PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Böcek ve Yılan Sokması...

naz gülhan
05.Kasım.2008, 18:30
her avcının yanında bulunmasına inandıgım iki ilaç böcek ve yılan sokmalarına karsı histavet ve atropin hakkında bilgi rica ediyorum bu ilaçlar tek tek mi yoksa birliktemi daha iyi sonuç verir ve kaç cc olarak hangi bölgeye enjekte edilir ve yılan yada böcek sokmasını geç anladıysak yinede yapmakta fayda varmı tşk

hamza ercan
05.Kasım.2008, 18:43
BU İLAÇLAR AVCI İÇİN Mİ YOKSA KÖPEK İÇİN Mİ?ÇÜNKÜ HİSTAVET VETERİNER İLACI???????

naz gülhan
05.Kasım.2008, 19:13
Ben köpekleri kastedip sormuştum...

Mesut BÜLBÜL
06.Kasım.2008, 08:04
arkadaşlar bu konuyu detaylı olarak acarsanız daha iyi anlaşılacak sanırım bu bir cantamızda av hayvanı icin bulundurmamız gereken bir veteriner ilacı diyilmi ayrıca kullanmakicin bilgisi olan arkadaşlarımız veterinerimiz sitemizde mevcutta var biliyoruz ondan bizleri tam bilgilendirmesini rica edelim akrepte sokabilir yılanda ısırabilir böcekte cantamızda bulunsun derim cükü benimde 20 gün önce kekliğe cıktığımızda yılanın kenarından farketmeden gecti aramızda 1,5 metre 160 cm gibi boyu vardı boz yörümü desem pekte hoşlaşmam ama sıktım kafasına kafa 20 cm havada iyi bir konuya deyin mişsiniz faydalı bilğiler bunlar ne kullanmak lazım allah göstermesin yinede bellide olmaz lazım olur selamlar sayğılar şimdiden bilğisiolan yazarsa memnun oluruz

unforgiven
06.Kasım.2008, 08:45
Ayrıntılı cevap geliyor canım abim...

Saygılarımla...

Mesut BÜLBÜL
06.Kasım.2008, 10:48
SAĞOLASIN CANIM KARDEŞİM BEKLERİM SELAMLAR SAYĞLILAR

unforgiven
06.Kasım.2008, 21:56
Ava çıkarken daima yanımızda olması gereken malzemelerden bir tanesi de bir şişe ATROPİN veya HİSTAVET dir.

Avdayız ve köpeğimizi yılan veya böcek soktuğunu farkettik.Şimdi ne yapacağız?

Hiç endişe etmeye gerek yok.Yapacağımız ilk şey ısırığın olduğu bölgeyi tesbit edip kan akışını durdurmaktır.Fakat ısırığın olduğu bölge baş gibi bir yerdeyse veya vücudun üzerinde bir noktaysa pek yapacak birşey kalmıyor sadece oradaki ısırığın olduğu yeri temiz bir bıçak veya neşter gibi bir kesici ile kesip kanatmak gerekiyor.Bacakta olduğunu farz edelim hemen bir bez parçası ya da hafif kalınca bir ip gibi birşeyle bacak ısırığın biraz üzerinden bağlanır ve kalbe kan akışı tam olarak durmasa da yavaşlatılır.Şimdi yapmamız gereken en önemli şey köpeğin ısırık alan bölgesini kanatmaktır ve bundan sonra köpeğin cüssesine göre 5 veya 10 gram arasında değişebilen miktarlarda atropini hemen kas içersine enjekte etmektir.İkinci olarak da histavetten aynı miktarda alınıp diğer bir bacaktan veya boyun kasından enjekte etmek yapacağımız ilk işlemlerdir.Köpeği çok fazla hareket ettirmeden araca taşımalı ya da olduğu yerde sabit kalmasını sağlayıp götüreceğimiz aracı yanına getirmeliyiz.Hemen en yakın veteriner hekime ulaşılıp gerekli tedavinin yapılmasını sağlamalıyız.

Nacizane elimden gelen ve de şimdiye kadar edindiğim bilgi ve tecrübe bunlar.Büyüklerimizin de bildikleri fakat bizim bilmediğimiz hususlar varsa bu konuda paylaşmalarını bekliyoruz...

Saygılarımla...

07.Kasım.2008, 06:34
arkadaşlar benim köpeğide yılan sokmuştu tamda burun bölgesinden büyüklerimizden duyduğum amonyak'ın bu gibi durumlarda etkili olduğunu bende çantamda sürekli taşıyordum ve o gün başımıza gelen yılan sokmasında etkisini gördüm ısırılan bölgeyi kestikten sonra o bölgeye sürdük ve hemen veterinere getirdik veteriner arkadaşta gerekli müdehaleyi yaptı şu anda köpek iyi hala avlanıyorum .Veteriner arkadaşın söylediği amonyak'ın bu gibi durumlarda etkili olduğu ve her avcının yanında bulundurması lazım diye bana söylediğini siz değerli avcı arkadaşlarla paylaşmak istedim.Saygılar Sevgiler Rastgele

unforgiven
07.Kasım.2008, 07:26
Abim bunu da ekleyelim o zaman söylediğimiz uygulamaların yanına?

Saygılarımla...

Yusuf
07.Kasım.2008, 07:37
Sevgili Mesut(Bulbul) Abi
Keske vurmasaydin o yilani,kimbilir onunda tabiatta nelere faydasi vardir.
Bize hep yilanlar hakkinda hep yanlis seyler anlatildi halbuki uzerine basmadiktan
sonra hicte saldiranini gormedim. Bizler avciyiz oda av hayvani degil.Dusuncemi anlayisla
karsilayacagini dusunuyorum.
Saygilar.