PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AHTAPOT IZGARA

mustafa aydoğmuş
23.Kasım.2008, 16:39
Ahtapot Izgara
(4 Kişilik)
Malzeme:
1 adet ahtapot

Yapılışı:
Taze ve yeni yakalanmış ahtapot taşlara vurularak yumuşatılır.

Bu işlem sırasında ahtapot köpük salmaya başlar ve köpükler bitene kadar bu işleme devam edilir.

Yumuşatılmış ahtapot birkaç gün güneşte kurumaya bırakılır.
Mangalda mangal kömürü yakılarak kor haline getirilir.
Mangala yerleştirilen tel ızgaranın üzerine ahtapot konularak kızartılır.
Kızartılmış ahtapot bilahare küçük parçalara doğranarak kırmızı soğan eşliğinde meze olarak sunulur.
Sıcak veya soğuk servis yapılır.
Not: Bu yemek Ege Adaları’na ve bu adalardan gelmiş göçmenlerimize mahsus çok lezzetli bir deniz yemeğidir. Bugünlerde ülkemizde unutulmaya yüz tutmuş bu yemek halen Ege Adaları’nda ve Yunanistan’da halâ son derece revaçtadır. Lokanta ve kafelerde sakız rakısı "Uzo" ile birlikte sunulmaktadır.

kapadokyali_1981
23.Kasım.2008, 16:53
Belkide denize uzak olduğumuzdan kaynaklanıyor bu tip yemeklere baya bi fransız kalmışım. Denizden çıkan babam olsa yerim diyen vatandaş bence olayı biraz abartmış. Balıkdan başkasını yemem. Ama genede ellerine sağlık mustafa kardeşim inşallah bi gün sen yaparsın bende bi tadına bakarım :)

hamza ercan
23.Kasım.2008, 17:04
MUSTAFA KARDEŞİM PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Sami KARATAY
23.Kasım.2008, 17:36
Merhaba Mustafa bilgilerin için sağol,yıllar önce fethiyede kampta balıkçı vermişti bayağı kıymetliymiş biz anadoluda ne bilelim ahtapot pişirmeyi taşa vurmak gerekliymiş sonradan öğrendik,hertaraf köpük oldu kaynadıkça köpürdü kayış gibi olmuştu.

mustafa aydoğmuş
23.Kasım.2008, 17:51
evet vurmak şart ama vurmadan da kayış gibi olmadan pişirmek mümkün bunuda ilerleyen günlerde paylaşalım portal balıktan gecilmez sonra

ömer kardeşim sen gel ben sana ne balıklar yaparım nede olsa mesleğim pişirmek

fevzi dursun
23.Kasım.2008, 18:10
herkezin bir kere denemesini tafsiye ederim. mustafa kardeşime hak verirsiniz. eyvallah mustafa ağzımızı sulandırdın burda yaw. :)

23.Kasım.2008, 19:39
peki mustafa bey bu ahtapotu birkaç gün boyunca güneşin altında beklet diyorsun bu kokma yapmıyormu peki yerken çürük kokusu çıkmıyormu ?
ben sübyeyi bile 1 gün boyunca dışarda tutuyom irenç bir koku oluyor
saygılarımla mustafa bey.

mustafa aydoğmuş
23.Kasım.2008, 20:24
peki mustafa bey bu ahtapotu birkaç gün boyunca güneşin altında beklet diyorsun bu kokma yapmıyormu peki yerken çürük kokusu çıkmıyormu ?
ben sübyeyi bile 1 gün boyunca dışarda tutuyom irenç bir koku oluyor
saygılarımla mustafa bey.

koku ve çürük olmaz abi şimdi ahtapotu deniz kenarında vurdukça köpük cıkıyor ve sizde denize sokup çıkarıyorsunuz diyelim köpüğü salan et tuzu emiyor şimdi herkez pastırmayı bilir ama nasıl yapılır pastırma tuza basılır daha sonra güneşte bu ette bekler ama kokmaz ve sofralrımız da yer alır
sübye ile balık avlıyorsunuz sanırım ahtapotu iyce tasa vurun ve bekletin ama üstüne basa bsa diyorum güzelce vurun tasa hiç köpük kalmasın ve koyun güneşe kokarsa tekrar görüşelim saygılar

Halil KÜÇÜK
23.Kasım.2008, 22:27
Ahtapot ve kalamar yenmezzi
tavsiye ederim.
paylaşımın için sağol mustafa
Selamlar

24.Kasım.2008, 06:24
Deniz ürünlerinin çoğundan yeme fırsatı buldum ama ahtapot yemedim valla
ama birgün neden olmasın onunda tadına bakarız.. birileri vesile olurda bellemi olur...