PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TÜM KANARYA VE MALİNUA ÜRETİMİ YAPAN ARKADAŞLARA DOSTLARA SELAM :)

roza
30.Ocak.2009, 07:37
Değerli dostlar selam ben Gürkan Kastamonu'dan yazıyorum...

Avcılık dışında bir diğer hobim ve merakım kanarya beslemektir.Avcılık ve Kanarya beslemek bize aileden dededen soydan gelen bir meziyettir.Kendimi bildim bileli eVde kanaryamız kuşumuz olmuştur. Bundan 10-11 sene öncesine kadar yerli kanarya siyah kırçıllı,tuğlu siyah beyaz,limon beyaz ve birçok damzılık saf güzel bozuk ötümü olmayan yerli kanaryalarımız vardı.. Zamanla zaman içerisinde yerli kanaryalar çok el değiştirdi ve yöremizde saflığını yitirdi kimileri bülbül sesleri dinlediler ve malinua kuşlarına eşlendiler böyle olunca toplum içerisinde bu saflık yıkıldı daha açık tabirle mertlik bozuldu,yok denecek kadar az bir hale geldi... Bu malinuacı'lık merakı bizede sarınca yerli üretimden malinua damızlıklarına geçmiştik tabiki bu geçiş son oldu yerli kanaryalar kırma olduğu için ve malinua'ın saf malinua 'nın insanı dinlendirmesi'de bizi bu tercihe itti.. Şuan Artık sadece malinua üretimi yapıyoruz ve besliyoruz,değerli dostlar sizlerinde bildiği gibi malinualar gırtlaktan öterler ve insanı dinlendirirler ( kedi gibi miyavlar köpek gibi çokar'lar hatta çekirge sesi ve g-3 silah sesi ) bile çıkarırlar... Bende kanaryacı malinua'cı olarak kanaryacı dostlara burdan slm gönderiyorum...

Meraklı ve işi gerçekten bilen dostlar olursa reSimlerle bu paylaşımları süslemek sitiyorum .. Eğer sizlerdende bu destek gelirse paylaşımı Renkli bir hala getirebilriiz ... :)

Yusuf
30.Ocak.2009, 07:51
Mlinua'larin susmadan cok uzun ottugunu duymustum dogru mu acaba Gurkan?

30.Ocak.2009, 07:58
Valla senelerce kuş besledim .. bir hastalıktan dolayı hepsini kaybettim
en son olarak bakırlarım vardı onlarda ölünce bir daha beslemedim..
iyi bir ırk beslemek isterim ama...

roza
30.Ocak.2009, 08:09
Yusuf abi yanlış bilginiz var...Malinua kuşları çok Narin öterler İnsanı dinlendirirler mest ederler hiç birşekilde o bildiğniz bülbül veya kanarya ötümleri yapmazlar ilginç gelen sesler kulağınızı okşar asla tırmalamaz. Tizzleri ve vuruşları nettiR insanı doyurur.. Gırtlaktan öterler...

30.Ocak.2009, 08:24
gürkan kardeşim babayı yavrusundan çifleştirmenin kanaryalarda zararı varmıdır arkadaş attı şuanda yumurtaları var.yavrularda sorun çıkarmı.cinsi belçika

Yusuf
30.Ocak.2009, 08:35
Parizien de besliyor musun Gurkan?

roza
30.Ocak.2009, 09:17
malinua"dan başka beslemiyorum...setter gibi malinua tutkudur bende: )

serkan bey yakın çiflemeler iyi sonuçlar vermezz tıpkı köpekler gibi aynı mantıktır....sakat çolak,kör,boş yumurta veya ölü verebilir devamlı yapılması sakıncalıdır...

çetin ekren
30.Ocak.2009, 09:39
kardeş av bayiliğinin yanında akvaryumculukta yapıyorum.kuş temininde ne tür yardımın dokunur bana yanlız şu var bizim sattığımız kuşlar pahalı olmayacak ki satışımız olabilsin.ve burda giden kuş cinsleri malta,parizyen ve gloster (TEPELİ)olmak zorunda cevaplarını bekliyorum

30.Ocak.2009, 20:37
kardeş aynı hastalık bendede var bende salihlide bakıyorum beyaz beşiktaşlı üzerine yapıyorum.

mustafa aydoğmuş
30.Ocak.2009, 21:48
siz kuşçulara kolay gelsin

27.Şubat.2010, 19:52
İyi günler,bende geçen yıl aynı yuva kardeşi bi çift belçika manilua aldım besledim,fakat eş almadılar,erkeyini deyiştirdim,erkeyi hazır ama dişi yine hazır deyil,henüz olmamış,ne yapmam gerekiyor.

Recep DÖNMEZ
28.Şubat.2010, 07:06
Gürkan kardeşim!
Paylaşım için teşekkürler...
Bendede yıllar önce amatör olarak böyle bir heves vardı,
Çocuklar nedeni ile bir süre ara verdim ve o ara veriş hale
devam etmekte.Ancak en kısa zamanda birkaç kuş edinmekte
kararlıyım...
Eğer bizlere görsel olarakta kuşlarınızla ilgili fotolar atarsanız
hem göz zevkimizi alır hemde o tatlı kuş çeşitlerini görmek nasip
olur...
Selamlar...

cemalreis
28.Şubat.2010, 08:13
gürkan kardeş paylaşım için teşekkürler
MALİNUALARDA ÜÇ ÖNEMLİ FAKTÖR ISI -.IŞIK.- BESİN..!!! IŞIK :Malinovaların bulunduğu ortam hafif loş olmalı. ISI .Oniki santigırat dereceyi geçmemeli. ani ısı değişimi ve ceryan kuşları hasta eder yoksa yazdan soğuğa alıştırılmış kuşlar kışıda soğukda geçire bilirle herhangibir sakıncası yoktur. BESİN :Fazla kızıştırıcı yemler(KenevirTurupNijer) ve baharatı fazla yeşillikleri (TereRokaTurup) ötüm zamanında vermemeliyiz. Bu üç unsuru kuşların durumuna göre ayarlamalıyız çok kaçırırsak dikilirler sert öterler heptende kısarsak dengesiz besleneceklerinden sağlıkları bozulabilir alıntı