PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok yolum var insan olmaya.

27.Kasım.2008, 22:36
Çok yolum var insan olmaya.

Anasından doğan her canlı bu dünyada, kısa ya da uzun bir zaman dilimini yaşıyor ve ölüyor.

Bu sürede insan olmanın bazı önemli noktaları var. Onlar yoksa insanlığın anlamı çok ama çok daralıyor. İnsanın başka canlılardan farkı belki konuşmak ve diğer canlılara verilmeyen bir kaç özellikten başka birşey olamaktan öteye gidemiyor.

Bu bir ömre yayılan sürede, bilinen ile bilinmeyen öğrenilen ile öğrenilmeyen, yapılması gerekenle yapılmaması gereken, buna benzer insana dair bir çok davranış geliştiriyor insan oğlu.

Bir çok kişinin yanılgı ile ele aldığı bir konu varki. Okumak ile öğrenmek ile yani bilgi ile adam olunmuyor. İnsan olun muyor.

Bu yolda en önemli nokta, insani değerlerin dersi toplumun içinde şekilleniyor. Ve ne yazık ki bu gözden kaçırılıyor. Okumak bilgi sahibi olmak belki bu donanımın süsü veya gösterişi olabilir ama insanlığın temeli ailede, anne ve baba sonra da çevrenin verdiği o değer biçilmez eğitim sürecinde atılıyor.

Peki bu süreç nekadar sürüyor?

Son noktayı koyana, ölene kadar.

İnsan olmaya çok yolum olduğunu ve eksiklerimle gelişip yanlışlıklarımla bu yolda ilerleyebileceğimi, bu süreçte de kırdığım ve kırmış olabileceğim, hak eden veya etmeyen herkesten özür dilemenin de bir önemli sorumlluk olması gerektiğini düşünüyorum.

Açık ve net olarak, başta değer verdiğim tüm dostlarımdan sonrada diğer tüm insanlardan bilerek veya bilmeyerek verdiğim sıkıntılardan, üzüntülerden varsa diğer hatalarımdan dolayı özür diliyor. İnsan olma yolunda ilerlemeye çalıştığım, çalıştığımız bu yolda herkese başarılar ve mutluluklar diliyorum.

28.Kasım.2008, 05:39
Güzel bir çalışma eline sağlık..
ders alınması gereken bir konu anlayana sivri sinek saz....

kazım bozkurt
28.Kasım.2008, 05:58
guzel bir konu emegine saygı dosttum saygılarımla