PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : laf ebeliğine gerek yok

Mustafa ÇİL
27.Ocak.2009, 01:54
Seneler oldu bu camiaya hasbel kader girmiş bulunduk..Doğru diye yaptımız şeyler oldu bazen, geç anladık ama yanlışlığını kabul etmemezlik yapmadık.
Neresinden dönersen kardır dedik...Neyse laf ebeliği dedik ya başlımıza,çoktandır yazıp çizmeyip sizleri düşündüremedik..Bir kaç satır yazı karaladık yorum yapmayın dedik,yorum yaparak diğer dostların alınmasını isdemedik...Sapla saman birbirine karışsın isdemedik.
Yazacak çok şeyimiz oldu sineye çektik,alacaklarımız oldu almış saydık kabul ettik,dedikki laf ebeliğine gerek yok, bildimiz işi yapalım ,köpeklerimizi üretelim eğitelim dedik,kusurlu köpekler gelir oldu dedikki gardaşım köpekde böyle bir sorun var,aşmamız lazım dedik yine lafa boğmadık,kırmadık,isdeyene her türlü desteği yapmak için elimizden geleni yaptık,kendimizce avcıyız dedik üretir yetiştiririz dedik,
ukalalık yapmak anlamında değil sadece tecrübe ettijklerimizi alıntı yapmadan yazdık çizdik,siz yapamazsınız bu iş yürümez demedik,laf ebeliği
yapıp sadece biz varız da demedik,hayatda reklam sevmedik sevemedik,satlık sayfası açtık ,bir adet köpek ilanı veremedik,ayıptır dedik,
köpeğini elinden çıkarmak isdeyen dostlara yardımcı olmaya çalıştık ,kırmaydı kırıkdı demedik,illa bizden köpek alın da demedik,param yok diyene hadiyelerde ettik.Helali hoş olsun dedik,yedimize içtimize kazandımız dostlara şükrettik,bazen sattık bir daha yüzünü hiç grmedik,sesini hiç duymadık,üç kuruş köpek parası için,sayfa sayfa bu adam bize olaN borcunu ödememiştir de demedik ,,diyemedik.
LAF EBELİĞİNE GEREK YOK DEDİK.Adam gibi alış veriş yapsaydın be gardaşım dedik,sildik geçtik,sadece, dostlar aynen devam dedik...

ne etti isek arkasında durduk,ne verdi isek arkasında durduk,çok çene çalarak bir kaç köpek fazla satalım da demedik,,,,,bu sende hediyesi bol olsun bu kırmaların dedik,,,, LAF EBELİĞİNE GEREK YOK DEDİK..

dedilerki ,.,.,.,.çok güçlü bir hitabet var sende iyi kullanıyosun

konuşmaz yazmaz olduk,bu defada ne susarsın diye tenkitler aldık,av camiasını bir arada tutalım dedik,sen kmsinki olduk,yine sesimizi kestik,il il dolaştık avcı doatlarla beraber olalım avlaklara muhabbet için çıkalım dedik,çıkarcı olduk dost yanına gdemez selam veremez olduk,
BİR DOSTUM DEMİŞDİKİ,SAYIN ÇİL KÖPEK DEN FAZLA KÖPEKÇİ ÜRETMEKDESİN ,,,,ceavp bile veremedik doğruydu gülüp geçtik,
Çolumuz çocuğumuz rahatsızlandı , dost dedik gönül açtık, drama sanatçısı da olduk byle anıldık.

Kişisel problemlerden uzak olmak için elimizden geleni yaptık,dost diyene can verdik,gardaş diyene kan verdik vermek için ççabaladık,
lafını bile etmedik,türküz dedik , faşistlikle adlandırıldık,,,,,AMA KİMSEYE HAKARET ETMEDİK,ETTİRMEDİK,BURADA HERKES ABİ GARDAŞTIR DEDİK,

LAF EBELİĞİ İÇİN BU STEYİ KURMADIK KURDURMADIK
GERÇEK AVCILAR OLDUNA HEP İNANDIK BÖYLE YAZDIK YAZILMASINI İSDEDİK...

SANAL ORTAMDAKİ DOSTLUJKLARI GERÇEK YAŞAMA TAŞIMAK İÇİN GEZİNİP DURDUK
BİR BARDAK ÇAY İÇİN KM LERCE YOLLAR KAT ETTİK,NE VARSA SIKINTI YÜZ YÜZE ÇÖZELİM DEDİK,ORTALIĞI KADINLAR HAMAMINA ÇEVİRMEK İSDEMEDİK,
BİR DİLİM EKMEĞİNİ YEDİMİZ DOSTLARDAN BİLE TENKİTLER ALDIK ,BİZE İTAFEN YAZILAR OKUDUK OLSUN BU İŞİN CİLVESİDİR DEDİK GEÇİŞTİRDİK,

BU STEDEKİ HİÇ BİR ŞEYİN KİŞİSEL OLMAMASI İÇİN ,EN KÜÇÜK TATSIZLIĞIN DOSTLUKLARI BOZMAMASI İÇİN KENDİMİZCE FEDAKARLIUK ETTİK,ETMEYEDE DEVAM İÇİN YEMİN ETTİK YOLA DEVAM DEVAM DEDİK....

