Orijinalini görmek için tıklayınız : K.İ.F. HAKKINDA
Mustafa ÇİL
20.Kasım.2008, 08:49
SEVGİLİ SİTE ÜYELERİ SEVGİLİ DOSTLAR
bu federasyon hakkında duygu ve düşüncelerinizi bir kaç satırla anlatırsanız düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız memnun ve mutlu olacağım
Mustafa ÇİL
20.Kasım.2008, 09:02
SEVGİLİ DOSTLAR ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUDUR
bir kaç satır bieşeyler yazmanızı umuyorum
fevzi dursun
20.Kasım.2008, 09:16
valla abim kendi düşüncem paradan başka bi şeyden bahsedilmiyor. linke göz atarsanız hak verirsiniz. sadece para
http://www.kif.gen.tr/main.html
bakın son izmir yarışmasında nerde kaldı scr ler. her sene kazananlar hep aynı isimlerdi değilmi. baktı millet onların kendilerine göre güzel zannettiği köpekleri gördü. bizimde gerçek avcılar cesaret edip kendi köpeklerini soktular. vede her zaman kazanan aynı isimler olmadığı için ne foto ne bi şeyler var. geçin abim bunları para tuzağı bunlar.
bunlar şahsi kuruluşlardır. oraya verilen paralar devlete gitmemektedir. umarım tarım ve orman bakanlığı bu açığı en yakın zamanda kapatır. ve verilen paralarımız devletin kasasına gider
ARKADAŞLAR BUNLAR KENDİ ŞAHSİ DÜŞÜNCELERİMDİR. BENİM SOSYETE AVCILIĞILA UĞRAŞACAK NE BOŞ VAKTİM NE ÇOK PARAM VAR...
İZMİR den saygılar.....
mustafa aydoğmuş
20.Kasım.2008, 14:39
aynen fevzi abime katılıyorum
secere düşkünü olan insanların yeri orası bizim yerimiz meralar isteyen secereli meralarda gelsin karşıma
Mustafa ÇİL
20.Kasım.2008, 15:03
BAŞKA DÜŞÜNCESİ OLAN YOKMU ARKADAŞLAR
Alpaslan YELGEÇER
20.Kasım.2008, 16:02
valla abiler tarafsız olarak söylüyorum köpek ırkları federasyonu' nun amacı safkan ve secereli köpkleri özendirmek ve bunları yaygınlaştırmak.en azından amacının bu olması gerekiyor.tabi işin içinde başka bişeyler varsa bilemem.saygılar
Mustafa kardeş ben de arkadaşlara katılıyorum tutturmuşlar bi seceredir gidiyor onların secereli köpeklerinide gördükbirkaç arkadaşım var secereli köpekleri var hepsini merada gördük vede döküldüler yukarıda arkadaşımın dediği gibi para tuzağı oralar zaten ben yarışmaya katılcam dedinmi hemen hesap numarasına parayı yatır tamam benim son sözüm halep ordaysa arşın burda deyip gerçek mera yarışması olan dağlara davet edeceksin o şovcuları salihliden selamlar
köpeğinde burun var mı??? var...yemişim seceresini kifinihttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/24.gif
KİF,birilerinin egolarını tatmini için kurulmuş şovmen derneği bencehttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/wink.gif
Valla arkadaşlara katılmamak elde değil. Köpeğin 200 senelik geçmişi beni pek ilgilendirmiyor.Safkan olması iyi bir özellik köpeğin soyunu bilmek de ancak arkadaşların da dediği gibi merada secere iş yapmıyor.Ben köpeğinin atalarıyla değil kendisiyle övünülmesi taraftarıyım. kif orçunun dediği gibi biraz şovmen işi gibi görünüyor.
bütün arkadaşlara katılıyorum.secereli köpek güzel ama bunu şovmenliğe döküp rant elde etmek,başka köpekleri sırf seceresi yok diye sahibine tepeden bakmak faul burjuva zihniyetine sahip tuzu kuru adamlar,ki bunlar meralarda iki adım atsalar dilleri bir karış dışarda gezer sonra helikopterle trofe avlamaya kalkıp ahkam keserler.ayrıca bunların köpeklerinin yarışmalardakeklik kafesine ferma yerine pislediklerinide gördüm.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif
mustafa aydoğmuş
20.Kasım.2008, 21:36
secereli köpekleride görüyoruz bizler gelsinler bakalım öyle secereli köpeklerle kaset kurup bilmem kaç tane bıldırcın vurdum ben diyipte sezon öncesi şişkin paralara köpek satanlarıda kif demek parası bol bohcacılar derneği demek hehe onlar secere yesin bizde keklik
fevzi dursun
20.Kasım.2008, 22:02
şimdi arkadaşlar konu başka yerlere gitmesinde sadece kıf bazı kişilerin açık bulupta rant sağladığı yer diyelim. bu adamlar (para babaları) kendilerince sözde federasyon adı altında köpekleri kayıt altına alma bahanesiyle rant peşindeler. kayıt altına alamadığı bizler gerçek avcılara tepeden bakıyolar.
köpek kayıt altına alınacaksa öyle karşıdan göster köpeği elinde metre orasını burasını ölçsün tamam deyip hemen yandan baş parmaklarını yalayıpta para makbuzunu kesipte ucuz kağıda yazmasınlar. bıraksınlar bu boş işleri.
madem ülkesindeki köpek ırklarını korumak istiyolar. alsınlar köpekten kan örnekleri. bi incelesinler. uygun görülmezse kısırlaştırsınlar. artık bu millet gözünü açtı. bizim atalarımızdan gelen av kültürü ve köpeklerimizin geleceği üç beş çapulcuya kalmadı
tamam bende isterim köpeğime kimlik çıkarmak. ama dediğim gibi tarım ve orman bakanlığının vermiş olduğu kimlik ve çipler.. para vereceksem devletime gitsin. bize tepeden bakanların üç beş çapulcunun cebine değil.
Yusuf
21.Kasım.2008, 05:43
Sayin Arkadaslar
Benim kendi kopeklerimizle ilgili bir teklifim var:
Kendi yarismamizi duzenleyelim,avda cekilmis videolarimizi gonderelim,Oylama yapalim,Sponsor olmak isteyen arkadaslarimiz dereceye girenlere hediye gonderebilir hem bunun icin bir yerde toplanmaya da gerek yok,K.i.f, M.i.f
bizi ilgilendirmez.
Rastgele.
kazım bozkurt
21.Kasım.2008, 05:48
fevzi abi haklı rant meselesinde zenginlerin oynadıgı oyun ........ ya arkadaşlar ben bilmem ama köpek merada iyiyse ne işi olsun kif te falan..............................saygılarımla
Mustafa ÇİL
21.Kasım.2008, 10:40
aman dostlar eleştiriler dozunu aşmasın başka bir şey isdemem
düşüncelerinizi naklederken , kimsenin kırılmasını isdemem
iyi tarafı oldunu tr avcısına çok şey kazandıracak diyen yokmu
farklı bir düşünce olarak tabi
neyse herkes kendi düşüncesinde haklıdır dostlar
devam edelim
DEVAM
ADAPAZARLI AVCI
21.Kasım.2008, 11:22
ADAMLAR DÜZCEDEKİ KUPALARI MUSTAFA CİL ALIYORMUŞ.
KISKANMIŞLAR. SECERELİ OLSUN DİYE URAŞIYORLAR FEVZİ ABİNİN DEDİHİNCE PARA TUYZAĞI BUNLAR.
Yusuf
21.Kasım.2008, 12:37
Bir Teklifim daha var
Sayin Mustafa Cil'in yetistirdigi pointerleri "Emet Pointeri" olarak literature alsinlar.Ne de olsa daha guzeller hem de becerikli.
Mustafa ÇİL
21.Kasım.2008, 15:27
dostlar sağolunda valla ciddiyim ben
baktım okuma görüntüleme çok fazla ama
düşüncesini ortaya koyan pek fazla arkadaş yok galiba
yinede devam
Mustafa kardeşim sen bu işin önderliğini yapsanda avkolik üyeleri olarak bizde bir yarışma düzenlesek ne dersiniz
Mustafa ÇİL
21.Kasım.2008, 20:42
işde taner gardaş kif bununda bir satandardı olmasından yana,,avrupa avrupa avrupa ,,,, düşüncelere devam dostlar
Mustafa ÇİL
22.Kasım.2008, 14:07
dostlar düşüncelere saygı
ama sadece okuyup bırakmayınız
belki tr avcısına faydalı olacaktır
DİYEN YOKMU BU STEDE
DEVAM LÜTFEN
Mustafa ÇİL
22.Kasım.2008, 20:40
?????
İnsanların elindeki ile yetinememe ve hep başkasından 1 adım önde olma isteğinin kamçılnması ile birileri hep rant elde eder.
Bunlara hay haycı denir.
Ver gazı kimisi neyi varsa çıkarır verir. Yeterki aferim desinler. Ben ömrümce , aynı düşünceleri savundum ve Allah ömür verdiği sürece av beni bırakana kadar da savunmaya devam edeceğim.
Yine söylüyorum. Bu bir milletin temeli çok öncelere "Orta Asyalara" dayanan bir kültürüdür Av Kültürü.
Av kültürü içinde köpek bir hakikattir ve bu gerçek sürüp gidecektir. Birileri de insanların bu önemli duygusal ve kiltürel boşluğundan faydalanıp manalanacaktır. Adı O olmuş bu olmuş ne önemi var?
Türk olmuş, gavur olmuş sonuçta amaç, istediği doğrultuda köpekleri satmak ve bazı kuralları dayatarak rant elde emek değil mi?
Her türlü sömürünün karşısında olan biri olarak öz düşüncem şudur ki.
En iyi köpek senin olan, seni seven ve avda senin için mücadele veren köpektir. Köpeğin türüne gelince iş takım tutmaya benziyor. Hangi rengi seviyorsan ona bağlan kime ne?
Birileri rant için didinsin dursun. Biz sağlığımızın el verdiği ölçüde kazasız belasız avlarımıza bakalım.
Gerisi havanda su dövmektir.
Saygılar.
