Orijinalini görmek için tıklayınız : AVRUPALIMISINIZ DEĞİLMİSİNİZ ?
Mustafa ÇİL
17.Aralık.2008, 19:12
sevgili dostlar gardaşlar ve değerli büyüklerim
Sizler avrupalımısınız veya avrupalı olmak ne demek,her şeyde olduğu gibi ab uyumu mu yoksa tc uyumumu,sizler ne dersiniz.
Yerli malımı türkün malımı,çok krışık bir şey gibi gelebilir sizlere,fakat elbet söylemek istediğiniz ve özellikle av camiasını ilgilendiren durumlarıda vardır mutlaka,kimler ne düşünmekde acaba,avcılığımız konusunda köpeklerimiz konusunda ab uymalımıyız yoksa gerek yok mu...
Veya bizde, onları taklit yerine, kendi kendine üretebilir koruyabilir ,, ve gerçek türklerin kim ve ne olduklarını onlara gösterebilirmiyiz..
Yoksa bu konular da da mı aciz kalmışız,birileri illa bizi gütmek ve kendi ekseni etrafında döndürmek zorundamı..
acaba av camiamızın değerli avcı ları farlı şeyler mi düşünmekde..
biz kendi kendimize yetermiyiz? yoksa herşeyimizle teslimmi olmalı onlara ayak uydurmayamı çalışmalıyız ?
Sevgili Mustafa ÇİL kardeşim şu avrupa kelimesini duymaktan gına geldi avrupa avrupa diye diye ne örf adetimiz kaldı nede biz türklerin av gelenekleri kaldı bunlar sahiden bizleri uyutuyorlar.Bizim eski avcıları bi dinlersek onların muhabbetinde bulunursak o medeniyetli avrupa avcılarının ne kadarda av ahlaksızı olduğunu ve ne kadar sahtekar avcılık yaptığını görürüz.Türk avcıları teyp kurmasını göllerde koca koca amfilerle ördekleri kandırarak avlandıklarını bu bahsedilen avrupalılardan öğrenmedimi Tahtalılara tuzağı onlardan öğrenmedimi bırakalım artık bu avrupa sevdasını biz kendi örf adetlerimizi avcılığımızı dedelerimizin yaptığı gibi yapalım.Adamlarda her türlü sahtekarlık var ama bize nasıl anlatılıyor ballandıra ballandıra kazların nasıl göç yolunu değiştirdiğini hep beraber yaban TV de seyrettik nerede bizim av koruyucularımız nerede avcılar nerede bizim üniversitelerimiz o dönemlerde avcılık federasyonlarımız nerede şimdi birileri çıkmış işte efendim bunlar bu kazın yolunu değiştiriyor efendim şunu yapıyor bunu yapıyor.Varsa öyle bir şey gidersin davamı açacaksın yoksa başka birşeylermi yapmak gerekiyor yaparsın ama nerde onlar çıkar büyük avlarla efendim keçisiymiş koçuymuş işte bizleride böyle oyalarlar.Ben çok iyi hatırlıyorum benim amcamda eniştemde ve daha daha köyümde çok iyi avcılar vardı tavşan vurulur keklik vurulur o akşam köyde ziyafet olurdu herkes davet edilir o gece sadece av muhabbeti olur bu insanlar kesinlikle fazla av vurmazlardı ve av hiç bitmezdi bende onları dinlerdim ve hatırladığım kadarıyla ne kekliğin nede tavşanın popülasyonu biterdi ama şimdilerde malesef işte bu avrupalı avcı dediğimiz kişiler bunların çocuklarını önce otomatik tabir edilen 8-9 luları icat ettiler bir keklik veya bir tavşan kalktığı zaman dokuzunu birden atıyor av mutlaka vuruluyor veya yaralı gidiyor sonrada ölüyor bu mu medeniyet hayır kardeşim bu olsa olsa biz türk avcılarını kandırmaktan başka bir şey değil tabiki bu görüşler benim görüşlerim onun için diyorumki ben avrupalı AVCI değilim ben özbe öz TÜRK AVCISIYIM hepinize saygılar sevgiler.BU arada tamamen yerli malı tüfek kullanıyorum.TÜM AVCI KARDEŞLERE RASTGELE.