GELENE SONUNA KADAR KAPILARI AÇTIK,,, GİTMEK İSDEYENE HAYIRDIR DEMEDİK NE OLDU DEMEDİK DİYEMEDİK,BİR ABİMİZN SYLEDİĞİ SÖZÜ KULAĞIMIZA KÜPE ETTİK

KAPIYI SERT KAPATMAYIN, BELKİ TEKRAR AÇMAK İCAP EDER DİYE DÜŞÜNDÜK,DÜŞÜNDÜRMAYA ÇALIŞTIK...
MAKSADIMIZ HER DOSTUMUZU KÖPEK SAHGİBİ YAPMAKDI AMACIMIZA İLÇEMİZ DAHİL AŞAĞI YUKARI ULAŞTIK,SONRA YÖREMİZ AVCISI DİYE ,YAZILAR OKUDUK SADECE GÜLÜP GEÇTİL LAF EBELİĞİNE HİÇ GİRMEDİK....NEYSE GARDAŞLAR,BİZ SİLZRLE VAR OLDUK GEREKİRSE SİZLERİN İPİYLEDE YOK OLUR GİDERİZ.....
LAF EBELİĞİNE GEREK YOK

İŞİMİZİ YAPAR , DİĞERLERİNE SADECE GÜLER GEÇERİZ,,,,

K.İ. ŞAHISLARLA
O.İ. OLAYLARLA
B.İ. FİKİRLERLE YAŞAR MIŞ

UMARIM OKURKEN SIKILMAZSINIZ ,YAZACAK ÇOK ŞEY VAR AMA GEREĞİNDEN FAZLA LAF EBELİĞİNİ 40 YILIN BAŞINDA BİR DE BEN YAPAYIM DEDİM

SAYGI VE SEVGİLERİMLE

ali fuat bayraktar
27.Ocak.2009, 02:32
ustam kalemine ve yüreğine sağlık nede has yazmışsın oni..!

Tamer Kuvvet
27.Ocak.2009, 08:01
Mustafa Çil abim biz seni biliyoruz Allah razı olsun senin varlığın yeter kimin ne dediği önemli değil sen bizim gibi avcılara yardımcı oluyorsun bizleri bilgilendiriyorsun çok Teşekkürler.

erol kahraman
27.Ocak.2009, 08:16
iyiki varsın mustafa abi senin gibi üreticiler bu ülkeye lazım yoksa avcının hali nice olur saygılar abi

27.Ocak.2009, 09:25
valla ustamızı fena kızdırmışlar anladığım kadarıyla ağzına yüreğine sağlık ustam yapanlar utansın yola devam allahın izni ile saygılarımla.

Mustafa ÇİL
27.Ocak.2009, 09:29
teşekkürler dostlarım abilerim gardaşlarım
ne bileyim içimden geldi sabahın 005 inde yazdım durdum
birazda içimi döktüm galiba

27.Ocak.2009, 09:34
eyvallah üstat aynen devam .

27.Ocak.2009, 09:36
Sayın abim,seni bilen biliyor.Meyve veren ağaç olmuşsun sen elbette taşlayan olacak.kimisi seni çekemeyecek taşlayacak,kimisi sana ulaşamayacak taşlayacak,kimisi sana karşı yaptığı hatanın altında ezildiği için taşlayacak.ama dedim ya koca bir avcı camiası seni gerçekten yakından tanıyor.
devam dostluğa devam...

alperseferoglu
27.Ocak.2009, 09:38
Sevgili Mustafa ÇİL ; çok değerli ekibin ile, içinde bulunduğun şartlarda, verebileceğin hizmetin ve gösterebileceğin performensın, çok çok üstünde çabalar gösterdin ve göstermektesin. Sen, sermaye tabanlı hareket etmedin . Sen, iyi köpek, iyi ve bilinçli avcı ,dolayısı ile iyi avcılık anlayışı ve sistemi ile hareket ettin.Memlekette(ALLAH EKSİLTMESİN) av var, biiirsürü avcı var , ama seni ve duruşunu bilen binlerce dostun var . Yetmez mi? RASTGELE...

27.Ocak.2009, 09:39
Ne zaman içini dökmek istersen biz hep burdayız.

sipsak
27.Ocak.2009, 10:50
abım benım ıyı olmus ıcını dokmussun senı senden daha ıyı bızler yanı dostların bılıyo gerısı yalan be abı en onemlısı saglık ve huzur saglıgın ve huzurun yerınde olsun bıze yeter abım

27.Ocak.2009, 12:01
yav baya dolmuşsun sen abi be.ben seni sadece siteden tanıyorum.tanıyalıda daha 1 ay olmadı.sizinle alış veriş yapalım dedim,nasip olmadı.ama herkese söylüyorum.elinden geleni yaptın,çok yardımcı oldun.allah razı olsun.daha ne diyeim.senin gibi pırlanta gibi insanı üzenler utansın.

abi mutlaka,para işi varsa arada mutlaka böyle şeyler oluyor.adam alıncaya kadar abicim dayım sonra ne arar nede sorar.

herşey gönlünce olsun.allaha emanet ol

Mustafa ÇİL
27.Ocak.2009, 12:57
yemin olsunkıi yukarda rabbim var gyazdıklarınızı okurken gözlerim dolmadı desem yalan olur
iyiki varsınız iyiki burdasınız
sizlerin önünde saygı ile eğiliyorum

27.Ocak.2009, 13:07
estağfurullah mustafa abi,paylaştığın için çok teşekkürler
Saygılar

MEHMET KANDAK
27.Ocak.2009, 13:16
mustafa bim bu ne ya sabahın 5in de
bu kadar yazı yazmışsın
bu kadar mı çok dolusun sen yaaa.