Mustafa ÇİL
24.Kasım.2008, 13:49
DÜŞÜNCEYE SAYGI
DEVAM DOSTLAR
hamdikumova
24.Kasım.2008, 18:00
valla arkadaşlar herkez atıp tutuyor türkiyenin dünyadaki diyer ülkeler gibi söz sahibi olabilmesi için bir federasyonu olmak zorunda ve buda artık var k.ı.f türkiye köpek ırkları federasyonu bunu kuruluşun içine giremeyip bazı şeyleri hazmedemen yorum yapanlar var sadece yazmış olmak için yazanlarda var öyle söylenildiği gibi kıf yöneticilerinin kimseye yukardan baktığı falanda yok yeterki siz onlara aşağıdan bakmayın ama baltayıda topuktan vurmayın lütfen biraz araştırın veyahut yorum yapmak için sabır edin önümüzdeki yıllar içerisinde ne derece saygın ve gerekli bir federasyon olduğunu tüm avcılık camiası ve diğer ırk köpek severler görecekler saygılarımla.
hamdikumova
24.Kasım.2008, 18:06
mustafa bey sizi bir köpek yetiştiricisi olarak gören arkadaşlara bu konu ile ilgili görüşlerinizi yazarsanız sevinirim sadece konuyu açıpta başka yokmu demek yok tabi dimi! sizde bişeyler yazınki bu işlere gönül veren türkiye avcılığı için koşturan biri olarak sizin kıf hakkındaki görüşlerinizide öğrenelim saygılar
Mustafa ÇİL
24.Kasım.2008, 18:16
sıra onada gelecek
düşünceye saygı gardaşım acele yok
devam şimdilik,, gerçek düşüncelerde ortaya çıkmaya başladı bakınız
mehmetozaslan
25.Kasım.2008, 06:41
Federasyon görev ve sorumluluklarını hakkıyla yerine getirdiği sürece ülkemiz av köpeklerininin kalitesinin yükselmesine, dolayısıyla da avcılığa katkı sağlayacaktır. Son yıllarda yurdumuza çok güzel safkanlar girdi, üretiliyor, bu üretimin giren safkanlarının kalitesinin bozulmadan hatta kalitenin artırılarak devam ettirilmesi için bir şekilde kayıt altında tutulması, üretim kalitesi taşımayanların üretimden çekilmesi, sadece avda kullanılması gibi konularda verilecek kararlar için tek çatı altında olmak hep avantajımıza olacaktır. Tabiki bu ırk standartlarına uygunluk sadece gözle değil merada da denenerek yapılırsa çıkan sonuçlar herkesi memnun eder. Yoksa görüntüsü güzel çift köpek alan herkes üreticiyim diye ortaya çıkacak (Kimse üzerine alınmasın) anne baba sının avı huyu nedir nasıldır bilinmeden köpekleri yavrulatıp avcılara satacak hatta o yavrular o anne babanının mı değilimi kimse bilemeyecek vs konularda kafamız rahat olacak.Para konusunda fazla sızlanmamak lazım illaki hakem masrafları organizasyon giderleri vs olacaktır bu tip organizasyonlardan da federasyonu kasasına biraz gelir kalması normaldir. Federasyon sanırım daha çok yeni biraz zaman tanıyıp ortaya çıkan hataları başarıları görüpte sonrasında ya alkışlamak yada kötülemek gerekir diye düşünüyorum.Bunlar tamamıyle benim şahsi düşüncelerim ne KİF ten kimseyi tanırım nede diğer yorum yazan arkadaşları. Saygılarımla
Mehmet abi sana katılıyorum. Söylediklerin çok doğru.
Sadece görünüm bir ırk hakkında kanıya varmaya yetmez.
Hele bu köpekler bilinçsiz kişilerin elinde sırf maddi kazanca yönelik üretiliyorsa, herşeyden önce o hayvancıklara sonrada onlardan avcılık bekleyen iyi niyetli avcılara yazık.
hamdikumova
25.Kasım.2008, 10:00
mehmet abi teşekkür ederim çok net bir şekilde ifade etmişsin kendini
selam arkadaşlar kif meselesi bence dünyada var neden türkiyede olmasın katılıp katılmamak kişinin hür iradesinde bakdiğimiz zaman eski avcılarımız ne demiş beş paralık tüfek yüz paralık köpek yani secere çok mu önemli bence değil ama mersedes veya pahalı bir araç bakıyorsuz değişeni varmi orjinalmi köpekde neden orjin olmasın bence kötü bir şey değil bence önemli olan köpeğin arkasındaki avcı işini bilsın köpeğini sevgi ve merhametle yetiştirsin bakın nasıl av yaparlar saygılarımla
fevzi dursun
25.Kasım.2008, 11:47
mehmet abicim (görev ve sorumluluklarını hakkıyla yerine getirdiği sürece) demişsin eline yüreğine sağlık abim.
illaki ülkemizin av köpeği ırklarını koruyacak bir federasyona ihtiyacı var. biz gerçek avcılar buna karşı değiliz. tüm ülkemizde çok büyük bir eksiklik.
Hangi ırktan olursa olsun, ister yetişkin ister yavru, ister dişi ister erkek, köpek edinirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, köpeğin avcı kandan gelmesinin gerekliliğidir. Özellikle son zamanlarda yeni nesil avcılarında tüm dünyayı şov müsabakaları çılgınlığı sarmış ve pek çok av köpeği ırkı bu çılgınlıktan nasibini almıştır.
Av köpeklerinin içinde bulunan ve yüzyılların birikimi olarak genlerine yazılmış av kabiliyetlerini hiçe sayan bu yetiştiriciler için önemli olan köpeğin yetenekleri değil, dış görünüşüdür.Onlar için köpeğin zekası, av kabiliyetleri, stili ve enerjisi önemsizdir.Önemli olan köpeğin güzelliği ve sahibinin yedeğinde nasıl ring yürüyüşü yaptığıdır. Bir av köpeği ırkını sadece güzel olduğu için üretmek, av köpekçiliğine vurulmuş en büyük darbedir..
Önemli olan hem av kabiliyetleri yüksek, hem de göze hitabeden safkan ırkları sahiplenmektir. Şu kanıtlanmış bir gerçektir ki son 3 neslinde, yani anne-baba , anneanne-babaannesi av görmemiş bir köpeğin ava karşı tutumunda ve yeteneklerinde büyük kayıplar olmaktadır.Oysa av kanı sağlam olan bir yavru , şov kanından gelen bir yavruya oranla çok daha kolay eğitilir , çok daha zekidir ve insanla çalışmaya daha heveslidir.Özetle daha tutkuludur.Bu sebeplerden dolayı yeni av köpeği edinecek bir avcı eğer köpek secereli ise soy kütüğünü dikkatle incelemelidir.
bu şahsi federasyonun sitesine girdiğimiz zaman hep bu tür müsabakalar var. burada av kanına bakan yok. malesef yüksek av kanı olan köpeklerin geleceği çok büyük tehlikede.
bir örnek verebilirim. bir arkadaşım kayıt için gitmiş. bir kaç hakem heyeti ellerinde metre orayı burayı ölç uygun veya uygun değil. bu görev değildir arkadaşlar.
sen köpeği ustaların gözünde belirli bi testlerden geçir bakalım. koku testi, mera testi, su testi bu heyetten gerse. sevk et veterinerler kan örnekleri alacaksın. veterinerlikçe labratuvar ortamında bu hayvanın kanını inceleyeceksin. uygun olmayan kan bulursan köpeği kısırlaştıracaksın. üremesine müsade etmiyceksin. metreyle bu iş olmaz
BENİM ANLATMAK İSTEDİĞİM TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ VETERİNERLERİ BU OLAYA EL ATMALARI. BU ELLERİ DİPLOMALI YETKİLİ KİŞİLERİNCE KÖPEKLERİMİZ KAYIT ALTINA ALINMALIDIR.
türkiyeye dışarıdan çok az miktarda köpek gelmiştir yoğun talep olunmuştur bu köpeklere. al acele üretebilmek için bir çok köpeği aynı kanla birleştirmişlerdir. SAF KAN ZANNETTİĞİNİZ KÖPEĞİNİZ HİÇTE SAF KAN ÇIKMAYA BİLİR
kara kafa denmiş. arkadaşlar karakafa diye bir ırk yoktur. sadece bizim uydurduğumuz bir ırktır. bu özentilerden bu sapmalardan vaz geçelim. av kanı yüksek köpeklerimizi ve yetiştiricileri zor durumda bırakmayalım.
Konuş Fevzi abim kim tutar seni :)
Valla ben şapkamı çıkardım önümü ilikledim.
Ben okadar şey yazdım kendim bile anlamadım.
Çok kısa öz ve doğru olmuş.
Mustafa ÇİL
25.Kasım.2008, 13:24
çok güzel devam bu arada kif yetkilierininde bu yazılanları okuduğunu göz önünde bulundurunuz dostlar
sıra banada gelecek bakalım
tek bana söylenilen
okadar okuma olmuş iyi veya kötü herkes kendi düşüncesini söylerken diğer dostunun düşüncesine saygı göstermesidir...
kif yetkililerede buna dahildir dostlar unutmayınız
herkesin düşüncesi kendinedir
hür ve özgürdür
ama hakaret ve rencide edici şekilde yazılıp çizilmemelidir
ASALET BOYDA DEGİL SOYDADIR..
KİF taki insanlarla ne sohbet ettim ne tanırım.Ancak bişeyler yapılmaya çalışılıyorsa hiç bir şey yapmamaktan çok daha iyidir kanısındayım.
Bana göre burada yanlış anlaşılan bir konu var.Her secereli köpek çok iyi av yapacak diye bir kural yok.Atalarımız ne demiş AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER.Emin olun o iyi kan köpekler bizim gibi avcılıga gönül vermiş insanların elinde olsa çok daha iyi yerlerde olur.Çünkü Adamlar parayı basıyor alıyor köpekleri,,ancak hayvan av görmüyorki mükemmel olsun.Ayrıca secere demek çok iyi av yaptıgına garanti vermek demek degil.Yalnızca yıllardan beri hangi anne baba dan gelme,20 sene önceki dedesi ninesi kim gibi sorularımıza yanıt verecek kagıt parçası..Bana göre KİF in de yapmak istedigi bu.Köpeklerimizin soylarını takip edebilmek.Zaten bi kaç sivri konuşan Avcı dışında kimse saf Kan oldukları bilinen köpeklere bi şey dedigi yok..Adamların söyledikleri,,Bu,bu,bu gibi köpeklerden bundan bundan,bundan dolayı yavru almayın gibi mantıklı açıklamaları da var.Sonuçta kimse bu işlere girmek veya illa köpegini oraya kaydettirme mecburiyetinde degil.Ama ben kendi adıma yapılan işlere saygı duyulması gerektigine inanıyorum.Ancak maddiyatı külfetli oldugundan çogu arkadaşımızında şimdilik Köpeklerini KİF e kaydettirme gibi bi sansları olmadıgını da biliyorum.Bendede 4 tane pointer var.125 ytl imiş sanırım kayıt oyle duydum..500 ytl verecek gücüm olmadıgından bu işlemi yaptıramıyorum.Ama makul bi fiyat olmuş olsaydı,,hiç düşünmez hemen kaydettirirdim.Tabi bunlar benim kendi düşüncelerim.selamlar.
