Orijinalini görmek için tıklayınız : KOL AVI VE FERMALI KÖPEKLER
Mustafa ÇİL
29.Kasım.2008, 15:12
Değerli avcı dostlar
Hepimiz bilirizki her yörenin farklı farklı av şekilleri ve avlanma yöntemleri vardır.
Benim sizlere bu gün sormak istediğim şey
Kol avına girdiğinizde,fermalı av köpeklerinde ne gibi problemler ile karşılaşmakdasınız.
her dostum nacizane fikirini beyan ederlerse sevinirim
Mustafa ÇİL
29.Kasım.2008, 16:06
kol avı yan yana 30 ar metre ara ile sıralanarak merayı tarama gardaşlar belki anlamamış olan dostlar vardır
kapadokyali_1981
29.Kasım.2008, 21:06
Valla abi keklikte o mesafeden yürümek pek mümkün olmuyo çıkıyosun meraya aran 30 metre 2 saat sonra dağda kimse birbirini göremiyo maalisef bi dere giriyo araya bide uçurum onun altı bunun üstü derken bide bakmışın kimse kalmamış etrafında. Ama bıldırcında falan pek sıkıntı olmuyo kontesi enikken hep yalnız götürdüm şimdi artık eke köpek oldu sıkıntı olmuyo yani..
fevzi dursun
30.Kasım.2008, 05:07
her köpeğin yetişme tarzına göre değişir düşüncesindeyim. mesela benim köpek diğer köpeklerden merayı kıskanıyor. hep önde olucam düşüncesiyle sağlıklı arama yapmıyor. ve uzak arıyor. kuşuda uzaktan fermaladığı zaman sabırsız ferma verip kuşu kaldırıyor.
vedat oncu
30.Kasım.2008, 10:54
MUSTAFA VALLA BEN BUGÜNE KADAR HİÇ SORUN YAŞAMADIM GARDAŞ.KÖPEĞİM İNGİLİZ PUANTER OLMASINA RAĞMEN FAZLA AÇILMAZ ODA BANA OLAN DÜŞKÜNLÜĞÜNDEN HERHALDE ÇÜNKÜ AVLAKTA BENİ GÖRMEDEN RAHAT EDEMİYO DİĞER KÖPEKLERİDE KISMANMAZ FERMASIDA SAĞLAMDIR BEN KOMUT VERMEDEN HAREKETE GEÇMEZ E BEN DAHA NE İSTEYİM GARDAŞ http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif
maraton
30.Kasım.2008, 17:58
slm mustafa kardaş ğenelde herkesin avcılıkanlayışı farklıdır ama şuda bi ğerçekki kol avı çulluk avı bıldırcın avında müthiş sonuçlar verir bende yetişkin 3 köpekvar bide senden aldığım caş mükemmel iş çıkarıyorlar kolavcıları biraz dikkatli oldularmı köpekleri sürmeden yani acele etmeden çokğüzel sonuç alınabilir ama biraz heyecanlı avcı dostlarımız acele ediyorlar ben vurayım diye işte ozaman fermalarda köpeklerin beklemediğini ğörğyorum birde sorun şu herhafta aynı ğurupla avağit meklazım köpekler bir birine alışıyor kıskançlık yapmıyor bazan aynı kuşa 3/5 köpeğin aynı anda ferma verdiğioluyor ha unutmadan caş şu anda çulluk avında yavaş yavaş kendini ğöstermeye başladı çokğüzel olucak inşallah
Mustafa ÇİL
01.Aralık.2008, 07:19
devam dostlar başka fikri görüşü olan
Yusuf
01.Aralık.2008, 07:50
Kusu kaldirdiktan sonra arkasindan kosmasi.
Bunu engellemek icin ne yapmak lazim Usta?
i.emre arman
01.Aralık.2008, 08:43
usta bu güne dek benim gördügüm avcı kolunda avlanırken köpekler ister istemez hırs yapıyor ve istenmeyen olaylar yaşanıyor ama herkes biresyel avlandıgı zaman bence sıkıntı yok rastgele
Mesut BÜLBÜL
01.Aralık.2008, 09:18
kalabalık avdan hoşlanmam daha önce dayıma şaşmaladılar 2 veya 3 demezya belki der tanımadığım avı ile de kol avına cıkasım pek gelmez bilinen arkadaşlarla avına sayğı duyan insana sayğı duyan avcıyada canlar feda, benim gördügüm avcı kolunda avlanırken köpekler ister istemez hırs yapıyorvede koşmalar delicesine yalnız köpeğin avı da alışkanlığına bağlı iyi oluyor coklu av daha iyi olabilir köpekler eğitimi öyle gördülerse o bozulmaya bilir diyorum sizlerede rast gele
Alpaslan YELGEÇER
01.Aralık.2008, 14:04
köpekler karıştığından yani yavru köpekler birbiriyle oyun oynadıklarından pek tasvip edilen bir yöntem değil.
