PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YİNE ÇEVRECİLER

19.Kasım.2008, 10:28
Geçen gün cnn türk adlı televizyon kanalında hayvan haklarıyla ilgili bir programda hepimizin çok ii bildiği malum çevreciler yurt dışından köpek getirilmesinin yasaklanmasını istediklerini ve bunun için de gereken yerlere başvurduklarını açıkladılar. Peki bunun sebebi ne???
Sebep yurt dışından getirilen köpeklerin büyük bölümünün(bu köpekler süs köpekleri oluyo)sahipleri tarafından sokaklara atılmaları ve sokakların cins köpeklerle dolup taşması.

benim anlayamadığım konu ise neden bütün köpek türlerinin bu kapsama dahil edildiği. Ben sokağa atılmış saf kan bi av köpeği ile hiç karşılaşmadım. Eğer böyle bir karar alınırsa yasal olarak yurt dışından köpek getirilemeyecek. Ülkemizde yurt dışındakileri aratmayacak özellikte av köpekleri var ama arasıra yeni kanların da bu havuza aktarılması gerekebiliyor.

anlayacağınız bu çevreci geçinenler her hareketleriyle biz avcılara zarar veriyor.. ne diyelim taktir sizin

19.Kasım.2008, 10:35
Türkiyede başka uğraşılacak birşey yokmuş gibi
ha belkide bunun altında yine rant yatıyor olabilir ama bilemem
süs köpeklerini getirenler malum (cebi dolular diyelim kısaca)
hevesleri bittimi doğru kapı önüne ortalık köpekten geçilmiyor
sonrada sokak köpekleri muhabbeti çıkıyor bakalım bunun sonu nereye varacak...

mustafa aydoğmuş
19.Kasım.2008, 10:40
biz avcıların önüne gecebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar ne olacak bakalım ama bunu secere düşkünü bohcacılar da yapıyor olabilir

Yusuf
19.Kasım.2008, 10:54
Bu Memleket'te butun sorunlar bitti issizlik,teror,dogru aciklanmayan enflasyon,kriz,uyusturucu kullanim yasi,kapkac,hirsizlik hepsi halloldu birtek bu kaldi.
Ben hicbir av kopeginin bakilmayarak sokaga terkedildigini gormedim
sorun buysa caresi kolay kopegin asilari yapilirken kimlik verilsin kimlik numarasida kulagina yazilsin.Kimlikte sahibinin bilgileride olsun veya cip takilsin.Olmaz mi bal gibi olur.

Alpaslan YELGEÇER
19.Kasım.2008, 15:58
çevreci örgütlerin bazı çalışmaları güzel.bakınız;sokak köpeklerine barınaklar yapıyorlar,soakk hayvanlarına yiyecek götürüyorlar,...ancak bazı huyları da hiç iyi değil.örneğin biz avcıları birer "doğa düşmanı,cani" olarak görüyorlar.oysa biz olmasak doğaya bakan olmayacak.bunu geçende biryerde söylemiştim;biz değilmiyiz her yıl doğaya binlerce keklik,sülün salan.abiler siz saldıklarınızdan kaçını vurabiliyorsunuz ki?3-5...zaten kekliğin limiti belli.bunun dışına çıkılmıyor.çıkanlar da hallediliyor.bu hayvanları kara kışta aç kalmasınlar,telef olmasınlar diye besleyen biz değilmiyiz.doğu anadoluda geçen yıl salınan keklikleri beslemek için iki tane avcı abimiz diz boyu karda dağa çıktı.ellerinde yem çuvallarıyla...biz mi katiliz,boşversenize."avcı hayvan katleder" diyor bazı densizler.kardeşim bizim her yıl belgemizi yenilettirmek için çevre ve orman müdürlüklerine para yatırıyoruz.bu ülkedeki hayvan popülasyonu çoğalsın diye parayla avlanıyoruz.kaçak "avcılar"ı yakalıyoruz.far "avcılar"ının yüzüne tükrüyoruz.teyple avlananları avcıdan saymıyorruz ve cezalarını da veriyoruz.bu kadar şey üstüne bir de avcıya hakaret etmesinler.yurtdışından köpek getirenler köpklerini sokaklara salıyorlarsa bu bizim sorunumuz değil.birkaç sorumsuz yüzünden ben şimdi slovakyadan beagle getiremezsem hem o sorumsuzlara hem de "çevreci" bozmalarına öyle bir söverimki.asıl çevreci onlar değil,avcıdır.yaşasın korumacı avcılık

ozturk
20.Kasım.2008, 21:55
yusuf abi sana katılıyorum sagolyuregıne saglık. Bende çevreci bir türk genci olarak dagdaki itlerin leşleri benim topraklarımı kirletiyor, agalar beyler erenlerbende çevreci bir türk genci olarak isyan ediyorum. önce o leşlerle ugrasın sokak köpekleri biz halederiz. beledıyeler calısıyor.