PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AVDA YARALADIGI KÖPEGİNİ BIRAKIP KAÇTI

kazım bozkurt
18.Aralık.2008, 15:09
Köpeğini vurup ağır şekilde yaralayan bir şahıs, acı çeken ve yürüyemeyen zavallı hayvanı öylece ovada bırakıp kaçtı... Söz konusu avcı, aynı zamanda ava kapalı bölgede avlanıyordu...

Tam bir acımasızlık ve sorumsuzluk örneği olan üzücü olay geçen Pazar günü Balıkesir ovasında meydana geldi. Yaralı hayvan dün sabah, derenin kuzeyinde, havaalanı yolundan 200 metre kadar batıda bulundu.

İki-üç yaşında, dişi, siyah-beyaz, İngiliz pointeri kırması olan köpeği, Aygün Gökman isimli Balıkesirli avcı buldu. Gökman yaralı hayvana sahip çıktı ve olayı önce polise, daha sonra da KIBRIS muhabirine bildirdi. Bir polis ekibi olay yerine giderek inceleme yaptı. Polisler, yaralı köpeğin 20 metre kadar gerisinde bulunan iki boş fişeği emare aldı. Aygün Gökman, KIBRIS muhabirini arazideki yaralı köpeğin yanına götürdü ve bilgi verdi.

Arka ayaklarından yaralanan ve vurulduğu yerde 3 gündür aç-susuz yatan av köpeğinin önce karnı doyuruldu. Çektiği acılara rağmen sevinen ve kuru mama yiyip su içen yaralı köpek daha sonra Veteriner Dairesi'ne götürüldü. Burada Veteriner Hekim Mehmet İsfendiyaroğlu tarafından muayene edilen yaralı köpeğe üç iğne salındı.

Yaralı köpeği tesadüfen bulan, insanlığın ve avcılığın gereğini yapıp ona sahip çıkan Aygün Gökman, ilk tedavisinden sonra yaralı köpeğin bakımını da üstlendi.

Üzerinden saçmalar dökülen ve birçok yerinde yaraları olan köpeğin iki ayağında da şişlikler var. Kırık olabilecekleri düşünülüyor. Yaralı hayvanın tedavisine bugünden itibaren davam edilecek ve gerekirse ayakları alçıya alınacak. Bugün ayrıca, köpekte kayıt çipi olup olmadığı da kontrol edilecek. Çipi varsa, sahibi kolaylıkla tespit edilebilecek.

Aygün Gökman, yaptığı açıklamada, bir avcının yaralı köpeğini ovada ölüme terk etmesinin insanlık onuruna ve avcılık etiğine tamamen aykırı olduğunu söyledi. Gökman, yaralı köpeğin sağlığına kavuşması için gerekeni yapacağını belirtti ve polisin olayı aydınlatması dileğinde bulundu.

KIBRIS'a ve Veteriner Dairesi'ne teşekkür eden Gökman, insanların en sadık dostları olan köpeklerin böyle ihanetleri hak etmediklerini vurguladı.

kapadokyali_1981
18.Aralık.2008, 18:57
Yazıklar olsun bu zihniyete. Daha önce bi çok kez avda yaralanan sahibinin başından hiç ayrılmayan ve havlayarak dikkat çekmek isteyen köpekleri gördük. Bu kişilikler köpekden bile daha aşağı yazıklar olsun.......

18.Aralık.2008, 20:04
aygün kardeşime çok teşekkür ederim köpeğini sevmeyen insanları hiç sevmez yazıklar olsun böyle bohcacılara bunu yapan mutlaka cezasını çeker bundan eminim .

19.Aralık.2008, 06:08
Balıkesir li ve avcı adayı olarak buyuk utanç duydum.Emanete ve mazluma bu tur davranan kişileri şiddetle kınıyorum.İçinde hayvan sevgisi olmayan kişiler insanlara kim bilir nasıl davranırlar?Okuyup görüyoruz.
Saygılar.

unforgiven
19.Aralık.2008, 07:50
Küfür ve hakaret içeren mesajları sildim.Bütün ailemizin böyle kelimelerden dolayı zarar görmemesi ve çocukların da sitemize girdikleri için silmek zorunda kaldım.

