PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne insanlığa sığar .....

11.Kasım.2008, 14:54
Köpek bakmak ve yetiştirmenin zahmetini anlatmaya gerek yok. İki üç gün köpek sahibi olanlar bile az da olsa işin zorluklarını (maddi-manevi) anlamaya başlarlar. Ama bir süre sonra bu durum sevgiden mütevellit karşılıklı tarifi mümkün olmayan bir arkadaşlığa dostluğa dönüşür.

Av köpekleri ile ilgili özel durumları av köpeği besleyenler zaten biliyorlar.

O başlardaki zorluklar köpek ve sahibinin bu durumları aşması ve güzelliklere dönüştürmeleri ile tarifsiz duygu paylaşımlarını da beaberinde getiren, köpeğin insanoğlu için en iyi arkadaş olarak bilinmesine neden olan o süreci başlatır ki o saatten sonra ne köpek sahibinden, ne de sahibi köpeğinden vazgeçemez olur. Diye genellemeler yapmak mümkündür.

Tabi bu ilişki iş ilişkisi değilse.

Fakat nası oluyor ? ve neden oluyor ? anlayamadığım bazı durumlardan dolayı son derece rahatsız olduğum bir olay beni bunları yazmaya mecbur etti.

Bir kaldırım ve bakışları ile yok mu bana yeniden değer verecek ? , beni ava götürecek ? gibi anlamlarla insana derin bir mutsuzluk veren, dişi aynı zamanda da yeni yavruladığı belli olan ve sokak köpekleri tarafında saldırıya uğramış dişi bir Kurzhaar.

Yorumu size bırakıyorum.

http://img139.imageshack.us/img139/3841/05112008ts1.jpg (http://imageshack.us)
http://img139.imageshack.us/img139/05112008ts1.jpg/1/w1280.png (http://g.imageshack.us/img139/05112008ts1.jpg/1/)

Ben yeni köpek almayı düşünen arkadaşlara sesleniyorum. Lütfen bu işi hafife almayın. Zaman, mekan, maddi ve manevi durumunuzu ayarlamadan sakın bir köpek edinmeyi aklınızdan bile geçirmeyin.

Onların duyguları var.

Günahlarına girmeyin.

Aşırı talepleriniz ile de köpekleri maddi çıkar için bilinçsizce kullanmaya ve paraya çevirmeye çalışan kişileri bu ranta itmeyin. (Bu işi hakkı ile yapanlar konumuzun dışındadır.)

Bu gibi manzaralar ne insanlığa yakışır ne de .....

11.Kasım.2008, 15:34
en iyi av arkadaşlarımız muhakkak köpeklerimiz...hepimizin köpeği özel...onlara gereken değeri vermemek büyük bi suç...

şu aklıma geldi ulaş abi...belki çalındı da kaçtı bu köpek...onun için iyi sahip olalım dostlarımıza...

11.Kasım.2008, 15:43
en iyi av arkadaşlarımız muhakkak köpeklerimiz...hepimizin köpeği özel...onlara gereken değeri vermemek büyük bi suç...

şu aklıma geldi ulaş abi...belki çalındı da kaçtı bu köpek...onun için iyi sahip olalım dostlarımıza...

Yok Orçun kardeşim.

Köpek yeni yavrulamış ve hoyratça bakılmış. Fiziken gerektiği gibi gelişememiş. Bacakları yamuktu. Dirsekleri anormal derecede nasırlanmıştı.

Yaşının çok üstünde bir görüntüsü vardı.

Herşeyin ötesinde kuluçka makinesi gibi kullanıldığı her halinden belliydi.

Terk edilmişti.

Çünkü o anlamda işe yaramaz halde idi.

fevzi dursun
11.Kasım.2008, 16:03
KÖPEĞİMİZDEN MESAJ VAR......
1-Benim hayatım 10-15 yıl sürer. Senden ayrılığım bana acı verir. Beni almadan önce bunu düşün.

2- Bana, senin benden istediklerini anlayacağım bir süre ver.

3- Benim içimde sevgi duygusu uyandır ben bununla yaşarım.

4- Bana hiç bir zaman uzun süreli darılma ve cezalandırmak için bir yere kapatma.
Senin hayatında iş, eğlence ve arkadaşların var. Benim hayatımda ise sadece sen varsın.

5- Arada sırada benimle konuş. Sözlerini anlamasam bile bana yönelttiğin sesini anlarım.

6- Bana daima nasıl davranılması gerektiğini bil. Ben hiç bir zaman unutmam.

7- Beni dövmeden önce aslında dişlerimle kemiklerini un ufak edebileceğimi, ancak asla böyle bir yola başvurmayacağımı düşün.

8- Beni "isteksiz, tembel ve inatçı" diye azarlamadan önce düşün: Belki yediğim yemek dokunmuştur, belki güneşin altında uzun zaman kalmışımdır veya halim kalmamıştır.

9- Yaşlandığımda benimle ilgilen, bir gün sen de yaşlanacaksın.

10- Her zor anımda yanımda ol, "benim içim kaldırmaz" veya "ben görmeden olsun" deme, çünkü benim için her şey seninle birlikte daha kolay.

hamza ercan
11.Kasım.2008, 16:42
ULAŞ KARDEŞİM PAYLAŞIMIZ İÇİN ,FEVZİ VE ORÇUN KARDEŞİM DEĞERLİ KATKILARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

kazım bozkurt
11.Kasım.2008, 16:47
abicim cok haklısın ben bu konlarda bişey diyemiyecegim tşk

12.Kasım.2008, 07:23
Fevzi ve Kudret abim, Orçun ve Semih kardeşim duyarlılığınız için çok teşekkür ederim.

Köpeklere farklı açılardan da bakabilmek biz insanlara özgü bir davranıştır. Onlar canlı ve biz insanlar kendi zevklerimiz uğruna onları bir şekilde kendimize bağlıyor ve yaşantılarını kontrolümüz altına alıyoruz.

Bu şartlarda vicdanen rahat edebilmemizin ön koşulu, insana yakışır olan o Allahın yarattığı varlıklara gereken ilgi ve alakayı göstermektir.

İnsana yakışan budur.