Tamer Kuvvet
17.Aralık.2008, 20:27
Biz Türkler canımız istese dünyayı parmaklarımızda oynatabiliriz fakat çok tembel bir milletiz kabul etmeliyiz alışmışız avrupalı en iyisini bilir en güzelini yapar en güzelini yetiştirir demeye uğraşmadan çaba göstermeden. Avrupalının bizden tek farkı çalışkan olmaları avrupalı yapıyor sonrada bize diyor ki ey dur bakalım arkadaşım sen bişey yapmadın ben yaptım o zaman benim dediğimi de yapacaksın ben ne dersem o olacak (avrupa birliği yasaları) sonrada biz adamlara köle oluyoruz arkadaş avrupa birliği kim ki biz koskoca Osmanlı torunlarıyız hemde 600 yıllık avrupa birliği kim ki kaç yıllık bir topluluk biz Türkler isteyelim yeter ki her şeyin en iyisini yaparız kendi uyumumuz bize yeter tabiki herşey yönetimlerde biter avrupa hastası bir yönetim olursa avrupalıya köle oluruz batmaya yüz tutarız (Osmanlıyıda batıran bu olmadımı Yabancılaşma) öze dönmek gerek kabukları kırmak gerek çalışınca her şey oluyor bakın Almanya ya 2 tane büyük dünya savaşı gördü adamlar Almanya yerle bir oldu batı-doğu diye ayrıldı ama adamlar ne yaptı çalıştı ve bugün almanya dünya ekononisinde ciddi anlamda söz sahibi araba deyince almanya geliyor aklımıza neden çünkü adamlar çalışkan kendi değerlerine sahip çıktılar öze döndüler ekol yarattılar bizde bunu yapabiliriz Türk ekolü Biz Türkler örnek alacak bir millet değiliz örnek olcak bir milletiz yeter ki isteyelim... yeter ki.
Yusuf
18.Aralık.2008, 04:58
Bence:
Taklit etmeliyiz, Kulturlerini degil Teknolojilerini
Rekabet etmeliyiz, Hip Hop sarkilarimizla degil Urettiklerimizle
Gostermeliyiz, Kizlarimizin eteklerinin kisaligini degil Aklimizin uzunlugunu
Saygilarimla
Avrupalının ilmini al,gerisini at.
Mustafa ÇİL
18.Aralık.2008, 18:17
devam gardaşlar
kazım bozkurt
18.Aralık.2008, 18:47
abi avrupa bana göre sadece isim yapmış mesela herkes av tufeginin avrupa olmasını istiyor bence avrupa malı deil turk malı yani konuya göre bizler istesem arkadaşlarda anlatmış turkler canımız istese dunyayı parmakta oynatırız ama malum...........
Avrupa denilen sömürü imparatorluğunun kalıntısından başka birşey değildir.gereken ilmi alıp kendi benliğimizi korumaktır.Kültür yozlaşmasından uzak kalmaktır.Bakın japonlara kendi benliklerini koruyarak da ileri gidebilmişler.
Atatürk'ün şu sözü hep çarpıtılmıştır.muhassır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak.Muhassır medeniyet demek avrupa veya batı değildir sadece.Ama kendini aydın olarak nitelendiren züppeler hep avrupa olarak anlamıştır.
Ben kendimi hiçbir zaman avrupalı olarak görmedim ve asla da görmeyeceğim.Yüce Türk Milleti'nin bir ferdi olarak Aslını inkar edenlere inat Asyalıyım Anadoluluyum.
Gürkan kardeşim nede güzel yazmışsın klavyene sağlık,işte sizin gibi genç arkadaşlarımız böyle tepki vermeli inan yazdıkların çok hoşuma gitti.Ben ülkemi, ben gerçek türk insanlarını,ben gerçek Türk aydınlarını seviyorum.Benim işim olmaz ben aydınımdiye geçinenlerden benim işim olmaz türk adaletine güvenmeyip avrupa insan hakları mahkemesine şikayet edenlerle,Benim işim olmaz Türk askerine silah sıkanlarla,Benim işim olmaz sokaklarda biz ermeniyiz diye bağıranlarla,BİZ HEPİMİZ MEHMETİZ MEHMET BİZ TÜRK OĞLU TÜRKÜZ SON NEFESİMİZE KADAR ALLAH TÜRKÜ KORUSUN.Saygılarımla.