Tekrarı olmayacağını ümit ediyorum...

Saygılarımla...

19.Aralık.2008, 11:30
bunu yapanın başına yaşadığı sürece ne feleketler gelecektir eminim ama o neden olduğunu bilmiyecektir.yanlız ismail bey küfürlü yorumları silmişsiniz elinize sağlık çokta iyi yapmışsınız sizinde dediğiniz gibi bu siteye yeri geliyor ailemizde giriyor.yanlız mümkünse konu başlığındaki AVCI bölümünüde silermisiniz ben avcıyım bunu yapan avcı olamaz.ona ne diye hitap edilirse edilsin ama avcı denmesin.

kazım bozkurt
19.Aralık.2008, 19:05
herkese teşekkur ederim arkadaşlar argo kelime yazmayalım lutfen medayatör arkadaşlara iş cıkarmayalım saylılarımla

19.Aralık.2008, 19:21
o adam kesinlikle avcı olamaz zaten avcı olsaydı yasak bölgede avlanmazdı,köpeği vurmazdı yanlışlıkla vursa bile koyup kaçmazdı,o avcıyım diye geçinen adamı bulmak o kadarda zor değil köpek iyileşince eğer o avcı denen şahıs o bölgedense köpek evine gider eğer değilse sitemiz aracılığı ile bulup teşhir edelim gerçek avcı her ne kadar avlansada gerçek bir hayvanseverdir ben böyle bilir böyle söylerim saygılar

feridun berin
19.Aralık.2008, 19:33
her ağacın dalından düdük olsaydı herkesin elinde bir kaval olurdu onun için her sarıklı gördüğünü molla her tüfekliyide avcı sanmayın avcı geçinen arkadaşımızı vicdanı ile başbaşa bırakıyor köpeğe yardım edenlere teşekkür ediyorum manisadan herkese selam.

Mesut BÜLBÜL
20.Aralık.2008, 10:09
semih kardeşim ellerinize sağlık diyorum arkadaşada selamlar sayğılar cokta iyim etmişsiniz yazık vallahi durum cokta kötü olmuş duyğulandım başkanım senin sucun ne bu işte yapan utansın kardeşim hepimizüzüldük tabiki bu olaya ama ne care işte insaniyetli adam evlatına ras gelmiş allahtan selamlar sana kardeşim cok da iyi etmişsiniz allah gönlünüze göre versin derim şimdiden

İsmail ÇIKRIKÇI
20.Aralık.2008, 10:24
Bende Balıkesirli ve avcı olarak bu şahsı kınıyorum.

kazım bozkurt
20.Aralık.2008, 18:58
tum ardaşlara kardeşlere yorumlar için tşk ediyorum bende yorum yapamıyorum sadece kınıyorum

Sami KARATAY
21.Aralık.2008, 14:04
Semih kardeşim helal olsun sana,sen gibi avcıların artması dileğiyle

kazım bozkurt
21.Aralık.2008, 19:18
Semih kardeşim helal olsun sana,sen gibi avcıların artması dileğiyle

teşekkur ederim sami abicim saygılarımla

Mustafa ÇİL
22.Aralık.2008, 19:24
SEMİH GARDAŞIM SENİ BU STEYE HABER MODU YAPMAK İSDERİM GARDAŞIM

kazım bozkurt
22.Aralık.2008, 19:31
cok guzel olur derim ama bazı arkadaşlara ayıp olur ne bilim yaşım geregi ile olsa gerek yinede cok tşk ederim sayın ustam bak sen karar ver abim dogru kararı senin gibi ustalar verecektir saygılarımla

Halil KÜÇÜK
22.Aralık.2008, 22:45
bu köpeğin sahibine bi fişek dolusu kaya tuzu sıkıcanki
en yakın suya kadar tabana kuvvet koşsun acıyı tatsın
Haber modu, şimdiden hayırlı olsun semih
Mersinden selamlar