feridun berin
27.Ocak.2009, 13:59
5-6 gündür siteye girmiyordum bu ne mustafa iyice dolmuşun koçum be her neyse dök içini açıl senin yaşın genç bize 30 senedir faşist diyorlar varsın desinler dürüstlüğü vatan sevgisini bayrak sevgisini ezan sevgisini doyasıya yaşadım ama sağolsun bazı arkadaşlar öyle adlandırdı kızmaca yok geniş olacan ailemize vatanımıza bayrağımıza ezanımıza laf etmesinler şahsımıza desinler ama saydıklarıma laf eden olursa üzülürüz o ozaman siteyi kuran dostlardanda allah razı olsun sizler için üye olduk kardeşlik için burdayız kalın sağlıcakla tüm avcı kardeşlerimhepinizi seviyorum allaha emanet olun . selam hepinize. http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/103.gif

Mustafa ÇİL
27.Ocak.2009, 14:04
abim benim
sağolasın

ADAPAZARLI AVCI
27.Ocak.2009, 16:30
MUSTAFA BEY YAŞIM 35 KARDEŞ DİYEYİM SANA

SENİ YAKLAŞIK 4 SENEDİR TANIYORUM AMA SİTELERDEN.

BEN 3 SİTEYE ÜYEYİM. GENELDE BURDA TAKILIRIM POİNTERCİ ÇOK OLDUĞUNDAN BURDAYIM. FAZLA YAZI YAZMAM.

ŞU GERCEK SENİN POİNTERLERİN TÜRKİYEDE NAM YAPMIŞTIR. KISKANAN ÇOKKKKKKK SENİİİ

O YÜZDEN ARKANDAN KONUŞURLAR. NE DİYELİM MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR.

SENDEN BİR RİCAM VA KÖPEKLERİNE KULKAKLARIN İŞARET KOY Kİ SENİN POİNTERİN OLDUĞU BELLİ OLSUN.

BİR ARKADAŞIMIZ BUNU DİLE GETİRMİŞTİ.

TÜRKİYEDE BENCE ENİYİ POİNTER YETİŞTİRİCİLERDEN BİRİSİNİZ.

ADAPZARINDAN SAYGILAR SELAMLAR..

Mustafa ÇİL
27.Ocak.2009, 16:51
bende size abim diyeyim samimiyetimle
maksadımız sizlerle bazen dertleşmek
isim vermeden ,kimseyi kırmadan
kimsenn kafasında soru işareti bırakmadan
teşekkürler desteğiniz için sevgili abim

yedo
27.Ocak.2009, 17:03
abi haddime düşmeden iki kelimede ben edeyim istedim sen içini ferahtutu bildigin gibi İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜRÜ sen yürü abim kim tutar seni allaha emanetol kendine iyibak

27.Ocak.2009, 18:28
ne oldu vay mustafa çil kim sebebtir bu arızaya. sebeb alış veriştense atalarımız boşuna dememiş bi adamın adamlığını göreceksen alışveriş yap diye. takma kafana bak bize vatan dedik millet dedik iki üç kafa kırdık faşist olduk varsın olalım be gözüm vatan sağolsun sen takma böyle şeyleri kafana bak dalgana daha iyilerini üret yetiştir daha çok laf söylesinler olur böyle şeyler.
haa bide keklik sezonu kapandıya oda bunalıma soktu seni herhal sorma bizdede var aynı derthttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/21.gif

Mustafa ÇİL
27.Ocak.2009, 18:54
serkan gardaş
takmam kafama aslında ama sizlerde olmasanız bazen
bu stedeki dostlarda olmasa sıyırmamak elde değil
ama bu işin cilveleri be gardaşım ne yaparsın

27.Ocak.2009, 19:06
İsin kalıtesı sende gramajı sende ıyısıde sende.. Eee uzerler tabı abı olucak ama bız senınle gurur duyuyoz bu sıtede hıc kucuk buyuk demeden bızımle dostca konustun... Sen bızım Ustamızsın saygılarımla abım...

Mustafa ÇİL
27.Ocak.2009, 19:12
sağolasın genç gardaşım
demekki doğru yoldayım, sizler le beraber

kazım bozkurt
27.Ocak.2009, 19:22
ustadım ustam o kadar guzel yazmıssın ki ben bile duygulandım ellerine saglık seninle tum avcılık gurur duyuyor senin bu muhasebene hastayım mustafa ustam ellerin parmakların dert görmesin seni yuregimle seviyorum saygılarr selamlar

27.Ocak.2009, 19:57
eh musatafa ustam senin arkanda bu kadar dost varken sana bişey olmaz.para gelip geçicidir ama dediğin gibi bazı laflar adama koyuyor.bir arkadaşımızın dediği gibi biraz geniş olacaksın.bazı şeyleri duymamazlıktan geleceksin.ama sen birikmişin.varsın duyguların aksın.daha yazacağın şeyler varsa yazabilirsin.istemezsen seni tanıyan güvendiiğin varsa onunla dertleş.açılırsın.varsa denizliden yapabilceğimiz bir şey elimizden geleni yapacağımızdan emin ol.insanları alış verişte tanıcan.bir esnaf olarak bunu çok yaşadım.unutma sen bizim gözümüzde BÜYÜK USTASIN ÜSTATSIN.inanki köpeklerini ne aldım nede gördüm.ama duyduklarım bana yetti.dedilerki; YA ADAM KÖPEKLERE NE YAPIO ANLAMIŞ DEĞLİM,OKUYORMU ÜFLÜYORMU PES inanki dedikleri bu.neyse sen içini ferah tut.fani dünya....bu dünyanın öbür tarafı var.