Merhabalar değerli arkadaşlar şu avrupa nedir bir açıklasanız bir tüfek mevzusu çıktı ordan olay nerelere geldi bir çok arkadaşımda daha önce açılmış bir konu vardı hangi av fişeğini kullanıyorsunuz? şu tüfek mevzusunda ki yerli terciğlerimizi malesef tam yerli kullanımına yayamıyoruz çoğu arkadaşların wincesterleri yok remingtonları havada uçuştu ne oldu yerli mallarına yaf kullanan o kadar azdıki yani biz milletçe böyleyiz mke fişekleri yok oldu gitti niçin?mke mühendisleri tam bilmiyorum ama sanırsam türklerdir niçin kendi ürünlerini bir türlü geliştirmediler?piyasayı avrupa fişeklere veya taklitlerine bırakmak daha kolaylarına geldi niçin uğraşmadılar hep dön yan başına at maaşı cebine yaptılar,yani bizim millet olarak eksiklerimiz o kadar fazlaki hazıra o kadar alıştırılmışık ki Yüce rabbim yardımcımız olsun sen üretme al ben sana üreteceğinden daha ucuza vereyim kampanyalarına o kadar alışmışıkki silah sektörü baya hareketlendi ve düzeldi yani bence avrupa tüfek almak artık vatana ihanet anlamına gelebilir ancak av fişeği sanayiindede aynı düzelmeyi beklediğimizi söyleyip onlarıda destekleyeceğimizi taahhüd etmemiz lazım gibi geliyor bana biz türküz ve bu vatan topraklarında yaşıyoruz varımız yoğumuz canımız kanımız bu vatana helal olsun.bu özveriyi milletçe bütün sektörlere yaymamız lazım.kalın sağlıcakla.Allaha emanet olun.
ozgur bicakci
19.Aralık.2008, 18:56
saygideyer avci doslar abiler kardesler ben avrupada yasiyorum ama adi var baska hicbirseyi yok turkiyeninherseyine kurban olayim selam turkiye avci doslar .
Üyelik tarihi: Jun 2007Bulunduğu yer: ALmanyaMesajlar: 9.162 Tecrübe Puanı: 10
Ettiği Teşekkür: 140
1.962 Mesajına 20.073 Kere Teşekkür Edlidi
Atatürk'ün Milletle İlgili Söylediği Sözler
--------------------------------------------------------------------------------
Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir...
Dünya yüzünde ondan daha büyük ondan daha eski ondan daha temiz bir millet yoktur ve bütün insanlık tarihinde görülmemiştir...
1. Türk Milleti halk idaresi olan Cumhuriyetle idare edilen bir devlettir.
2. Türk devleti laiktir. Her yetişkin dinini seçmekte serbesttir. ( 1929 )
Ben 1919 senesi Mayıs'ı içinde Samsun'a çıktığım gün elimde maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete bu Türk milletine güvenerek işe başladım. ( 1937 )
Türk'ün saygınlığı onuru ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaşamaktansa mahvolsun daha iyidir. ( 1927 )
Türk milleti güzel herşeyi her medeni şeyi her yüksek şeyi sever takdir eder. Fakat muhakkaktır ki her şeyin üstünde tapındığı bir şey vardır o da kahramanlıktır. ( 1931 )
Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk halkı medenidir. Tarihte medenidir hakikatte medenidir. ( 1925 )
Bizim milletimiz vatanı için hürriyeti ve egemenliği için fedakâr bir halktır; bunu ispat etti. Milletimiz yaptığı inkılâpların kıskanç savunucusudur da. Benliğinde bu faziletler yerleşmiş bir milleti yürümekte olduğu doğru yoldan hiçbir kimse hiçbir kuvvet alıkoyamaz. ( 1924 )
Ölmek isteyen bir milleti hiçbir kuvvet kurtaramaz. Türk milleti ölmek istemez o daima yaşayacaktır.
Türk esirlik kabul etmeyen bir millettir. Türk milleti esir olmamıştır. ( 1925 )
Türkiye halkı yüzyıllardan beri hür ve bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı yaşamın bir gereği olarak düşünmüş bir kavmin kahraman evlatlarıdır. Bu millet bağımlı yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. ( 1922 )
Türkiye devletinin bağımsızlığı kutsaldır. O sonsuza kadar emniyette olmalı ve korunmalıdır. ( 1923 )
Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar. ( 1923 )
Hiçbir millet milletimizden çok yabancı unsurların inanış ve ibadetlerine saygı göstermemiştir. Hatta denilebilir ki diğer din sahiplerinin dinine ve milletine saygılı olan tek millet bizim milletimizdir.
Fatih İstanbul'da bulduğu dini ve milli teşkilatı olduğu gibi bıraktı. Rum Patriki Bulgar Eksarhı ve Ermeni Kategigosu gibi Hıristiyan din reisleri imtiyaza sahip oldu. Kendilerine her türlü serbestlik verildi.
İstanbul'un fethinden beri Müslüman olmayanların sahip kılındıkları bu geniş imtiyazlar milletimizin dinen ve siyaseten dünyanın en hoşgörülü ve iyiliksever bir milleti olduğunu kanıtlayan en açık delildir. ( 1927 )
Türk Milleti kahramanlıkta olduğu kadar kabiliyet ve hünerde de bütün milletlerden üstündür.
