PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaçak ava 8 bin 500 YTL ceza

kazım bozkurt
05.Ocak.2009, 17:16
Kaçak ava 8 bin 500 YTL ceza 3 Ocak 2009

Dha

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, av yasağına rağmen yaban keçisi vurduğu belirlenen avcıya 8 bin 500 TL ceza kesildi.

Marmaris Doğa Koruma ve Milli Park Mühendisliği tarafından dün Datça, Karaköy, Kocadağ Mevkii'nde yapılan denetimlerde, Osman K., av yasağı olmasına rağmen vurduğu bir yaban keçisiyle yakalandı. Osman K.'ye, 2008-2009 dönemi Merkez Av Komisyonu kararına istinaden 7 bin 500 TL tazminat bedeli ve 1000 TL idari olmak üzere toplam 8 bin 500 TL ceza uygulandı.

Doğa Sporları ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Süleyman İlter, Datça sınırları içersindeki dağlarda 60'ı yavru toplam 235 dağ keçisinin bulunduğunu belirterek, “Yaban dağ keçilerinin avlanması kesinlikle yasak. Ancak, Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün izni doğrultusunda zaman zaman izinli avlar açılır. 2008 yılında Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden izinli olarak 3 yaban dağ keçisinin avlanmasına izin verildi” dedi.

kapadokyali_1981
05.Ocak.2009, 18:29
Valla parasını verip avlayanlar heralde enayi değil. Herkes öyle eline tüfeği alıp dağda keçi kovaşasa çok sürmez onunda zonu çil kekliğe döner. Bence çok yerinde bi karar olmuş olaya duygusal yaklaşmamak lazım diye düşünüyorum...

kazım bozkurt
05.Ocak.2009, 18:36
hemde cifteyle vurmuş fotosunu atmadım ama cifte tufekle yakalanmış millet dag kecisi vurmak için yivli tufek alıyor trofeler için dunya para öduyor neyse herks anlar işte saygılarımla

06.Ocak.2009, 05:35
Cezayı hak edene vereceksin ki bunuda görsel basından herkese duyuracaksın..
ibretlik olacak yani.. onca vergiyi ödeyen avcılar enayi mi yani... ceza az bile..

06.Ocak.2009, 10:34
bence tamamıyla kapatılmalı keçi avı.Alınan paraların doğaya döndüğü söyleniyor ama nasıl ve ne şekilde olduğu hakkında bir bilgi yok.Bizim pul ve vize paralarına dönüyor yani.

sipsak
06.Ocak.2009, 10:53
Valla parasını verip avlayanlar heralde enayi değil. Herkes öyle eline tüfeği alıp dağda keçi kovaşasa çok sürmez onunda zonu çil kekliğe döner. Bence çok yerinde bi karar olmuş olaya duygusal yaklaşmamak lazım diye düşünüyorum...

feridun berin
06.Ocak.2009, 12:49
inşallah her bölgede kaçak avlananlara benzer cezalar uygulanır hiç olmazsa keçi koyun ayrılsın devamı dileğiyle selam

06.Ocak.2009, 16:19
Benim anlamadıgım nokta izinli olarak avlanılan Dag keçisi daha pahalıya geliyor.Bence bu kadar ceza caydırıcı degil.Bazen düşünüyorumda bendemi gitsem diye.Yakalanırsan ver cezasını, yakalanmazsan ömrümde bir defa iyi bir av vurur keyfini sürerim.Bu da benim düşüncem. Selamlar.

ali kaya
06.Ocak.2009, 16:34
Yerinde bir karar Miktar beLki fazLa geLebiLir insanLara ama böyLe oLmassa miLLetin akıLLanacağı yok..

çetin ekren
04.Şubat.2009, 07:31
iyi olmuş çok memnun oldum haberi için teşekkürler kardeşim.ben Erzurumda bu tür şeylerle çok karşılaştım adamlar ben bu köylüyüm ve bu tekelerde benim hakkım var diyorlar ve o güzelim hayvanlara sadece et gözüyle bakıyorlar dedikleri gibi o köylü oldukları içinde hayvanların nerede su içtiklerinden nereden ne zaman geçeceklerini bile bilen bu etoburlardan hayvan roket taksa kurtaramaz evet tabiki onunda hakkı var ama yasal çerçeveler dahilinde ve insani çerçevede varmı öyle iyi o zaman adamı olan köylü tanıdığı olan alsın o adamı bekle suyun başında at bir mermi ,al gel o tekelerde sadece onun değil doğmamış avcılarında hakkı var.kardeş teşekkürler