PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TAVŞAN AVINI BİLEN AVCILAR

osmanyaprak
19.Aralık.2008, 19:30
SEVGİLİ AVCI KARDEŞLERİM AVCI ABİLERİM SİZDEN YARDIM İSTEYECEĞİM KONU ÇOK İSTEMEME RAĞMEN HENÜZ BİR TAVŞAN AVIMIN OLMAMASIDIR. ŞU ZAMANA KADAR HEP KAÇARKEN GÖRDÜM Kİ SAYISI BİR ELİN PARMAKLARINI GEÇMEZ. KISMETTE BİR TÜRLÜ AVLAMAK NASİP OLMADI BU GÜZEL HAYVANI.AVI NASIL YAPILIR NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR.TAVŞAN ARAZİ YAPISINA GÖRE VEYA İKLİME GÖRE MESELA KAR YAĞDIĞINDA NEREDE BULUNUR. YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM. SAYGILAR

19.Aralık.2008, 19:50
tavşan avı bildiğim kadarıyla genelde kopay dedimiz tavşan kovan köpeklerle olur ama kuşcu köpeklerlede avlanır tavşanın nerde yatacağı belli olmaz ama genelde tavşan avında sessiz olmak gerekir kulakları cok keskindir av nasip işidir benimde bu sene hiç tavşandan yana nasipim yok

osmanyaprak
19.Aralık.2008, 20:01
konuya gösterdiğin ilgi için teşekkürler bilal kardeşim. Kopay köpeğim yok malesef pointer cinsi bir köpeğim var o da bu senenin yavrusu 7 aylık henüz pek av tecrübesi yok.Dediğin gibi av nasip işi muhakkak ama. Biz bilelim önce nasıl avlıyacağımızı tabi sonası nasibe kalmış. İnşallah sana da bu sene içinde avı nasip olur.

kapadokyali_1981
19.Aralık.2008, 20:06
Osman abi ben dilimin döndüğü kadar sana yardımcı olmaya çalışıyım. Öncelikle tavşanın bi yerde olması için iki şart gerekir. Birincisi yemleneceği (biz yayılacağı deriz) bi yeşilliğin olması. İkincisi ise gündüz yatarken kendini koruyabilcek kamufle edeceği bi arazinin olması. Tavşan yazın sıcak aylarında bulunduğu yerin kuzey yamaçlarında kış aylarında ise kesinlikle güney yamaçlarda yatar. Tabi bu bazan şaşar bununda sebebi gece boyunca esen rüzgardır. Tavşanın en çok sevdiği yiyecekelr arasında taze ekilmiş kısa arpa yer alır. Bi yerde arpa tarlası varsa ve orda tavşanda mevcutsa mutlaka arpa tarlasında yemlenir. Ekili olmayan bi araziye sahipseniz genellikle su kenarlarında yemlenir ve gecenin durumuna göre yatar. Çoğunlukla avcının kendine yaklaşıtğını farkeder ama işi kamufle olduğu için üzerine yürmedikçe kalkmaz. Ve tavşan avında eğer köpeğin bu konuda tecrübeli değil ise sık sık durup etrafınıza bakmanız gerekir. Çünkü büyüklerimiz tavşanın sizi takip ettiğini ve durduğunuzda kendinin görüldüğünü sanıp kaçtığını söylerler. Defalarca ayağımın bi karış yanından fırlayışına şahit oldum. Eğer iyi eğitilmiş fermalı bi köpeğiniz varsa sıkıntınızın yarısı yok olmuş demektir. Ama kokusu iyi olmayan köpek tavşan avında yetersiz kalacaktır. Tavşan sabah olmadan yattığı için koku özelliği gün boyu çok zayıflamış olur. Onun içinde uzun kokulu bi köpek olmazsa şayet köpek kokuyu bulupta fermalayana kadar kaçmış olur tavşan. Eğer arazi şartları uygun ise ki bu genelde ormanlık ve ağaçlık araziler için uygundur kopaylar çok etkilidir tavşan avında. Ama bizim melekette hiç bi işinize yaramaz çünkü kovupta geri getirmesi mümkün değildir kopayın. Onun içinde ben fermalı köpek kullanıyorum tavşan avında. Umarım yardımcı olmuşumdur SAYGILAR.........

