PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dağlara Keklik Bırakılacak

kazım bozkurt
31.Aralık.2008, 23:14
Bursa’nın dağ ilçelerinden Orhaneli’nde nesli tükenmeye yüz tutan kekliklerin tekrar çoğalması için çalışma başlatılıyor.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin ile yaptığı görüşmede, ilçenin Orhaneli’nin dağlık kesimleri ve keklik türünün üreyeceği alanlara çok sayıda keklik türü bırakılması kararlaştırıldı. Bu konuda Orman Bölge Müdürlüğü ve Yaban Hayatını Koruma Birliği arasında çalışma başlatıldı.
Bölgede neredeyse nesli tükenen kekliklerin tekrar üremesi için tabiat şartlarının uygun olduğu Ağaçhisar, Çeki, Fadıl, Sırıl ve Söğüt köyleri civarındaki kayalık ve ormanlık alanlarda 2 ila 3 yıl arasında av yasağı uygulanarak, bölgeye yüzlerce keklik bırakılması planlanıyor.
Ali Girgin, konuyla ilgili olarak, "Belediye başkanımız bizimle irtibata geçmiş, konuyu bildirmiştir. Ormanlık alanlarımızda yaban türünün olması gerektiğini düşünerek, kekliklerin çoğalması için proje hazırlıklarına başlayacağız" dedi.

Mustafa ÇİL
01.Ocak.2009, 13:53
geçenlerde bir dostumuzun söylediği gibi
keşke bir başka bölgeden yakalanarak ,diğer bölgeye bırakılsa hayvanlar
makinadan çıkanlarda elbet üremekde ama
çok zaman almakda ve çok kayıp vermekde hayvanlar

01.Ocak.2009, 14:03
İnşaallah hayırlısı olur...
bence Türkiye'nin bazı bölgelerinde de uygulanmalı...

kazım bozkurt
01.Ocak.2009, 14:09
sanırım ormaniye orman bölge mudurleri bzim gibi insanlarının mşj larını goruyodur işallah tum bolgelerde uygulanır ((((((uzun bir sure önce gözlerimle sahit oldum bir ormancı avcılık sitelerindeki istekleri not ediyodu yaklaşık 1 sene önce gözlerimle sahit olmuştum yeride calışmış oldugum resttorantta virelees kullanarak leptop undan baglandıgı siteler cok az muhabbet edebilmiştik cunku cok ters birisiydi===))))

saygılarımla herkese selam

yorumlar için tşk ler

kapadokyali_1981
01.Ocak.2009, 15:51
Valla her seferinde aynı şeyleri yazmak istemiyorum. Bence bırakılan hayvanlar doğaya zarar veriyor. Hayvan yabanileşmek yerine yabanileride kendilileri gibi alıştırıyolar öyle oluncada kolay avlanıp çabuk tükeniyolar.

kazım bozkurt
01.Ocak.2009, 16:30
Valla her seferinde aynı şeyleri yazmak istemiyorum. Bence bırakılan hayvanlar doğaya zarar veriyor. Hayvan yabanileşmek yerine yabanileride kendilileri gibi alıştırıyolar öyle oluncada kolay avlanıp çabuk tükeniyolar.

ömer abi haklısın ama işte doga diye belki avcılık için faydalı sanıp boyle yapıyo olabilirler

unforgiven
02.Ocak.2009, 09:47
Canım kardeşim öncelikle eline emeğine sağlık güzel haberin için...

Sevgili Ömer abicim kusuruma bakma ve beni yanlış anlama ama düşüncene katılmıyorum neden diyecek olursan araziye salınan hayvan zaten yabani bir halde yaşamını devam ettirmek zorundadır...Yabani keklik kolay kolay da evcilleşmediğine göre... Bu konuda problem olacağını düşünmüyorum... Ustaların görüşleri nasıldır bilemem ama benim senelerdir edindiğim tecrübe bu doğrultuda...

Saygılarımla...