Orijinalini görmek için tıklayınız : Tek Goz mu Cift Goz mu?
Arkadaslar
Nisan alirken bir gozunuzu kisip tek gozle mi bakiyorsunuz yoksa iki gozunuz acik olarak mi?
Eger tek gozle bakiyorsaniz iki gozunuzle bakmanizi tavsiye ederim.Cok daha genis bir alani gorebilecek
avi daha iyi takip edeceksiniz alismasi biraz zaman alabilir ilk baslarda banta bakarken gozlerinizi karistirabilirsiniz
alistiginizda cok faydasini goreceksiniz.
fevzi dursun
16.Ocak.2009, 05:43
ben kuş ilk kalktımı genelde tüfek omzumdayken çift gözle takip ederim. uygun bir mesafe yakaladığımda daha sağlıklı bir atış yapabilmem için kısa süreliğinie tek gözümü kapatır atışımı gerçekleştiririm.
birde atış konusunda ilave olarak arkadaşlara bir şeyler eklemek isterim. genelde avlanırken yürüyüş esnasında hızlı nefez alıp vermeler ve kalp atışlarımızda hızlanır. köpeğiniz koku yapmaya başladımı durup nefesimizi ayarlamamaız lazım. atışta nefes ayarı çok önemlidir. sağlıklı atış yapabilmemiz için nefesimizi kontrol altında tutmamız lazım.
Bu bilgiler gerçekten güzel elbette diğer üyelerde katılımda bulunacaklar görüşlerini söyleyeceklerdir,merak ediyorum doğrusu
Arkadaslar
Hic yorum yok mu? Bu konuda.
12 yaşında avdan beri,14 yaşında traptan beri çift göz...
mustafa aydoğmuş
16.Ocak.2009, 13:07
bende gözümü kısmam
erol kahraman
16.Ocak.2009, 14:29
şimdi bu konuyu ben biraz bilimsel açıdan açıklayım şimdi av veya cisme tüfeği omzunuza alıp nişan aldınız diyelim tek gözünüzü kıstınız ve atış yaptınız hedef yarı uzak yarı bulanık şekilde vurdunuz veya fanke bu sıkıntılı bi atış çünkü allahın size vermiş olduğu zom un birini kapattınız benim size tavsiyem iki gözünüz yani zom larınız açık nişan alın ve tetiği çekin hedef hem net ve hemde yakın gözükecektir vede vuruş için çok önemli bi ayrıntıdır. saygılar
erol kahraman
16.Ocak.2009, 14:34
gerçek bir snaypır olarak size ufak önerilerim olacak yivli veya yivsiz atışlarınızda eyer çok karavana atıyorsanız 10 adet şinav çekin ve 5 dk sağ ve sol el jimlastiği yapın bir de böyle deneyin saygılar bizden
kapadokyali_1981
16.Ocak.2009, 16:20
Özellikle yan geçen hedeflerde mutlaka iki göz açık ateş edilmeli diye düşünüyorum. Ben özel bi çaba harcamadım ama her zaman gözüm açık atış ederim.
kazım bozkurt
16.Ocak.2009, 17:35
bu bilgiler guzel gorunuyo iki gözle bakınca ..............bende tk göz kısık atıyodum artık nasipse sabah deneme yapacagım cumartesi av gunu he.....................
oguz alada
16.Ocak.2009, 20:06
slm arkadaslar ben oğuz 28 yasındayım ve 15 yıldır trap atıyorum ve 2 göz her zaman tek ten iyidir ve ne olursa olsun asla kapamayın alışana kadar belki zahmet cekersiniz alıştıktan sonra hersey eyrine otrur ve tek göz ile olan farkını görursunuz
Sebahattin AVCI
16.Ocak.2009, 23:18
öyle ani parıltılar oluyorki nişan alma zamanı kısıtlı tek gözümüzü kısana kadar tetik çekiliyor bile genelde çift göz atışlar oluyor net görüş ve atış için
mehmet ali ezer
03.Eylül.2009, 11:19
öyle ani parıltılar oluyorki nişan alma zamanı kısıtlı tek gözümüzü kısana kadar tetik çekiliyor bile genelde çift göz atışlar oluyor net görüş ve atış için
sebahattin abime katılıyorum ben nedense hiç hatırlamıyorum desem yeri var ne nefes kontrolü nede çift yada tek göz tek hatırladığım kuşun parıldaması ama zannedersem bende çift gözle bakarak atıyorum çünkü hatırladığım kadarıyla görüntü hep net oluyor saygılaar ...
mehmet KISALAR
03.Eylül.2009, 13:26
tek gözümü kısarımm
ali kaya
03.Eylül.2009, 14:04
Teki Çifti biLmem En iyi aTış Attınmı vuruLan aTıştır.... :) işin espirisi bir yana çift göz açık çok daha avantajLı..
Tam bilgisayar ekranının karşısında İşaret parmağınıza sağ göz kapalı bakın, sonra sol gözünüzü kapatıp bakın bunu hızlı bir şekilde tekrar edin parmağınızın yer değiştirdiğini göreceksiniz.
Göz kapalı olunca hedef yer değiştiriyor gibi değil mi?
Buradan her iki gözün de neden açık olması gerektiğini anlamak mümkün.
Yivli gez, göz arpacık gerektiren tek kurşun atışlarda durum farklı tabiki.
BENCE DE SEBAHATTİN İN DEDİĞİGİBİ TEK GÖZÜ KAPAMAYA FIRSAT BİLE KALMIYOR EĞER DURAN HEDEFE ATMIYORSAK.
yucelmert
03.Eylül.2009, 19:45
yivsiz av tüfeklerinde iki gözde açık olmalı,
yivli av tüfeklerinde ise nişan alındığından dolayı *atış gözünüz* açık olmalı diğer gözü ise kapatmalısınız.
atış gözü nedir ulaşın verdiği örnekteki gibi sağ eli uzatıp (solaklar sol eli) baş parmak ucuyla iki göz açık nişan alınır, sırasıyla gözleriniz kapatılır, hangi gözde nişan noktanız değişmediyse o sizin nişan veya atış gözünüzdür.
panaromik bakış açısı ve 3 boyutlu görüş için yivsiz av tüfeklerinde iki gözünde açık olması gerekir. aynı zamandada kesinlikle başınızı dipçiğe doğru yatırmamanız gerekmektedir. dipçiğinizi önemseyin ve muhakkak ayna karşısında bakarak doğru atışınızı yakalayın, gerekirse profesyonel destek alıp dipçik ustalarına dipçiğinizi ayarlattırın. çünkü yizsiz tüfeklerde dipçik hem gez hem göz, hemde arpacıktır, herşeydir.
ör:/ trafiğe kapalı alanda başınız yana yaslayıp araba kullanmaya çalışın :)
bu örnekteki gibi öncelikle:
1. rahat bir duruş,
2. nefes kontrolü,
3. nişan alma,
4. tetik çekme,
5. VURUŞ
sabit hedeflerde bunları ideal olan 5-8 saniyede yaparız, fakat hareketli hedefte 1-3 saniyemizi alır, aslında hepimiz nekadar hızlıyız değilmi. :)
"istisna : dünyada derece yapmış bazı sniperlerin dürbün ile bakarken diğer gözü kapatmadan iki göz açık baktıklarını biliyormuydunuz?"
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.