Orijinalini görmek için tıklayınız : 2009 YILI ARAÇ VİZE HARÇLARI
Yapılan düzenleme ile 01/01/2009 tarihinden itibaren Karayolları Genel Müdürlüğüne ait trafik muayene istasyonlarınca yapılacak araç muayenelerinde alınacak Teknik Muayene Harç tutarları:
a- Otobüs, kamyon, çekici ve tanker için 165.20 TL.
b- Otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı,
römork ve yarı römork için 123.90 TL.
c- Traktör (römorklu ve römorksuz), motosiklet,
motorlu bisiklet için 63.70 TL.
olarak uygulanacaktır.
İlgili kanunda karayolları genel müdürlüğüne ait araç muayene istasyonlarındaki ücretler verilmiş.Bildiğim kadarıyla araç vizeleri özelleşti ve KGM,ye ait muayene istasyonu kalmadı.Aldığım bir duyuma göre özel şirkette araç muayene ücretleri 395 ytl olacakmış.İlgili kanunu inceledim. Ama tam bir fikir sahibi olamadım.
imported_avkolik
28.Aralık.2008, 12:04
Nasıl 395 Ytl olacakmış..Şimdi biz araç muyanesi için takipçiye filan verdiğimizle birlikte 130-140 YTL ödüyoruz..Hak mı bu şimdi ???
kazım bozkurt
28.Aralık.2008, 17:25
bilgilendirmen için tşk ler ama devlettin bu gidişi gidiş deil bence
Serbay Erol
28.Aralık.2008, 18:22
selam yağız kardeş ben cuma günü yeniistasyonda araç muaynesi yaptırdım sadece maliyeyey yatırılan harcın bedelini alıyolar ve fiyat farkı yok yeni yılda ne olur bilinmez hoşçakalın
Bana da maliyede çalışan bir arkadşım bahsetti konudan.Hemen ilgili kanunu inceledim ama özel muayene ilgili bir hüküm göremedim.Konuyla ilgili olarak yine maliyede çalışan birkaç kişiyle görüşmem oldu.Konuyu araştırıp bana bilgi verecekler kesin sonucu hafta içi öğrenip sizlerle paylaşacağım.Saygılar.
arkadaşlar yaptığım araştırma sonucu vize harcının 395 ytl olmadığı bilgisine ulaştım.bu haber sadece dedikoduymuş.Vize harcı olarak kanunda ifade edilen tutarlar geçerli.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.