Türkiye Cumhuriyeti ve onun bugünkü sahipleri olan Türkler bütün dünya medeniyet ve insanlığı için benzemeye çalışılacak bir örnektir. Yalnız bu kadar da değil. Türk'ler tarihin çok eski devirlerinde insanlığa karşı yaptıkları kültürel vazifeleri yeniden ve fakat bu sefer daha üstün şekilde yapmaya hazırlanan yüksek bir varlıktır. ( 1937 )
Türk milletinin son yıllarda gösterdiği harikaların yaptığı siyasi ve sosyal inkılâpların gerçek sahibi kendisidir...
Milletimizde bu kabiliyet ve gelişme var olmasaydı onu yaratmaya hiçbir kuvvet ve kudret yeterli olamazdı. ( 1925 )
Bizim başka milletlerden hiçbir eksiğimiz yok. Cesuruz zekiyiz çalışkanız yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz.
Bütün medeniyet dünyası bilmelidir ki; Türkiye halkı her medeni ve kabiliyetli millet gibi kayıtsız şartsız hür ve bağımsız yaşamaya kesin olarak karar vermiştir. Bu tamamen doğru kararı bozmaya yönelik her kuvvet Türkiye'nin ebedi düşmanı kalır. Bu hususta medeniyet ve insanlık dünyasının saf ve temiz vicdanı muhakkak Türkiye ile beraberdir. ( 1922 )
Milletimiz hiçbir vakitte düşmanlarımızın kabul ettiği gibi hukukuna ve istiklâline yabancı değildir. Aksine milletimiz büyük bir aşk ile ve aşk bağı ile vicdan bağı ile istiklâl ve haysiyetine bağlıdır ve yine milletimiz içerdeki cahil ve gafillerin ve hainlerin kabul ve ifade etmek istedikleri şekilde değildir. ( 1921 )
Türkiye Devleti ve Türkiye'de yaşayan halk kayıtsız şartsız bağımsızdır ve kayıtsız şartsız bağımsızlığını korumak için mücadele eder. ( 1921 )
Türkiye halkı ırksal veya dinsel ve kültürel yönden birleşmiş bir diğerine karşı karşılıklı hürmet ve fedakârlık hisleriyle dolu ve kaderi geleceği ve menfaatları ortak olan bir toplumdur. ( 1922 )
Ortak milli fikrin ahlâkın duygunun heyecanın hatıra ve geleneklerin kişilerde meydana gelmesini ve kökleşmesini sağlayan ortak geçmişin birlikte yapılmış tarihin vicdanları ve zihinleri doğrudan doğruya birleştiren ortak dilin milletlerin meydana gelmesinde en önemli etkenler olduğunu... kaydettikten sonra millet hakkında ikinci derece unsurları dikkate almayarak mümkün olduğu kadar her millete uyabilecek bir tanımı ( ele ) alalım.
1. Zengin bir hatıralar mirasına sahip bulunan;
2. Beraber yaşamak konusunda ortak arzu ve istekte samimi olan;
3. Sahip olunan mirasın korunmasına beraber devam etmek hususunda iradeleri ortak insanların birleşmesinden meydana gelen topluma Millet adı verilir.
Bu tanım incelenirse bir milleti oluşturan insanların ilişkilerindeki kıymet kuvvet ve vicdan hürriyetiyle insancıl duyguya gösterilen saygı kendiliğinden anlaşılır. Gerçekte geçmişten kalan ortak zafer ve ümitsizlik mirası gelecekte gerçekleştirilecek aynı program beraber sevinmiş olmak beraber aynı ümitleri beslemiş olmak bunlar elbette bugünün medeni zihniyetinde diğer her türlü şartların üstünde anlam ve kapsam kazanır.
Bir millet meydana geldikten sonra kişilerin devlet hayatında ekonomik ve fikirsel hayatta ortak çalışması sayesinde meydana gelen milli kültürde şüphesiz milletin her ferdinin çalışma payı katkısı hakkı vardır. Buna göre aynı kültüre sahip olan insanlardan oluşan topluma millet denir dersek milletin en kısa tanımını yapmış oluruz. ( 1929 )
Millet dil kültür ve ülkü birliği ile birbirine bağlı vatandaşların oluşturduğu bir siyasi ve sosyal toplumdur.
