Orijinalini görmek için tıklayınız : KUNDAK (DİPÇİK) SEÇİMİ (Yusuf ÖZGEN adına)
imported_avkolik
15.Ocak.2009, 15:40
KUNDAK (DIPCIK) SECIMI
Arkadaslar Tufek alirken dikkat edilmesi gereken onemli bir hususda “Kundak Secimi”dir.
Her tufegin kundaginda ayni marka ve model olsa dahi milimetrik olarak degisiklikler bulunur
Bunun sebebi kullanicilarin kilo,olcu farklari ve hangi eli kullandiklaridir.
Kisiye uygun kundakli tufek seciminin nasil olmasi gerektigini kendimce asagidaki sekilde belirtmeye calistim.
-Once tufek balansini yani sag el icin mi sol el icin mi olduguna bakiniz.
Bunun icin tufegi bir masanin uzerinde banti asagiya gelecek sekilde tutunuz,
Namlunun ucundan tetik cemberine oradan dipcigin alt kosesine dogru bakiniz
Dipcik alt kosesinin namlu ile ayni dorultuda olmadigini goreceksiniz dipcik alt kosesi
Saga dogru kaciksa sag elle atilan tufektir,sola dogru kaciksa solaklar icindir.
-Kundak yuksekligini kontrol etmek icin se
Bir aynanin karsisina gecerek tufegi omuzlayiniz,Aynada gozunuze dogru nisan aliniz
Aynada goz bebeginiz sekildeki gibi gorulmelidir.Av tufegi ise sagdaki gibi gozbebeginizin tam ortadan
Itibaren yarisi,Trap tufegi ise soldaki gibi tum daire gorunmelidir.
Bu sekilde evde aynanin karsisinda antrenman yapabilirsiniz.Tufegi birden omuzlayarak gozunuzun bant
Uzerindeki konumuna bakiniz her omuzlayisinizda banti tam merkezlemeye calisiniz buna kuru calisma
Denir atislarda cok faydasini gorursunuz.
Not: Arkadaşlar Yusuf abinin işyerindeki bilgisayardaki kısıtlamalardan dolayı yazıyı bana maille göndermiş onun adına yayınlıyoruz..Teşekkürler Yusuf abi...
imported_avkolik
15.Ocak.2009, 15:47
http://img142.imageshack.us/img142/7702/balanskontdj0.jpg
Not: Arkadaşlar Yusuf abinin işyerindeki bilgisayardaki kısıtlamalardan dolayı yazıyı bana maille göndermiş onun adına yayınlıyoruz..Teşekkürler Yusuf abi...
imported_avkolik
15.Ocak.2009, 15:51
http://img258.imageshack.us/img258/1020/kndkykskkontpq2.jpg
yusuf abiye teşekkürler...en sonda ki KURU ÇALIŞMA diye nitelendirilen çalışmayı trap atışlarımızdan bi kaç hafta önce çalışmaya başlıyoruz...özellikle yeni başlayan kardeşlerimize uzunca süre programlı olarak kuru çalışma yaptırıyoruz...
paylaşım için çok teşekkürler
Ellerinize saglık..Guzel paylasım
fevzi dursun
15.Ocak.2009, 17:40
ali ekberim teşekkür ederim. yusuf abinin göndermiş olduğu diğer resimli dosyaları buraya aktaramadım.
