PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AVCILAR VE BOHÇACILAR

Mustafa ÇİL
14.Ocak.2008, 20:05
YILLARINI VERENLER

Bu işe gönül verip ömürlerinin, hobi olarak adlandırılan bölümünü dağlarda tüketenler....Hangi merada hangi kuşun olacanı rahatlıkla keşfednler,tüketmekten ziyade üretmeyi kendilerine düstur edinenler.Avı vurmaktan çok bulmayı ve köpeğini seyretmeyi daha çok sevenler,,avı bir muhabbet dostluk içerisinde bir ömür sürdürenler,YASAK sınırları çizildiği an o bölgeye birdaha açılana dek ayak dahi basmayanlar,usulüne göre av işini yapmaya çalışanlar,kaset ve kafes avını içlerine sindiremeyenler,anlat anlat onlar bitmez ama malesefki SOYLARI TÜKENMEKTE OLANLAR sadece onlar..

İnsanoğlu sanki hiç tükenmeyecekmiş gibi sadece TÜKETİR TÜKETİR VE TÜKETİRLER.
Bizler ise bizden önce avlanmış ve bu işi layıkı ile yapmış büyüklerimizin anlattığı av hikayelerini dinler dururuz..Derizki demek orada bol keklik vardı haa..EEEEE ŞİMDİ NİYE YOK...HEP AYNI MASAL VE SÖYLENTİ,ziraii ilaçlar.
Tamam zirai ilaçlar elbette av kuşlarımızın üremesini hatrı sayılır derecede azalttı,üremelerine engel oldu, ve DERİZKİ VURMAYLA AV TÜKENMEZ,yapmayın sevgili avcı dostlar zirai ilaçtan daha tehlikeli ve kalbini HIRS bürümüş o kadar çok avcı tanıdımki,,akıllara zarar...

ADI BÖLGESİNDE İYİ AVCIDIR,nedeni ise ATTIĞINI VURUR,hayatta torbası boş kalmaz.Ah zirai ilaçlar ah,sizin adınız çıkmış bir kere bakanlık ne yapsın..Sözüm ona kimse kendisinin eleştirilmesini bilhakis av konusunda eleştirilmesini istemez ve onun adı sadece AVCIDIR,YOKSA AVCIMIDIR ONA SİZ DEĞERLİ DOSTLAR KARAR VERİNİZ.
Her memlekette olduğu gibi gerçek avcılar korumaktan ve üretmekten yana olanlar elbette vardır ve ellerinden geldiği kadar birşeyler yaparlar dururlar.Ama hep bir engel hep bir mani vardır,BİRİLERİ UĞRAŞIR DURUR ÜRESİN AVIMIZ BOL OLSUN MEMLEKET MEMLEKET GEZİP 3,,,,,5 KEKLİK ARKASINDA KOŞMAYALIM DİYE,ama kendini avcı zannedenler ÇOK VURMAYI avcılık zannedenler sormazlar KENDİLERİNE * BU GÜN BURASI TAMAMDA YARIN NE VURACAZ DİYE HİÇ DÜŞÜNMEZLER *İŞDE BURADA GERÇEK AVCILAR VE KENDİNİ AVCI ZANNEDENLER AYRILIRLAR

VE YENİ ADLARI İLE KARŞINIZDA BOHÇACILAR

Hayatta yasak nedir bilmezler,prosedür ve kurallara uymazlar,teskere idi av harcı idi umursamazlar,derlerki zaten gereğinden fazla vergi ödüyoruz,,belki bir nebze doğruluk payları vardır ama bu ONLARA DİĞER YASAKLARA VE KURALLARA UYAN AVCI DOSTLARIN HAKLARINA TECAVÜZ HAKKI VERMEZ.
KANALLAR AÇILIR AVCI DOSTLAR BİLGİLENDİRİLSİN DİYE , FORUMLAR YAPILIR, AVCI NIN SIRTINDAKİ YÜK ANLATILIRDA
ANLATILIR, BİR AVCININ ,,senelik attığı fişek gezdiği memleket ve benzin parası , yollarda çıkan onca sorun cabası
söylenir,HER NEDENSE AVCI MERAYA ÇIKTIĞI AN HEPSİNİ UNUTUVERİR.

UNUTACAKSANIZ AĞLAMANIN ANLAMI ŞAHSIM ADINA HİÇ OLMADI ARKADAŞLAR..TİMSAH GÖZYAŞLARINA BU GERÇEK AVCILARIN DA ARTIK HİÇ İNANASI GELMİYOR...
BÖYLE BİR KONU NUN NE GEREĞİ VARDI DİYE DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR ELEŞTİREN DOSTLAR OOLABİLİR SAYGIM DA HERZAMANKİ GİBİ SONSUZDUR ONLARA...SLM LAR VE SAYGILAR GERÇEK AVCI VE DOSTLARA
MUSTAFA ÇİL

deliavci
13.Nisan.2008, 16:30
Ağzına sağlım ustam..Ben ava yeni başladım...Bir hayvan vurduğum zmn üzülüyorum çevreme bakıp bir daha azaldılar diye fakat baharda gezmeye çıktığımda yavruları gördüğüm zmn da çokmutlu oluyorum..Ustam sen söyle avcıyım ben yoksa diğerinden mi....

osman seyfeli
24.Nisan.2008, 13:06
mustafa abi yureğine sağlık çok haklısın

M.Veysel Uysal
04.Ağustos.2008, 11:19
Ellerine sağlık sevgili Çil,tamda sezon yaklaşmışken tekrar okuyalım.

fevzi dursun
04.Ağustos.2008, 16:37
yüreğine sağlık abim benim..

Mustafa ÇİL
04.Ağustos.2008, 16:56
bu konu çok eski dyenler olabilir ama
BOHÇACIYA YENİ ESKİ FARK ETMİYO BE DOSTLAR

HULUSİ TAŞKIRAN
04.Ağustos.2008, 17:06
usta azına sağlık bence doğayı kuşları hayvanları bizden fazla seven bulunmaz

Mustafa ÇİL
04.Ağustos.2008, 17:07