21.Aralık.2008, 10:21
Mustafa Abi öncelikle tebrik ederim güzel bir konu açmışsın. Şu günlerde başımızda esen karayelleri biliyorsun; işte bunların bütün sorumlusu AB ye yalakalık yapmanın bir sonucudur. Bakınız; Cumhuriyet' in ilk yıllarında AB " Cemiyet-i Akvam" adıyla yüce kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk' ün ayağına gelmişti ve yüce önder bu kurumun eski Duyun-ı Umumiye(Genel Borçlar İdaresi) gibi sömürücü bir kurum olduğunu bilerek bu teklifi geri çevirmişti. Mustafa Kemal Atatürk' ün talihsiz bir hastalığın pençesine düşüp vefat ettiğinden sonra hemen AB yalakalıkları başladı. Ve bu her iktidar döneminde süregeldi. Hulasa bugün ekonomik kriz varsa, bizim yediğimiz soğana ve çiğ köfteye ambargo uygulanıyorsa bunda bu birliğin etkileri gözardı edilemez. Senin de dediğin gibi biz kendimize yeteriz; zira bu potansiyel bizde var. Bunu en iyi sen bilirsin; Emet' te dünyadaki bor rezervlerinin % 72 si bulunuyor. BOR; geleceğin yakıtı...Böyle bir ülke nasıl olur da kendini kavrayamaz??? Şunu da hiç unutmamalıyız; Türk' ün Türk' ten başka dostu yoktur!!!
Yusuf
22.Aralık.2008, 05:06
Alpaslan, Bor bizde sadece ham olarak var onu isleyecek teknoloji bir tek Kanada ve Ingiltere'de var.Islemeye baslarsak o zaman elimizde Bor var deriz.
Mustafa ÇİL
22.Aralık.2008, 14:51
yusuf bey ben kendim bor madenlerinde çalışmakdayım
şuanda çıkardığımız ürün teknolojının tuzudur
yemellerde kullanılan tuz misali
keşke gereken önem verilse ama
inşallah oda olacak
petrolden sonraki tek yakıt
bor araştırma endistrüsü bir kaç yıl önce kuruldu
önemli çalışmaları var....inşallah RABBİMİN VERDİĞİ BU GÜZEL DEĞERİ BU GÜZEL KAYNAĞI ÜLKEM ÇOK DAHA İYİ KULLANMANIN YOLLARINI EN KISA ZAMANDA BULUR
Alpaslan YELGEÇER
22.Aralık.2008, 15:37
yusuf abi madenler evet var ama dediğin gibi işleyecek kurum yok. bunda bizim de suçumuz yok. biz ne derlerse onu yapıyoruz. hammaddeyi henüz kendimiz işleyecek olgunluğa erişemedik. yani eriştirmediler. bunun ezikliğini her alanda yaşıyoruz; kendi işleyemediğimiz ürünü ucuzz fiyatla hammadde oalrak başka ülkelere satıyor ve iki üç katı fiyatına işlenmiş ürün oalrak geri alıyoruz.benim demek istediğim bunları işleyecek tesislerin kurulması gerekli. bizde bor da var abi.her ne kadar işlemesini yapamasak da var.bundan birkaç ay evvel bir teelvizyon kanalı emete gelmiş ve bor tesislerinde program yapmıştı. buradaki görevliler boru tuz gibi toz haline getirerek torbalar halinde yol inşaatları için kullanıma sındular. abi Türkiye' de potansiyel var; ama habire bastırılıyor. inanıyorum ki bu potansiyel açığa çıkacak. hem de öyle bir çıkacak ki çok güzel verimler elde edilecek.bu ülkeyi seven her vatandaşın temennisi budur ve bu olmak zorundadır.saygılarımı sunarım
Yusuf
23.Aralık.2008, 05:05
Ya Mustafa Usta yoksa bu Bor'un senin Pointerlede mi alakasi var :)
Mustafa ÇİL
07.Ocak.2009, 19:27
yok yusuf abi yok
nadide olan herşey güzeldir,paha onlara biçilemez
Mustafa ÇİL
27.Ocak.2009, 01:08
ya sizler
avrupalımısınız http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/55.gif ?
erol kahraman
27.Ocak.2009, 07:45
avrupa denilen illet bozulmuş bir millet olma sakın avrupalı millet ederler senide illet sakın görünüşe aldanma haaa rezil olursun dalga geçer seninle bu avcı millet :).........
valla bunu ben kafamdan yazdım öle klavyeden çıkıverdi alıntı felan değil ben herhalükarda bu memleketin av yapan safkanları diyorum herkezede rastgele
4x4cemal
27.Ocak.2009, 07:51
Bence:
Taklit etmeliyiz, Kulturlerini degil Teknolojilerini
Rekabet etmeliyiz, Hip Hop sarkilarimizla degil Urettiklerimizle
Gostermeliyiz, Kizlarimizin eteklerinin kisaligini degil Aklimizin uzunlugunu
Saygilarimla
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/30.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif
Arkadaşlar bugün bir şey öğrendim..
