Orijinalini görmek için tıklayınız : Kopekte ic parazit icin yardim
Sayin Veteriner arkadaslar
Yeni dogmus yavruya annesinden gecen ic parazitlerden kurtulmak icin ne tur
bir tedavi tavsiye edersiniz?
Saygilar
Sebahattin AVCI
22.Ocak.2009, 10:08
yusuf abi öncelikle veteriner değilim ama kendimce bende uyguladıklarımı yazayım eksiğim varsa veteriner arkadaşlar tamam lar bende eksiklerim varsa kapatmış olurum
abi yavrulara genelde 30 günlükten sonra ben eczaneden (KONTİL) 250mg surup alıp veriyorum yavru olduğundan ağır gelmesin diye 2 aylık olana kadarda sonrasında iç parazit iğneleride vuruluyor ama ben iğneden yana değilim kimisi kokusunu alıyor diyor herkez bişiler söylüyor çok veterinerlerle görüştüm bana hap tavsiyesi yapıldı hap kullanıyorum şimdi köpeğim 6,5 aylık 3 tane kilosuna göre iç parazit hapı aldım (caniverm 700mg oral tablet ) sanırım bu hap çek cumhuriyetine ayit saygılar
Tesekkurler Sabaattin Usta
Mustafa ÇİL
22.Ocak.2009, 14:41
arkadaşlar bu tür sorunlar için sevgili hamit hocayı çalıştırınız
şaunda stede online
Mustafa ÇİL
22.Ocak.2009, 14:43
maksadımız hamit hocanın bilimsel olarak bize faydalı olmasını sağlamaktır yoksa sevgili sabahattin veya diğer dostlarda yardımcı olmak için ellerinden geleni yaparlar
ama işin en güzeli hamit hocayı çalıştırmak
hocam grev başına lütfen
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/70.gif
i.emre arman
22.Ocak.2009, 14:45
sabattine katılıyorum fakat contil yavruya verilecek oranını ayarlayamazsanız yavruyu ishale döndürüyor bilginize saygılar
i.emre arman
22.Ocak.2009, 14:49
hamit hocam siz en eyisini bilir siniz birde sizden bir bilgi alalım lütfen
unforgiven
22.Ocak.2009, 15:57
Köpeklerde Parazitler ve Tedavileri (http://www.avkolik.net/forum/saglik/hayvanlarda-ic-ve-dis-parazitler-ve-tedavileri/)
Antiparaziter İlaçlar (http://www.avkolik.net/forum/saglik/antiparaziter-ilaclar-onemli!!!/)
Yusuf abi sitemizde daha önceden açmış olduğum konular bunlar...Üzerlerine Tıklayarak konuları görebilir ve kullanman gereken ilacı öğrenebilirsin...
Saygılarımla...
Yusuf abi ben konuyu bugün yeni farkettim. özellden atsaydınız daha önce görebilirdim.
Neyse gelelim konumuza...
Yavrular 1 aylık olduklarında ilk karma aşıya hazırlık olarak kontil şurup yada sitrax şuruptan birinden 3'er cc (gr) enjektörle çekip dudaklarının kenarından ağızlarına verilir 1 hafta sonra bu uygulama tekrarlanır.
1 hafta sonrada ilk karma aşı ile beraber kist aşısı yapılabilir.
yetişkin köpeklerde de 10kg canlı ağırlığa 1 tablet drontal plus veya paratax plus kullanılabilir
saygılarımla.....
Mustafa ÇİL
22.Ocak.2009, 21:37
ha şöyle hocamm
teşekkürler
Sebahattin AVCI
22.Ocak.2009, 23:54
hamit hocam tamam katılıyorum size paratax iç parazitler için kullanıyoruz ama bunların daha gelişmiş ve daha etkilisi olarak eczaneden değilde bi veterinerden alınan iç parazit hapları daha iyi değilmi yukarıda yazdığım hap gibi mesela
kontille arasında bi fark yok ise paratax kullanmak maddi açıdan daha ekonomik bu konudada bi açıklama alabilirmiyiz
birde kalp şeklinde ithal haplar onlarda kalp kurtları için bu konuda bi bilginiz varmıdır
saygılar kolay gelsin
Yusuf abi ben konuyu bugün yeni farkettim. özellden atsaydınız daha önce görebilirdim.
Neyse gelelim konumuza...
Yavrular 1 aylık olduklarında ilk karma aşıya hazırlık olarak kontil şurup yada sitrax şuruptan birinden 3'er cc (gr) enjektörle çekip dudaklarının kenarından ağızlarına verilir 1 hafta sonra bu uygulama tekrarlanır.
1 hafta sonrada ilk karma aşı ile beraber kist aşısı yapılabilir.
yetişkin köpeklerde de 10kg canlı ağırlığa 1 tablet drontal plus veya paratax plus kullanılabilir
saygılarımla.....
Hamit Bey cok tesekkur ederim
Ozelden atmamamin sebebi bu bilgiye ihtiyaci olan diger arkadaslarla paylasmak icindi.
hamit hocam tamam katılıyorum size paratax iç parazitler için kullanıyoruz ama bunların daha gelişmiş ve daha etkilisi olarak eczaneden değilde bi veterinerden alınan iç parazit hapları daha iyi değilmi yukarıda yazdığım hap gibi mesela
kontille arasında bi fark yok ise paratax kullanmak maddi açıdan daha ekonomik bu konudada bi açıklama alabilirmiyiz
birde kalp şeklinde ithal haplar onlarda kalp kurtları için bu konuda bi bilginiz varmıdır
saygılar kolay gelsin
evet sevgili arkadaşım en iyisi bir veteriner hekim kontrolünde aşılama ve iç dış parazit ilaçlama takvimi şeklinde bu işin götürülmesi daha uygundur.
kalp kurtlarına gelince güneyde daha fazla tehlikeli bizim buralarda yani marmarada okadar sorun yok bunlar hakkında!
saygılarımla....
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.