Orijinalini görmek için tıklayınız : ŞÖYLE BİR SORU AKLIMA GELDİ...
pythom
11.Kasım.2008, 15:28
Değerli arkadaşlar siteyi takip ederken şöyle bir soru aklıma geldi sizlerinde fikirlerini almak istedim,sizce her avın köpeği ayrımı olmalıdır aynımı olmalıdır ,her avın tüfeği ayrımı olmalımıdır aynımı olmalıdır,evet arkadaşlar nacizane fikirlerinizi bekliyorum.
Ben avcılık geleneği ve terbiyesi icabı öyle olması gerektiğine inanıyorum (ayrı olmalı). Tabi bu düşüncem köpek içindir. Çünkü yıllarını ve emeklerini bir köpeğin ırksal, karaktersel ve yeterliliksel konularına harcayan köpek yetiştiricileri ve farklı av dallarına gönül veren avcılara saygı baabında her avın köpeğini ayırmak gerektiğini düşünüyorum. (Bu benim fikrimdir)
Tüfek konusuna gelince, alışkanlık ve isteklere cevap vermesi, aynı zamanda avın niteliğine göre tasarlanmış teknik yapıları tüfeklerin hangi avlarda kullanılması gerektiğini belli ediyor gibime geliyor.
Konu çok ayrıntılıve de güzel şimdilik naçizane düşüncelerim bunlardır.
fevzi dursun
11.Kasım.2008, 16:37
valla duran ali kardeşim kendi fikirlerimce ava çıkarken rastgele denir. yani sabah bismillah dedikmi çıktıkmı av merasına o günkü nasibimiz neyse onu alır gelirim. köpek konusuna gelince kendimce tek köpek besleme taraftarıyım. avına göre köpek diye bir terim kendimce yoktur. ha o yörenin hava iklim şartlarına göre köpek tercih edilebilir. ne o öyle sipariş gibi sanki çok avlaklarımız bolda bi de av mı seçicez. allah ne nasip ederse odur. yanlış anlaşılmasın benim için tabii.  kendimce  ben köpeğimi sadece av için eğitirim şansımıza fermasında ne çıkarsa ona nasip derim. ya tavşan ya keklik ya lökeşe nasip
köpek konusunda pek bi fikrim yok...ancak tüfek konusunda bence tek bir tüfek olmalı...
artık yeni tüfekler invectörlü (içten şok)...bu da çok büyük bi kolaylık...o küçücük şokların her biri bir tüfek yerine
geçiyor çünkühttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/wink.gif
sipsak
11.Kasım.2008, 18:09
BENCE KOPEKTE TEK OLMALI TUFEKTE HER AVCINI KENDINE GORE SITILI KANUNU VARDIR
sipsak
11.Kasım.2008, 18:20
BENCE KOPEKTE TEK OLMALI TUFEKTE HER AVCINI KENDINE GORE SITILI KANUNU VARDIR
kapadokyali_1981
11.Kasım.2008, 19:16
Bence avcının köpeğide tüfeğide bi tane olur. Tabi bu beslediğin köpeğe kullandığın tüfeğede bağlı. Bizim buranın belli başlı avları vardır bıldırcın keklik tavşan köpeğim bunların hepsinide avlamasa hangisine çok gidiyosam doğal olarak onu daha iyi avlayacaktır. Şükür öyle bi sıkıntım yok. Ayrıca olaya bide başka boyuttan bakmak gerek. Bi köpeğe bakmak bu kadar zorken bide her ava ayrı köpek beslemek sanırım baya bi külfet gerektirir.
Mustafa ÇİL
11.Kasım.2008, 20:55
güzel bir soruda gardaşım
burada bulunan arkadaşların bakış açıları hep farklı farklıdır...
köpek konusuna nacizane kısadan bir cevap vereyim dedim
ayrı ayrı meralar gezen dostlar bilirler
açık arazi köpekleri dikenli ve sarp arazi köpekleri sulak arazi köpekleri
uzun kokulu sağlam fermalı köpeklerin arazisi
vs.vs. çalılık bir arazide çok fazla avcıdan uzaklaşan köpek kullanılması benim açımdan çok da makbul değildir...
bu yazdıklarım polemik konusu olmasın lütfen bu yazdıklarım sadece kendi düşüncelerimdir..
bir kaç tane tüfeğim var ama şu avda bunu diğer avda bunu kullanırım diyede bir lüksüm yok
silah yerine silahı tutana bakarım ganellikle
saygılar
hamza ercan
11.Kasım.2008, 21:12
Benim görüşüm avda tüfek tek olmalı günahıyla sevabıyla, tüfek değil arkasındaki önemli..Köpek konusunu uzman arkadaşlarıma bırakıyorum.
mustafa aydoğmuş
11.Kasım.2008, 21:48
abiçim ne tüfek ne köpek ikisininde arkasında duran adam avcı olmalı
Yusuf
12.Kasım.2008, 06:56
Sevgili Orcun'un soyledigi gibi,
Invector soklar bircok tufegin ozelligini tek bir tufekte toplayabiliyor.Tufek imalatcilari bu isi halletmis gibi.Benim idealim 71 namlu 12 cap invector soklu.