FEVZİ BEY ÖNCELİKLE USTALAR DEDİĞİNİŞZ KİMLER MERAK ETTİM ÜLKEMİZE GELEN KİŞİLER F.C.I KAYITLI (DÜNYA KÖPEK BİLİMLERİ FEDERASYONU) UZMANLARI.METREDEN BAHSETMİŞSİNİZ HER KÖPEĞİN OLMASI GEREKEN BOY SITANDARTLARI VARDIR BUNUN FAZLASI YADA EKSİĞİNİ TESPİT ETMEK GEREKİR İŞE ÖNCE BURDAN BAŞLANIR.EĞER PERFORMANSINI ETKİLEYECEK BİR ÖLÇÜDEYSE BU KONTÜROL ALTINA ALINIR.YANİ ÜRETİMİ ENGELLENİR.AV KANINDAN BAHSETMİŞSİNİZ O ÇİMLERİN ÜZEREİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ KÖPEKLER KENDİLERİNİ ORADA KANITLADIKTAN SONRA BAKIN HANGİ SINAVDAN GEÇEREK ÜRETİM İZNİ ALACAKLAR.ARALIĞIN 6 sında ÇORLUDA YAPILACAK ÜRETİM İZNİ SİNAVINDAKİ TESTLERİN BİR KAÇINI BURAYA YAZAYIM GENİŞ BİLGİ http://www.kif.gen.tr DE BULACAKSINIZ
ÖCEDEN GÖLETEDE SALINAN ÖRDEĞİ KÖPEĞİN SAZLARIN İÇERİSİNDEN BURNUNU KULLANARAK ÇIKARIP SAHİBİNE VURDURMASI VE SONRADA VURULAN ÖRDEĞİN SAHİBİNE GETİRİLİP OTURUR VAZİYETTE ELİNE KOMUTLA BIRAKMASI,ÖLÜ ÖRDEĞİN KÖPEK GÖRMEDEN SAZLARIN İÇERİSİNE ATILIP KÖPEĞİN KOMUTLA SUYA GİREREK YİNE BURNUNU KULLANARAK ONU BULUP SAHİBİNE APORT ETMASİ(SUDAN ÇIKINCA ÖRDEK AĞZINDAYKEN SİLKELENMESİ PUAN KAYBIDIR),KÖPEĞİN GÖREREK SUYA ATILAN ÖRDEĞİ APORT ETMESİNE 2 METRE KALA ÖRDEĞİN SAĞINA VE SOLUNA İKİ EL ATEŞ EDEREK KÖPEĞİN DİKKATİNİN DAĞILIP DAĞILMAYACAĞINA BAKILMASI (KÖPEK YİNEDE ÖRDEĞİ APORT ETMELİ),MERAYA SALINAN KEKLİĞİ KÖPEĞİN BULUP FERMALAMASI SAHİBİNİN KOMUTUYLA KUŞU UÇURMASI VE UÇAN KUŞUN ARKASINDAN KOŞMAMASI(KOŞARSA PUAN KAYBIDIR) VURULAN KUŞU APORT EDERKEN DİREK SİZE AĞZINDA GEVELEMEDEN GETİRMESİ(gevelemesi yada gezdirmesi puan kaybıdır),KÖPEĞİN TÜFEKTEN KORKUP KORKMADIĞININ TESTİ,KÖPEĞİ YATIRIP ORMANIN İÇİNE GİREREK ATEŞ EDİLDİĞİNDE SİZİN YANINIZA GELMEMESİ,KÖPEĞİN SAHİBİYLE MERADA GEZERKEN KORDİNASYONLU GEZMESİ YANİ SAHİBİNE UYUMU,KÖPEĞİN IRK SITANDARLARINDA GİBİ GEZMESİ,KÖPEĞİN MERAYA VE AVA OLAN MERAĞI VE HEVESİ, VS GİBİ TESTLERE TABİ TUTULARAK ÜRETİM İZNİ VERİLERECEK.ŞİMDİ SORMAK İSTİYORUM HANGİSİ ŞOV VE GÖSTERİ HANGİSİ GEREKSİZ AVLA VE KÖPEKLE ALAKASI OLMAYAN ŞEY.SAYGILAR
Uğur LEYLEK
1976 MANİSA
MANİSA DEUTSCH-KURZHAAR ÜRETİCİLERİ YETİŞTİRİCİLERİ DERNEĞİ
Bende fevzi üstadıma katılıyorum.köpeğe avı secere yaptırmıyor.Neyapayım secereli olupta av yapmayan köpeği.Secereli köpek dediniz mi. 1000 Euronun üzerinde başlıyor köpek fiyatları.Bence bi köpeğe çok fazla para ödenmez.Zaten devletin avcılara uygulamoş olduğu pul parası,tezkere parası yeterince fazla.Bide secereli diye bi dünya para veripte köpek almaya değmez.Varsın seceresiz olsun ama güzel kokusu ve avı olsun.
mustafa aydoğmuş
26.Kasım.2008, 12:04
Bende fevzi üstadıma katılıyorum.köpeğe avı secere yaptırmıyor.Neyapayım secereli olupta av yapmayan köpeği.Secereli köpek dediniz mi. 1000 Euronun üzerinde başlıyor köpek fiyatları.Bence bi köpeğe çok fazla para ödenmez.Zaten devletin avcılara uygulamoş olduğu pul parası,tezkere parası yeterince fazla.Bide secereli diye bi dünya para veripte köpek almaya değmez.Varsın seceresiz olsun ama güzel kokusu ve avı olsun.
secereye para verenlere saygı da duymak gerekir mesala sizin dediğinizin aynını ugur abi de söylüyor kokusu salam olsun av yapsın diye ve parası olan almıyor sadece o köpekleri olmayanda kredi cekip alıyor herkaz kandisi bilir cebinden cıkacak parayı zevkler ve renkler tartışılmaz bende istemem secereli köpeğim olsun kif de ne yapıyor beni hiç ilgilendirmez avıma bakar gecerim ama kif ile ugrasan secereli köpekleri olan arkadaşları kırmadan tatlı tatlı konuşalım
ha kırıcı olmadı şu ana kadar kimse ama dikkat edelim murat abi size vaya bir başkasına karsı yazmadım bu yazıyı yanlış anlama olmasın
Arkadaşlar konuya avcı olduğumuz için sadece av köpekleri yönünden bakıyoruz çok daha kapsamlı olarak bakmamız gerekiyor elimizdeki birçok değeri kaybettiğimiz gibi bugüne kadar bir k.i.f.miz olmadığı için Kangal köpeklerimizi ,Anadolu çoban köpeğimizi kaybetmek üzere idik başka ülkeler malın bizim olduğunu tescil ettirmediğimiz için yoğurtumuz gibi ,baklavamız gibi köpeklerimizede sahip çıkacaklardı.Bu konularıda göz ardı etmeyelim.
hamdikumova
26.Kasım.2008, 17:10
arkadaşlar buraya lütfen sereli olsun seceresiz olsun muhabbetlerini yazmayın mustafa bey bi konu açmış konunun başlığına uygun yorumlar yapın.
fevzi dursun
26.Kasım.2008, 17:35
uğur bey (FEVZİ BEY ÖNCELİKLE USTALAR DEDİĞİNİŞZ KİMLER MERAK ETTİM ÜLKEMİZE GELEN KİŞİLER F.C.I KAYITLI (DÜNYA KÖPEK BİLİMLERİ FEDERASYONU) UZMANLARI.) demişsiniz.
bu federasyon bu ülkenin ustalarını tanımyosan. bu ülkenin ustalarına avcılarına güvenmiyosan. bu ülkenin avcılarını hiçe sayıyosanız neden köpekleriyle bu kadar ilgeliniyosunuz.
uğur kardeşim benim bu konuya başka yazacak bi cevabım yoktur. bu şahsi federasyon hakkında söyliceğimi söyledim. siz nasıl algılarsanız algılayın
uğur kardeşim, bunlar benim şahsi fikirlerimdir. herkez düşüncesinde özgürdür. ben düşüncelerimi yukarıda uzunca belirttim. böyle düşünüyorum.
Mustafa ÇİL
26.Kasım.2008, 17:52
teşekkürler hamdi bey
burada isdemeyerek devereye girmem gerekecek
köpeklerin secereleri ile ilgili bir durumu aydınlatmak için veya secereli seceresiz diyerek ayırt etmek için açmadım bu konuyu dostlar
defalarca bana msj atılmış
denmişki
( sevgili mustafa çil...Çok güzel dostluklar kurulan bir ste yapmışsınız..Sağolasınız av camiasını bir arada tutymak için bir şeyler yapan kişlilerdensiniz,fakat bir adım atılmak isdeniyor sizin stenizde bvu konu hakkında bir satır yazı ve düşünce yok....Stenizi 8,,,9 aydır ziyaretçi olarak takip etmekdeyim,acaba ste üyeleriniz orada sizinle herşeyini paylaşan dostlar
k.i.f. hakkında düşüncelerinide paylaşırlarmı ) demiş selam sabah etmiş
ve burada kesmiş....
bu konuyu açma sebebim budur dostlar....Bana bırakılan tel no dan sevgili arkadaşımıza ulaşamadım.....ama konunun takip edildiğini gayet iyi bilmekdeyim...
benim şahsi fikrimde sorulmuş fakat
ben önce siz değerli dostlarla paylaşmak istedim ve iyide ettim sanırım....
çok güzel yorumlar ve düşünceler var
hepsi teker teker sıra ile buraya yazılmaya başlanması ve kmsenin birbirini kırmadan
tartışma ortamın sürmesi bu stenin en güzel yanı
alması gerekenler bu satırları gayet güzel almakdalar
tr avcısı, neye inanır ,neye güvenir, ne isder
neye ikna olur, elbetde GÖZÜ İLE GÖRDÜĞÜNE
ESKİDEN SECERE TARTIŞILIRDI
ŞİMDİ DOĞUM VE ÜREME İZNİ
SECERENİN NE OLDUĞU ÜÇ AŞAĞI BEŞ YUKARI MEMLEKETDE BİLMEYEN KALMADI
SIRADA ÜREME İZNİ VE İMTİHANLAR VAR...
