Orijinalini görmek için tıklayınız : Efsane Avcilar
Yusuf
30.Aralık.2008, 10:48
Arkadaslar
Her Bolgenin Memleket'in su an hayatta olan veya olmayan "Efsane Avcilari" mutlaka vardir.
Sizlerde kendi bolgenizin "Efsane Avcilarini" bu ise gonul vermis olanlari lakaplari,ozellikleri ve
hikayeleri ile bizimle paylasir misiniz.Belki birgun oralara yolumuz duser ziyaret eder,ziyaret eder
hikayelerini dinleriz.
Mesela ben buralarin meshur avcisi Avci Deli Yucel(Yucel Kilic Yaldir) ile baslayayim.
Deli Yucel Abimizin cocuklarinin isimleri: Ceylan,Turna ve Marti'dir. Bunlardan nasil av duskunu
birisi oldugu belli oluyor.
Avci Deli Yucel birgun hanimi ile birlikte Konya'ya kaz avina gider.
Karapinar yakinlarinda bir yerde arabasi bozulur. Hava soguk uzerlerinde
parkalar var hanimi da parkanin kapisononu cekmis yaninda durur.
Bir araba durdururlar araba kalabalik soforun yanindaki seslenir
-Abi sen arkaya gec cocukta benim kucagima otursun.
Adam kapisonu kapali olan minyon tipli yengeyi cocuk zanneder.
Avci Deli Yucel de
-Terbiyesiz
diyerek adamin uzerine atlar.Adam inandirana kadar akla karayi secer.
imported_avkolik
30.Aralık.2008, 10:56
Yusuf abi takdir etmemek elde değil..Müthiş bir konuya değinmişsin...Çok değerli paylaşımlar geleceğine eminim bu konuya..
Hatta öyle birşey olmalı ki
Bu konuya ana sayfadan direk menuden link vermeliyiz..Çokçeşitli il ve ilçelerden avcı kardeşlerimiz var..Eline cep telini alıp veya dijital fotoğraf makinesini alıp bildiği eski avcılardan birine gidip fotoğraflamak zor olmasa gerek.Hatta büyük bir zevk...
Ben diyorum ki hadi bakalım Halep ordaysa arşın burda..Görelim avkolikleri...
Yusuf
30.Aralık.2008, 11:04
Yeni ve eski fotograflarida paylasirlar ise cok daha guzel olur.
Alpaslan YELGEÇER
30.Aralık.2008, 11:52
Bizim köyde(KÜTAHYA ÇAVDARHİSAR AFŞAR) yaşlı bir Arif Ağa vardı. Yani Kel Arif. geçenlerde onu kaybettik.Bayramdan evvel...Avcılıkta ehil bir insandı. Tavşanın nerden çıkacağını, nereye atacağını ve nerelerde yattığını bilirdi. Geçen yıl bir defa beraber bir iki saat gezme fırsatımız oldu. Bana dedi ki; "Oğlum Alpaslan bu gevurun yeri yatağı yoktur. Aha şurlarda bak aha şu yamalarda çok yatar. Bakasın fırlaverir önünden." İşte böylesine işinin erbabı bir adamdı. Arif Ağa' nın kayınbiraderi de büyüklerden öğrendiğime göre kışın av yaparken dağda donarak vefat etmiş(Allah rahmet etsin) ve baktığı kopay da mezarının başında günlerce yatmış; kopay da bir gün canını teslim etmiş.
Yusuf
30.Aralık.2008, 11:59
Allah Rahmet Eylesin
imported_avkolik
30.Aralık.2008, 17:24
Allah rahmet eylesin...Alpaslan fotosunu bularbilirsen koyarsan çok iyi olur...
Yusuf
30.Aralık.2008, 18:37
e hiç yok mu arkadaşlar
kazım bozkurt
30.Aralık.2008, 19:33
evet bir efsane avcı amcamız var mustafa amca yıllardır dagda yaşr cadırında mukemmel yuruyusu mukemmel avları var biz murat abiyle bile yetişemedik yaşı 65 haralde ama cok saglıkl allah uzun ömur versin muhabbetinede doyum olmaz ısınmak lazım
http://img216.imageshack.us/img216/7384/spa1078xo7.jpg
Yusuf
31.Aralık.2008, 08:28
Arkadaslar
Hafta sonu Adana'da Trap ve Skeet yarismasi var.Orada karsilastigim avci abilerimizlede konusup
yeni hikayeleri dinleyip sizlerle paylasacagim.Bu arada sizden ricam bu konuya ilgi gosterip, duyacaginiz hikayeleri ve kisilikleri bizlerle paylasmanizdir.Cok keyifli yazilar cikacagindan eminim.
Rastgele
benim için efsaneleşen avcı babaannemin babası Mehmet Halil Ağa... Ne zaman köyde ava gidip de boş gelsem yada keklik-tavşandan başka bişey vursam babaannemin şu lafıyla karşılaşırım.Sen de avcımısın be benim Ağa babam bi günde 7 tavşan 14 keklik vurdu geldi :) (Ama babaannemin eskisi kadar av kalmadığından haberi yok tabiki )köyün yaşlılarından duyduğum kadarıyla baya iyi avcıymış büyük dedem.Ağa ya işi gücü avmış.İngiliz sarması bi dolma tüfeği varmış rahmetlinin.
Yusuf
31.Aralık.2008, 10:30
Allah Rahmet Eylesin Mehmet Halil Aga'ya
Tesekkurler Gurkan
Yusuf
27.Şubat.2009, 16:26
Arkadaslar
Her Bolgenin Memleket'in su an hayatta olan veya olmayan "Efsane Avcilari" mutlaka vardir.
Sizlerde kendi bolgenizin "Efsane Avcilarini" bu ise gonul vermis olanlari lakaplari,ozellikleri ve
hikayeleri ile bizimle paylasir misiniz.Belki birgun oralara yolumuz duser ziyaret eder,ziyaret eder
hikayelerini dinleriz.
Mesela ben buralarin meshur avcisi Avci Deli Yucel(Yucel Kilic Yaldir) ile baslayayim.
Deli Yucel Abimizin cocuklarinin isimleri: Ceylan,Turna ve Marti'dir. Bunlardan nasil av duskunu
birisi oldugu belli oluyor.
Avci Deli Yucel birgun hanimi ile birlikte Konya'ya kaz avina gider.
Karapinar yakinlarinda bir yerde arabasi bozulur. Hava soguk uzerlerinde
parkalar var hanimi da parkanin kapisononu cekmis yaninda durur.
Bir araba durdururlar araba kalabalik soforun yanindaki seslenir
-Abi sen arkaya gec cocukta benim kucagima otursun.
Adam kapisonu kapali olan minyon tipli yengeyi cocuk zanneder.
Avci Deli Yucel de
-Terbiyesiz
diyerek adamin uzerine atlar.Adam inandirana kadar akla karayi secer.
Avcı Deli Yücel'in oğlunun adıda "Karaca"
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.