PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yumurtalar ve yavrular

Mustafa ÇİL
23.Aralık.2008, 21:55
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/wink.gif Kuş yumurtlar,fazlaca bir bilgim yok, 19 İLA 21 GÜN ARASINDA anne ve baba ortak bir şekilde yumurtaya basarlar,
yumurtalar çıkar,anne baba baya bir getirip getirip yavrularına kusma yani doyurma işlemi yaparlar
gel zaman,git zaman yavrular beslenir ve büyürler.Kanatları tüyleri gelir,dedimya fazlaca bir bilgim yok bu konuda,
neyse kanatlar tamamdır,tüyler tamamdır artık...
SIRA NEYE GELMİŞTİR DOSTLAR,,,,YUVADAN AYRILMAYA....
YUVADAN AYRILAN YAVRULAR,TEZ ZAMANDA KENDİLERİNE BAKACAK duruma gelirlerse ,onları yırtıcı kuşlar ve yırtıcı hayvanlar midelerine indiremezler,ama kendilerine bakamazlarsa bilinirki yırtıcı kuşlar onları çok çabuk yer ve yutarlar....
kuşlar hakkında baya bir bilgisi olan dostlarımız var ama
mutlaka bişeyler yazmak isdeyen arkadaşlar olacaktır....

mustafa aydoğmuş
23.Aralık.2008, 21:58
usta bide yerde gezen iki ayaklı yırtıcılar var palazcılar

24.Aralık.2008, 05:31
Valla ne diyeyim ben şimdi....
bizim kuşların olduğu damda rüzgardan camlar kırılmış aman dikkat et ayağına batmasın...
gelelim şu meseleye... eee ben kuşlara yem vermezsem nasıl beslenecekler..
bazen hallerini görüyorsun işte 1 gün geç kaldım mı neredeyse benide yiyecekler..
arasıra yem vermek gerekmez mi sence ha bu arada sularını da unutmamak lazım..
valla kümesteki yavruların kanatları iice kartlaştı ama yuvadan uçmaya niyetleri yok
uçanların da gördüm geçenlerde atmacaya yem oldu malesef...
damızlık kuşlara önem vermek gerekir diyorum ben...

Yusuf
24.Aralık.2008, 07:45
Mustafa Usta
Birilerine tas var galiba

Alpaslan YELGEÇER
24.Aralık.2008, 11:22
Güvercinaşağı yukarı 18 günde yavru çıkarır. bu yavrular tam 1 ay 1 haftalık olduklarında yavaş yavaş uçmaya ve yem gagalamaya başlarlar. bir güvercin 4-5 ay gibi bir sürede cinsel oldunluğa erişir. bazı kendini bilmezler de kuşa burçak yedirerek yumurta almaya çalışmakta ve hatta bazıları da besi yemi yedirerek kuşu irileştirmeye çalışmaktalar. bunun nihayeti çoğu kez acı olmaktadır. daha uzun yılllar yaşayacak kuşun ömrü kısa zaman dilimlerinde kalmaktadır.güneydoğu da özellikle Şanlıurfa ve Mardin' de her evin çatısında hiç yoksa 20 kuş vardır. Özellikle Şanlıurfa' da akşamüstü tam saat 15.00 te "birleşme" yapılmaktadır. bunun anlamı herkes kuşlarını bu saatte çıkarır ve havada bütün kuşlar birleşir; sonuç olarak Şanlıurfa' nın zemini havada uçuşan binlerce kuşun gölgesinden simsiyah olmaktadır. orada Aynalı Kahve' de haftanın belirli günleri mezat yapılır. bu mezatta her kuş rengine ve cinsine göre önem kazanır. bu kahvenin sahibi Şemsettin Aybar' dır. Kendisi hala yüzlerce kuşun sahibidir. O kuşlarını evinin damında bakmaktadır.akşama doğru inerken üzerinde aslan sütü, çeşitli mezeler ve sarma sigaradan mürekkep sofarsını kurup güvercinlerini uçurur. Hatta kendisi şöyle demektedir: Bunlara bakmak için iki kadeh atmak gerek. Çünkü atınca herbiri insanın gözüne birer besili koyun gibi görünüyorlar.Bu bilgileri yaklaşık 4 yıl önce Urfa' nın kültürünü araştıran bir dergiden edinmiştim.Tabi ki Urfa' yla ilgili olanları.

Huseyin42
10.Ocak.2009, 07:20
Abi ben guvercin besleyicisi olarak Sole tanımlayım.... Musadenizle

Abi 3 haftada yumurta cıkar tabıkı donerse anne baba yuvayı ıyı bı cople yapmıssa nese yavru cıkar anne bıhafta kala yem yemeyi azaltır...Gursagındakı yumusattıgı yemı yavrusuna bır hafta palazlanıncaya kadar yedırır.. Ondan sonra babaları ile birlikte bakmaya baslarlar.. Ve Yavrunun kanatları uc haftada gelır bu sırada ucmaya calısır ama ucamaz... yavru yeme tıklamaya 4.haftasında baslar. yedım yurudum uctum tam tamına ıkı aydır abısı.... Ve bu arada artık eve alısmaya buyuklerını yaptıklarına bakmaya baslar yavas yavas yuvadan ucar abi...

Bildiğimi sizlerle Paylastım saygılarımla...

unforgiven
10.Ocak.2009, 08:22
Valla ne diyeyim ben şimdi....
bizim kuşların olduğu damda rüzgardan camlar kırılmış aman dikkat et ayağına batmasın...
gelelim şu meseleye... eee ben kuşlara yem vermezsem nasıl beslenecekler..
bazen hallerini görüyorsun işte 1 gün geç kaldım mı neredeyse benide yiyecekler..
arasıra yem vermek gerekmez mi sence ha bu arada sularını da unutmamak lazım..
valla kümesteki yavruların kanatları iice kartlaştı ama yuvadan uçmaya niyetleri yok
uçanların da gördüm geçenlerde atmacaya yem oldu malesef...
damızlık kuşlara önem vermek gerekir diyorum ben...

Abim Çok güzel özetlemiş...Birşey söylemek haddime düşmez artık :)

Saygılarımla...

unforgiven
19.Mayıs.2009, 11:05
Konuyu güncelleme gereği duydum... Dostların ustaların büyüklerimizin ve herkesin daha söyleyeceği şeyler olduğu kanısındayım...

Saygılarımla...

Recep DÖNMEZ
20.Mayıs.2009, 07:49
Abicim !! bu konuda bir bilgim ve deneyimim yok...
Sadece selam vermek istedim....
Bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar paylaşımda
bulunuyor,herkese teşekkürler....
Saygılar.....