Orijinalini görmek için tıklayınız : pointerlerde burun yapisi
mustafa yazici
25.Ocak.2009, 19:27
Degerli arkadaslar. Fotolardan gordugum kadariyla ulkemizdeki pointerlerin burunlari genelde kut ve kalkik.Avrupa pointer sitelerindeki yetistiricilerin kopeklerine baktigimizda boyle kopekler oldugu gibi genelde daha genis ve uzun burunlu. Bu farklilik normal mi veya bir diger ifadeyle aralarinda irk ozellikleri olarak farkliliklar mi var. Cunku ornegin kurzhaarlarda boyle degil veya drahthaarlarda veya setterlerde. Sitemizde pek cok bu isi cok ii yapan arkadaslar var. Bu konuda tecrubelerinizden istifade etmek isterim selamlar. Bu arada three coloured pointere sahip olan var mi acaba.
Simdiden tesekkurler
Mustafa
Sebahattin AVCI
25.Ocak.2009, 21:10
hocam yurtdışında olan sizsiniz bizim yurtdışındaki pointerleri yakından görüp inceleme fırsatı olmadı hiç ama güzel bi konu bende merak ettim konuyla ilgiki bilgili arkadaşlaşların yukarıda yazdığınız pointer cinsi ni bende ilk duydum
Abı bu konuyu aramızda Benim gözümde saglam ve temız olarak bılen Mustafa Çil Ustam var Kürsüyü ona bırakıyorum... Sayglarımla ....
Sebahattin AVCI
25.Ocak.2009, 21:56
mehmet kürsüyü sen al bence ? mustafa çile kalırsa bu kürsülere alışık değil düşer müşer allah muhafaza
hocam senin çiflikteki pointerler yurtdışına gidiyormmu ? geçen tv de ingilterede hayta nın yavrularından birini gördüm sanki
hatta burnundan tanıdım türk yapımı icadı http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/wink.gif adınıda met koymuş adam oda emettin kısaltılmışı heralde
saygılar hocam
recep kuyu abiye verdiğin yavru fizik olarak harika olmuş yakışıklı kerata
mustafa yazici
26.Ocak.2009, 09:03
Arkadaslar
three coloured English pointer, three coloured english setter gibi uc renkli pointerlere verilen isim. Burada arastirdim ama maalesef ingiltere av kopekleri yonunden cok cesitlilige sahip bir yer degil. Burada spanieller ve labradorlar cok yaygin. Buranin avlanma seklinden olsa gerek. Av kopegi cesitliligi yonuyle en ondeki ulkeler yine Fransa ve Italya.Ayrica Yunanistanda da cok iyi dunyaca meshur yetistiriciler var. Ben de zaten soruyu sorarken Mustafa Bey gibi bu islere yillarini vermis kardesimizlerin fikirlerini almak istedim. Kut burnun hata sayildigini kabul edenleri bile okudum. Bu isi bilenlerden dinlemek isteriz
Selamlar
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.