PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bohcacılığın önlenmesi-ruhsatlı avçıların çoğalması ve gelişmesi için

Sami KARATAY
29.Ocak.2009, 13:55
Merhaba avcı dostlar,burada bir çok konuda paylaşımlamız oldu...dünyada kriz var,öğrençi,bayan,emekli,köylümüz,işlerini kaybedenler vb,için devletten harçlar ve ruhsat işlemlerinde özendirici seviyeye cekilmesini istiyorum,fikirlerinizi bekliyorum,saygılar

Mustafa ÇİL
29.Ocak.2009, 14:13
ahhhh
sami abim ahhh
senin isdeklerin ne kadar güzel şeyler ama,bu memlketde, deprem vergisi adı altında çıkanlar sonraları ötv. diye önümüze gelmedimi
kaldırılacaktı sözde nerdeeee
tam tersi oldu,vergiler ve harçlar sürekli arttı arttıkça arttı
atatürk orman çiftliğine makbuz degontla başladı bu iş nerelere geldi farkındamzısın

ama inşallah belki o günleride görürüz
tamamen kaldırmak dan sa seninde söyledğin gibi,herkesin alabileceği rakamlara düşmesini kim isdemez

29.Ocak.2009, 14:34
yakında av köpeği olanlardanda vergi alırlar merak etmeyin.

29.Ocak.2009, 19:50
Arkadaşlar avcılık işini artık gariban bırakın garibanı orta halli vatandaş yasal yollarla yapamayacak. benim köyümde şubat mart aylarından sonra bazı vatandaşlar kahveye HARMAN VARASİYE çay içip yazdırıyor kaldıki bu adam her yıl 200 tl verip avcılık belgeleri tamamlasın geçin. benim köyüm 150 hane. bunun 130 hanesi ava gider evrak dersen yok alamıyorki. ruhsatlarda 1990 lı yıllarda sona ermiş. ama devletimiz dese ki eski düzen av teskeresi veriyoruz 5 senelik 200 tl o zaman ne olur vatandaş 5 senede bir verir bu parayı ki buda senelik 50 tl ye gelir %90 evrak tamamlayan sayılara ulaşılır. ama bizde öğle değil garibansan omzundaki yumruk daha bi katmerli oluyor.
köylü vatandaş domuzdan mahsulümü kurtarayım diye sabaha kadar tarlasını bekliyor jandarma adama soruyor evrak varmı yok ver tüfeğini. adamım evrak alacak parası olsa sabaha kadar buz gibi çiğ yağan havada 3 kuruş kurtarayım diye tarladamı yatar yok. ne olursa garibana oluyor bu memlekette. düşür baklalım evrak parasını 50 lira yap bilemedin 75 lira yap yok olmaz.
bide şu yalan var bu alınan paralar yine av ve yaban hayatına harcanıyormuş. ben daha denk gelmedim. benim memleketimde en azından 2000 evraklı avcı var hesaplayın ortalama 150 tl den dünya para e hani geri dönüş yok kaç keklik kaç sülün salınmış göstermelik 3-5 geçin bunları. bize illa kanunsuz iş yaptıracaklar. şunuda söylemeden edemiyecem bir çok avcı evrak aldığı zaman daha dikkatli avlanıyor girip çıkdığı avladığı avı limitlere dikkat ediyor. ufak bi hata yapıp evraklarım yanmasın diye. ama kaçak adamın evrak yanma gibi bi korkusu yokki o zaten illegal. istediği şekil istediği yerde avını yapıyor çünkü yakalansa dahi 100 liralık tüfeği atıp geçecek. zengin bir günde 700 bıldırcın vurup sosyeteye ziyafet çeksin gariban domuz bekledi diye karakola alınsın ayıptır yazıktır. neyse başınızı ağrıttım uzun lafın kısası bu senelik verdiğimiz pul parası vize parası diye ayrı ayrı para alcaklarına yılbaşında bir kereye mahsuz 100 lira gibi bir rakam alınsa daha iyi olur kanısındayım saydılar. Allaha Emanet olun

Yusuf topuz
29.Ocak.2009, 20:21
Bunlar güzel günler arkadaşlar bu vergileri indirmez dahada yükseltirler
zaten böyle giderse avı eskiden oldugu gibi sadece zenginler yapıcak biz nette sadece muhabbetini yapıcaz bu işlerin başına bilen kişiler gelse böyle olmazdı.....
Gidişaat hiç ama hiç iyi diil arkadaşlar...........

