Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüfekte Yerli mi Yabancı mı ?
Selçuk Üniversitesi makina bölümü mezunuyum ve işim gereği makinalarla iç içeyim fakat halkımızda yabancı sempatizanlığı fazlasıyla mevcut,araştırdığımda ülkemize ait birkaç markanın neler yapabileceğinide diğer ürünlerde görüyorum..
Merak ettiğim bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.Tüfeğinde araç gibi bir mercedes i yada bmw si var mıdır?
Deneyimlerinize dayanarak bu soruma hangi cevabı verirsiniz yerli mi yabancı mı?
Paramızın cebimizde kalması ayrı bir durum tabi
Levent Erdeniz
13.Ocak.2009, 14:22
bence yerli ama benimde yabancı bi tüfeğim var .artık türkiyede güzel tüfekler yapılıyor.istediğiniz özelliklerde tüfek yaptırma imkanı da var ülkemizde...
Mustafa ÇİL
13.Ocak.2009, 16:36
merada aldatmasın gardaş yeter
ilgi gösteren üstadlara teşekkürler başlangıç arıyorum aslında..
Bir nevi ön eleme benim için yerli mi yabancı mı tüfek olmalı
kazım bozkurt
13.Ocak.2009, 18:51
bencede yerli tufek diyorum bu konuya orcun abim guzel bir acıklama yapacaktır sanırım ................
feridun berin
13.Ocak.2009, 19:13
tüteğin mercedesi ,bmw si varmı var kardeşim kabul bizdede güzel tüfekler var ama o kadar en kalitemiz 1500 tl olsun adamların tifekleri 4500 eur 4000 eur örnek beratta çifteleri sentetienleri winchesterleri çevrende bu tüfeğe sahip olanlar varsa sadece eline al yeter. bizde ileride belki iyisini yaparız bu da benim nacizhane fikrim . selam
cevaplar için tekrar teşekkürler burda hem bilgi sahibi olmak amacım hemde deneyimlerden faydalanmak markada belirtebilirsek çok iyi olur mesela yerli diyoruz ama hangi yerli huğlu,ata,vursan,v.s gibi markalar var
Sebahattin AVCI
13.Ocak.2009, 22:05
şuan ülkemizde isteğe göre hertürlü tüfek yapılıyor bi kaç marka tüfek kendimce sarsılmaz ,huğlu ,ve ata bunların bi araştır bence ama atayı bilakis gör ve eline al ona göre yorumunu yaparsın
yabancı silahlar kalite işcilik uzun ömür olarak bence süper ama denk getirip uygun bi fiyata alabiliyorsan eline ve omuzuna oturacak bi silahtan şaşma saygılar
AVI VURAN;
% 80 AVCI
%10 FİŞEK
%10 TÜFEK
avı vurmayı beceremeyip tüfeğe,fişeğe suç atan bi çok avcı var ve her zaman da olacaktır...
hele ki bir de elinde yerli silah varken vuramayanların bakın artık yerli silahlara olan düşmanlığınahttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif
her zaman verdiğim mücadele yerli tüfeğin alınması ve yerli silah sanayiinin gelişmesi için oldu bugüne kadar....
gün geçtikçe de gelişmekte...
kardeş,para ülkemizde kalsın...
sarsılmaz,huğlu koop,kadir torun,hatsan...sana verebileceğim en güzel örneklerdir...
"Yildiz" Markasinida yabana atmayin
Orçun,Sebahattin Abi ve Yusuf Abi teşekkürler yorum için..
Orçun bu konuda bende senin gibi düşünüyorum yerli yapım makinalarımız v.s oldukça iyi paranın yanımıza kalması ayrı bir durum ve ülkemizde kalan para sanayinin gelişmesine bi etken..