İşim gereği ısıtma-soğutma sistemleriyle uğraşıyorum.Bir misafirim vardı ve bir konu hakkında bilgi verdi araştırma gereği duydum.Konu şu avrupada hapishanelerde klima sistemleri zorunlu,mahkumların soyunma odaları belirli bir derecede,yemekhaneleri yine farklı derecede tutuluyormuş..
Ne kadar ilginç geldi çünkü ülkemizde böyle bir uygulama yok..
Burda anlatmak istediğim şu,insana değer veren bir toplum avrupa..
Bizde Avrupalı olmalımıyız olmamalımıyız tartışılır ama ilimlerini edinmeliyiz ve geliştirmeliyiz kesinlikle.
feridun berin
27.Ocak.2009, 13:37
bi tarihte amerikalılar bir ülkeye elmanlarını gönderirler hava karardıktan sonra her evin önüne cola koyarlar ertesi gün dolaşmağa çıktıklarında colaların koydukları gibi durduğunu görürler bir kapıyı çalıp colayı niye alıp tüketmediğini sorarlar ev sahibi bu amerikalıların içeceği ben onu içersem amerika kazanır der o kişide bu cola sizinkinden katkat güzelder ev sahibide doğru güzel fakat ben ülkemin içeceğini tüketirim benim ülkem kazanır kazanan ülkem yarın daha kalitelisini yapar der kısaca kapıya gelene teşkkür eder kapıyı kapatır. o ev sahibinin ülkesi sonradan dev ülkeler arasında yer alır. Peki avcı dostlar ülke hangi ülkedir ?????? herkese selam. http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/39.gif
erol kahraman
27.Ocak.2009, 21:04
avrupa denilen illet bozulmuş bir millet olma sakın avrupalı millet ederler senide illet sakın görünüşe aldanma haaa rezil olursun dalga geçer seninle bu avcı millet :).........
valla bunu ben kafamdan yazdım öle klavyeden çıkıverdi alıntı felan değil ben herhalükarda bu memleketin av yapan safkanları diyorum herkezede rastgele
kazım bozkurt
27.Ocak.2009, 21:20
herkese selam öncelikle biz neyin tartışmasını yapıyoruz ki zaten oturdugumuz yer turkiyemi şuphe etmeye başladım heryer özelleşti
bunu örnek olarak sunmak istedim k.bakmayın hatalıysam özr dilerim
Başbakan medya aracılığıyla açıklama yapmış;
"Krizden kurtulmak için yerli malı kullanın!"
* * *
Ben de dedim ki amenna, başbakanımız doğru söylemiş...
Başbakanı cepten arayıp tebrik edeyim dedim...
Meğerse Turkcell'in bir kısmına el koyup, Finliler'e Ruslar'a satmışlar...
Telsim'den arayayım dedim...
El koyup İngilizler'e satmışlar...
AVEA'dan arayayım dedim...
Lübnanlı'ya satmışlar...
Ev telefonundan arayayım dedim...
Araplar'a satmışlar...
E bari internetten e-posta yollayayım, maksat yerli malı kullanmak olsun...
O da Araplar'a gitmiş...
Ne diyelim...
Arab...
Sen bizi kurtar Ya Rab...
* * *
Bari dedim bineyim otomobile, başbakanın yanına gidip öyle tebrik edeyim...
Uzun yola çıkma dan önce araç muayenesi yaptırayım dedim...
Araç muayene işlerini Alman'a vermişler...
Sigortasını yaptırayım dedim...
Başak Sigorta'yı Fransa'ya vermişler...
Benzin alayım desem...
Zaten direk Irak'a dolaylı olarak ABD'ye gidecek param...
Ondan da vazgeçtim...
* * *
Madem dedim, başbakanı yerli malı kullanma sevdasından dolayı tebrik edemedik..
E bari gidip bir bankadan kredi çekeyim de yüzde yüz Türk sermayeli bir iş kurayım...
Maksat, başbakanın gözüne girmek...
TEB'e gittim, Fransızlar kapmış...
Deniz Bank'a gittim Danimarkalılar almış...
Oyak Bank'a gittim, Hollandalı oturuyor patron koltuğunda...
Finans Bank'ı da vermişiz Yunan'a...
