Orijinalini görmek için tıklayınız : drathaar ile kurzhaar arasındaki belirgin farkalar nelerdir
alperseferoglu
11.Ocak.2009, 07:46
Değerli dostlar; kendim uzun süredir english pointer ırkı ile avlanmakta olmama rağmen , aklımın bir köşesinde ''meşhur alman ırkları DRATHAAR ve KURZHAAR arasında ne fark varki ?''sorusu hep takılı kalmıştır. İngiliz ırklarının ve fransız ırklarının kendi aralarında belirgin cüsse , tip , arama(still), ferma;vs vs.. gibi birçok belirgin fark göze çarpar. Fakat alman ırkı ve çok amaçlı bir ırk olan [DRATHAAR ve KURZHAAR] arasında tüy farkından başka ne gibi farklar vardır. Değerli dostlar cehaletimi bağışlayın , ama gerçekten aydınlatıcı ve bilgilendirici açıklamalarda bulunursanız sevinirim.Teşekkür ediyorum..
Alpaslan YELGEÇER
11.Ocak.2009, 15:41
abicim siz bu konuda mustafa çil e başvurun. o size gerekli izahı yapacaktır.
Mustafa ÇİL
12.Ocak.2009, 09:48
alper gardaşım bu cehalettden falan değil olsa gerek....kafandakileri ablamak veya çözmek kolay değil neyse
kurzhaar ve darraahtar
herkesin bildiği üzere her ikiside çok amaçlı üretilmişler....
almanyada ((( tek başına bir kıtkayı doldurabilecek köpek )))anlamı ile gndem kazanmış
bilindiği kadarı ile bir kaç atası bulunmaktadır..
pudelpointer,,stchihar,,griffonn,,,birde yazlım hatası olabilir KURSSSHHARR,,başka atası varmıdır bilmem
ama üretim amacları aynıdır
kurzhaar ları almanyada iki gurup halinde üretmişlerdir ama,fakat bunlardan ilki geleneklerine bağlı kalan bir gurupdur.
sebepde bu gurup kesinlikle üretecekleri kurzhaarların kanında bir damla dahi pointer işsdememekdeydiler...
ikinci gurup kurzhaarın kanına,pointer karıştırdığı için kendilerine almanyanın çağdaş üreticileri sınıfına sokmakdaydılar
neyse iki ırkda, ÇOK AMAÇLI OLARAK ÜRETİLMİŞLERDİR
DAHA YAZACAK SATIR ÇOK AMA DAHA FAZLA DERİNE İNMEYELİM
Bence Sadece isimleri "Kurzhaar" Almanca kisa tuy "Drahthaar" Almanca Tel tuy.
erol dursun
12.Ocak.2009, 11:59
arkadaşlar kurzhaarla drahtar tamamen cok amaclı olarak üretilmiş ırklardır kurzhaarın anlamı kısa tüy demekdir. drahtarda uzun tüylü olarak gecer iki ırkda kanlarının verdigi özellikle kürklü avda cok daha iyilerdir drahtar tüylerinin üstünlügünü kullanarak soguk havaya daha dayanıklıdır ama kurzhaara nazaran daha agresif ve sert bir köpekdir.her iki ırkdada asla poınter kanı yokdur sadece kurzhaarlarda 100 yıl önce belkide daha uzun yıllar önce pudul poınter kullanılmışdır.bunun tek nedenide siyah ırkı elde etmekdi.buna istinaden. siyah kurzhaar ve kırx-cıllı kurzhaarlarda köpegin stopu daha net olarak belli olmakla beraber daha keskindir. kurzhaar drahtarların atalarındandır.ferma verme özelligi kurzhaardan gecmedir. drahtarlara.daha ayrıntılı bilgi almak isteyene her konuda yardımcı olurum.
alperseferoglu
14.Ocak.2009, 11:05
Mustafa abi ;av köpekleri ve avcılık konusunda çokta boş olduğum söylenemez . Gayriihtiyari bilgi ve deneyim sahibi olduk zaman içerisinde . Fakat bu konu hep soru işareti oldu bende belki bu ırklara çokta düşkün olmadığımdan üstüne düşmemiştim bu konunun. Yinede verdiğiniz bilgiler için sana ve syn. Erol dursun beye teşekkürlerimi sunuyorum.RASTGELE...
