PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KEKLİĞİN DOĞAYA FAYDASI

naz gülhan
25.Kasım.2008, 08:13
Tunceli’nin Hozat ve Ovacık ilçelerinde aşırı çoğalan tırtıllar orman ve ekili alanlara zarar veriyor. Orman İşletme Müdürlüğü de tırtıla karşı, keklik kullanarak organik mücadele başlattı.

TUNCELİ - Tırtıllar için, önce ilaçlama yöntemi denendi. Fakat bu uygulamadan beklenen sonucu alamayan Orman İşletme Müdürlüğü, çareyi doğaya tırtıl düşmanı keklik bırakmakta buldu.

Elazığ’daki bir çiftlikten temin edilen bin keklik, tırtıl istilasına uğrayan alanlara bırakıldı. Yetkililer, kekliklerin ilaçlama çalışmalarının bir devamı olduğunu söyledi.

Bir kekliğin günde 1.5 kiloya yakın tırtıl yediğini belirten uzmanlar, bu yöntemin doğaya zarar vermediğini de vurguladı.

roza
25.Kasım.2008, 08:40
ELLERİNİZE SAĞLIK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ NAZ HANIM YİNE PARLAK KONULARLA KARŞIMIZDASINIZ :)

fehmiabaci
25.Kasım.2008, 08:56
Walla ben kekliğe daha tüfek atamadım ben kendimi bildim bileli bizim buralarda hep yasak

biraz çoğalsalar da bizde keklik avlayabilsek

kendim de keklik yetiştirmeye çalışıyorum ama üretmek gerçekten zor

paylaşım için teşekkürler Naz Hanım....

Tamer Kuvvet
25.Kasım.2008, 09:21
güzel paylaşım olmuş naz hanım bizde yetiştirmek için uğraşıyoruz bakalım başarcaz inşallah

kapadokyali_1981
25.Kasım.2008, 15:42
Valla kekliğin tırtıl yediğini ilk defa duyuyorum desem inşallah kimse kızmaz bana. Bide kekliğin yaşam alanıyla tırtılın yaşam alanı çok farklı ne yapıyomuş ağaca konup tırtılmı kovalıyo bu keklik???

25.Kasım.2008, 16:33
Valla kekliğin tırtıl yediğini ilk defa duyuyorum desem inşallah kimse kızmaz bana. Bide kekliğin yaşam alanıyla tırtılın yaşam alanı çok farklı ne yapıyomuş ağaca konup tırtılmı kovalıyo bu keklik???

Bende takıldım doğrusu bu konuya kekliğe herşeyi yedirir oldular, günlük yarım kilo kene, 1.5 kilo tırtıl, münferit zararlılardanda heralde 2.5 kilo yiyor oldu ben yemiyom o kadar keklik değil besi çiftliğinde büyükbaşhayvan sanki konuyu açan ve yorum gönderen arkadaşlar alınmasın ama kelin ilacı olsa başına sürer keklik sıcak havalarda kendine yapışan keneyle bile mücadele edemezken kırım kongo hastalığaına çare olacakmış gibi gösteriliyor, 3 yıl evelde kuş gribi vardı avı tamamen yasaktı, ozaman avcılar kuş gribi taşıyıcısı gösterilmeye çalışılıyordu, şimdide kekliği avladığı için kırım kongo bulaştırıcı gösteriliyor, tııtıllardan bulaşan bir hastalıkta çıkarsa yakında şaşmam, selamlar

Yusuf
26.Kasım.2008, 11:43
Ben Kekligin sune yedigini duydum ama tirtil i ilk defa duyuyorum.Her ne yerse yesin avida etide lezzetli.