Son iki avdır kalabalık avcı gurubu ile avlanıyorum.Merada köpegimi tanıyamaz duruma geldim.Normal zamandan hızlı arıyor,açılıyor.Durup diger avcıların seslerini ve köpeklerin çanlarını dinliyor.Fermada çok beklemiyor.
Eforunu duzensiz harcayıp avı çabuk bitiriyor.Sonuçta kuş bulsam bile atışı zor alıyorum tabiki av zevkimde kaçıyor.Daima beraber ava gittigim arkadaşlara Max.3 kişi diyorum.+ olursa ben ava katılmayacagımı beyan ediyorum.
Mustafa ÇİL
26.Aralık.2008, 11:45
FERMALI KÖPEK SAHİBİ DOSTLARIM
BİROL GARDAŞ GAYET GÜZEL İZAH ETMİŞ
TEŞEKKÜRLER ABİM
ozgur bicakci
26.Aralık.2008, 14:48
iste bunun caresi en fazla bes kisi super bir keklik avi vesayre olur kol avi gercekte cok zevkli bir av ama herkez bir birine saygi duyacak en onemliside bu bilmiyorum sayin ustalar neder bilemem kol avinda herkesin av vurma sansi cok oluyor benden sana ondan bana gibitabi kol avinin bide kilavuzu olursa superzevkli ve saygili bir av gunu olur saygilar tum avci doslara.
sipsak
26.Aralık.2008, 16:17
bırol abıme kesınlıkle katılıyorum
Mustafa ÇİL
29.Aralık.2008, 21:11
en son afyon postasına,yetiştirmem gereken bir pointer ve avı gerçekden güzel olan lavrak ile katıldım
meraya girdikten çok değil beş dakika sonra köpekler beni kaybettiler
sebebine gelince
biri düdük çalar diğer arkadaş ıslık çalar
köpeğiniz ne kadar eğitimli olursa olsun
usta değilse köpek
mutlaka kol avından uzak durunuz
devam dostlar devam
daray
30.Aralık.2008, 13:13
Bu konuda Recep Abime katılıyorum. Biz Genelde 4 kişi ava gideriz. Köpekler birbirine iyice alışık. 2 hafta önce Ali Supçin kardeşimin Bretonu Nakış'ın Keklik fermasına hem benim Drahtar Liz hem Serkan Altuğ kardeşimin Setteri Lussy' in çok güzel patronesi vardı. fermalarda problem olmuyor. grupta av kıskanma da olmadığı için çok zevkli avlarımız oluyor. Ama farklı arkadaşlarda arada bizimle ava geldiklerinde köpeklerinden tam randıman alamadıklarını beyan ediyorlar.
feridun berin
30.Aralık.2008, 13:48
mustafa kardeşim bu hafta afyon postanızda 15 ile 20 kişi arasındaydınız kol avı ortalama 30 m.lik ara ile yapılsa oda 500 - 600 m. yapar onada kol avı değil tarama avı veya temizlik opersyonu desek daha iyi olur o tür avlarda köpeği yakınında avlanan merayı ve diğer köpekleri kıskanmayan köpeğin sahibi şanslı olur ço tasvip ettiğim bir avlanma stili değildir 3 veya 5 kişi olabilir. yinede giden tecrübeli avcılar için iyidir. manisadan selam
avci064
30.Aralık.2008, 14:43
Sürekli kalabalık bir gurupla avlandığım için bunun sakıncasını çok iyi bilirim. Ben köpeğimle hiç konuşmam dağda, gel bile demem. Köpek gider gelir kafasına göre arar bulur. Çokda verim alırım. Ama gurupta sürekli köpeğiyle konuşan biri varsa hadi oğlum hani kızım gibi köpeğimin hareketleri değişiyor. Ayrıca bazı köpekler av aramayı bırakıp iyi köpekleri takip etmeye, beper sesi dinlemeye ve fermasına dalmayı alışkanlık yapar oldu. Hemen kendi çapımızda çözü ürettik. Onun için kol avında bizim asgari mesafemiz genelde 70-80 metre olur. Bu 100-150 metreyide bulabilir araziye göre. Fermalı köpekle sal avının bir sıkıntısıda gurubu bırakamayacağınız için sürekli yüremek zorunda olmanız ve köpeğinizin hafif kokuları takip edip avı bulmaya zaman bulamamasıdır. Zamanla bu köpekte avı geçme sorunu olarak yansır diye düşünüyorum. Bu sene 10 tavşan vurdum. 7 si fermada. 7 sinide yanlızken vurdum. Köpek istediği kokuya istediği gibi zaman ayrıdımı av bir başka olur.