BU KONUYU BİZZAT YAŞAMIŞ İLERKİ YILLARDA FCI HAKEMİ OLACAK OLAN SEVGİLİ ÜSTAD
MUSTAFA ERDEM YALÇINDAĞ
ÇOK DEFALAR ORTADA KIF FALAN YOKKEN ANLATMAYA ÇALIŞTI AMA
O ZAMANLAR PEKDE RAĞBET GÖRMEDİ
SEBEBİNE GELİNCE
O ZAMANLAR SECERE TARTIŞILIRDI
HEHEHE
DEVAM BAKALIM DOSTLAR
SEVİYELİ TARTIŞMA İÇİN ŞİMDİDEN HER DOSTA SONSUZ TEŞEKKÜRLER
Arkadaşlar burada herkez kendine göre haklı.Herkeze saygı duymak lazım.Yalnız bilin ki önümüzdeki senelerde KİF den üretim izni almış köpekler ırk standartlarına uyması babında yavruları en çok satılacak köpekler olacaktır.Eger ben yavru satmak istiyorum veya Damızlıkçı olucam diyen arkadaşlar bu işle daha çok ilgilenmeli.Ama yok ben Avcıyım benim köpegim bana yeter diyorsak hiç böyle işlere girmeye gerek yok diye düşünüyorum.Kendi adıma konuşmak gerekirse benim kimseye kanıtlayacak köpegim yok. Herkesin Köpegi kendine güzeldir.Kötü olan Av köpegine kimse ekmek vermez.Ancak burada bir Parantez açmak istiyorum,, Bu iş iyi niyet çerçevesiyle yapılmak isteniyorsa herkesin katılabilmesi için Fiyatlar makul olmalıydı.Eger KİF avcıyı Düşünüyorsa Maddiyatı ikinci plana atıp uygun şartlarla avcının karşısına gelir,ve bişeyler yapmaya çalışır.Ama bu şartlarda zenginler Klübü olarak kalır.Amacınız Dışarıdan getirdiginiz Tr de yavrulattıgınız köpeklerinize bilmem kaç paraya secere ve üretilebilir raporu verip satış kolaylıgı saglamak degilse söylediklerimize kulak verip fiyatların makul seviyeye çekilip herkesin katılımını saglamanız gerekir.Unutmayın ki BİZİM SİZE DEGİL SİZİN BİZE İHTİYACINIZ VAR.ÇÜNKÜ ÜRETİCİ,, BİZ AVCILARIZ....SELAMLAR.
fevzi dursun
27.Kasım.2008, 07:13
sevgili uğur konuları tekrardan gözden geçirmeni öneririm.  kıf ın kayıt için bunların uygulanmadığını duyuyorum. burada kayıt için 125 ytl ve bu kayıtla  kıf ın düzenlediği yarışma içinde  100 ytl veriyosun.
senin yukarıda belirtttiğin sadece yarışma kurallarıdır. kayıtla bi alakası yok.
bu kıf a bir şey sormak istiyorum. benim köpeğim ve ailesinin tarım il müdürlüğünden soy kütüğü var. ben bu tarım il müdürlüğünün vermiş olduğu soy kütüğüyle bu kıfın yarışmasına katılırmıyım katılamazmıyım. yoksa bu yarışmaya sokmam için önce 125 ytl verip kıfa kaydedicem sonra ayrıyetten yarışma içinde 100 ytl mi vericem. bilgi verilirse memnun oluruz.
şimdi şu kıfa bie soru daha sormak istiyorum..
eskiden avcılar aralarında gerek kulüp aracılığyla gerekse yerel yarışmalar yapıyolardı. bu yerel yarışmaların amacı belli. şenlik adı altında avcıları bir araya toplamak köpeklerle yapılan bu şenliklerin avcılaığın ve köpek tetiştiriciliğin manevi lezzetlerini tatmaktı. ödenen paralarda zaten çok cüzzi paralar idi. bu güzel şenliklerin sonucu hep belli olurdu. kazansın veya kazanmasın tüm avcılar kamp ateşi altında bir araya gelir o güzelim av muhabbetleri ve köpeklerden bahsedilirdi. kazannanlara da o günün anısına bir kutu fişek ve bol ca tebrik alırlardı.
şimdi kıf bu yarışmaları hangi amaca dayanarak yapacaktır. neden bir avcı dostumuz bu etkinliklere girebilmesi için asgari ücretin yarısı olan 225 ytl ödesin. bu konu hakkındada bizi bilgilendirseler iyi olur.
ADAPAZARLI AVCI
27.Kasım.2008, 07:51
FEVZİ ABİ KİF ZENGİN AVCI İÇİN DİR. BİZE GÖRE DEĞİL 225YTL ÇOK .
fevzi bey ben ve benim gibi birçok arkadaşımızın köpeği almanyada verbanda kayıtlı ve onların düzenlediği şecereler olmasına rağmen K.I.F.a kayıt ettirdik.çünki resmi olarak türkiyede yarışma, sınav,ve bu tip etkinlikleri K.I.F a bağlı köpek kulüplerinin talebi üzere sadece K.I.F tertipliye bilir.çünki köpeklerimizin bu tip yarışmalarda alacağı dereceler kayıt evraklarına işlenecektir işte o zaman bir yavru alacağımız zaman anne ve babanın av imtanındaki yani mera yarışmalarında,üretim sınavlarında,ve ırk sıtandarlarında gösterdiği performansı o evrağa bakarak öğrenip alacağımız yavrunun karekteriksel özelliklerini bile öğrene bileceğiz.
çünki orada köpeğin fermada aldığı puana bakarak koku kalitesini,
meradaki gezme tarzı ve ava olan hevesi konusunda aldığı not köpeğin yakınmı açıkmı aradığını
silahtan korkma konusundaki aldığı not köpeğin soyunda korkak ürkek olup olmadığını
sahibiyle uyumu notu yumuşak başlı itatkar bi köpek olup olmadığını
aport notunun iyi olup olmadığı
ve buna benzer huy ve davranışlarını av kanının rahatlıkla görebileceksiniz tabi köpeğin bu genlerinin %90 yavruya geçeceğini düşünürsek aldığınız yavrunun nasıl bi köpek olacağı tabi birazda sizin elinizde olacak
bu ücret meselesinde ise
50 ytl kayıt için
50 ytl ırk değerlendirmesi için
15 ytl çip takılması için (normal şartlarda çip taktırmak isteseniz bu işi yapan veteriner arkadaşlara sorun lütfen)
istanbulda .K.I.F. başkanımız hasan beye sordum bizde kulüp baharda bi ırk sıtandarları müsabakası yapmak istiyoruz maliyeti ne olur diye b sadece bir hakemin oradan çıkış ve dönüş günü dahil olmak üzere(bu en az üç gün)50 örodan yömiyesi iki gün normal bi otelde konaklama masrafı, yemek masrafları gidiş dönüş uçak bileti,işte bu paralar bu yüzden isteniyor birde lütfen siz hesaplayın bu işin maliyetini böyle organizasyonlar yapan arkadaşlar bilirler böyle durumlarda hiç hesapta olmayan daha neler çıkar.
onun için arkadaşlar K.I.F. yetkililerinin köpeklerimiz için verdiği çabayı bence gelip bu tip bi etkinliğe katılarak bizat görmenizi isterim.
hasan bey 10 gün sivasın dağlarında yanlarında hakemle daha ülkemize kazandıramadığımız kangal ırkının sıtandarlarını belirlemek için dağlardaki çalışan köpekleri evlerde beslenen değil dağlarda çalışan görevlerini yaparkenki boyutlarını tespit etmek için verdiği uğraşları bu camianın içindeki kişiler bilirler.
zenginler kulübü diye bi şey yok ben kaportacıyım tam bi sene oldu kurzhaar alalı bende bu kadar ciddi olduğunu hiç düşünmedim sadece safkan bi köpekle av yapmaktı niyetim ama bu tip faliyetlere katıdıkça bu köpeklere gereken değerin verilip genlerindeki av özelliklerini av kabiliyetlerini korunması için elimden geleni yapmaya çalışıyorum bence türkiyede üreticiler değil yetitiricilerin çoğolması gerekiyor.dışarıdan köpek alan çoğu kişi elinde en fazla iki köpek olan ve bütün emeklerini bu köpeklerin av aklitesini üst düzeyda tutmaya çalışan devamlı onlarla avlanarak yovrularına geçen genlerin sağlam av genleri olmasını isteyen kişilerden alırlar.sizcede böyle değilmi.HEPİNİZE SAYGILAR
fevzi dursun
27.Kasım.2008, 16:30
şimdi uğurcum yanlış anlama kardeşim ben ilkokulu 8 senede bitirdim. benim anlayamadığım konu bu yarışma deyip duruyosunuz. neden köpeklerimizi bu yarışmalara göre sınıflandırıyosunuz.
gerçek bir yetiştirici köpeğini yavrudan eğitirken bile kafes bıldırcını kullanmazlar. kekliğe ava çıktığımız zaman av yerinde bizler kekliği kafeste bulmuyoruz. av hayvanların köpekten kurtulma çabaları ve köpeğin avıyla olan ilişkileri iz sürmeler fermalar falan. zaten avcı arkadaşlar bu hareketleri yapmayan köpeği bakmazlar.
yarışmaları da gördük. adam bir hafta önceden mera alanına gitmiş kırmızı bayrağa ferma öğretmiş köpeğine http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif
şimdi yanlış anlama ben köpeğimi bu tür yarışmalara merakımdan soktum. 4. eyhafta yetişkinlerde 3. lük yaptım. ama açıkça söyleyim benim köpeğim daha önce hiç keklik görmedi. ilk kekliğini yarışmada gördü. şimdi benim köpek onca keklik ustalarından iyimi. sen bu kupayı bana verirken benim köpeğin hak ettiğinimi zannediyosun.
ben tam aksini düşünüyorum.
tekrar söylüyorum bu tür yarışmalar avcıları bir araya getirmek. ve şenlik havasında hoş sohbet ve dostlukları tazelemektir. bu tür işlerden rant sağlanmasın.
her avcı köpeğinin kokusu olup olmadığını bilir. tamam kayıt konusunda hemfikir olalım çok güzel. hemde mükemmel ama biraz fiyatlar makul olsun. her avcı köpeğini götürüp kaydettirebilsin.
saygılarımla...
neye göre sınıflandıralım fevzi bey bi önceki yazımda yazdığım üretim izni imtihanındaki kulvarları her köpek geçermi sanıyorsunuz.çokmu basit bi imtihan sen bildiğin köpekte ve inandığın kişilerden alırsan tamam siz o zaman her köpek satan dürürsttür diyorsunuz ben hepsine güvenirim.bilmediğiniz bi köpeği nasıl alacaksınız.şu masraf rant kelimesini kullandığınız para 100 ytl ben eyhaf 3 katıldım iki sene önce 40 ytl verdim size masraflarıda yazdım sizce kaç para olmalı.artık yarışmalar o dediğiniz gibi, olmuyor istanbuldaki avrupa sıtandarlarındaki ilk mera yarışması yapıldı kuşlar meraya salındı ve 36 köpek katılıp sadece iki köpek dereceye girdi.