27.Ocak.2009, 20:08
Mustafa abı sana kotu konusturmadım kımseyı sımdıye kadar Konusturmamda Abı Kesın haksızdır yada cekemıyordur abısı... Saygılar Buyuk Ustad....

feridun berin
27.Ocak.2009, 20:25
mustafa arkadaşların söylediğini yabana atma köpeklerine damgamı vuracaksın ne yapacaksan yap patenti sana ait olsun onlar boş söylemiyor kal sağlıcakla.

Mustafa ÇİL
27.Ocak.2009, 20:54
sizlere söyleyecek bir tek kelime bile bulamıyorum

sizleri seviyorum saygı ile selamlıyorum

av ve köpekler bana memleketin dört bir yanında köprü olmaya yettiler

bir bardak çayımızı içende,bir dilim ekmeğimizi yiyende
bir bardak çayını içtimizde, bir dilim ekmeğini yediğimizde

ömür boyu dosttur bize

erol kahraman
27.Ocak.2009, 20:58
mustafa abim gelelimde inşallah ekmeğinide yiyelim suyunuda içelim ömür boyu dost kalalım abim saygılar benden

27.Ocak.2009, 21:05
şimdi sen, ne çayımızı içtin nede yemeğimizi yedin ve ne biz senin çayını içtik nede yemeğini yedik.aşk olsun biz dost sayılmıyormuyuz.http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/10.gif şaka şaka senin ne demek istediğini bütün kalbimizle biliyoruz.gönüller bir olsun.ama inşlh bu taraflara gelirsen mutlaka bekliyorum.allaha emanet ol USTAM.

Mustafa ÇİL
27.Ocak.2009, 23:38
inşallah izzet gardaşım
bizbu işi sanal alemin dışına taşıdık ya bu bana yeter gardaşlar

28.Ocak.2009, 08:51
abi sen ne yaptın ya böyle valla okurken resmen icinde kayboldum yani resmen yasadım gibi oldum harbiden senin içinde ne fırtınalar esiyor biz yinede herzaman iyi yönünden bakmaya devam edelim iyi yapılan işlerle kurulan dostluklarla devam edelim allah işini gücünü rast getirsin seni bizden bizide senden eksik etmesin (amin)

Mustafa ÇİL
28.Ocak.2009, 13:08
ben bu camia için kaç defa öldüm de geri geldim bilirmisin al
neyse gardaşım sağolun var olun

çetin ekren
28.Ocak.2009, 15:11
YA bu avcılığın ve ava dair ne varsa cılkını çıkarıyorlar bu meseleler sadece erzurumda oluyor sanırdım oysa insanın olduğu her yerde kalleşlik varmış kardeş henüz tanışmak nasip olmadı ama inan buraya üye olmamın sebebi türkiye çapında avcı dostlar edinmekti ya burda seni sevmeyen sana dost olmayanın ne işi var.insan kendi kardeşiyle iki satır konuştumu 3 satır konuşacak mesele bulamazken avcı kardeşliğinde doyum olmayacak kadar mesele varken bu insanların ikiyüzlülüğü nedir.sevmiyorsan kes alakayı.ne laf ebeliği yaparsın unutursun olur biter.kusura bakma mustafa kardeş sen doğru yoldasın kibu kadar laf duymuşsun ve içine atmışsın ama bence takma kafaya yap doğru bildiğini bilsenki kesecekler kafanı.sen diyemiyorsun ben diyeyim bari kimki dost görünürde kalleşlik yapanlara.RASGELE

Mustafa ÇİL
28.Ocak.2009, 16:28
sağolasın çetin gardaş

28.Ocak.2009, 20:55
mustafa abi sen hiç canını sıkma ... ne demişler it ulur kervan yürür..bırak itler ulusun dursun sen yürümene bak...
bu durumlar için atalarımızın güzel sözleri var :)

yılan kendine bakmaz deveye boynun eğri dermiş.
kedi ulaşamadığı ciğere pis dermiş
meyve veren ağaç taşlarınır.

haa bir de Türk'üm demek faşistlikse bunu söyleyen şaha şu cümleyi hatırlatmak isterim(birde ahmet yılmazdan ötüken yolu adlı parçayı dinlemesini rica ediyorum gerekli cevabı alır herhalde)

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!

eeeeeeeeeee bunlardan sonra başka lafa da gerek yok..

saygılar.

Sami KARATAY
28.Ocak.2009, 21:28
Merhaba Mustafa kardeşim,sen adam gibi adamsın,bu kadar seven sayanın varken olumsumsuz düşünme seninki laf ebeliği değil dertleşme içini dökme,bu samimi davranışın senin insanlığından,,,bukadar seven her insana nasip olmaz,biraz rahat olaçaksın herşeyi kafana takmayacaksın DOSTKOLİKLER avda değil heryerde lazım,ben inanıyorum .Dostlar içinde 18 yaş 65 yaş ,doktoru ,mühendisi,hocası,emeklisi,memuru,işcisi,çifcisi çok güzel harman var.dostlarla paylaşmak,dertleşmek sonuçta hebimiz insanız...DOSTLARA SELAM OLSUN...

feridun berin
28.Ocak.2009, 21:31
aleyküm selam sami kardeş aleyküm selam tüm dostlar iyiki varsınız. kaılın sağlıcakla. http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/6.gif

mustafa yazici
29.Ocak.2009, 00:56
Sair demis ki:
Oldugumde istemem binlerin beni ugurlamasini
Adam gibi bes kisi tabutumu omuzlasin kabre kadar yeter

O bes kisi de bulunur EvvelAllah

fevzi dursun
29.Ocak.2009, 06:52
mustafa abi karşıdan öyle gözüküyoki sen virüs http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/Other/11.gif kapmışsın abim. aman abicim olur olmaz öyle virüslü sitelere girme en yakın zamanada bi format atıp şu virüslerden kurtul. bizler kendi işimize bakalım.

rüzgar ne kadar sert eserse essin, kayadan sadece tozunu alır..

