Orijinalini görmek için tıklayınız : limit
mrb abilerim ve kardeşlerim sitede daha önce böyle bir konu varmı bilmiyorum ülkemizde avlanma limitleri var hepimizin bildiği gibi bu limitler keklik tavşan ve ülkemizde kalan av hayvanlarıyla sınırlı deyil tüm av hayvanlarında limit var eminim çoğu avcı buna uyuyordur.tamamda göç yapan hayvanlarda bizde limit var başka ülkelerde bakıyorum bizim zamanında zevzir vurduğumuz gibi kaz üveyik tahtalı vuruyorlar.şimdi benim burda vurmadığım hayvan orda vuruluyorsa göç yapan hayvanlarda o zaman bu limit olayı yanlış.evet şuda var avcı limiti kendi vijdanıyla belirler yanlız adamları dinliyoruz vurmazsak yeni yavrular yetişmiyor bu daha fazla azalmalarına sebeb oluyor diyorlar.sizce göç yapan hayvanlarda limit olayı doğrumu.
Mustafa ÇİL
21.Ocak.2009, 12:29
Serkan BUNU ÖZELLİKLE AV VE YABAN HAYATI ÇALIŞANLARI İLE TARTIŞMAK LAZIM
SENİN YAZDIĞIN KONUYU ÖZELLİKLE BURADA AV VE YABAN ÇALIŞANLARI İLE YETKİLİMERCİLERE AKTARACAM BAKALIM NASIL BİR CEVAP GELECEK
abi sağolasın ben yanlış düşünüyor olabilirim burda av ve avcılığa gönül vermiş abilerimiz kardeşlerimiz var onların düşüncesini almak istedim yanlış düşünüyorsam beni ve benim gibi düşünenleri aydınlatmalarını istedim.bir dostunuz olarak
Mustafa ÇİL
21.Ocak.2009, 15:15
serkan her düşünce ye saygı var
maksat araştırp en doğrusunu aktarabilmek dostlara
üzerinde düşünülmesi ve tartışılması gereken bir konu..almanyada avlak sahipleri( kiralanan avlaklar) da kişinin 6 7 belki daha fazla karaca kotası,veya çeşitli hayvanlarda kota koyuyolar..ama göç hayvanları,geyikler geldiğinde sınırsız avlama imkanı tanıyorlar..göç ayvanların avlanmasında sakınca olmaması lazım bence..ama şuda varki ordaki avlaklara hayvanlar salınıyor,hayvanlara yem için buğday,..vs tarlaları ayrılıyor..
herşeyin başı bilinçli avcılık..
sipsak
21.Ocak.2009, 19:41
mesela yunanıstanda av yasagı gunu yok hergun av serbest vede bızden gıden goc ordeklerını yunanlılar vuruyorlar ayrıca nedenı nı bılmıyorum ama fıseklerde cok ucuz ve kalıtelı
Sebahattin AVCI
22.Ocak.2009, 12:02
çok enterasan ve önemli bi konu olmuş saolasın ama ne yazsam boştur göçleri vurmazsak vuranlar çıkıyor tabi ama bu konuya en güzel cevabı FEVZİ DURSUN abimden geleceğine inanıyorum
konuyu tekrar gündeme alıyorum.sayın doslar okuyalım konuyu kendi düşüncelerimizide yazalım.göç yapan hayvanlarda limit doğrumu.doğruysa neden doğru şunuda belirteyim eyer yabancı ülkelerde bunu limitsiz vurmalarının amacı yavruların aç kalıp ölmesini önlemekse ve böyle yaparak yok olmalarından ziyada çoğalmaları sağlanmışsa.o zaman bu adamlar limit koymamakta haklı.benim burda vurmadığımı orda onlar vursun.şunuda belirteyim ben bu sene ne kekliğe nede tavşana daha namlu doğrultmadım.bu hafta doslar ördek avına davet ettiler ve av yaptıkları yerde istenirse çok kısa sürede limit dolabilir hayvan çok vurmalımıyım vurmamalımıyım vallahi tam bende bilmiyorum.işte benim kararımı vermemde sizlerin görüşleri önemli benim için denile bilirki cezası var ben cezadan korkarak av yapmam ben vijdanımdan korkarım kararsız kaldığım konulardada başka görüşlere bakarım.göç hayvanlarında limit doğrumu doslar.