Hani, Türk Bankası olduğu için Ziraat Bankası'nın Atina'da şube açmasına izin vermeyen Yunanistan.. .
Ama Allah'ı var sayın başbakanımızın, Garanti Bankası'nın hepsini değil sadece yarısını vermişiz Amerikalılar' a...
Valla tebrikler...
* * *
Dedim ki kendi kendime, bu da olmadı, en iyisi mi açayım bir radyoyu da kafamı dinleyeyim.. .
Açtım... Süper FM...
Kanadalı'ya satmışlar...
* * *
Valla nasıl olur bu iş dedim kendi kendime...
Ne var ne yok elin ecnebisi kapmış...
Cep delik tava delik... Nokta nokta nokta üstelik...
* * *
Hemen bir 70'lik rakı açtım büyüğünden... Hani Türk içkisi ya. O bakımdan.
Efkar dağıtmak için...
Onu da Amerikalılar' a satmışlar meğerse...
* * *
Bir tek kömür madenlerini satmamışlar...
Seçim zamanlarında işe yarıyor çünkü...
Demokraside devrim yaptık ya hani...
Kömür demokrasi düzenine geçirdik ülkemizi...
O bakımdan...
* * *
Hadi bakalım...
Durmak yok yola devam...
--
Karanlığın en koyu olduğu an,
Aydınlığın en yakın olduğu zamandır.
Sevgiyle Kalın...
GELECEK KUSAKLAR ORMAN YOK DEMESIN
geçmişten beri savaşçı yetişmiş,savaşmadan duramayan bi yapısı olan bi toplumuz...
geçmişten beri avrupa halkları türkleri hazmedememişlerdir...baş sebebi müslüman oluşumuzdur...
bugün avrupa birliği adı altında ki haçlı birliğine girmek için kırk türlü taklalar atan siyasiler bıraksınlar artık...
TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOK...
maalesef ki kullandığımız bü çok ürün avrupada imal edilen ürünler...araçlarımız,telefonlarımız vb olarak...
ancak içinde bulunduğum ortam olarak (avcılık) giyimimden,silahıma,attığım fişeğe kadar türk malı kullanmaya özen
gösteriyorum...en azından işim ve hobim bakımından avcılık dalında avrupa ürünlerine HAYIR diyorum...
akıllı bi toplumuz,ilerleyebiliriz...
saygılar...
avci064
27.Ocak.2009, 22:19
Konu biraz av dışına kaçsada şunu söylemek istiyorum. Avrupalılaşmak bizim devlet politikamız. Osmanlı avrupanın yanlış şeylerine heveslendiği için yıkılmış, Cumhuriyet tarihinden buyana da Avrupalı olmamın yolunda bu ülkede çok uğraşlar verilmiş. Medeni hukukumuzu İtalyadan almışız. Takvimizi değiştirmişiz avrupalı bunu kullanıyor diye. Harflerimizi değiştirmişiz avrupalı medeni devletlere yaklaşalım diye. 40 lardan sonra biz özümüzden dönmeyiz diyenleri asmışız. Bazımız Avrupalı olmuş bazımız Asyalı günlercene kavgalar etmişiz. Olmuşta olmuş ama bizim avrupalı olma politikamız hiçbir zaman değişmemiş. Peygamber efendimiz ilim ÇİN' de de olsa gidip alın diye buyurmuş ama her nedense bizim insanımız avrupadan ilim değilde don, küpe vs... getirmiş. 20 yıl önce biz AB li olalım diye sıraya girmişiz bile. Şimdi bu günlerdeyiz işte.
Av ve avlaklar konususunda da bu işin dönüşü yok. Hiç işimize gelmesede avımız avrupaya uydurulacak. Peki biz bunu istemiyoruzda niye bize kulak asan yok. 50-60 bin civarında belgeli avcı varmış. Bu çok güçlü bir sayı değil. Orta halli bir ilçe nüfusu kadar. Peki av yapan kişi kaç kişi belki 1 milyon, belki 2 milyon. Yani her nekadar biz kurallara uyuyoruz biz sahip çıkarız desekte doğadan almak üzere silahlanmış 2 milyon kişi var. 50 binemi bakarlar diğerlerinemi. Bazıları devlet tedbir alsın falan diyebilir. Ama bizim ülkemizde görevlendirilen tedbir elemaları nekadar başarılı olur tartışmalı. Her avcıya bir memur verseler bizim avcımız onu kandırır yine yapar yapacanı bunu herkes farkında. Onun için avcılar arasında, azınlık olan bizlerin bu ülkede söz hakkı yok.
