PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : avcılık belgesi vize harcı

kazım bozkurt
12.Kasım.2008, 00:49
AVCILIK BELGESİ VİZE HARCI

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:54

4915 sayılı Kanunla değişik 492 sayılı Harçlar Kanununda Avcılık Belgesi, sürekli mükellefiyeti gerektiren ve ilgili vergi dairelerince takip ve tahsili gereken yıllık harca konu belgeler olarak yer almaktadır.

2008 yılı Avcılık Belgesi harç miktarları
Avcı derneğine dahil olanlardan 77,40 YTL

Avcı derneğine dahil olmayanlardan 84,50 YTL

tahsil edilecektir.

Dikkat Edilecek Hususlar

İlk defa avcılık belgesi alacak olanlardan hangi ay içerisinde olursa olsun faiz talebinde bulunulmaz,

Vize harcını Ocak ayı dışında yatıranlardan gecikme faizi tahsil edilir,

İlk defa veya vize için gelenlerden mutlaka derneğe üyelik belgesi ya da son yıla ait üyelik aidatlarını yatırdığına dair makbuz sorulur yoksa avcı derneğine üye olmayanlar kadar harç tahsil edilir.

Geçmiş yıllara ait vize harç borcu varsa geçmiş dönem borçları tahsil edilmeden yeni vize işlemi yapılmaz

12.Kasım.2008, 08:38
Semih kardeşim, bu konuda bir başlığımız vardı. Uygulama senin açıkladığın gibi yapılıyor. Ben buna hep karşı çıktım ve nedenlerini de daha önceki başlıklarda yazdım. Bence geçmişe dönük faiz uygulaması keyfi bir uygulamadır. Açıkçası bu Deli Dumrul Vergisi olmuştur. Nedenlerini öğrenmek isteyenler daha önceki yazılarımdan öğrenebilirler. Bu konudaki düşüncelerimi bir dilekçe ile Maliye Bakanlığına ve Orman Genel Müdürlüğüne gönderilmek Hatay/Dörtyol Çevre ve Orman Mühendisliğine verdim. Saygılarımla.

12.Kasım.2008, 08:49
Paylaşımlar, değerli bilgi ve görüşler için teşekkürler.

20.Mayıs.2009, 18:06
MAK'ta düzeltilmesi gereken uygulamalardan biri de budur. Saygılar.

21.Mayıs.2009, 08:13
insan okudukça çıldırıyor bizi ne gözünde görüyor bunlar.ben 1996 bu yana ava giderim ne kursa gittim ne harç vergisi ödedim çoğuna göre ben bohçacıyım bana göre deyilim ben onlara verdiğim paranın nereye gittiğini bilmiyorum en azından av ve avcılık için harcanmadığını biliyorum.bu sene alayım diyorum bu konuları okuyunca alacak kafa koymuyorlar bende.insana zorla suç işle diyen yasalar ne demeli bilmiyorum.