NEYSE FEZBİ BEY İNŞALLAH BİR GÜN BİRYERDE KARŞILAŞIRIZ KELİMELERİMİZİN YANINA YÜZ İFADELERİMİZDEKİ KENDİNİ İFADE ETME MİMİKLERİNİDE KATARAK BİRBİRİMİZE BİŞEYLER ANLATABİLİRİZ.SAYGILAR
fevzi dursun
27.Kasım.2008, 22:03
uğurcum bu kıf hakkında oldukça fazla düşüncelerimi aktardığımı düşünüyorum. Aslında bu iş açıkçası zenginin malı züğürdün çenesini yoruyor gibi geliyor bana. daha öncede yazdığım gibi herkez düşüncesinde özgürdür. Ve herkesin düşüncesine de saygı duymak gerekir.
saygılar.
Mustafa ÇİL
28.Kasım.2008, 13:52
ARKADAŞLAR BİŞEY ANLATMAYA ÇALIŞTIM
daha bu memleket secere oalayını anlama güçlüğü çekerken sevgili mustafa abi derdiki
ilerde doğum izni alabilmesi için bir dünya sınava girmesi lazım ve bunları hatasız tamamlaması lazım derdi ve bunları dost bir stede yazmaya çalışırdı
ama ne hikmetse kmse ilgilenmezdi....
k.i.f. yönetimi bu memleketin gerçek avcılarına bunu doğru bir lisan ve dille anlatamazsa sonu hüsran olacak...
Birşeyler yapılmak isdeniyor,anlayış ve saygı ile karşılıyorum
takdir etmediğim söylenemez
fakat avcıların arasına girerek bunlar anlatılmalı
YABAN TV de açık oturum misali olmaz bu işler...Üreten ve yetiştiren biri olarak çok değerli abilerden tel aldım fakat biride demediki
bize faydalı olacak sadece fikrimi sormakla yetindiler...
Bu işi birilerinin sürüklemesi gerektiğini bilmekdeler...
Memleketde köpeklerinin orjın oldunu çok iyi bilenler
bu memlekete mal olmuş kişile bile ikileme düşmüş durumdalar
ya avcıdan yana olacaklar
yada AVRUPADAN
DİĞER STELERDE AVRUPA KARŞITLIĞIMI ,,RANTINMI KESİLECEK DİYE ELEŞTİREN ARKADAŞLAR OLMUŞTU
fakat hepsine güler geçerdim
sebebine gelince
Bu güne kadar hiç bir dostu arayarak bende satılık saf kan pointerler var deme mişim dir.
avlanmışımdır,görülmüştür
hediye etmişimdir, bu köpeği kmden hediye geldiği sorulmuştur.
dost dost ise demiştirki
mustafa çil den
yıllarca avrupa diyerek bu memlketin gerçek avcılarının cepleri boşaltılmaya çalışıldığını gayet iyi biliriz....
yeterki bu iş secere muhabbetindeki gibi rant işi olmasın
burada bu stede
kendi doğrularımı kmseye empoze etme veya benim dediğim doğrudur deme gibi bir lüksüm yoktur olmamıştır ve olamaz...
Sadece kendi doğrularımla bu günlere gelen ve pointer konusunda kendini yetiştiren biriyim...
çok güzel bir laf vardır..
NE BİLİYORSAN ONU SÖYLE
ALINTILARDAN HOŞLANMAM
Bu söz gerçekden çok güzel bir sözdür....
bu satırlar k.i.f. e karşı olduğum anlamına gelmesin...
eskiden derlerdiki bundan sonra secereli köpeklerin yavruları satılır
baktıkki tutmadı
neden dostlar
bu defada doğum izni almışmı almamışmı muhabbeti çıktı...
yarışmalar konusuna hiç girmek isdemiyorum
sebebine gelince
söylemek bile isdemiyorum dostlar oda bana kalsın....
bu yazım hiç bir şahıs veya kurum tarafından üzerine alınmamalıdır
sadece kendi düşüncelerimdir
bu yazımın devamını mutlaka getirmek isderim
YAZIM HATALARI İÇİN ŞİMDİDEN ÖZÜR DİLERİM
Mustafa ÇİL
15.Aralık.2008, 15:59
eee dostlar kıf hakkında düşünceler devam diyoruz
Mustafa ÇİL
15.Aralık.2008, 17:57
arkadaşlar bakınız vatandaş
köpeklerinize doğum izni verecek veya vermeyecek
yinede bir yorum yapmanızı isderim
BEN KÖPEKLERİMİ GAYET İYİ BİLİRİM, VE KMSEDEN İZİN ALMAM
BU İZNİ SADECE, BANA BU CAMİANIN GERÇEK AVCILARI VERİRLER
Mustafa ÇİL
25.Aralık.2008, 11:25
?????????????????????????????????????????????????
devam dostlar
arada bu konuyu es geçmeyelim
tyt81
25.Aralık.2008, 13:59
Slm sevgili avcı dostlar beni tanıyan çok iyi bilirki bende bir zamanlar en iyisi olsun herşey güzel olsun en safkanı bizde olsun diye uğraşanlardan biriyim bu uğurda isteyerek veya istemeyerek bir çok kişiliği tanıdığımı sandım yanıldığımı bu işlerin içerisindeyken anladım ben kendimi şanslı hissediyorumki hiç bir kesimle çok fazla karşı karşıya gelmeden bu işlerin benim işim olmadığını anladım ama bu arada istemeden kırdığım veya kırıldığım insanlar olmadımı elbette oldu şimdi bunlar için sakin köşeme geçip oturduğumda pişmanım Arkadaşlar herkes K.İ.F hakkında bir takım düşünceler söylüyor ve söylemeye devam edecek K.İ.F açılım olarak köpek ırk bilimleri federasyonudur diye biliyorum yani tüm köpek ırklarının federasyonu sadece av köpekleri değil ama burada sanki sadece işlerinin av köpeği olduğu sanılıyor ve değerlendiriliyor diye düşünüyorum bu neden böyle oldu çünki bu federasyon yönetim kurulundaki insanlar hepsi av kökenli sanırım bundan kaynaklanıyor K.I.F bir ülkede köpek yetiştiriciliği safkan köpekler elde edebilme adına yanlış çiftleştirmeleri önleme adına inanılmaz işler yapcağı kanaatindeyim.Böyle olması da gerekir zaten fakat bunu başarabilmek için ise tabana inmek ve tabanın desteğini almak gerekir kendilerini tanıtmak amaçlarını herkese empoze ederek başarıya ulaşılabilir diye düşünüyorum bunun için ise yönetimin tamamen tarafsız kişilerden oluşması gerekir herkesin güvenini kazanmış kişilerden bu böyle olmadığı zaman ise kurumun güvenilirliği o kurumda kim olursa olsun herzaman tartışılacaktır ve başarıya ulaşması çok ama çok uzun zaman alacaktır diye düşünüyorum bazı arkadaşlar bu işin zengin işi olduğundan bahsetmiş tamamen haklı evet bende diyorumki hem zengin işi hemde boş adam işi çünki bu işlerle uğraşmak için hem zengin hemde boş olmak gerekir ama eğer bu kurumda tamamen tarafsızlığına inandığınız kişiler olsa zenginliği veya fakirliği söz konusu olurmu diye de sormadan geçemiyorum bence olmaz neyse bu konu hakkında daha çok şeyler yazılıp söylenecektir buraya yazmakla bitmez benim sonuc olarak düşüncelerim KIF HANGİ IRK OLURSA OLSUN O IRKIN SAFKANLIĞINI KORUYABİLMESİ ADINA ÇOK AMA ÇOK GEREKLİ BİR KURUMDUR ÖNEMLİ OLAN BU KURUMUN BU İŞLERİ KİMLERLE VE NASIL YAPMAYA ÇALIŞTIĞIDIR ZATEN TÜM TARTIŞMALARDA BU YÜZDEN ÇIKMAKTADIR BİR ŞEYLER SÖYLEMEYE ÇALIŞTIM BELKİ ANLADINIZ BELKİ ANLAMADINIZ EN AZINDAN YAZIMI OKUMAK İÇİN BANA VAKİT AYIRDINIZ HEPİNİZİ SEVGİ VE SAYGI İLE SELAMLAR SAYGILARIMI SUNARIM
Mustafa ÇİL
25.Aralık.2008, 15:24
ben seni gayet iyi anladım gardaşım benim
Selamlar:
D.K Turk un kurucu uyelerindenim.Amacımız kurzhaar ırkının alman standartları ile ülkemizde (üretilmesi,yetiştirilmesi ve pazarlanması idi).Bu amacla verbanda kayıtlı bir çok yavru yurtdışından getirildi.Kulup olarak uyelerin ve kopeklerin yetiştirilmesi için çeşitli organizasyonlar yapıldı.Bu organizasyona secereli kopeklerin katılımının saglanmasının asıl amacı temelde saglam verilerle işe başlamak idi.
Aramızdaki uyuşmazlıklar sonucunda ben ve bir kaç arkadaşımız yonetimden ayrıldı.
K.I.F kuruluşun da ben de yer aldım.Sevgili Hasan Cansever,Değerli Eşi,Umit Ozkanal ,Aziz omur vb.bir çok arkadaşımız köpek yetiştiricilimize yon verebilmek adına maddi ve manevi çok buyuk ugraşlar vermektedir.
K.I.F pek çok dernegin birleşiminden oluşmuş, ulaslararası platformda bizleri temsil etmektedir.
Secereli köpeklerin yarışmalara katılması ise tamamen saglam veriler uzerinden gelecek nesillere standart sapması az doneler bırakmak amacı iledir.
