PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : oklu kirpigiller

kazım bozkurt
10.Ocak.2009, 19:35
http://img80.imageshack.us/img80/6603/oklupc7.jpg

Oklu kirpigiller (Hystricidae), Eski Dünya oklu kirpileri olarak da bilinir, kemiriciler (Rodentia) takımına ait bir familya.

Bu familyayı Amerika'da bulunan ağaç oklu kirpilerinden daha rahat ayırt edebilmek için Eski Dünya oklukirpileri de denilir. Dikenlerinden dolayı "kirpi" olarak adlandırılsalar da, asıl kirpigiller ile akrabalıkları yoktur. Familyanın Türkiye'de bulunan tek temsilcisi Hint oklu kirpisidir

Oklu kirpiler, memelilerin arasında en uzun dikenlere sahip olanlarıdır. Oklu kirpilerin postunda her türlü kılları bulmak mümkündür; yumuşak yün, sert kıllar, kısa dikenler, kalın, çok elastik, uzun, kıllar ve sert, uzun oklar. Bu okların bazıları 40 cm uzunluğa varır ve 7 mm kalınlığında olurlar. Okları çok sivri olur ve yaraladığı yerin iltihaplanmasına yol açabilir.

Eskiden oklu kirpilerin oklarını gerçekten fırlatabildiklerine inanılmıştır. Bu kesinlikle yanlıştır. Ama oklarını kendini korumak için kullandığı doğrudur

Genelde Afrika ve Asya'nın tropik ve subtropik bölgelerinde yaygınlardır. Güney Avrupa'da yaygın olan oklu kirpilerin insanlar tarafından getirilmiş olup olmadıkları kesin bilinmemektedir. Ama ağırlıklı olarak Güneydoğu Asya'da yaygındırlar, burada en çok türlerine rastlanır.

Oklu kirpilerin yaşam alanları çok farklı olabilir; yarı çöl, çalılık alanlar veya tropik yağmur ormanlarında bulunabilir.

Oklu kirpiler yerin altında yaşarlar. Bazı türler kendi kazdıkları tünellerde bazıları da başka hayvanların kazdıkları mağaralarda ve kaya aralıklarında yaşarlar. Geceleri bitkisel gıda ihtiyaçlarını gidermek için yuvalarından dışarı çıkarlar

BİR KİPRİ PİTBUL KÖPEGE SALDIRMIŞ PİTBUL KÖPEGİNE YAZIK OLMUŞ İŞTE KANITI

http://img356.imageshack.us/img356/2830/pitbulex6.jpg
KESİN BU KÖPEK KAŞINMIŞ KESİN......
http://img220.imageshack.us/img220/2217/ffpitbulfw3.jpg

SAYGILARIMLA

10.Ocak.2009, 21:35
wallahi görüsem sacmalarım ben bu kirpikleri semih

10.Ocak.2009, 22:19
yazık yaw şu köpeğin haline bak

Halil KÜÇÜK
10.Ocak.2009, 23:37
pitbul kipriye dönmüş valla
bizim buralarda çokca bulunduğu ve
meraklıları bunun avını yapıyorlar
Bir başka isminede ala kuzu deniyor
etide kuzu etinden daha iyi diyorlar

unforgiven
11.Ocak.2009, 10:28
Arayan Mevla'sını da bulur belasını da :D Eline sağlık kardeşim...

Saygılarımla...

kapadokyali_1981
11.Ocak.2009, 13:25
Valla eti nasıl bilmemde dikenlerinin çok can yakıcı olduğu kesin.

Yusuf
12.Ocak.2009, 08:44
Eti cok lezzetli ve faydalidir arkadaslar tavsiye ederim.
Tavasi cok guzel olur.

naz gülhan
12.Ocak.2009, 12:51
he valla eti tavuk eti gibi yengem merak edip pişirmişdi suya tuttu kafasını burnunu uzatınca küt kesi verdi karnında diken yok ordan koyun gibi yüzdü http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif kızarrtı afiyetle yedi iyimiş dio ama o normal kirpiydi

Mesut BÜLBÜL
12.Ocak.2009, 13:43
semihnereden bulursun böyle fotoları anlamadım benim köpeğime böyle yabacak onu toplu iğneyle öldürürüm elime gecmesin köpeği maf etmiş ya üzüldüm görünce be selamlar

12.Ocak.2009, 16:04
semih sanahelal olsun gerçekten haber konusunda cok iyi gidiyosun.

kazım bozkurt
12.Ocak.2009, 19:02
saolun abilerim kardeşlerim saolun elimden geldigince sizlere yardımcı oluyorum saolun varolun saygılarımla selamlar

bu arada köpegede yazık olmş

İsmail ÇIKRIKÇI
12.Ocak.2009, 19:26
Yanılmıyorsam 1979-1980 yılı olabilir Sındırgı da avcı bir arkadaşımız avda rastgelmiş köpeğine
oklarından fırlatmış ve oda onu vurmuş Avcılar Kulübünün önüne getirmiş bende bir tane uzun
oklarından birini almıştım aradan 28 yıl kadar zaman geçti başkada oklu kirpi gören olmadı
Yalnız fotoğraftaki köpek oklu kirpi işi değil montaj olması gerek onun okları böyle değil.
Paylaşım için teşekkür ederim.

kazım bozkurt
12.Ocak.2009, 20:38
ismail abi ben oklu kirpiyi yaklaşık bir ay önce gordum vededigin gibi bu köpegin uzerindeki oklar oklu kirpiye ait deil köse yani normal kipriye ait sanırım bu köpek bu kirpiye saldırmış ve köpegin hali bu hale gelmiş diye duşunuyorum tabiki yorumlar sizin
???????????