Mustafa ÇİL
27.Ocak.2009, 23:35
mükemmelsiniz dostlar
çetin ekren
28.Ocak.2009, 08:07
O kadar güzel açıklamalar yapılmışki okudukça zevk aldım şiirlerle yazılarla avcı kardeşlerim kendilerini okadar hoş anlatmışlarki insan olanın duygulanmaması imkansız.ama yinede her ne kadar kabul etmek istemesekte avrupalılık içimize bir şekilde işlemiş hani bir av köpeği bile almaya kalksak sormuyormuyuz seceresi varmı anne baba avrupadanmı veya köpek satan arkadaşlar demiyormu annesi veya babası avrupadan getirildi.işte bilmem hangi kulübe bağlı köpek bu yavrunun babası.işte bunu yapmasak keşke.evimize bir eşya alırız avrupasını ararız.haksızmıyız değilmiyiz umarım haklıyız dersem kimse kızmaz.ama işin doğrusu yerli malı alırsın 2 yıl garanti verir bir yıl sonra bozulur ararsın ya fabrika yok kapanmış yada satılan malın arkasında durmazlar.peki bizi avrupalı olmaya yöneltenler bunlar değlmi.tabi her sektör için demiyorum bunları.ama hangimizin evinde avrupalı bir eşya yok en azından baktığım bilgisayar yazdığımız klavye bile avrupalı.keşke olmasaydık.SAYGILARIMLA
Mustafa ÇİL
13.Şubat.2009, 15:58
bu konuda başka açıklaması olan dostum
yoksa avrupa konusunda yazmakdandamı korkmakdasınız dostlarım
feridun berin
13.Şubat.2009, 16:16
Cevap Japonya
BİZLER AVRUPAYA ÖZENİRKEN AVRUPALILAR OSMANLILARA ÖZENİYOR BİZ ONLARA BENZEMEYE ÇALIŞIYORUZ ŞÖYLE DÖNÜP ÜLKEMİZE HABERLERİMİZE BAKARSANIZ NELER OLUYOR İNSANLAR NSIL GİYİNİYOR NASIL DAVRANIŞLAR VAR SİZ KARAR VERİN RASTGELE
cemalreis
13.Şubat.2009, 17:34
ŞEYH EDEBALİ ,nin sözlerini hatırlayalım. Ey oğul güçlü, kuvvetli ve kelamlısın.Ama bunları nerde nasıl kullanacağını bilmezsen savrulur gidersin.Öfken ve nefsin bir olup aklını mağlup eder.bunun için daima sabırlı ,sebatkar ve iradene sahip olasın.
Bey sabretmesini bilmeli . Vaktinden önce çiçek açmaz. Ham armut yenmez. bilgisiz kılıçta tıpkı ham armut gibidir. Milletin kendi irfanı içinde yaşasın.Ona sırt çevirme. Toplumu yönetende diri tutanda bu irfandır. Ey Oğul Dünya senin gözlerinin gördüğügibi büyük değildir. Bütün feth edilmemiş gizlilikler ancak senin fazilet ve adaletinle gün ışığına çıkar ananı ve atanı say onlara asi olursan çorak olursun.HAKLI OLDUĞUN MÜCADELEDEN KORKMA BİLESİNKİ ATIN İYİSİNE DORU Yİ
ĞİDİN İYİSİNE DELİ DERLER.
avrupa kim biz kim onların kapısına gidecek kadar çok şükür düşmedik unutmayalım bizleri yönetenler fakru zaruret ve hatta hıyanet içinde olabilirler bunlar bizi asla yıldırmamalı . vessalam
Mustafa ÇİL
13.Şubat.2009, 20:16
onlar silahın güzelini köpeğin süperini üretebilirler
veya öyle adlandırılırlar yahu bizim neyimiz eksik
dostlar bu konuda ne yazsanız boş ve nafiledir haberiniz ola
bizim millet yine bildiğini okur heheheheh
oguz alada
16.Şubat.2009, 20:23
slm arkadaslar ben bir kaç defa yurt dısına cıktım ama gercekten ulkemizin yerini tutmaz adamlarda bir kere ahlak denen bişey yok örf adet bişey yok bunlarımı örnek alıcaz teknolojisini bilimini örnek alalım bizim gercek turk orf ve adetlerini yasatalım dunyada bizden buyuğu olmaz
kazım bozkurt
16.Şubat.2009, 20:39
evet oguz abi sana katılıyorum turk malı yurdun malı diyrum bende.....saygılar abi
mustafa aydoğmuş
19.Şubat.2009, 05:02
avat arkadaşlar sevgi satgı cerveside yorumlarınızı bekliyoruz
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.