Mustafa ÇİL
29.Ocak.2009, 08:44
memleketin her yerinden güzide dostlarım olmuş
gardaşlarım yarenlerim olmuş

rabbimden başka ne isdeyimki

29.Ocak.2009, 08:55
dostum ben seni insanlığınla tanıdım adam gibi adamsın üzme tatlı canını selamlar.

Mustafa ÇİL
29.Ocak.2009, 09:03
bican abim sağo olasın

29.Ocak.2009, 12:14
kim bizim ustamızı kızdırmış bilelim gerekenide yapalım.abi ben bu siteye senin başka bir sitede köpek sattığın ve ölen köpeğin yerine tekrar köpek hediye edecek kadar tok gönüllü bir yetişdirici olduğunu okuduktan sonra üye oldum çokta iyi yapmışım sorduğum bir soru olduğunda hemen cevap aldım doslardan.burda sen ve ekibini sanal ortamda tanıdık sevdik G.Antepli avcılar olarak bu sitedeki tüm üyelere evimiz açık dedik sayende antepten çıksak birsürü kapısı açık evimiz oldu.sitede küçük tartışmalar olsada deniz dibinde fırtına eksik olmaz dedik illede doskolik dedik.bunları bizleri bir araya getiren sen ve ekibin sayesinde olan şeyler sağolasın.seni üzen birkaç böceğede aldırmazsan bizleri dahada mutlu edersin.közde çay içmek dileğiyle DOSTÇA KAL USTA

Mustafa ÇİL
29.Ocak.2009, 12:57
serkan sizler cansınız gardaşım
beni böyle sevip kabul edenlerden oldunuz
et den kemikden bir adam
sağol gardaşım mutlaka çayını içmeye gelmeye çalışacağım

1alkan1
29.Ocak.2009, 13:11
ABi ya kimsenin azı torba degilki sıkasın herKez biz değilki üyü düsünsün herhez biz değilki siteye DOstluk için girdin dostluk için cıksın takma abi sen yapacaklarınI yap GErisi gelir zaten elbette arada catlak laflar cıkacak tıkayıver abi kulaklarını Bosverrrrr gtisin .... SElamlar abime sıkma güzel canını

Mustafa ÇİL
29.Ocak.2009, 13:24
sağolasın hemşerim

deliavci
01.Şubat.2009, 15:38
Abim varsınlar söylesinler istediklerini varsınlar yazsınlar dilediklerini...Bunlar senin için üzüntü olmamalı ne demiş atalarımız 'meyve veren ağaç taşlanır' seninkide o hesap baktılar avcıların sana olan sevgisi saygısı her geçen gün artıyo bu yollarla karalamak istiyorlar sizleri..ama altın her yerde altındır herkesin bildiği altındır... hiç değer kaybetmez sadece değer kazanır...sen onlara bakma ustam senin dediğin gibi DEVAM DOSTLAR DEVAM

celil batu
10.Şubat.2009, 21:53
mustafa çil kardeşim sizi gercekten kızdırmışlar.. ama ortaya dogru noktalara parmak basmış bi yazı cıkmış .. eminim herkes okurken kendi hayatından birer parca bulmuştur bu yazdıklarınızda.. ama sizi yaşadıklarınız ve yaşayacagınız cizginizden kaydırmasın hep aynı bildiginiz dogru yolda yürümeniz dileklerimle...

Mustafa ÇİL
10.Şubat.2009, 22:30
sağolasın celil abim
Rabbim kimseyi doğru yolsan ayırmasın

Mehmet Ardilli
11.Şubat.2009, 11:39
Mustafa gardaş doğru eğilmez, kırılır. Kırmışlar seni belli. Ama ben sana söyliyim doğru bildiğinden şaşma. Evel ALLAH.

Mustafa ÇİL
11.Şubat.2009, 11:46
sağolasın abim

feridun berin
11.Şubat.2009, 14:28
mustafa bak işte mehmet ardilli kardeşimle emete çayını içmeğe gelebiliriz manayla köpekleride görürüz
kal sağlıcakla.

Mehmet Ardilli
11.Şubat.2009, 14:31
Gidelim valla Fero. Tebtili havada hayır vardır.

Mustafa ÇİL
11.Şubat.2009, 14:56
baş üzerindesiniz abim köpekler köprü olsun
dostlunuz ve bana abiliniz daim olsun abim
bir dilim ekmeğimi yemeyen kalmasın bu camiada

11.Şubat.2009, 21:53
MUSTAFA KARDEŞİM..AĞZINA KALEMİNE SAĞLIK SENİN GİBİ DOSTLAR OLDUĞU SÜRECE SIRTIMIZ YERE GELMEZ....YOLUN AÇIK OLSUN KARDEŞİM BENİM http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif

cemalreis
12.Şubat.2009, 09:08
MUSTAFA KARDEŞİME İTHAF OLUNUR.
GİT RÜZGAR GARDAŞIMA SÖYLE ONU NASIL SEVDİĞİMİZİ ,MUTLUYSA USULCA GEL YANIMA ,MUTSUZSA GARDAŞIN HER ZAMAN YANINDA DİYE FISILDA UNUTMASINKİ YÜREĞİMİZ HEP ONUNLA .