Yusuf
30.Ocak.2009, 06:02
Sami Abi belki ben denk gelmedim veya faketmedim ama hicbir verginin ve harcin
asagiya cekildigini duymadim ama gerektigi gibi kullanilirsa o zaman odedigimiz
zorumuza gitmez dusuncesindeyim.
Saygilar

Alpaslan YELGEÇER
30.Ocak.2009, 13:27
sami abi güzel fikirlerin var; ama biz başkalarına bağlıyız.

Sami KARATAY
05.Şubat.2009, 16:09
Selam Dostlar bu avcılardan kesilenler nereye gidiyor.her geçen gün dünümüzü arar olduk.ALLAH herşey vermiş.üzerine biz insan oğlunun katkısı yok.Zehirli gübreleri önleselerdi bugün avdan geçillmezdi.dışarıya ihraç ettiğimiz mallarda geri dönmezdi..

mesutsoylu
05.Şubat.2009, 16:31
abiler güzel bir konuya dayinmişsiniz ama sustukça daha beteri olur,diyorsunuz ki memlekette 2000 evraklı avcı var ozman bu avcılar bir araya gelerek imze vs vs toplansa filan gerekli mercilere başvurulup konu inceletilse olmazmı?saygılar

05.Şubat.2009, 16:34
Dilekleriniz,düşünceleriniz çok güzel Sami Bey.bırakın düşmesini her yıl artmasa bile kanımca yeterli olacaktır.Altın yumurtlayan tavuğu kim keser.

sipsak
05.Şubat.2009, 18:19
ısımız hep kotuye gıdıyo gecen burdakı avcılar dernegı baskanımız vergıye zam geldı dedı

Sami KARATAY
07.Şubat.2009, 16:20
Selam avcı dostlar...koyun gibi millet olduk.etkisiz tebkisiz...doğal gaza ,elektriğe zam gık yok,insafa geldiler gazda biraz indirim oldu,,doğal gazda 0/018 özel tüketim verkisi var,zarüri ihtiyaç yakmasan olmuyor,yaksan olmuyor...ALLAH sonumuzu hayır etsin...inşallah bu luzumsuz vergileride birgün kaldırırlar..saygılar....

07.Şubat.2009, 16:58
bohcacılık ortadan kalması icin insanların ekonomik acıdan düzgün olmalıki sorun ortadan kalsın onundışında ne söylersek söyliyelim boş diye düşünüyorumhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/Word_Other/11.gif ama duyarlı bir avcılık yaparsak dayanışma icinde olursak zamanla düzğün bir neticeye varılacağın dan ümitliyim bohcacılık demişiniz evraksız avcılarda var kabül fakak teyiple avlananlara ne demeli bence esaz cani onlar evet avcı sayımız bol av sahaları yetersiz ama mazeret değil önce konularda mutabık kalalım işallah cözüme ulaşırız abi sayğılar.

Sami KARATAY
07.Şubat.2009, 17:15
Merhaba dostlar,Serkan kardeşim ne güzel yazmışsın köydeki vatandaşın durumunu,çayı veresiye içiyorlar diye...öğrencilerde bu durumda harçlar,yurtlar adamların yemek paraları zor çıkıyor...emekli ay sonunu zor getiriyor,yaşı gereği doğaya gezmeye gidiyor vurmak değil amaç doğaya cıkmak ,yürüyüş yapmak . Devleti bu konuda avçılık federasyonlarıda uyarmamalı...kaçak olacağına ,uygun evraklı olmaları daha uygun olmazmıydı...