Tabiki avlandıgımız kopeklerizde çok ama pek çok iyidirler.Ama geçmiş verilerine(atalarına) maalesef yazılı literatürde ulaşılamamaktadır.
Degerli yetiştiricilemizin özellikle damızlıklarını kayıt altına almaları ve gelecekte yavrularına secere alabilmeleri açısında gereklidir.
Avcılıgı seviyorsak,köpeklerimizi çok seviyorsak ve köpek üretimini duşunuyorsak K.I.F oluşumuna destek vermek bizi ve bizleri gelecege taşıyacaktır.
K.I.F ve akabinde F.C.I bizleri europanlarla aynı yarışmaya dahil olmamızı saglayacaktır.Ve o gun onlara köpeklerimizin ne oldugunu gösterecegimizi inancını taşımaktayım.
Saygılar
Birol YORAN
Mustafa ÇİL
26.Aralık.2008, 06:44
TEŞEKKÜRLER BİROL
GÖRÜŞLERE SAYGI VE DÜŞÜNCELERE SAYGI
VE AYNEN DEVAM
Mustafa ÇİL
27.Ocak.2009, 01:06
devam ve güncellik lütfen
iyi günler arkadaşlar kif haddim olmayarak bilgi almak adına 1-2 sorum olacak kif hakemleri nereden geliyor neden türkiyeden yok varsa kaç tane sonra bu hakem benm elimde baktıım köpegi nereden biliyo neyi kıstas alarak bakılıyor boy çene yükseklik dişler vb peki bu köpek nereden geliyor enne baba av yaparmı yapmazmı ırkının özelliklerini taşıyormu köpek yavrulamış 5 yavru bir yavru damızlık belgesini alıyor diğerleri uygun bulunmuyor neden boyu kısa ya arkadaş hormon denen bi olay var damızlık alan kaliteli mama 20 kılo 149 tl hormon vs.boy tuttu bu damızlık alır diğer kardeşi 10 cmkısa alamaz bu nasıl bi işlem anlayabilen varsa lütfen anlatsın ingiliz puanter ile kurtzaar birleşmiş yavrulardan bir veya ikisi ingiliz poınterine benzemiş bu köpek damızlık olur
? neden ölçüler tutuyor şimdi birde solora diye bi olay çıkarmışlar nedir autlu köpek çarpı yermiş peki bu ingiliz degilmişmi degil sivri burunlu kulaklar ? bu ingiliz damızlık olur (ama ben kapımda ev köpegi olarak bakmam birçoğumuzda bakmaz) bu köpeklerden çıkan yavruları görmek isterm hem şekil hemde avını çok fazla söze gerek yok durum ortada yanıldıgım konu varsa birileri bu işi bilen açıklar beni ve benim gibi düşünenlere açıklama gereği o duyar o özveriyi gösterirse belkide tamımıyla yanlış olan düşüncelerimi degiştirmiş olur dogru yolu bulmuş oluruz ? bu yazdıklarım tamamen benim kendi düşüncelerimdir.amacım kımseyi kırmak üzmek degildir sadece kendi düşüncelerimi açıklamak istedim.SÜRÇİ LİSAN ETTİYSEM AF OLA. ünal aydı
Herhangi bir yetkim ve sorumlulugum olmamak kaydı ile bildigim kadarı ile anlatmaya çalışayım.
Turkiye ye hakemler genelde Bulgaristandan gelir.BUlgaristan FCI(uluslar aarası secerelendirme kuruluşu) uyedir.Gelen hakemler FCI hakemleridir ve tum ırklar olmasada pek çok ırkta hakemlik yapabilmektedirler.Hakem olmak için öncelikle epey bir sure uretici ve yetiştirici olmak gerekir .Ayrıca FCI ın egitimlerini almak gerekir.
Ulkemiz henuz FCI uye olmadıgı için hakemimizde mevcut degildir.Birkaç kişinin Bulgaristan ve Almanyadan hakemlik sertifikası almak için çabaları mevcuttur.
Saygılarımla
Mustafa ÇİL
17.Şubat.2009, 07:50
kıf.kayıt başka bir olay üretim izni sınavları başka bir olay
neden ırk standardında DIR ,,belgesi alıp kıf e kayıt olanlar benim köpeğin üreme izni var artık diye konuşurlar bilmem,o arkadaşlaramı bu şekilde anlatılıyo yoksa bizim bilmnediğimiz birşeymi var dosstlar
KIF....KAYITT OLMAK BAŞKA
KIF.....DA 8,,10 SINA VA GİRİP HEPSİNİ BAŞARI İLE BİTİRİP KÖPEĞE ÜREME İZNİ ALMAK BAŞKA
NEYSE KONUYU GÜNCELLEMEKDE MAKSADIM
BUYRUN DEVAM DOSTLAR
cemalreis
17.Şubat.2009, 08:45
mustafa kardeşim kayseride kif diye bir kurum tanınmıyyor .
Mustafa ÇİL
17.Şubat.2009, 08:55
yakında orayada gelir cemal abimhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/39.gif
mustafa aydoğmuş
25.Şubat.2009, 15:54
yeni üyeler ve yeni yorumlar için güncelleelim
abi doğru söylüyorsun http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif
mustafa aydoğmuş
25.Şubat.2009, 20:30
hadi arkadaşlar yokmu yorumlarınız
Değerli arkadaşlar o kadar uzun ve anlatılacak çok şey varki bu konuda kısaca kişisel görüşlerimi aktarıyorum. Evet ülkemiz geleceği için bu federasyon gereklidir(bu KIF da olabilir MIF da )
KIF ın yönetimine ne kadar güvenilir ve konunun uzmanımıdırlar.(güvenmiyorum avcının yanında yer almadıkları için- uzman olmadıkları ise bizzat şahit oldum Manisadan Dr. Erdem Nalbanttın köpeğine bu kurzhaar değildir diye değerlendirmeye bile almadılar. Ama Dünya kurzhaar Başkanı Prof. Lemmer çok harika bir kurzhaar bu almanyada olsa damızlık yapardık dedi ( bu konunun video kayıtları diğer sitelerde mevcuttur.) )
Birkaç KIF etkinliğine katıldım meraklı olduğum için terierden tutunda dalmaçyalıya kadar her köpeği değerlendiriyorlar.(bence av köpeği ırkları uzmanlık gerektiriyor.)
KIF köpekleri kayıt altına alsın tamam. Ama niye yarışmalara ambargo koyuyolar sadece biz düzenleriz diye bunu anlıyamadım.(köpek benim istediğim yere götürememmi arkadaşlar.)
KIF ı daha IFC tanımamış doğrudur geçiş sürecidir. Ama bazı kişiler KIF secere veriyor diyolar Gülüyorum bu o kadar kolay değildir.(haa veriyosa bergamada bir mahalle muhtarıda veriyomuş)
İçimde bir his Türkiye Av KÖpekleri Irkı Federasyonuda kurulacak diyor.( birçok üretici arkadaşım kıfa sıcak bakmıyor çünkü)
Tabiki bunlar konuşulacak daha uzun bir süre
Son sözüm Ben avcıyım arkadaşlar Av Köpeği Bakmak İstiyorum.Secere Av Yapmıyor.
Mustafa ÇİL
03.Mart.2009, 23:18
devam dostlar
teşekkürler özkan bey
mehmet ali ezer
21.Ağustos.2009, 08:52
Mesajınız isim soyisimle giriş yapmadığınız için silinmiştir.
Eğer en kısa sürede isim soyisimle giriş yapmazsanız
üyeliğiniz silinecektir.....
ahmetkarabat
21.Ağustos.2009, 11:09
Sayin Arkadaslar
Benim kendi kopeklerimizle ilgili bir teklifim var:
Kendi yarismamizi duzenleyelim,avda cekilmis videolarimizi gonderelim,Oylama yapalim,Sponsor olmak isteyen arkadaslarimiz dereceye girenlere hediye gonderebilir hem bunun icin bir yerde toplanmaya da gerek yok,K.i.f, M.i.f
bizi ilgilendirmez.
Rastgele.
ya bıraksınalr derim yada sadece izmir yada o civarlar için desinler
Adnan Üke
04.Ekim.2009, 18:46
Sevgili dostlar,
Bu konu ile ilgili yazılanları okuyunca bazılarında hayrete düştüm.Geniş perspektifte düşününce Türkiyenin neden Avrupanın ve ABD nin gerisinde kaldığı açıkca belli oluyor.
Birileri çıkmış ön ayak olmuş köpek üretimi ve yetiştiriciliği adına bir şeyler yapıyor ve RANT İÇİN diye suçlanıyor.
KIF in yönetimi ve yöneticilerinin kim olduğunu bilmeden suçluyor.RANT var diyenlere söylüyorum buyrun HODRİ MEYDAN aynı ücretler ile aynı organizasyonları yapın.Sizde CIF diyin.
Bu işler gazoz kapağı ile olmuyor.Yada sırf fedekarlığı bu işlere kalkışanlardan beklemek ile de olmuyor.Herkes taşın altına eline sokmalı.
Bir türkü tutturuluyor ama nota bilen yok.Aynı şekilde yılda 100 TL verir sanır Türkiyenin bütün hayvanlarını satın aldı.Türkiyenin bütçesi avcı parası ile karşılanıyor.
Tüm dünyada Avcı olabilmek ve Av yapabilmek için ne fiyatlar veriliyor bir bilse dudağı uçuklar.
ver yılda 100 TL bütün bakanlığı harca eleştir.Bakanı yerin dibine sok.Bakanın bakanlığın hiç biri adam etmez.Neden senin gibi bohçacıları yasallaştırmadığı için.
KIF eleştir neden senin gibi bohçacı üreticilerin önüne geçeciği için.
Buyrun HODRİ MEYDAN kimse babamın oğlu değil.Bende verdim o paraları ,şimdi Apartman satın alıyorlar.
Yapmayın ,eleştiri yaparken kendinizi yüceltmiyorsunuz.Türkiyedeki Köpek üretimi,üreticiliğine zarar veriyorsunuz.