Mustafa ÇİL
12.Şubat.2009, 09:26
can abilerim benim
benim yüreğimde sizlerle
kulağıma fısıldadı abim
dediki dostların hep seninle
buda bana yetti abicim

cemalreis
12.Şubat.2009, 09:44
ABİN GURBAN OLSUN SANA.

harun4343
12.Şubat.2009, 12:20
tek kelimeyle harika anlatmışsın hemşerim..ama küsmek yok durmak yok yola devam..senin gibiler lazım ...

allah utandırmasın hep gönlün bu kadar kocaman olsun...

Mustafa ÇİL
12.Şubat.2009, 15:28
sağolasın gardaşım

12.Şubat.2009, 18:19
Her zaman hayretle baktığım bir konu vardırki aynen buradada karşımda duruyor,nedir o herkes uzman olduğu konuda fikrini vede konusunda veya branşında katkı sağlayabilecek bilgi ve tecrübesini bulunduğu camiayla paylaşmak ve aktarmak kadar güzel ve onur verici başka birşey olamaz,ben hasbel kadar avlanma zevki olan bir kardeşin olarak köpek konusunda hiçbir bilgim yoktur, seni elştirebilmem için mutlaka bu konuda bilgim olması veya garazım olması gerekir bundan ötesi laf ebeliğidir.UZMANLIK alanım hasbel kadar kuyumculuk insan sarraflığıdır, benim braşımda yardım olmak isteyen tüm arkadaşlara herzaman allah rızası için yanlarında olurum .mustafa kardeşim ben herzman yazmam fakat uzman ve tecrübesini gördüğüm insanada herzaman saygım sonsuzdur işinde dahada başarılı günler senin olsun.allahuteala bizleri dünyaya getirirken annelermizi dayanılmaz acılar çektirerek bizleri dünyaya göndermiş acaba neden,seninde bu acılarını anlıyor kolaylıklar diliyorum.zorluklar aşılınca başarı gelir başarı senin karakterin olsun herşey gönlünce olsun.

cemalreis
13.Şubat.2009, 12:36
ustam aynası iştir kişinin lafa bakılmaz siz işinize siz işinize bakınız.

13.Şubat.2009, 16:46
SELAM MUSTAFA ABİCİM İÇİNDEN GELENLERİ SÖYLEMEKLE EN İYİSİNİ YAPIYORSUN İNSANIN KENDİ KENDİNE İÇİNDE BAZI SEYLERİ SIR GİBİ TUTMASI HİÇ İYİ OLMAZ ALLAH KORUSUN KENDİNİ HASTA EDERSİN ALLAH KORUSUN DERTLEŞMEK EN İYİSİ BENCE SEN ELİNDEN GELDİGİNCE İNSANLIK VAZİFENİ YAPIYORSUN GÖRDÜGÜM ANLADIGIM KADARI İLE ALLAH SENİN GİBİ BÜYÜKLERİMİZİ EKSİK ETMESİN SNA KARSI HATA YAPANLAR ENİNDE SONUNDA HATALARINI ANLARLAR AMA İŞ İŞTEN GECMİŞ OLUR HANİ DERLERYA BİR MİSALDE ARKADAŞINDAN BİRİSİ PARA İSTER SONRA VERİRİM DİYE AMA GİDEN PARA GELMEZ SONRA YİNE SIKISIR ADAM YİNE GELİR ARKADAŞINA YİNE PARA İSTER ARKADAŞIDA YASTIGIN ALTINI GÖSTERİR ARKADAŞI YASTIGIN ALTINA BAKAR HİÇ BİRSEY OLMADIGINI GÖRÜR ARKADAŞINA DÖNER DALGAMI GEÇİYORSUN DER ARKADAŞIDA SEN KOYMADINKİ İSTİYORSUN DER ONUN HESABI SENİNDE KAFANI ŞİSİRDİM KUSURA BAKMA ABİCİM SEN KENDİNİ ÜZME ALLAH YARDIMCIN OLSUN MORALİNİ HER ZAMAN SAGLAM TUT RASGELE

Mustafa ÇİL
17.Mayıs.2009, 20:58
hala laf ebeliği yapıyorLAR

BİZ BU CAMİAYA YÜREK VERDİK ÖMÜR VERDİK
TECRÜBE ETTİK SİZLERLE PAYLAŞTIK

DEMİŞLERDİKİ

HER TAKLİT ASLINA YAPILAN BİR ÖVGÜDÜR

EĞİTTİK,ÖĞRETTİK,GÖNDERDİK KARŞILIĞINI BAZEN ALDIK BAZEN DE BU DA BİZDEN OLSUN DEDİK

NEYSE DOSTLAR TEKRAR BU KONUYU GÜNDEMEM GETİRDİK

SEBEBİ İSE

BİZ DOSTA BİR KERE DOST DERİZ

UĞRAŞ VERİP YAPTIĞIMIZ DOSTLUK KÖPERÜLERİ YIKILSADA

DERDİ OLAN AÇAR TELİNİ ANLATIR SAĞDA SOLDA KONUŞMAZ BU BABAMDA OLSA

AVCILIK DOSTLUKLARI PEKİŞTİREN YEĞANE GÜZELLİKLERDEN BİRİSİDİR

ŞUNU İYİ BİLİNİZ

BURASI GERÇEK AVCILARIN STESİDİR VE ÖYLE KALMAYADA DEVAM EDECEKTİR

LAF EBELİĞİNE GERÇEKDEN GEREK YOK

DOSTLUĞUNUZ DAİM OLSUN

unforgiven
17.Mayıs.2009, 21:55
Ne demiş atalarımız...

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz... Aynen güzelliklere devam usta devammmmm....