Mustafa ÇİL
04.Ocak.2009, 00:17
teşekkürler savaş gardaşım
fevzi dursun
04.Ocak.2009, 07:37
kol avlarında köpek sahibi köpeğine konutlar yağdırmaması lazım. köpeği istenileni yapmadığında bile azarlayıp bağırmaması lazım. arada bağıran bir kişi bile çıktığı zaman bu ses tüm av köpeklerini etkiliyor. onun köpeği yanlış yapmış ve bağırmıştır. ama diğer arkadaşının köpeği izdedir bu bağırışı duyunca izi bırakabilir. köpek doğru bildiğini yanlış zanneder. aklında soru işaretiyle ava devam etmeye çalışır ve şaşırır. bu da köpeği bozar diye düşünüyorum. bu avlarda bazı avcılar köpeğini tanıyamaz hale gelir.
bazı köpekler herkezinde dediği gibi av merasını diğer köpeklerden kıskanma huyu vardır. her avcı köpeğini tanır. köpeğinde bu özellik olan bir avcı kol avlarına katılmasın. hem kendine eziyet hem de diğer avcı arkadaşlarına eziyetten başka bi şey değildir.
genelde bu durum liderlik iç güdüsünde olan köpeklerde bulunur. o hep önde olmak ister. o küçük beyniyle kendisini bir numara zanneder. bencildir, sahibinin bile patronu kendisi olduğunu düşünür. onun sözünü dinlemez. harsızdır da, diğer köpeğin aportladığı kuşu ağzından kapıp kendi alırhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif bu köpekler le kol avlarına katılmayalım. mümkünse diğer avcı arkadaşlarının avını bozmama düşüncesi ile mera alanında köpeğini bağlayıp ayrı bir tarafa yönelmesi gerekmektedir.
bu avlarda avlar ortaktır. kim ne vurduysa av sonu toparlanır ve herkeze eşit bir şekilde dağıtılır. burda kim ne vurduğu önemli değildir ve avlar tüm grupça paylaşılır kanaatindeyim.
kol avlarının yapılması bazı illere göre değişir düşüncesindeyim. . bazı illerimizin arazileri oldukca büyük ve düz. dağlarının konumu arazi şekli itibariyle akıcı ve düzdür.
bazı illerimizde de av meraları dik inişli çıkışlı bu arazide kol avına başlandımı ilerleyen saatlerde büyük tehlikeler oluşmaya başlıyor. kimi arazinin durumuna göre geride kalıyor kimi bir avcının önüne ister istemez geçiyor. bunlar hep tehlike yaratır. kol avı yapmasını bilenler le yapılması taraftarıyım. bu avlar ayrıca ustalık ve hünerlik isteyen durumdur. her avcıyım diyenide kol avlarına dahil etmemek lazım.
kalabalık olarak sık bir yere girildiğinde sıkıntılar başlar. atış yapamaz hale gelirsiniz. bu durumda avcının konumu arkadaşının konumu kendi köpeğinin ve diğer köpeklerin konumunu herşey tehlike altında olup iş avcılıktan öteye gider. bu gibi durumlarda uzun namlulu silah ve kalın saçma kullanılmaması düşüncesindeyim
ben şahsımca izmir meralarında av yaparken en fazla yanımda bir kişi olur. bizim meralarda üç kişiyle bile av yapmak zordur. bıldırcın desen burada yoncada pamukta domates veya biberde olur. bu tarlalar hep küçüktür. tek başına bile yarım saatte bitirip başka tarlaya geçersin. belki keklik avlarında 3 kişi olabilir. ama lökeşede iki kişi bile fazla gelir. çünkü bizim buralarda lökeşe sık ormanda bulunur.
benim kendi düşüncem kol avlarını pek tutmam. sevmemde katılmamda. arabada ava 4 kişi giderim ama ayrılırım. avımıza kaçış hakkı vermek lazım. av ve avcılar değilde av ve avcı derim.
herkeze selamlar......
feridun berin
04.Ocak.2009, 15:43
sürek avı hariç diğer avlarda kalabalık avlanmayı sevmiyorum.En fazla 5 kişi.Kol avına gelince kol avını değil kol böreğini seviyorum.MANİSADAN SELAM.
Mustafa ÇİL
14.Eylül.2009, 15:08
FERİDUN USTA KOL BÖREĞİ SÖZÜN VARDI
NEYSE KONUYU DAĞITMANIN BİR ANLAMI YOK
KOL AVINA ACEMİ GENÇ TZE KÖRPE KÖPEKLERİNİZ İLE KATILMAYINIZ DOSTLAR
mehmet KISALAR
14.Eylül.2009, 15:32
BİZDE BİR SORUN YAŞANMIYOR İLK ÖNCE KÖPEK SAYBİ BAKAN FERMASINDA SONRA SIRAYLA BİZDE BİR SORUN YOK !!
Mustafa ÇİL
12.Temmuz.2010, 09:06
başka eklemek isdeyen dostum vardır mutlaka
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.