fevzi dursun
06.Şubat.2009, 09:18
bıldırcın göçleri sırasında bu göç hayvanları bir çok tehlikelerle karşılaştıklarını biliyoruz. bu gerek hava şartları olsun gerek vicdansız avcılar olsun vede bu göçe dayanamayıp ölenler bunun gibi daha ne tehlikelerle karşılaşıyolardır allah bilir.
bu göç hayvanlarının son noktası mısır veya afrika gibi sıcak iklimli ülkeler. bu sıcak iklimli ülkelerde kışı geçirdiklerini bilmekteyiz. özellikle mısırda bıldırcın fabrikaları olduğunu duymuştum. bizler burada vicdan muhasebesi yaparken bunlar yani mısırlılar göç sırasında kurdukları ağlarla yakaladıkları milyonlarca bıldırcını konserve yapıp diğer ülkelere ihraç ettikleri biliniyor. ne diyeyim arkadaşlar allah bu müsliman kişileri ihsan eylesin.
yaban tv de yayınlanan yaban zirvesi proğramında bu konu tartışılmıştı. avcılar arasında bu konu yüzde elli olarak ayrılıyolar. kimisi haftanın 7 günü av olsun diyor. kimiside limitler kalksın diyolar. yok işte yüz metre ileride yunanlılar ördeği kırıyor bizler 4 tane vurabiliyoz. bunları söylüyenlerde öyle hafife alınacak isimler de değil. bu üstadlar bile aralarında bir ikileme düştüğünü görmekteyiz. tartışmalar büyüyüp gidiyor ve bizlerde de karmaşık düşünceler oluşuyor.
ee kime danışalım derseniz gelin isterseniz bu karmaşalığa son verelim. kainatın en büyük kitabı olan kuran-ı kerime bakalım ne diyor. eğer müslimansak bu konuyu bir araştıralım. fazla vuralan avların haram olup olmadığını açıklayıcı bir şekilde sunmuş araştırıp öğrenebiliriz. bir müsliman kişi kitabımızca haram kılınmış eti getiripte çocuğuna ve ailesine sunmaz. domuz etini de haram kılmış avrupada müsliman olmayan ülkeler domuzu yiyolar. biz müsliman ülkeleri olarak kitabımızca haram kılınmış bu domuz etini yemiyosak, bu katliam gibi yapılan avlarıda kitabımız haram kılmıştır. o yahudi ülkeler limitsiz avlana dursun bizler müsliman olarakta kitabımızın öngördüğü kurallara uyalım diyorum.
tekrar yazıyorum arkadaşlar, GERÇEK AVCI AVDAN SONRA KENDİNE VİCDAN MUHASEBESİ YAPABİLENDİR.
Fevzi abi yorumun için sağolasın.şu bir gerçekki ben dini yönden düşünmedim.bunda hatalıyım işin.doğrusu başka ülkedekiler benim neden vurmadığımı vurmalarına kızıyordum.sayende sebebi anladım.ALLAH korkusu olan bizleriz şahsım adına vijdani limite devam.Saygılarımla
fevzi dursun
06.Şubat.2009, 10:46
sekancım burası bir paylaşım sitesidir. burada herkez düşünce ve bilgilerini özgürce yazmasıdır dileğimiz. burada kimse kimseyi düşüncesinden dolayı yargılayamaz. ben kendi düşüncelerimi yazdım aksini düşünen arkadaşımızda çıkabilir. herkesin düşüncesinden dolayı saygımız sonsuzdur. her koyun kendi bacağından asılır dememden öteye gitmez. vicdanı olmayanlarada vicdan derside vermek haddime düşmemiştir. zaten vicdan dersle alınacak his değildir. yüce rabbimden tek dileğim şu avcılığı vicdanlı insanların yapmasıdır. (nurettin hasman gibi vicdansızların değil)
saygılarımla.