Mustafa ÇİL
14.Ocak.2009, 12:12
sen sağolasın alper gardaşım
senin yüzünü grmek nasip olmadı ama yinede sanki seni yıllardır tanır gibiyim
sende gayet yakından bilmekdesin memleketdeki köpek dünyasında neler olup biitiğini
bir köpeğe ferma yaptırıp aport öğrettiğin zaman eğitmen
iki köpek doğurttuğun zxaman üretici
ikide sattınmı oluyosun köpekçi
birde eskiden beri bu işeri yapanları tenzih ederim ( STE ) YİDE KURDUNMU OLDUN KÖPEKÇİ
MALUMUN, YAKINDAN TAKİBİNİ BİLMEKDEYİM
SAYGI VE SELAMLAR AGARDAŞIM
feridun berin
14.Ocak.2009, 15:11
mustafa çil gardaş sen bu konuya girmesen sen puantercisin drafhaar ile kuzhaar arasındaki fark daha çok bu ırkıbakanlar katılsın. doktor olabilirsin ama göz doktoru farklı beyin doktoru farklı değilmi. puanter ırkı ile ilgili bir soru olsa allahın izni ile sen bu işin profösörüsün her türlü sorun çözülür. ama yinede yazman gerekirse almanca kur: kısa tüy drat: uzuntüy de geç. selam
erol dursun
14.Ocak.2009, 15:15
mustafa bu yazdıkların kimi kapsıyor kardeş ben anlayamadımda
Erkut kulein
14.Ocak.2009, 19:06
drahtaar ile kurzhaar arasındaki fark bence görsel izlenimim drahtar arama yönünden daha stilli dir daha zekidir ve en önemlisi vücut yapısı bakımından daha dayanıklı bir ırktır. Yaptığım araştırmalara göre bir drahtar izlediğim eğitim cd sinde vurulan bir ceylanı bile aport etmiştir ve çok amaçlı bir ırktır ve almanların kurzhaar da gördükleri zayıflıkları daha üstün bir köpekte gidererek ortaya bu cinsi çıkarmalarının sonucudur.tel tüylü olması konusu da doğrudur fakat drahtaar bambaşka bir köpektir ve diğer köpeklerden açığını zekası ile kapatarak avlanır.
feridun berin
14.Ocak.2009, 20:34
drathaar sakallısı kurzhaar kösesi hahahahaha selam.
Rıdvan Kocataş
28.Şubat.2009, 20:41
drathaar sakallısı kurzhaar kösesi hahahahaha selam.
puahahahhaha Feridun abim alemsin vala.
Her ikisiylede ava giden birisi olarak av stillerindeki farklılık şudur.
Merada gezerken Kurzhaar drahthaara göre daha hızlıdır
Drahthaarın tüylerinden dolayı soğuk su aportu daha mükemmeldir. Soğuk suya kurzhaarda girer ama hasta olma olasılığı daha fazla.
Kurzhaar hem avda hemde başka zaman daha uysaldır.
İstatistiklere göre kurzhaar daha zekiymiş ama ben drahthaarın zekasına hayranım.
Bu zeka olayını eğitimin kolaylığından söylüyorlar ama kurzhaarın eğitiminin kolay alması zekasından çok uysallığındandır.
Drahthaar zaman zaman patronluk oynamak ister onun için drahthaar eğitimi zordur.
1 adet azılı domuzu 1 adet erkek drahthaarın boğarak öldürdüğüne şahitiz, ama kurzhaar öldürmesede oyalamayı başarır. Buda domuzu vurmak için yeterlidir.
Bekçilik özellikleri kurzhaara göre çok daha mükemmeldir.
bence hiç bir ırkın birbirine üstünlüğü yoktur. yozla kaliteyi karşılaştırırsan yanılırsın. belki özellikleri farklı olabilir ama hepsininde alıcısı var. her cinsin iyiside vardır kötüsüde. "şu cins, şu cinsden daha iyi" lafı bana göre ters.
Rıdvan Kocataş
01.Mart.2009, 14:42
bence hiç bir ırkın birbirine üstünlüğü yoktur. yozla kaliteyi karşılaştırırsan yanılırsın. belki özellikleri farklı olabilir ama hepsininde alıcısı var. her cinsin iyiside vardır kötüsüde. "şu cins, şu cinsden daha iyi" lafı bana göre ters.
Rıfat bey soru hangisi üstün değil, aralarındaki fark nedir, sorusudur.
Ama köpekler arasındaki üstünlükler konusu olursa elbette köpekler arasında üstünlükler vardır..
Herbirerinin de farklı meziyet ve kabiliyetleri vardır. Bunlarda kişiden kişiye, av meralarının değişikliği, hava şartlarının sertlik yada yumuşaklığına göre köpek seçimini etkiler.
Avköpekleri arasında farklılıklar olmasa Continentaller yada ingilizler diye yarışmalarda ve cins ayırımlarında ayrıcalık göstermezler.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.