Kasım.2008, 07:06
Değerli avkolik dostlarım sizlerden bi konuda yardım bekliyorum ben avcılık belgelerini topluyorum av pulu,av teskeresi, av belgesi gibi olmazsa olmazlar için kaç para masrafım olur bunların fiyatlarından haberdar olanlar lütfen bana yardımcı olsun şimdiden çok teşekkürler
kazım bozkurt
04.Kasım.2008, 07:14
kardeşim derdimiz aynı bende almaya calışıyorum ama şimdi buralarda avlanma belgesi vermiyorlar kurs kurulması için insan gerekli mesala limit 30 diye duydum 30 tane avcı uyesi lazım ki kurs acılsın avcılık belgesi alalım bu arada fiyatları daha iyi bilen bi abimiz yazarsa daha iyi olur bende daha tam bilgili deilim yani
fevzi dursun
04.Kasım.2008, 08:29
tamer daha öncede bu konuyu açmıştın bu konu hakkında seni bilgilendirmiştim.
Tamer Kuvvet
04.Kasım.2008, 08:31
fevzi abi fiyatlar değişmiş diye duydum tam bilemiyorum mesela av teskeresi ne kadara hallolur tam bilemiyorum ondan sordum
fevzi dursun
04.Kasım.2008, 10:51
YİVSİZ AVTÜFEĞİ RUHSATNAMESİ (TESKERE) ÇIKARABİLMEN İÇİN,
-Kaymakamlık Makamından ve Evrak Arşiv Büro Amirliğinden havaleli dilekçe,
-Devlet Hastanesinde Sağlık Raporu,
-Adliyeden Sabıka kaydı,
-Muhtarlıktan İkamet senedi,
-Nüfus Müdürlüğünden Vukuatlı nüfus örneği,
-Kimlik fotokopileri,
-3 Fotoğraf ile müracaatları alınır ve Müdürlüğümüz Genel Bilgi Toplama Büro Amirliğimizce aranıp aranmadıklarına dair Örnek 5 fişi düzenlenerek kayıt tetkiki yapılır. Daha sonra Kaymakamlığımızca onayları alınarak Vergi dairesine yatırılan makbuz dosyasına eklenerek ruhsat kartı düzenlenir.
NOT: Şayet Vatandaşlarımız silah devri yapıyorlarsa Kaymakamlık Makamı olurundan önce tarafımızca düzenlenen Noterlik devir belgesi ile silah devri yaparak belgeleri büromuza getirmek suretiyle dosyalarına eklenmektedir.
İRTİBAT : Ruhsat ve Tebligat İşlemleri Büro Amirliğimize ulaşabilmek için Müdürlüğümüz 882 02 03 ve 882 03 04 no’ lu Telefonlara bağlı olara dahili 120 ve 121 no’ lu dahili telefon ile ulaşılabilmekte ve öğrenmek istedikleri konular ile ilgili gerekli bilgiler vatandaşlarımıza verilmektedir.
AVCILIK BELGESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR,
1. Avcı Eğitim Kurs Bitirme Belgesi (Aslı).
2. Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi (Aslı).
3. Vergi Dairesine Yatırılmış Avcılık Ruhsat Harç Makbuzu Vergi Dairesinin Kodu : 9148 Avcılık Ruhsat Harcı
4. İkametgah İlmühaberi (Muhtarlıktan)
5. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi(T.C. Kimlik Numarası Yazılı Olacak)
6. Avcılık Derneği Üyelik Yazısı (2008 yılı).
7. 2 Adet Vesikalık Resim.
AVCILIK BELGESİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR,
1. Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi (Aslı).
2. Bağlı Bulunduğu Vergi Dairesine yatırılmış Avcılık Ruhsat Harcı. Dernek üyesi olanlar : 77,40 YTL. Dernek Üyesi Olmayanlar : 84,50 YTL (Ocak ayından sonra yatırılan harçlarda gecikme zammı uygulanmış olmalıdır. Aksi halde vize işlemi yapılmayacaktır). Vergi Dairesinin Kodu : 9148 Avcılık Ruhsat Harcı
3. Avcı Derneği Üyelik Belgesi (2008 yılı)
4. Avcılık Belgesi.
-Avcılık belgesi olmadan avlananlara idari yaptırım kararı (İdari Para Cezası) uygulanacak aynı zamanda avda kullandıkları silah ve vasıtaları müsadere edilecektir.
-Avcılık belgesi; 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununda “Onsekiz yaşını doldurmuş, silah taşıma ehliyetine sahip, bu kanuna göre avcılık belgesi almaya engel hali bulunmayan, avcılık ve av yaban hayatı ile ilgili eğitim almış ve sınavda başarılı olmuş kişilere başvuruları halinde verilen belgeyi ifade eder.” Şeklinde tanımlanmıştır.
-Avcılık belgesi her yıl vize edilir.Vize edilmesine ilişkin iş ve işlemler Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenir. Harç miktarlarının ocak ayı içinde maliye veznelerine yatırılması gerekmektedir. Aksi taktirde faiz tahakkuk ettirilmektedir.
Tamer sen yinede bağlı bulunduğun ilçenin avcılar klübüne git. her avcılar klübünün kendine ait bir takipçisi bulunur. oradan daha sağlıklı bilgiler alırsın. kolay gelsin kardeşim...
Tamer Kuvvet
04.Kasım.2008, 12:14
Fevzi abi gerçekten çok sağol çok yararlı oldu teşekkürler.
Mesut BÜLBÜL
04.Kasım.2008, 13:49
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif fevzi kardeşim helal be sana gözündende kacmıyor aklındanda http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif bu yapmış olduğun cömert karlığı insanın babası olsa yapmaz beya
TAMER SEVİLDİĞİNİ BİLESİN KARDEŞİM bunları yazmak adamı 1 ğününü alır bana göre alın belgelerinizi cezalar vede şartlar ağır iyi edersiniz şimdilik selamlar sayğılar herkeze
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.