İt ürür kervan yürür endişe etme sen...

Saygılarımla...

İBRAHİM AKKAYA
18.Mayıs.2009, 08:07
Hocam insanı bazen delirtiyorlar.Arada deli olmak iyidir.Atın iyisine doru YİĞİDİN iyisine deli derler.Ama vermekten geri kalma .Vermekle kısalmaz cömertin eli YİĞİDİN namına eklerler deli.Herşey gönlünce olsun ÇİL KARDEŞ

18.Mayıs.2009, 14:04
SLM.ben bişey dersem bu yazdığına mustafa abi.. bi köpek aldı çil'den yalakalık yapmış yine diye belki düşünen olur.. ben buna diyecek bişey bulmuyorum.. bu memlekette doğru söyleyene dokuz köyden kovarlar ben ona yanarım.. çil usta beni bi kere gördü, bende çil ustayı bir kere.. denizlide izzet oğuz dostumuzun iş yerinde.. ben bilirim 19 nisan 2009 dan itibaren çil ustayı.. bu hayatta en büyük servet bitmeyen itibar ve itimattır... çil ustanın bana herşey için sonsuz teşekkür ederim.. bu camia da olduğu sürece, benim oğluma bile köpek sahibi eder o ben inanıyorum..sonuna kadarda kefilim çil ustaya.. köpek alacam dedim.. köpeğim öldü dedim.. 10 kuruş diye çıktık yola .. oldu 100 kuruş.. dedimki.. mustafa abim benim bu kadar param yok.. para 2. mesele sen olduğu zaman ver dedi.. aydına geldiğimde bi dostum olsun dedi.. bu adam beni 1 kere gördü.. bunu bana belki bize..en yakın arkadaşımız yapmaz.. sen veya ben hatayla arkadaşın köpeğini vurdun diyelim bak ne oluyo orda.. kimse kimseye al kardeşim kullan kardeşim demez.. bir insanın eğeri kıymeti, bu hayattan göç edince anlaşılır.. ALLAH başımızdan eksik etmesin deçil ustayı.. bize ve bizim gibi güzel dostlarımıza ne köpekler verir..! eğer bi kusurum varsa bağışlayın bu sitede küçüğüm arkadaşımdır.. büyüğümde atamdır saygım sonsuz..! ben çil ustadan aldım 10 aylık ALLAH RAZI OLSUN..bir tane eşim dostum benim yanımda köpek alcam dediği anda büyüklerimin işini pek karışmam çil ustadan da asla şaşmam..! saygı ve sevgilerimle.. tufan tireli

18.Mayıs.2009, 16:21
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif
tufan tebrik ederim seni.bu yazıyı okuyup çil ustanın nasıl kişiliğe sahip olduğunu anlarlar herhalde.para alamadığı yere tekrar köpek veren bir kişidir.bu cesareti göstermiştir.çil ustamızı bilen biliyor.fazla söze gerek yok

18.Mayıs.2009, 17:39
sayın çil unutmaki meyva veren ağaç her zaman taşlanır.........

18.Mayıs.2009, 22:14
ARKADASLAR BENDE MUSTAFA CIL USTA ILE BASIMDAN GECEN BIR OLAYI ANLATMAK ISTERIM FAKAT COK UZUN OLACIGINDAN SIZI SIKMAK ISTEMEM KISADAN HISSE MUSTAFA CIL ILE BIR KEZ TELEFONDA GORUSTUM OKADAR DOST CANLISI BIR KONUSMA TARZI VARDIKI INSANIN KALKIP KUTAHYAYA GIDESI GELIYOR VALLAH. OLAY HERNEYSE NEDENSE BILMIYORUM AMA MUSTAFA USTA CANINI SIKMA CAMUR AT IZI KALSINCILAR BITMEZ BU ULKEDE ONU BILMENI ISTERIM. SAYGI VE SEVGILER.

Mustafa ÇİL
20.Mayıs.2009, 16:29
sağolun dostlar

volkanım kusura bakma eskisi kadar dosatları arayamamakdayım
bunun için darılan ve gücenen dostlar var
ama işlerim okadar yoğunki anlatsam olmaz yazsam olmaz

neyse dostlar canı can biliniz kanı kan biliniz

bir dünya dosta dostluk köprüsü atabildi isek kurabildi isek ne mutlu bizlere

dedikya

DÜN BAŞLAMADIK BU GÜNDE BAŞLAMADIK YARINDA BIRAKMAYA NİYETİMİZ YOK

Mustafa ÇİL
21.Kasım.2009, 16:49
SIRASI GELDİKÇE HATIRLATMAK İSDERİM HEPSİ BU

GELEN BİR MSJ ÜZERİNE GÜNCELLEDİM DOSTLAR KUSURA BAKMAYINIZ

BAZEN SIKIYORUM SİZLERİ AMA HEP AYNI TERANE DERCESİNE
SADECE BU CAMİANIN NEREYE GİTTİĞİNİ GERCEKDEN ÇOK MERAK EDİYORUM

21.Kasım.2009, 23:44
madem güncellendi bizde ufak tefek bişiler yazalım ustalarım üstatlarım

yaşam anlamları anlayacak yada cözecek kadar uzun değil yaşam bir gün doğumundan bir gün batımına eş belki, belkide bir asır anılacak dostluklara ,kırıcı olmamak lazım terazi kullanmak lazım herkeze hak ettiği değeri verebilmek icin belki :D

Mustafa ÇİL
26.Haziran.2010, 21:33
SEVGİLİ DOĞAN ÇOK GÜZEL BİR CÜMLE KURMUŞSUN...