Kopegede gelince herkesin sevdigi avin cesidi farklidir mutlaka o avin ustasi bir irk vardir.Benim en cok sevdigim av ordektir favori kopegimde "Labrador"
Rastgele.
kazım bozkurt
12.Kasım.2008, 07:09
bencede abicim tufek tek olmalıdıe orcun abide ,mustafa ustada bunun ufak detaylarını vermişler köpege gelince ben konuşmak istemem saygılarımla ....................
Değerli arkadaşlar siteyi takip ederken şöyle bir soru aklıma geldi sizlerinde fikirlerini almak istedim,sizce her avın köpeği ayrımı olmalıdır aynımı olmalıdır ,her avın tüfeği ayrımı olmalımıdır aynımı olmalıdır,evet arkadaşlar nacizane fikirlerinizi bekliyorum.
Soruyu bilinçli olarak yinelemek istedim.
Yanlış da anlamış olabilirim. Her avın köpeği derken, uçar avı ile sürek avının köpekleri gibi düşünerek cevap vermeye çalıştım.
Konuyu dağıtmamak için açıklama yapılması gerekiyor. Doğru mu algılamışım?
Eğer tavşan avına, ferma veren bir köpekle çıkılıyorsa, (Denk gelirse ayrı) ben bunu etik olarak karşılamıyorum. Zaten uçar avı yapan birisi tavşancı (Kopay) ile keklik avına gitmez. Yıllarını iz sürerek tavşan bulma amaçlı köpek yetiştirenlere ayıp olur. Saygısızlık olur.
Bazı ırk köpekler var çok fonksiyonel olarak tabir edilen. Drahtar gibi. Şahsen ben ferma veren bütün köpekleri kuş köpeği olarak değerlendiriyorum.
Ama coğrafi koşullar göz önüne alınarak konuya bakacak olur cevaplandıracak olursak ki (sanıyorum sorunun amacı bu değil) durum değişir.
Geniş alanlarda başka, tepelik sart arazide başka, dikenlik veya ormanlık bataklık arazide farklı köpeklerin daha verimli olacağı zaten biliniyor.
Paran, yerin ve zamanın çoksa hepsini beslersin. :)
.................................................. .....................
Tüfek konusunda da arkadaşların cevaplarına saygı duyuyorum. Tüfeğin arkasındaki önemli denmiş. Ama ava pompalı tüfek ile çıkan kişi ile superpoze veya çifte ile çıkan arasında da fark olduğunu düşünüyorum.
Özellikle kuş avına otomatik ile çıkılmasını (Takozlu da olsa) etik bulmuyorum. Bu benim düşüncemdir.
Domuz avına ise kesinlikle kaliteli bir otomatik ile çıkmanın zorunluluk olduğu düşüncesindeyim.
Tavşan avının tüfeğinin de kültürel bir anane (Gelenek) olarak çifte olması gerektiği düşüncesindeyim.
Ama bunlar benim düşüncelerimdir.
pythom
12.Kasım.2008, 15:01
Ulusoy kardeşim ben bu soruda bilinçsizlik göremiyorum.Değerli arkadaşlar tüfek konusuna gelince artık teknoloji ilerledi sadece bir tüfekle birçok avı hatta bütün avları yapabiliriz.Köpek konusuna gelince kuş köpeğiyle domuz avı kopay avı yapılmaz bence bütün av türlerinden hoşlanan ve yapan arkadaşlar mutlaka avına göre köpek beslemelidirki yapmış olduğu avdan haz alabilsin.Aynı şekilde domuz köpeğiylede kuş avı yapılmaz arkadaşlar benimde düşüncem bu. Bütün arkadaşlarıma fikirlerinden dolayı teşekür ediyorum.
pythom
12.Kasım.2008, 15:03
Ulusoy kardeşim ben bu soruda bilinçsizlik göremiyorum.Değerli arkadaşlar tüfek konusuna gelince artık teknoloji ilerledi sadece bir tüfekle birçok avı hatta bütün avları yapabiliriz.Köpek konusuna gelince kuş köpeğiyle domuz avı kopay avı yapılmaz bence bütün av türlerinden hoşlanan ve yapan arkadaşlar mutlaka avına göre köpek beslemelidirki yapmış olduğu avdan haz alabilsin.Aynı şekilde domuz köpeğiylede kuş avı yapılmaz arkadaşlar benimde düşüncem bu. Bütün arkadaşlarıma fikirlerinden dolayı teşekür ediyorum.
Yok Ali arkadaşım bilinçsizlik demedim. "Ulusaoy" değil. Ulaş ATASOY. Sanırım anlatamadım.
Her avın köpeği farklımıdır diye sormuşsun. Hangi av kuş avı mı?
Tavşan avı mı? Yoksa domuz avı mı?diye sormak istedim. Sen de üstte cevabını vermişsin zaten :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.