fehmiabaci
06.Şubat.2009, 11:14
Selamlar Fevzi Abi yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum
avcılıkta limit avcının vicdanıyla ilgili ancak bu limit konusu da 2 ucu b.klu değnek gibi bişey limitleri kaldırsalar acaba ne kadar vicdan sahibi avcı var !!!
avcının vicdanının sınırı ne? kimine göre 10 kimine göre 20 kimine göre de 50 mi? limitleri kaldırmasalar da vicdansızlar için çok bişey değişmiyor zaten denetim yeteri kadar değil.
bu durumda her sene parasını tıkır tıkır ödeyen bizim gibi avcılar biraz enayi durumuna düşmüyor muyuz?
kaçak av yapan birilerini görüp şikayet etsen bir kuş için adam avcı arkadaşını şikayet eder mi oluyor!!! bence onlar avcı değil ya neyse...
Zaten yurdumuzun hali ortada avımızda limit varken dahi (nurettin hasman gibilerin) avladıkları bıldırcınlarla sosyetedeki arkadaşlarına partiler verdiklerini duyuyoruz.
Yusuf
06.Şubat.2009, 11:18
bıldırcın göçleri sırasında bu göç hayvanları bir çok tehlikelerle karşılaştıklarını biliyoruz. bu gerek hava şartları olsun gerek vicdansız avcılar olsun vede bu göçe dayanamayıp ölenler bunun gibi daha ne tehlikelerle karşılaşıyolardır allah bilir.
bu göç hayvanlarının son noktası mısır veya afrika gibi sıcak iklimli ülkeler. bu sıcak iklimli ülkelerde kışı geçirdiklerini bilmekteyiz. özellikle mısırda bıldırcın fabrikaları olduğunu duymuştum. bizler burada vicdan muhasebesi yaparken bunlar yani mısırlılar göç sırasında kurdukları ağlarla yakaladıkları milyonlarca bıldırcını konserve yapıp diğer ülkelere ihraç ettikleri biliniyor. ne diyeyim arkadaşlar allah bu müsliman kişileri ihsan eylesin.
yaban tv de yayınlanan yaban zirvesi proğramında bu konu tartışılmıştı. avcılar arasında bu konu yüzde elli olarak ayrılıyolar. kimisi haftanın 7 günü av olsun diyor. kimiside limitler kalksın diyolar. yok işte yüz metre ileride yunanlılar ördeği kırıyor bizler 4 tane vurabiliyoz. bunları söylüyenlerde öyle hafife alınacak isimler de değil. bu üstadlar bile aralarında bir ikileme düştüğünü görmekteyiz. tartışmalar büyüyüp gidiyor ve bizlerde de karmaşık düşünceler oluşuyor.
ee kime danışalım derseniz gelin isterseniz bu karmaşalığa son verelim. kainatın en büyük kitabı olan kuran-ı kerime bakalım ne diyor. eğer müslimansak bu konuyu bir araştıralım. fazla vuralan avların haram olup olmadığını açıklayıcı bir şekilde sunmuş araştırıp öğrenebiliriz. bir müsliman kişi kitabımızca haram kılınmış eti getiripte çocuğuna ve ailesine sunmaz. domuz etini de haram kılmış avrupada müsliman olmayan ülkeler domuzu yiyolar. biz müsliman ülkeleri olarak kitabımızca haram kılınmış bu domuz etini yemiyosak, bu katliam gibi yapılan avlarıda kitabımız haram kılmıştır. o yahudi ülkeler limitsiz avlana dursun bizler müsliman olarakta kitabımızın öngördüğü kurallara uyalım diyorum.
tekrar yazıyorum arkadaşlar, GERÇEK AVCI AVDAN SONRA KENDİNE VİCDAN MUHASEBESİ YAPABİLENDİR.