Sevgi ve saygılarımla,Rastgele....
mustafa uyarlar
04.Ekim.2009, 19:43
bütün arkadaşlara katılıyorum.secereli köpek güzel ama bunu şovmenliğe döküp rant elde etmek,başka köpekleri sırf seceresi yok diye sahibine tepeden bakmak faul burjuva zihniyetine sahip tuzu kuru adamlar,ki bunlar meralarda iki adım atsalar dilleri bir karış dışarda gezer sonra helikopterle trofe avlamaya kalkıp ahkam keserler.ayrıca bunların köpeklerinin yarışmalardakeklik kafesine ferma yerine pislediklerinide gördüm.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif
saadettin BIYIKLI
04.Ekim.2009, 21:23
slm arkadaşlar kif hakkında bir çok yazı yazdım burdada birşeyleri paylaşmak isdedim öncelikle yazılan yazıların hepsini tam olarak okuyamadım ben şahsi fikirlerimi dile getirmek isdedim belkide getiren arkadaşlarımızda olmuştur öncelikle dünyada olduğu gibi ülkemizde olması gereken ve çok geç kalınmış bir fedarasyon kif ama kurulması ülkenin eksikliğinden dir diye kurulduğuna inanmıyorum bu çalışmaları kaşısında kurulma amacı parasal olduğunu düşünüyorum nedenide köpek kayıt parası yani scr ve bu bir dernek ve fedarasyon ülke şartları belli gelirlerimizde belli yani bu para bana göre olması gerekenin 3 kat fazlası bu şartlar altında köpekleri kayıt altına alınması için kurulduğuna inanmıyorum. gelelim asıl konuya fedarasyonun kurulma nedenine ırkı en iyi en kaliteli bir biçimde korumak ve üretmek kayıt altına almak bunları acaba yapabiliyorlarmı ben kendi beslediğim ırk için yorum yapmak isdiyorum bilgileri sıfır setter standartlarıdiye bir standart veriyorsunuz bu standartlar avrupada sadece güzellik yarışmalarında kullanılıyor vede bu güzellik yarışmalarındaki standartları gelip biz avcılara dayatmaya çalışıyorsunuz yani avrupada çalışma ve av köpeklerinde kesinlikle olmayan standartları bir fedarasyonsunuz ama avrupada bu iş nasıl oluyor bir habersiniz yazık üretim izni ve damızlık fasvı verirken o köpeğin av ruhunu kokusunu nasıl tesbit ediyorlar acaba bu köpekler avda kullanılmak için üretilmiş 100 yıllar önce şimdi süs için üretin diyen zihniyetler çıkmış bu durum karşısında ortaya buda biz avcıları son derece rahatsız etmiştir bizde avlanan bu ırkı istanbul avcıları olarak kulüp kurarak koruyup üretip olması gereken şekliyle avlanıp yarışmalar düzenleyip zamanla ülkemiz geneline kulüp sayesinde yaymaya çalışacağız tıpkı avrupada ve dünyada olduğu gibi arkadaşlar eğer siz kendiniz iyi köpeklere sahip olduğunuzu düşünüyorsanız ilk yapmanız gereken kulüp kurup inandığınız doğrularla bu işleri yürütmek olmalı eğer yaptığınız iş doğru ise yolunuza devam edersiniz eğer yanlışsa sizde doğrunun yanında yer alırsınız herkes doğrunun yanında yer alırsa doru işler güzellikler zamanla ortaya daha çabuk çıkar diye düşünüyorum herkese rastgele saygılarımla
imported_avkolik
04.Ekim.2009, 21:33
eğer yaptığınız iş doğru ise yolunuza devam edersiniz eğer yanlışsa sizde doğrunun yanında yer alırsınız herkes doğrunun yanında yer alırsa doru işler güzellikler zamanla ortaya daha çabuk çıkar diye düşünüyorum
işin özü..teşekkürler üstadım
fevzi dursun
05.Ekim.2009, 00:18
kıfın geçenlerde bir lafı var, köpeğiniz av yapmasa bile onu ırkı için besleyin, bu kelimeleriyle beni güldürdüler ya allah onlardan razı olsun, hala aklıma geldikçe gülüyorum.
ırk federasyonları deyince tüm köpek ırklarını kapsadığını düşünüyorum, dünyada kaç çeşit köpek ırkı var bilmiyorum belki yüz tane belkide ikiyüz tane. belkide çok çok fazla milyon desek yalan olmaz, ırk abicim bu sayabildiğin kadar say herkez kafasına göre bir ırk çıkarıyor zaten. herneyse bizim bu sayısı belli olmayan ırklar arasında en fazla 10 ırklın avcı ırkı olduğunu tahmin ediyorum. şimdi özellikle kıfa şunu sormak istiyorum, dünyada bu kadar ırk varken, sadece avcılarmı köpek besliyor, kayıtlara bakıldığında allah aşkına bunlardan bir yetkili çıkıpta arkadaşlar biz tüm ırkları kayıt altına alıyoruz, şurada şu kadar kayıt altına aldığımız fino veya kaniş ırk köpeği var desin. bizlerde inanalım ki tüm köpek ırklarını ne kadar ciddiye aldıklarını. şuna inanıyorum ki gözlemlediğim saçma sapan sdandartlarında bir çok ırkın daha yapı özelliklerini dahi bilmiyolar.
hadi bunları geçelim, bunca ırkın arasından benim beslediğim sadece bir ırk pointer ırkı üzerinden konuşalım, çok uzun yıllar beslediğim pointer ırklarınlarında neye göre standart özelliklerini seçmişler anlamış değilim, dünyadaki fcı ye kayıtlı birçok pointerler arasında bir italyan safkan pointeri, ingiliz safkan ponteri, amerikan saf kan pointeri, dünyada bir çok poiter ırkları ve özellikle bizim hala avlarının tadına varamadığım o meşhur anadolu ponterleri, hepsi pointer değilmi, arasında görünüm itibariyla dağlar kadar fark olduğunu hepimiz biliyoruz. biz neden ava gidiyoruz, benim köpeğimin yarım santim kuyruğu kısaysa av köpeği değilmi, kıfın düzenlediği bu standartlarla şuna inanıyorum ki bu köpeklerin anavatanı olan bir ingiliz saf kan pointerin kıfın standartlarına uymayıp kayıt altına almayıcaklarını iddia ediyorum nede olsa sitelerinde standartlar belli şu metre bu metre. geçelim abicim bu işleri bu iş metreyle olmuyor, hepimiz avcısıyız, gerek kopoy avları, gerekse keklik çulluk avlıyoruz, av köpeğinin gerçek keklik izindeki hareketlerinin, bu düzenledikleri yarışmalarla hiç bir türlü kıyaslanmayacağını biliyoruz, kendilerine soralım bakalım kaç kere bir keklik izinden gidipte keklik vurmuşlar da av üzerine maistro kesiliyolar,
arkadaşlar beni kimse yanlış anlamasın ben bir avcıyım, bu işide ticaret için yapmıyorum, ticaret için yapanlar varsa çokta önem veriyosa bu bazı avcı arkadaşların diline doladığı bu fedesyona bassınlar 180 tl yi kayıt yaptırsınlar, kayıtla kalmayıp birde üretim izni alsınlar, nede olsa satışa gelince uçuyolar. bu kıfın vermiş olduğu kanatlarla uçsunlar tabi sözüm av amaçlı yapanlar için değil,
herneyse burada bu işe yeni gönül vermiş genç avcı arkadaşlarımıızn kafalarını karıştırmasınlar. sadece avcılar köpek beslemiyor, evlerinin içinde köpek besleyenlerde var birazda onlarla ilgilensinler. avcıların aile fertleri var beslediği köpeği bir tek avcının kendisi bakmıyor, sırf bu saçma sapan sıtandartlar yüzünden avcıları köpeklerinden soğutup, sadece meydana çıkan , bazı uyanıkların uyguladığı saçma sapan sistemle kimbilir bu standartlar yüzünden galeyana gelipte köpeğini sokağa bile atan avcılar var. yazıktır günahtır, ben köpeğime bir mal gibi görmüyorum, ben ve diğer avcı arkadaşlarımın içindeki köpek sevgisini öldürmesinler.
neyse arkadaşlar bu konu hakkında o kadar çok yazılacak kelimeler varki, kendimce önemsemeyip gerek bile duymuyorum,
sevgili adnan abi, hayrete düşmene gerek yok, burada herkez fikirlerini sunmakta özgürdür. yukarıdaki yazımda sadece kendi fikirlerimi yazdım. çok net bir şekilde anlaşıldığı gibi beni bu federasyon ilgilendirmiyor. madem bu kadar köpeğimi çok düşünüyolar çok ender rastlanan bu ırkı korumak içinde o zaman kayıt altına aldıkları bu ırkları sigortalıda yapsınlar, malum abicim avcılık yapıyoruz allah korusun ayağı kırılır zehirlenir falan filan, herşey kayıtla bitmiyor, bu ırkları korumakta lazım değilmi..? ama ne hikmetse keser hep kendilerine yontuluyor.
abicim birde dikkatimi çeken avrupadan falan bahsetmişsin, bu kişilerce ab meselesimi yapılmış :) allah allah bu meseleyi milli meseleye kadar getirmişler :) bu düşüncem avrupa düşmanlığı gibi algılanmasın, ab ye giremiyosak, ülke meselesi yapıp yarın bir gün bu kişiler köpeklerini kayıt altına almayan avcılara bu faturayı çıkarırlarsa hiç şaşırmam. abicim bırakalım bu avrupai havasını, bırakalım böyle saçma sapan örnekleri, zaten bizim başımıza ne geldiyse bu avrupa özentisinden gelmedimi, avlarımızın kökünü kazıyan tüm hileli yapılan av gereçleri, o heveslendiğiniz avrupa kültüründen gelmedimi. bu kişilerce avcının giyimine göre, arabasına göre bile sınıflandırıılmıyormu, hadi giyimine göre bu maistrolarca avcıyı avcı yaptıda sıra av köpeklerimizi av köpeğimi yapmaya geldi. ben bu federasyondaki kişileri şahzımca hiçte samimi bulmuyorum, eğer örnek illaki ab yoluna örnek verilmesi gerekiyosa ilk önce ab den bizler yani köpek sahipleri geçelim sonra köpeklerimiz geçer abicim. yeni genç avcı arkadaşlarımızın harçlıklarına göz dikmesinler , ve asgari ücret alıpta dürüst avcılığı devam ettirme gayreti içinde bulunan biz avcıların bu üç beş çabulçunun ağzına baktırıp saçma sapan standartları yüzünden sokağa paralarını attırmayalım, hele hele bu krizde, bunların emmellerine ticari ilişkilerine bizler alet olmayalım abicim saygılarımla
Adnan Üke
05.Ekim.2009, 17:19
Sevgili Fevzi kardeşim senin şu yazdıklarını birileri okuyunca bayağı bir canı yanmış der.Sevgili kardeşim tabi ki herkes fikirlerini sunmakta özgürdür.Ama bana biraz hissi davranıyorsun gibi geldi.