kapadokyali_1981
19.Aralık.2008, 20:07
Ayrıca abi buyur gel ben sana burda tavşan avı yaptırıyım. Bu sene çok güzel tavşan var ben artık vurmuyorum bıktım inan :)

osmanyaprak
19.Aralık.2008, 20:12
Ömer kardeşim samimiyetimle forum konusunu açmadan önce göndermiş olduğun fotoları epey bi inceledim. Yaptığın avlar çok güzel.Hatta bir ara sana bir mesaj atıp yardım istesem dedim. Epey bir avın var tavşanda.Yardımların için teşekkür. İnşallah yanına gelip tanışmak, av yapmak nasip olur. Kal sağlıcakla.

kapadokyali_1981
19.Aralık.2008, 20:59
Azda olsa bi faydam olduysa ne mutlu bana. Tanışıyomusunuz bilmiyorum Erkan abimiz var Manisalı oda tavşan avı konusunda sıkıntılı biraz. İnşallah bi gün bi araba dolusu binin çıkın gelin beraber nasibimizde ne varsa avlayalım abi. Allaha emanet ol....

osmanyaprak
20.Aralık.2008, 13:57
Tanışmadık Ömer kardeşim ama inşallah gelmek nasip olur yanına. Gelirsek zaten müsadenle kesin bir araba dolusu oluruz herhalde :)

20.Aralık.2008, 19:28
tavşan avında büyüklerimden öğrendiğime göre gece hava şartlarının öneminin büyük olduğunu söylerler.
bu dönemde kuza yattıklarını ve yeşili yedikleri için kolay kolay yataklarından kalkmadıklarını anlatırlar.

Onur Candan
20.Aralık.2008, 21:20
osman abi gidersen o arabanın içinde bende olayım uzun kokulu ve fermalı profesör bende çünkü :)

ozturk
21.Aralık.2008, 08:02
osman abı karda tavsan daha kolaydır. arkadas geceden bahzetmıs tavsan gece yıldızı gormesse kalkıp otlanmaz buda ızını gorememen demektır. ve tavsan yatmadan once bızım tabırde ıkıler, yanı yatmadan ız karıstırır aynı ızden gıder gelır ve zıplar yatar.izini iyi takıp adarsan 50,60 mt gıder gelır ız bıtimi dıkkat et kalkacaktr. gece sureklı kar yagdıysa ava gıtme ne kalkar nede ız olur. tavsanın evı yoktur unutma. allaha emanet ol.

İsmail ÇIKRIKÇI
21.Aralık.2008, 12:09
Osman kardeşim bir saat önceki anımı anlatayım sana arkadaşlarla beraber ava çıktık önce
çulluk aradık bulamadık arabaya dönerken Tavşan bakalım dedik benim pointerim soy tuttu
baktım taze döküntüler var arkadaşlar Co soy tuttu dedim hava Poyraz tepenin kuytu yerlerini güzel arayalım Tavşan buralarda olabilir dedim ve ararken benim köpek kaldırmış Tavşan bana doğru geliyor köpekte arkasından incecik sesle çemkiriyor kımıldamadım biraz araladıktan sonra bi sıkı nereye gidiyorsun Bankacı İsmaile çalım atabilirmisin dedim CO getir oğlum kestim torbaya.
Bir tiyo daha Hava lodos ise poyraz yakaya veya derin yere rüzgar tutmayan yerleri arayacaksın.
Bizde bunları ustalarımızdan öğrendik. Rastgele

osmanyaprak
21.Aralık.2008, 17:35
Hepinize dosthane yardımlarınız için tek tek teşekkür ediyorum.Onur kardeşim gitmek nasip olursa sende varsın arabanın içinde:) Herkese av dolu günler dilerim..