Sn Fevzi Usta
Sunu eklemek istiyorum
Bildircin Tevrat'in bir bolumundede geciyor bundan dolayi Museviler bildircini kendilerine bahsedilmis bir yiyecek olarak goruyorlar ve cok kiymet veriyorlar Misir'lilar kuslari aglarla yakalayip konserve yaparak iyi paralara Israil'e ihrac ediyorlar.Burada yasayan cok iyi bir avci olan 65 yaslarinda bir avci abimiz var "Mustafa Avci" kuslarla ilgili cok
guzel arastirmalari gozlemleri vardir o bize her zaman derki "Bu bildircinin soyu hicbir zaman tukenmez Yahudiler
ne yapar ne eder yine cogaltirlar"der.
Rastgele
fevzi dursun
06.Şubat.2009, 12:22
fehmi kardeşim aynen katılıyorum. zaten mak kararlarınca bıldırcın limitini 50 yapsa bile vicdanlı avcı o limite göre avlanmıyacağını bilir.
yusuf abi bizim eski ustalarımızda aynısını söylüyolar. bıldırcın kadar çabuk üreyebilen bir av hayvanı yok. bu da yüce rabbimin bizlere armağanı diyorum. ama yine eski avcılara sorarsak yurt genelinde şahit olmaktayız ki bıldırcın nesli ciddi bir şekilde tehlike altında. çok geç olmadan kontrol altına alınması ve herkesin bu kararlara ve usullere uyması gerektiği taraftarıyım. aksi taktirde ilerki zamanlarda sadece resimleriyle avunacaz. ya da kurulan özel avlaklarda fenni yemlerle beslenilmiş kafes bıldırcını vuracağız
av hayvanlarının azalmasında büyük etken olarak avrupadan gelme gübreler olsun ve yine avrupadan gelme cihazlarla yapılan usulsuz avcılıktır diyorum. bu avrupa özentisi yüzünden her geçen gün bir çok değerlerimizi kaybettiğimizi düşünüyorum.
çetin ekren
07.Şubat.2009, 09:04
sayın site arkadaşlarım ben size şöyle kendi kafamda takıntı olan ve bu konuyla ilişkili olan birşeyi anlatmak istiyorum malumunuz erzurum kışı ve soyuğula tanınmış bir şehir inanın gece şu av için beslediğimiz köpekler dışarda kalsa donarak ölürler ve burda bu şartlarda av yapmak hele hele ördek bek avı yapmak gerçekten delikanlı adam işi inanırmısınız bilmem ama belki abartı olarak gelecek çoğunuza ama tüfeğin mekanizmasını geri çekemiyonki boşaltım yapasın eve getiriyon on dakka sonra tüfek kendine geliyor ve rengi bembeyaz oluyor.şimdi bu cefalara rağmen bu bir tutku olduğu içinde yinede ördek avına gidiyoruz kat kat giyinip ve ayağımızın birini kaldırıp ötekini indirerek bekliyoruz ve ördek gelirmi gelmezmi bilinmez?
Ördek avıda malumunuz 22.02 de kapanıyo her sezon şimdi ne anormallik var diyeceniz şu var tam sezon kapanıyor bizim buralara göç ördeğide o tarihte geliyor samimiyetime inanın öyle bunu nasıl ayarlıyorlar ben anlamış değilim.Ve sonuçta avcısın alıp kameraları gidip çekim yapıyoruz görmediğimiz avını yapamadığımız cins cins ördekler kazlar görüyosun ve adam orta yerinden yarılacak gibi oluyor ve bu sorunun nasıl çözüme bağlanacağınıda bilmiyorum.
Bunun çok mücadelesini verdik burda ama nafile.her sezon birdahaki sezona inşallah düzeltecez diyolar ama boş sözler bunlar.hiç düzeldiği de yok.bizlerin istediği fazla bir süre değil iki hafta olsa yeterli.kendi şahsıma ben bu iki haftada sadece pazarları gidebilirim.buda iki av günü demekki bunda ne sakınca ve zarar var anlayamadık gitti.ve bence dediğiniz gibi biz burada vuramadıktan sonra öbür taraflarda limitsiz şekilde avlanmalarıda ağırımıza gidiyor.üstelik onlar bizim kadar da para ödemiyorlar bile.bu nasıl bir döngü anlamakta zorlanıyorum ve bunun değişeceğinede inanmıyorum.
hepinize saygılar sunarım herkese RASGELE...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.