( KİŞİYE HAK ETTİĞİ KADAR DEĞER VERECEKSİN )

NE DEMİŞLER EŞEĞE AT DEĞERİ VERİRSEN YA TEPER YADA AFEDERSİNİZ AMA KİŞNEMEYE BAŞLAR....

O DA ŞAŞIRIR NE YAPACAĞINI CAN DIR NETİCEDE ....

BEĞENMEYENE BİR KÖPEK BİR KÖPEK DAHA BİR KÖPEK DAHA VER DUR İŞİN YOKSA...

BE MUBAREK OĞUL..........VERDİĞİN ADAMA BİR BAK,,KAÇ SENELİK AVCI,NE KADAR AVCI,,KAÇ SENE KÖPEKLE AVLAMIŞ, KAÇ KÖPEK GECMİŞ ELİNDEN...

ÇOK DAHA ÖNEMLİSİ .......::::::KAÇ POİNTER İLE AVLANMIŞ,,KAÇ FERMALI KÖPEK İLE AVLANMIŞ,HAYATINDA KAÇ SAF KAN KÖPEĞE BAKMIŞ...

POİNTER NE ,,,KURZHAAR NE SETTER NE BRETON NE BU İSİMLERİN ALTIND YATANLAR NE ANLAM İFADE EDİYOR....

NEYSE BU CAMİAYA EŞEKKLİK YAPTIYSAK AFFOLA....
TERBİYESİZLİK YAPTIYSAK AFFOLA,,BİLMEYEREK KALP KIRDIYSAK AFFOLA...

27.Haziran.2010, 08:57
Abi bende siteye yeni üye olarak bazı şeyleri kaçırmışız arşivi güncellemek güzel oluyor..Abi anlaşılan çok şeyler görmüş geçirmişsin,başından geçenleri her ne kadar bilmiyor olsamda arkadaşlarında dediği gibi İT ÜRÜR;KERVAN YÜRÜR BE ABİ FAZLA TAKMA..Daha önce bi konuda dediğim gibi çok önceden beri net ortamında güzel köpeklerin altında Musatafa Çil yavrusu olarak hep gördüm ama şahsını, ilk defa seni burda tanıdık,gördük yani tanımaya dewam ediyoruz..Daha yüz yüze tanışamadık; birbirimizin çayını içemedik ama olsun sen bu camiada kendini tanıtmış,kanıtlamış sayılı kişilerdensin..İnşallah bir gün yüz yüze tanışma imkanımız olur ve çiftliğinizi bi gezmeye gelirim...

İbrahim ÖZEL
27.Haziran.2010, 13:02
Ustam hata sende. Köpeği değeri bilecek insanlara vereceksin. Hava atacak kişilere değil. Sen tecrübelisin ama insanların sana yaptığı terbiyesizliklerede dur demeyi artık öğren bence.

28.Haziran.2010, 08:52
aynasi iştir kişinin lafa bakılmaz koca usta seni bilen biliyor rahatına bak sen bu camiaya lazımsın.

Mustafa ÇİL
28.Haziran.2010, 22:52
SEVGİLİ SERHAT GENCECİKSİN,,,ASIL SİZLER LAZIMSINIZ BU CAMİAYA DUYGU VE DÜŞÜNCELERİN İÇİN TEŞEKKÜRLER GARDAŞIM...SİZİN ORALARDA BENİM BİR ABİM VARDI BİR ZAMANLAR ANLAŞILAN İŞİ ÇOK STEYE FALZ AGREMİYOR..HALİL KÜÇÜK İNŞALLAH SAĞDIR ÖLMEMİŞTİR.

KOMUTAN NE DEMİŞTİK YAZILARIMIZDAN BİRİNDE ( SÜRÜ TERSİNE DÖNDÜĞÜ ZAMAN TOPAL EŞEK ÖNDE KALIRMIŞ )

CEMAL ABİM SAĞOLASIN DÜŞÜNCELERİN İÇİN..BENİM TEK GAYEM VARDI BU POİNTER VEYA FERMALI KÖPEK İŞİNE GRERKEN..
MEMLEKETİM AVCILARINI TANITMAK,,KÖPEKLERİNİ TANITMAK,,POİNTERİNDE EĞİTİLEBİLİNİR OLDUNU ANLATMAK BEN AMACIMA ULAŞMIŞ BİR GARDAŞINIZIM BU BANA YETER...SAĞOLUNUZ..

29.Haziran.2010, 05:04
''LAF EBELİĞİNE GEREK YOK'' Diye başlayan yazı 6 .sayfada hala laf ebeliği yapıyon len ÇİL.Sen hiç duymadınmı len:''AİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ'' ''BEN BİR LAFA BAKARIM LAFMI DİYE,BİRDE LAFI SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE''
Yeteee gari len.Bizi bilen bilir.Bilmeyennede soruveesin gari de ööörenivesinne...

emrah tatar
29.Haziran.2010, 08:10
mustafa usta,senle 10 sene çalıştığım çavdarhisarda tanışmak avlanmak kısmet olmadı ama bu site sayesinde seni tanıdım.Çok dolmuşun anlaşılan,her sözü dinleyip,söz olana kulak asacaksın olmayana,kafa sallayacaksın üzme kendini,hele bu ülkede herkesi memnun etmek mümkün değil ki sen yorumlardan anlaşılacağı üzre çoğunu ikna etmişsin sevgiler

29.Haziran.2010, 10:47
ETİKETE GEREK YOK.. ESKİLER USTAYI TANIR..! MUSTAFA ABİM http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/78.gif