Yusuf
22.Aralık.2008, 05:15
Sayin Ismail Abi (Cikrikci)
Siir gibi anlatiyorsun abi Insaallah birgun karsilikli sohbetde ederiz.

veyselll
11.Mart.2009, 20:46
arkadaşlar bir ayrıntı daha ben buna burda cok aşahit oldum tavşan sürü (davar) olan yerlerde cok olur nedeni ise tilki çakal gibi hayvanlar yaklaşamaz vede çoban köpekleri tavçandan fazla anlamaz bu da benden olsun

İsmail ÇIKRIKÇI
11.Mart.2009, 21:07
Veysel kardeş ben bu sezon bir çobanla tanıştım benim köpekler 5 tane tavşan bastırdı dedi
kınıktılar bende köpekleri takip ediyorum diyor bizde bedavadan oralarda dolaşıyoruz.
Senin dediğin gibi Keklik olsun Tavşan olsun insanlardan medet umar köy ve hayvan sayası yakınlarında bulunur. Saygılar

11.Mart.2009, 21:23
ismail bey. tavşan avı kopay köpekle zevkli olur.kuşçu ile kalkarken attın attın atamadın gitti. ama kopay gideni çevirip getirir.daha 500-600 m'den sesi duyar ona göre hazırlığını yaparsın.karda köpeğede gerek yok iz sürerek tavşanı çok kolay bulursun. ama iz avı da tecrübe gerektirir tabiki.tavşanın ikircinini herkes çözemez.sağlıcakla...

osmanyaprak
11.Mart.2009, 21:37
Sonunda bende vurdum 1 tane. Makine yanımda değildi yoksa eklicektim bu konuya ama oda seneye inşallah. Hatta kuyruğunu kesip ofiste duvar saatinin üstüne astım her saate baktığımda o heyecanı tekrar yaşıyorum.:) Gerçi arkadaşlar epey bi takılıyolar diğer kuyruklar evdemi diye.:) Ama olsun inşallah bu sene hem fotolarını çekeceğiz hem de kuyrukları dizeceğiz. Manisadan Selamlar avkolik dostları..

muratbilginer
11.Mart.2009, 22:17
osman abi tavşan avı böle olur :)http://img17.imageshack.us/img17/2955/img0013n.jpg

osmanyaprak
11.Mart.2009, 22:36
:) Sanki bende ordamıydım. Tanıdık geldi o tavşan.

muratbilginer
11.Mart.2009, 22:40
tanıştırmıştım senide abi :) sisli bi gündü ve sisin içinde kaybolucakken 24gr 7.5 numara harikalar yaratarak takla attırdı bn şok oldum beklenmedik bişeydi 24 gr mın hızı olsa gerek

Abdullah ATASOY
25.Mart.2009, 19:41
arkadaşım sivas tarafında bi köyde ava gittik arazi düz bende tecrübeli kopay var hayvan tavşanı hemen çıkardı ama tavşan o kadar uzak gittiki ben köpeği kaybedecektim yani bence arazi çok önemli eğer ormanlık alansa dağlık tepelik kopayın olacak düz küçük tepelik arazide kopaya gerek yok permacı olsa iyi olur

cemalreis
26.Mart.2009, 11:14
osman agam daha önce arkadaşlarından vuran varsa onunla gidersen mutlaka vurursun genelde tavşan her yıl aynı yerde ,yuva yapar ve otlanır.saygılar.

osmanyaprak
26.Mart.2009, 11:47
Saolasın Cemal Abim! Bu sene umutluyum tavşan avından. Köpeğimde bu sene tecrübe kazandı bende. Umarım kısmetimizde avlamak nasip olur da avkolikte paylaşırız dostlarımızla. Manisadan selamlar abi. Kal Sağlıcakla

23.Mayıs.2009, 19:32
OSMAN ABİ BENDE MANİSA -SALİHLİ DEN İM BU YAZ İNŞ TAVŞAN VURALIM SENİ MSN İME EKLEDİM KABUL EDERSEN ORADAN GÖRÜŞÜRÜZ . GEÇEN SEZON 13 TANE VURDUM...SAYGILARIMLA..

sukru sunar
23.Mayıs.2009, 20:08
aykutcum osman abı sagolsun bana pasayı alan abımdır.sana bahsetmıstım hatırlıyorsun.ayrıca osman abı bende aykutla sohbet ederken hep soylerım butun av hayvanlarını vurdum bı tavsan vurmak nasıp olmadı dıye.aykut masallah her yıl 10-15 arası vurur ama bana nasıp olmadı henuz.insallah olacak.yarın akhısara gıdıyoruz osman abıyle nasıpse sende burda olsan sende gelırdın aykut ama senın su unı bıtmek bılmedı...neyse selamlar salıhlıden