Orijinalini görmek için tıklayınız : tecrübeli kopaycı abiler yardım
Alpaslan YELGEÇER
19.Kasım.2008, 15:38
sayın avcı abilerim size birşey sormak istiyorum.benim poyraz iz ya da koku bulunca kovuyor.ama bulasıya kadar da arkamdan ayrılmıyor.bunun sebebi benim ona küçüklükten itibaren "aşırı" sevgi göstermemdi.bunu arkadaşlara anlattığımda "köpeği döv de bak bakalım bi daha arkanda geziyo mu?" dedilerhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/68.gif .ama abiler ben köpeği dövememhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/8.gif .köpekler bizim dostlarımız.şu an için ne yapacağımı da bilemiyorum.malum kopaylar çalı çalı gezip tavşan ararlar.biizmki çalı çalı gezmiyo;ama kokuyu yada izi bulunca da hiç bana bakmıyo.acaba ne yapmalıyım?bilgilerinize sunarım.saygılar
mustafa aydoğmuş
19.Kasım.2008, 20:24
alparslan öyle dayakla olmaz o iş ama arkana geldiği zaman köpeğe dönüp bakmadan topuğunu yürürken aşırı hızlı olmayacak şekilde burnuna doğru vur her arkana geçtiği zaman yap bunu köpek daha sonra topuk geleçek arkadan gelirsem diye daha arkana gecmez biz faydasını gördük genede ustalarımızın daha iyi bildikleri vardır
Alpaslan YELGEÇER
20.Kasım.2008, 17:01
abi ben zaten bahsettiğim gibi hiç dövmedim.eyvallah abi.
mustafa aydoğmuş
20.Kasım.2008, 17:03
abiçim benim bu anlattığım sey dayak değil arkanda gezen hayvana ister istemez arada bir topuk zaten deliyor ama her adımda bir kaç avda yap bakalım
fevzi dursun
20.Kasım.2008, 17:13
alpaslan kaç yaşında veya aylık köpeğin bi belirt bakalım. benim bildiğim her yavru kopoyun yanında bi usta köpek bulunur. ustasından görerek öğrenecek. valla benim şahit olduğum çok usta köpekler bile tek başına av yapmıyor illa yanında bi köpek daha olucak.
Alpaslan YELGEÇER
20.Kasım.2008, 17:33
eyvallah mustafa abi.ben bir deneyeyim.fevzi abi köpeğim 14 aylık falan abi.yanında başka köpek yok.tek avlanıyor.avda da başka köpeklerin sesine bakmıyo.valla ne yapacam bilmem.tamam kovuyo;ama izi ya da kokuyu bulacak ondan sonra.bu kuş köpeği değil ki avcının önünde arkasında gezsin.kopay dediğin köpek siz de bilrsiniz açılır ve tavşanı kaldırıp avcının üzerine getirir.bizim poyraz kuş köpeği oldu valla.saygılar abi
maraton
20.Kasım.2008, 18:21
alpaslan beni iyidinle 30sene kopay ve barak baktım neyavrular yetiştirdim birbilsen bikere senin köpeğin anladığımkadarıyla yanında hiç usta kopayla avlanmamış şimdi yanlız yetişen kopay yavruları ğenelde ava ğeçbaşlar önünde taze iz bulduğuzaman avı arar lar fakatuzun süre kovmazlar bununsebebi senin onunla fazla ilğili olmandır seni aramaya başlar kendinde yanlız dolaşma cesaretini bulamaz ama yaşı 2;yada3 olduktan sonra kendibaşına avlanır artık onuniçin hazırdır sen istesende onu tutamazsın habide sakın olaki onunyanında kuşafalan veyahutta boşa mermisıkma korkmasından onunyanında yaptığın herhareket unun dikkatiniçeker sonra oyönde arayış içine ğirer senin yapacağın tekşey pazardanmı bulursun veya evcil kuşsatan yerlerden bir tavşan al sonra ava çıtığın meraya sakla fakat ona hiç ğösterme ordan uzaklaş başka bölğeleriğez sonra sakladığın ava doğru yönlenyakınlaş köpeği sen sakın yönlendirme bırak o kendi kendine bulsun iyikötü tavşandır sonunda oda biraz kaçar henüz ğenç köpektir zaten yakalayıverir yakalayamazsa sen vurursun ozanan dahafarklı birdavranış serğiler köpeğin bunu doğru yaptı diye sakın sevme ozamanda şımarır kopaylar fazla sevilmeye ğelmez ama eziyette edilmez köpeğin daha çok ğenç biraz zamana ihtiyacı var ben seninğibi sorunlarım oldumu buşekilde yapıyordum vede randuman alıyordum acele etmederim yanlız kopay uzak avlara biraz ğeç başlar avı bol olsun sevğiler
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.