Mustafa ÇİL
11.Aralık.2008, 21:42
sevgili dostlar
öncelikle kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım...
Uzun zamandır çok konuyu kaleme almamıştım.Sebebi ise şahsıma gelen çok konuyu ve soruyu,birleştirip yazma gereği hissetmemden olsa grektiğini düşünmekde olduğumdandır..
Malumunuz çok dosta elimizden geldiği kadar stemiz üzerinden ve telden yardımcı olmaya çalışmakdayım..
İLK defa köpek bakacaksınız,ilk defa elinize tüfek alacaksınız,ilk defa bir av gurubunun içerisine gireceksiniz
yeni başlamak adına ne varsa düşünebilir ve yazabilirsiniz...
Bunlardan bizi en çok ilgilendiren bölümü köpek ve eğitimleri olsa gerek...
Bir üreticiden veya bir yakın dostunuzdan ilk defa bir yavru aldınız , veya birde kendim yetiştireyim düşüncesine kapıldınız ve SONRASI....
yavru 45 günlük,aşıları saplığı falan derken eğitim zamanı dediğimiz aya 4 aylık pozisyonuna geldi...
Temel itaat dediniz başladınız GEL KOMUTU İLE,,,
BİR KAÇ GÜN DEVAM ETTİNİZ,artık illa köpeğin fermasını göreceksiniz ya,başladınız olta ucunda kanat ferma olayına
hoşunuza gitti,her gün her gün devam
bir kaç gün sonra APORT
BİR KAÇ DEFA ATTINIZ TOPU,,hayvan ağzına almadığı için sıkıldınız,ona kızdınız bağırıp çağırdınız
Sonra, canlı kuşa fermasını merak ettiniz
saldınız bir fenni kuş önüne ,,,önceleri kanat kuyruk gören köpeğiniz,bir müddet bekledikten sonra daldı kuşa
kuşa öldürmesin diye çok sert bir ses tonu ile bardınız ve kuşu yavrudan son anda kurtardınız
cd lerden ve avrupa çekimlerinden gördünüz
OTUR ,YAT, KALK, AMUDA KALK ,SÜRÜN VURDUM ÖL VS.
BİR dostunuz merak etti yavruyu,eeee tabi bir aydır uğraşmakdasınız,dostum eğitimler nasıl gidiyor dedi
köpeğinize öğrettiklerinizi göstermek zorundasınız ya
otur dediniz hayvan umursamadı
yat dediniz oralı bile olmadı
dediki dostunuz yav brader,kulübde akşamları anlattığın eğitimler neredeee
moraliniz ÇOK AMA ÇOK bozuldu
malum KOCA BİR AYDIR EĞİTMEKDESİNİZ
CANINIZ SIKILDI HAYVANA
nasıl yapmaz,nasıl oturmaz
AMAN DOSTLAR BİRİLERİ GÖRSÜN BEĞENSİN DİYE KÖPEK EĞİTİLMEZ
KÖPEK AMAÇLI EĞİTİLİR,AV KÖPEĞİNİNDE BİR AMACI VARDIR
NAM OLSUN ŞAN OLSUN DİYE KÖPEK EĞİTİLMEZ
HER KÖPEĞİ AMACI DAHİLİNDE KULLANMAK EN DOĞRUSUDUR.
EV VE BEK KÖPEĞİ, AV VE APORT KÖPEĞİ,ÇOK FARKLI TÜRLER VE GÖREVLERİ BAKIMINDAN ÇOK DEĞİŞİK HAYVANLARDIR.
GERÇEK KÖPEKLER MERALARIN İSİMSİZ ŞAMPİONLARI VE SAHİBLERİNİN GÖNÜLLERİNDE TAHT KURAN KÖPEKLERDİR
LÜTFEN SADECE OKUYUNUZ
YORUMSUZ BIRAKINIZ
SAYGILARIMLA MUSTAFA ÇİL
öncelikle kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım...
Uzun zamandır çok konuyu kaleme almamıştım.Sebebi ise şahsıma gelen çok konuyu ve soruyu,birleştirip yazma gereği hissetmemden olsa grektiğini düşünmekde olduğumdandır..
Malumunuz çok dosta elimizden geldiği kadar stemiz üzerinden ve telden yardımcı olmaya çalışmakdayım..
İLK defa köpek bakacaksınız,ilk defa elinize tüfek alacaksınız,ilk defa bir av gurubunun içerisine gireceksiniz
yeni başlamak adına ne varsa düşünebilir ve yazabilirsiniz...
Bunlardan bizi en çok ilgilendiren bölümü köpek ve eğitimleri olsa gerek...
Bir üreticiden veya bir yakın dostunuzdan ilk defa bir yavru aldınız , veya birde kendim yetiştireyim düşüncesine kapıldınız ve SONRASI....
yavru 45 günlük,aşıları saplığı falan derken eğitim zamanı dediğimiz aya 4 aylık pozisyonuna geldi...
Temel itaat dediniz başladınız GEL KOMUTU İLE,,,
BİR KAÇ GÜN DEVAM ETTİNİZ,artık illa köpeğin fermasını göreceksiniz ya,başladınız olta ucunda kanat ferma olayına
hoşunuza gitti,her gün her gün devam
bir kaç gün sonra APORT
BİR KAÇ DEFA ATTINIZ TOPU,,hayvan ağzına almadığı için sıkıldınız,ona kızdınız bağırıp çağırdınız
Sonra, canlı kuşa fermasını merak ettiniz
saldınız bir fenni kuş önüne ,,,önceleri kanat kuyruk gören köpeğiniz,bir müddet bekledikten sonra daldı kuşa
kuşa öldürmesin diye çok sert bir ses tonu ile bardınız ve kuşu yavrudan son anda kurtardınız
cd lerden ve avrupa çekimlerinden gördünüz
OTUR ,YAT, KALK, AMUDA KALK ,SÜRÜN VURDUM ÖL VS.
BİR dostunuz merak etti yavruyu,eeee tabi bir aydır uğraşmakdasınız,dostum eğitimler nasıl gidiyor dedi
köpeğinize öğrettiklerinizi göstermek zorundasınız ya
otur dediniz hayvan umursamadı
yat dediniz oralı bile olmadı
dediki dostunuz yav brader,kulübde akşamları anlattığın eğitimler neredeee
moraliniz ÇOK AMA ÇOK bozuldu
malum KOCA BİR AYDIR EĞİTMEKDESİNİZ
CANINIZ SIKILDI HAYVANA
nasıl yapmaz,nasıl oturmaz
AMAN DOSTLAR BİRİLERİ GÖRSÜN BEĞENSİN DİYE KÖPEK EĞİTİLMEZ
KÖPEK AMAÇLI EĞİTİLİR,AV KÖPEĞİNİNDE BİR AMACI VARDIR
NAM OLSUN ŞAN OLSUN DİYE KÖPEK EĞİTİLMEZ
HER KÖPEĞİ AMACI DAHİLİNDE KULLANMAK EN DOĞRUSUDUR.
EV VE BEK KÖPEĞİ, AV VE APORT KÖPEĞİ,ÇOK FARKLI TÜRLER VE GÖREVLERİ BAKIMINDAN ÇOK DEĞİŞİK HAYVANLARDIR.
GERÇEK KÖPEKLER MERALARIN İSİMSİZ ŞAMPİONLARI VE SAHİBLERİNİN GÖNÜLLERİNDE TAHT KURAN KÖPEKLERDİR
LÜTFEN SADECE OKUYUNUZ
YORUMSUZ BIRAKINIZ
SAYGILARIMLA MUSTAFA ÇİL