PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SAÇMA SAYISI

huseyin tuncal
13.Ocak.2009, 10:23
bı konuyu sız avcı abılerımle paylasmak ıstedım bu hafta basıma gelen bı olay mesafe 30 metre sok 3 numara 71 namlu cıfte tufek fısek 28 gr 9 numara yan gecerken atılan bı culluk cok sıklıkta degıl temız bı yerde atıldı ıı bır atısla maksımum kac sacma ısabet eder yorumları beklıyorum saygılar

13.Ocak.2009, 10:30
ABİ KULLANDIĞIN FİŞEK SKEET FİŞEĞİMİ? BİR DE MARKASINI YAZABİLİRMİSİN?

huseyin tuncal
13.Ocak.2009, 10:42
fısek 28 gr 9 numara winchester skeet fısegı degıl

13.Ocak.2009, 10:51
abi o zaman 3 nolu şoka ve fişeğe göre ortalama 25-30 arası saçma alır derim...

fevzi dursun
13.Ocak.2009, 11:24
hüseyin kardeşim genelde çulluk avlarında ilk atış için 3 no şok ve 71 namluya göre dar bi şoktur. ayrıca attığın fişekte ne tür bir tapa (plastik,keçe,kauçuk vs..) olduğunuda belirtirmisin.

atış denemelerinde yani kendi doldurduğumuz fişeklerde genelde en uygun mesafe 35m dir. tahminen 28gr 9 no saçma sayısı 375 tane civarlarında. 35 mtden 76 namlu fuul şokla yapılan atışta levhanın ebatlarıda 75x75 olduğunu düşünürsek ki öyle olması lazım iyi bir fişek diyebilmemiz için saçmalarım yüzde 70 i isabet etmesi gerekir. saçmaların vuruş şekilleride üçlü şekilde yani üçgen görünümü vermesi gerekir.

gelelim soruna eğer keçe tapa atıyosan ki çulluk avcısısın kesin keçe tapadır. tahmin ettiğin gidi kuşun üzerinde fazla saçma arama. önemli olan kuşun can alıcı üçlü üçgen saçmayı alması.

önemli olan yüce rabiimin bizlere lütfettiği av hayvanlarını uygun av tüfeği ve fişeğiyle avlanmak. her avcının özen göstermesi gereken en önemli husutur.

VİCDAN MUHASEBESİ YAPABİLEN EĞİTİMLİ AVCILARA NE MUTLU

teşekkür ederim kardeşim izmirden selamlar.

kapadokyali_1981
13.Ocak.2009, 15:58
Abicim diğer numaraları hiç denemedim ama 32 gram 5 numara fişekte 250 civarı saçma bulunuyor. Özellikle söküp saçmayı tek tek saydım. 9 numara bi fişekte bence minunmum 600 den aşağı saçma çıkmaz. Tabi otomatiği hayatımda kullanmadığım için tam bi bilgiye sahip değilim ama full şoklu bi çifteyle 30 metreye 30 un üstünde saçma değer görüşündeyim. Tabi bu Fevzi abimin dediği gibi vuruşunuzada bağlıdır. Eğer tam isabet atış yaparsanız daha çok saçmanın değeceği kaçınılmazdır .Saygılarımla.....

huseyin tuncal
14.Ocak.2009, 05:31
arkadslar ınanılmaz ama tam 42 sacma ısabet etmıs kus resmeb bı tel fırcaya bastırılmıs gıbı heryerı sacma gercekten kımı zaman sasılacak olaylar basımıza gelıyo herkese yorumları ıcın teşk. saygılar

Sebahattin AVCI
14.Ocak.2009, 20:54
hüseyinim sen iyi atış yapmışsın demekki oda okadar saçma denk geldiğine göre RASTGELE