saol ali ekber abi bilgilendirmen çok güzel oldu ben sol elle attığım için bilgimiz olsun
Mustafa ÇİL
15.Ocak.2009, 19:53
GÜZEL BİR BİLGİ
kazım bozkurt
15.Ocak.2009, 20:47
saollasın ali ve yusuf abi saygılar bilgilendirme içinde tşk ederim
kazım bozkurt
15.Ocak.2009, 21:20
saol ali ekber ve yusuf abilerim bunlara fotolarıda ekleseydiniz cok guzel olacaktı bu arada bende tufegi sol kullanıyorum ama sıkışınca sagda kullana biliyorum dayım ben kucukken önce sol elle alştırmış sonra sag elle ama sagda biraz zorlanıyorum .......saygılar
Sebahattin AVCI
15.Ocak.2009, 21:39
ali bey buradaki farklılık arpacıkla bantmı yada benmi böyle anladım
Sebahattin AVCI
15.Ocak.2009, 22:04
ali hocam yusuf abi güzel şeyler yolluyor ama açıklama yok hocam resimde görüyoruz kesit çizğili dipcikten uca bi eksen nerde bunda hatalı bi tüfek te olsa dogruyu yanlışı ayırt edebilirdik benmi anlayamıyorum anlamış değilim RASTGELE
Sabahattin Bey buradaki farklilik goz bebeginizin karsidan gorunusu
Trap tipi kundakta tufek omuzlandiginda yani nisan alma pozisyonunda
goz bebegi tum olarak gorunur.Av tipi kundakta ise gozbebeginizin tam yarisi gorunur.
NOT:ARKADASLAR CIZIMLER BIRAZ IMKANSIZLIKTAN DOLAYI BASIT OLDU OZUR DILERIM.
Sabahattin Usta
Sekillerle beraber bir aciklama yazisi gondermistim ama onu goremiyorum.
Ali Ekber Bey 'e ozelden mesaj gonderip rica edeyim.
Sabahattin Usta
Bu aslinda tufek hatasi degilde sag kundak, sol kundak ayirimi icindir.
Yani o eksende baktiginzda dipcik alt ucu nereye dogru kacik
saga dogru kaciksa sag elle atanlar icin,sola dogru kaciksa solaklar icin.
Saygilar
yusuf abiye teşekkürler...en sonda ki KURU ÇALIŞMA diye nitelendirilen çalışmayı trap atışlarımızdan bi kaç hafta önce çalışmaya başlıyoruz...özellikle yeni başlayan kardeşlerimize uzunca süre programlı olarak kuru çalışma yaptırıyoruz...
Evet Orcun
Genelde trapcilarin kullandigi bir sistem ve avcilarada cok faydalidir.Av sezonu kandiginda bol bol yapmalarini tavsiye ederim.
Arkadaslar kusuruma bakmayin
Aslinda "Kundak Secimi" "Balans Kontrolu" ve "Kundak Yukseklik Kontrolu" konulari bir arada olmasi gerekiyordu Ali Ekber Bey'e gonderirken belirtmeyi unutmusum.
Rastgele
imported_avkolik
16.Ocak.2009, 06:25
hepsi bir arada Yusuf abim..Çare bol merak etme:) Konular birleştirildi...
Güzel bi paylaşım olmuş çizimlerle desteklenmiş teşekkürler
hepsi bir arada Yusuf abim..Çare bol merak etme:) Konular birleştirildi...
Tesekkurler Ali Ekber
feridun berin
16.Ocak.2009, 13:27
yusuf ve aliekber kardeşim elinize sağlık güzel bilgiler selam
Yusuf ve aliekber gibiyararlı olan her bilgi her harf için gayret sarfeden tüm kardeşlere teşekür ediyor,rastgele diyorum.ömer aksoy
Yusuf
30.Eylül.2009, 19:58
Yusuf ve aliekber gibiyararlı olan her bilgi her harf için gayret sarfeden tüm kardeşlere teşekür ediyor,rastgele diyorum.ömer aksoy
Teşekkürler Ömer Abi
Sitemize Hoşgeldiniz
imported_avkolik
30.Eylül.2009, 20:07
Teşekkürler Ömer abi...Hoşgeldiniz bu arada..
ahmetkarabat
01.Ekim.2009, 05:56
abi bi yaşıma daha girdim. av bayiisiyim teşekkürler abi bilgin için
mehmet ali ezer
01.Ekim.2009, 07:11
paylaşım için çok teşekkürler...izmir bergamadan saygılar...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.