Marka v.s önerisi olanların bilgilendirmesi çok daha iyi
Kenan kardeş ben yerli derim nedeni hakikaten çok güzel çok iyi silah yapan fabrikalarımız var Örneğin Burdur,da Yıldız silah hakikaten çok güzel silahlar üretiyor ben gittim gördüm fabrika sahibi adem beyde çok mütevazi ve sevecen birisi avcılara karşı ilgi ve alakası çok güzel ben derimki git gör silahlarıda yakından görmüş olursun şahsen ben yıldız kullanıcısıyım çokda memnunum şu anda süper poze ejektörlü,selektörlü,mobil şoklu kullanıyorum çokda memnunum ama tabiki herkesin silahı kendine güzeldir yanlış anlaşılmasın sen genede seçici ol çünkü çok önemli silahını sevmek lazım o artık senin bi parçan gibi oluyor onunla bütünleşiyorsuno olmadımı sanki bir hiçsin.Kimsenin etkisinde kalmadan kendi silahını kendin seç derim.selamlar saygılar.http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/39.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/39.gif RASTGELE.
Mustafa Abi,
Çok teşekkürler estağfurullah saygı benden..
Haklısın kendim seçeceğim ama mekanik bir sistem olduğu için kullanan üstadlar eksiğini görür derki mesela ben yerli kullanıyorum ama yerli tüfeğin kullanımı rahat yedek parçası uygun ama bi kötü yanı ... şudur gibi ifadeler önemli tabi birde marka.Bilgiler bana ışık tutacak
Mustafa ÇİL
14.Ocak.2009, 08:17
yerli dediğimiz silahlarda
şuanada dışarıya ihrac edilmekde gardaşım
yerlinin yabancıdan farkı yok demekki
aynı bizim köpek olayları gbi bunlar
heh
Haklısın abi dediğim gibi konyada bulundum ve konyanın sanayisi cidden hayal ettiğimden gelişmiş,
Sanıyorum konyadan(huğlu) bi tüfek alırım ama düşüncelerinizi bekliyorum
erol kahraman
14.Ocak.2009, 09:06
benim görüşüm yerli neden derseniz 14 yıldan beri yerli ile avlanıyom ve avlanacam daha en ufak sorunla karşılaşmadım avımıda vurdum çok menunum artı çok önemli bi durum var elin gavuru kazanacağına benim müslüman kardeşlerim kazasınki daha iyi şeyler yapabilsinler herkeze saygılar
müslümanın müslümandan başka kardeşi yoktur.
mustafa aydoğmuş
14.Ocak.2009, 10:42
bende yerli silah diyorum paramız ele gitmesin diye ama şimdi şöyle bir durum daha var oratada yabançılar celiğini türkiyeden alıyorlar bizle aynı çeliği işlyorlar ama silahları yan yana koyduğunuz da arasındaki farkı göz görüyor kilit sisteminden hafifliğinden olsun neyse o bir yana birde ithal ettikleri silahlar var bizimkilerin ama bu silahların %70 ni bizlere satmıyorlar bile ona ayrı bize ayrı silah olmuş oluyor bu gün wincester türkiyeye silahı yaptırıyor bu konular uzadıkca uzar biz türk avcıları nasılsa alır maliyetten kısın bakalım saygılar
mehmet ergin
19.Ağustos.2010, 10:59
Sayın avcı arkadaşlar ve tüfek tutkunları hepinizin bildiği gibi ülkemizde av tüfeği üretimi ile uğraşan cok değerli ustalarımız var ve bir cok avrupa ülkesinde bulunmayan makine parkurlarımızda mevcut. Hatta öyle ustalarımız varki avrupalı üreticinin yaptığı tüfeklerden cok daha kaliteli üretim yapabilir. Fakat avrupalı üreticilerin farkı şu ; cok ve kalitesiz iş yerine az ve kaliteli iş cıkarmaktır. İşte bu fark yüzünden avcı ekonomik durumuda müsaitse; ilk tercihini avrupa tüfekten yana kullanmaktadır.Kişiye özel av tüfeği imalatı yapan firmam bu anlayışı değiştirmek ve yerli üretiminde en az avrupa üretim kadar kaliteli olduğunu göstermek istiyoruz. Bu yüzden av tüfeği satışında ve tamirinde ucuz, ekonomik gibi isimlerle nitelendirilen hiç bir ürün yapmıyoruz.mehmet ergin 0532 666 99 58
http://www.milliyet.com.tr/yildiz-silah-dunya-liderligine-goz-dikti/ekonomi/sondakika/18.08.2010/1277941/default.htm
bende yerli tüfek diyorum artık bu haberi okuduğum için değil ama artık türkiyede üretilen tüfeklerinde on teknoloji aletlerle üretildiğini bildiğimiz için
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.