Olayı sakin ve gerçekci düşün.
Birincisi
Safkan ırk mı ?,kırma ırk mı?,anadolu pointeri dediğin nelerin kırması olduğu belli olmayan bir standart tipi olmayan pointer mi ? Ben trakya da çok gördüm sokak köpeklerini şimdiki safkan ırklara taş çıkartacak cinsten av yaptırıp avcılık yaptırdıklarını.Ferma aport hepsi tam tekmil.
O günün şartları öyleydi ama ctesi günü avda çok şey değişmediğini gördüm.5 araba geldi 10 köpek bir tane safkan yok.Sokak köpeği demezsin ama hepsi kırma.
Sevgili fevzi Avrupa ve ABD dedim.İnan Avrupa ve ABD de bırak köpeği hiç bir canlı ırkın,cinsin kırmasını bulamazsın.Bu kadar önem veriliyor bu işe,ben bunları atmıyorum.Bizzat gezip görüp konuşup buna ne kadar değer ve önem verdiklerini gördüm.Git mısır çarşısına ordaki bir tek kanaryanın aynısını bulamazsın.Çünkü bizdekilerin hepsi kırma,hepsi öter mi öter tercih senin.Katırda bizde vardır.
Sen şimdi dersen ki benim için safkan olması önemli değil av yapsın yeter bun ona bakarım.Ona saygı duyarım.Ama safkan arayanların hakları nasıl sağlanacak ? nasıl emin olacaklar ? Salla onun torunu bunun çocuğu üstün av kanı
Burda kazın ayağı öyle değil.KIF olur CIF olur MIF olur köpeğini kayıt altına alırsın.Sonra çiftleştireceğin zaman kayıt altında bir köpekle çifleştirmek için karar verip müracat edersin.Form doldurulur.Sonra doğan yavrular chip ile kayıt altına alınır.Sahtekarlığın önüne geçilir.
İkincisi
Avrupadan gelen FCI secereli köpekler yerine yurdumuzda kayıtlı bulunan Irklarında secere altına alınması ile değer kazanmasını sağlar yerli üreticiye fayda sağlar dövizlerin yurt dışına gitmesini engellemiş olursun.İnan avrupadan çok paralara yurdumuza getirilen kanların soyları ülkemizde mevcut.maalesef kayıt altında olmadıkları için rağbet görmüyorlar.
Sevgili fevzi olayı olumlu yönleri ile düşün.Toplanan paralar gözüne çok gelmesin.Onlar kimsenin cebine gitmiyor.Kiralar,ulaşım paraları,organizasyon harcamaları vs.Bu işler gönül işi bu arkadaşlar gönül vermişler destek olmak lazım.Daha iyi yapacaklar varsa onlara da destek olalım.Çıksınlar.KIF başkanı Hasan Canseverin paraya pula ihtiyacı yoktur.Bir tanışıklığım yok.inşallah 15 kasımda olacak.Ama Ailesini dedesini çok iyi bilen biriyim.Nasıl bir ailenin ferdi olduğunu biliyorum.
Yanlış işler yaparlarsa eleştirelim.Ama kuruluşa ve böyle bir organizasyona karşı çıkmayalım.Yurdumuzdaki üretimin ve üreticilerin yararınadır.Takılmayın ücretlere, bu işin masrafları var.Hepsini onlardan beklemeyin.katılım ve destek çoğaldıkça maliyetlerde düşecektir.
Yıkıcı değil yapıcı eleştiriler yapalım.Dediğim gibi KIF olur CIF olur MIF olur.Böyle bir organizasyona ihtiyaç vardır.Türkiyenin ve Türk üreticisinin yararınadır.
Sevgi ve saygılarımla..Rastgele..
fevzi dursun
05.Ekim.2009, 18:17
sevgili adnan abicim bir şeyi belirtmek isterim aman yanlış anlaşılmasın, ben köpekleri kayıt altına alınmasın demiyorum, dediğin gibi onun torunu bunun teyzesiyle bu işler olmaz, tabikide av köpeklerimiz kayıt altında olsun bunda sonuna kadar hemfikirim, sadece bu kıf yetkililerini bu konuda samimi bulmuyorum, gönül isterdiki keşke bu işi becerebilselerdi diye düşünüyorum, ama işte bu işin genelde ticaretine bakıyolar ve uyguladıkları sistemle avcıları bölüyolar, neyse fazlada bu konuyu uzatmak istemiyorum. umarım bu işi hakkıyla, ciddiyetiyle, tecrübe ve bilgileriyle yapabilecek birileri çıkar saygılarımla
saadettin BIYIKLI
05.Ekim.2009, 20:46
arkadaşlar bu işin parasına takılmayalım hepimizi soysunlar zaten bu ülke bu yüzden düzelmiyor paraya takılmayın nereye takılalım adamlar paraya takıldığı için bu fedarasyonu kurmuş onların bir kısmı daha düne kadar köpekciliklen uzaktan yakından alakası olmayan kişilerdi paraya onlar takılmış bizdeğil 1. köpek kayıt parası üretim izniyle beraber 175 tl 2 adet köpeğinizi kayıt ettirip damızlık vasvını aldınız 350tl eşleştirdiğin zaman en az 7 adet doğurur yavru başı 60 tleden7 adet 420 +115 damızlık almak için 7 adet damızlık vasvı tl 805=1575 tl varsa bukadar zengin paraya takılmayan bizede yardım etsin bizde kayıt ettirelim köpeklerimizi saygılarımla arkadaşlar
saadettin BIYIKLI
05.Ekim.2009, 20:49
arkadaşlar bu işin parasına takılmayalım hepimizi soysunlar zaten bu ülke bu yüzden düzelmiyor paraya takılmayın nereye takılalım adamlar paraya takıldığı için bu fedarasyonu kurmuş onların bir kısmı daha düne kadar köpekciliklen uzaktan yakından alakası olmayan kişilerdi paraya onlar takılmış bizdeğil 1. köpek kayıt parası üretim izniyle beraber 175 tl 2 adet köpeğinizi kayıt ettirip damızlık vasvını aldınız 350tl eşleştirdiğin zaman en az 7 adet doğurur yavru başı 60 tleden7 adet 420 +115 damızlık almak için 7 adet damızlık vasvı115 den 805tl=1575 tl varsa bukadar zengin paraya takılmayan bizede yardım etsin bizde kayıt ettirelim köpeklerimizi saygılarımla arkadaşlar
Adnan Üke
05.Ekim.2009, 21:41
arkadaşlar bu işin parasına takılmayalım hepimizi soysunlar zaten bu ülke bu yüzden düzelmiyor paraya takılmayın nereye takılalım adamlar paraya takıldığı için bu fedarasyonu kurmuş onların bir kısmı daha düne kadar köpekciliklen uzaktan yakından alakası olmayan kişilerdi paraya onlar takılmış bizdeğil 1. köpek kayıt parası üretim izniyle beraber 175 tl 2 adet köpeğinizi kayıt ettirip damızlık vasvını aldınız 350tl eşleştirdiğin zaman en az 7 adet doğurur yavru başı 60 tleden7 adet 420 +115 damızlık almak için 7 adet damızlık vasvı tl 805=1575 tl varsa bukadar zengin paraya takılmayan bizede yardım etsin bizde kayıt ettirelim köpeklerimizi saygılarımla arkadaşlar
Sevgili arkadaşım biliyorum bunlara cevap verdikçe ben polimiğin içine gireceğim.Hiç sevmediğim şeyde polimik.Bu nasıl hesaptır anlamadım.Her yavruya damızlık vasfını yavru sahibibi alacak.
Sizin yaptırdığınız kayıtlar sayesinde yavruyu verdiğiniz kişi anne ve babası kayıt altında bir yavru sahibi olacak.Bu bir tercihtir.Anne babası belli olsa ne olur olmasa ne olur tercihi yada Türkiyede 1000 kgr anzer balı çıkar 50000 kg satılır.Bunun gibi her doğan yavruyu şunun annesi bunun babası diye nasıl satacağım diyenler düşünür.
Bu işten zerre kadar menfaatim yok.Mesleğimde Gümrük müşavirliği.Şimdi bir sitede FCI secereli Kurzhaar köpek 5000 Euro ya satışta gördüm.Daha yavrusuna 500 liradan aşağı değer biçen görmedim.
Buyrun çıkın daha ucuza veya bedavaya yapacak organizasyon kurun.Allah razı olsun.İlk destekleyende ben olacağım.Arkadaşlar bu paralar cebe gidiyoryaygarası yaparsak en büyük kötülüğü yetiştiriciliğe yaparız.
Sevgi ve saygılarımla,Rastgele
saadettin BIYIKLI
06.Ekim.2009, 06:52
öncelikle polemik olucak bir şey olmaz hesap kesinlikle doğrudur her yavru damızlık olur nedenide genelde köpek eşleşmerinde 9 yavru doğuyor bende bir ortalama verdim hesapta kesinlikle doğru bu paraları kif isdiyor birde 5000 erolardan bahsediyorsunuz istisnalar kaideyi bozmaz birde yavru satışlarından bahsediyorsunuz herkes yetişdirici değil bu ülkede zaten onlarında zihniyeti bu sizin düşündüğünüz şekilde ali veli bu paraya satıyor köpekleri bizde onlara hop diyelim bizim payımız nerde scr adı altında bizde payımıza düşeni alalım amma bu işi kimse yemez yiyen varsada aviyet olsun bende isderim köpeğim kayıt altına alınsın amma soyulmadan saygılarımla rastgele
Mustafa ÇİL
15.Haziran.2010, 14:12
eklemek isdeyen,, bu konu hakkında düşüncelerini paylaşmak isdeyen yokmu bu koca stede
ey av camiası kıf hakkında yorumlarınız ama size ait düşünceler yokmudur başka
USTA YAZACAK ÇOK ŞEY VARDA BEN DE KATILMAYAYIM BU KIF MIF OLAYLARINA TARTIŞMALARINA
AVIK KURSALARYA BU CAMİA
AV KÖPEĞİ IRK SATANDARDI
aynı güvercin işine benzıo bı kostum kuşu vardır bıde oyun kuşu uçmayan kuşu ben ne dıe beslım uçurmıcaksam tavuk beslım barı yumurtlar yerız bu konuda buna benzıo..bıze show köpeği değil av köpeği lazım nerde tşpsız köpek var orjın avcı köpekler nerde şekil köpek var fısss....artık yorumlar sizin arkadaslar.....
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.