PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hiç Başınıza Geldi mi?

31.Ocak.2009, 16:53
Yabancı bir yere ava gittiğiniz akşama kadar avlandınız.Aracınızın başına döndüğünüzde bir de bakıyorsunuz ki aracanızın camında "Bir daha buraya ava gelmeyin.Bir dahaki sefere bu kadarla yetinmeyiz." yazılı bir not buldunuz.Ne yaparsınız?

31.Ocak.2009, 17:13
bizim abimizin başına geldi hatta 4 lastini kesdiler buda denizlide oluyor başka bi avda köylülerle tartışdık burdurda coban deynekle üstüme geldi sanki beni elimdeki coban deyneği http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif benim anlamadım köydeki avcıların coğunda ne ruhsat nede avlanma belgesi var sanki odağdaki keklikler onların bizim herşeyimiz yasal ama nedense suclu biz oluyoruz benim iyi bildim bircok köyde köylüler palazları vuruyor avlıyor ağla tututor biz zamanında avlanırız devlet o hakkı veriyor ama suclu biz oluyoruz önceden pek ses cıkarmıyordum ama bi keresinde köylünün biri geldi arabanızı yakarım dedi az bi aklım varmış oda gitti bende dağı yakarım hadi gitte yak arabayı dedim elimdeki sigarayı kuru otlara attım adamada tüfeği gösderdim adam sen delisin dedi gitti sanki o akıllı ne akla hizmet sen gel dağdaki adam gibi avlanan ruhsatlı avcıyı tehdit et oluyor kardeşim nedense ama anlamak mümkün değil

Mustafa ÇİL
31.Ocak.2009, 17:26
NELER OLADIKİ YAĞIZ HEHEHEHE
LASTİKLER , SAÇMALAR, KARINA SİLAH DAYAMLAR
VALLA KARNIMA DAYANAN SİLAH ESKİ TİP BİR ÇAKMAKLI İDİ DE SADECE KENDİLİĞİNDEN DÜŞER DİYE KORKMUŞTUM HEHEHEHEHEH

31.Ocak.2009, 17:33
Böyle bir durumda kimi muhattap alacağız.Jandarmayı mı çağıracağız?Köy muhtarını mı muhattap alacağız?Bu ülkenin yasal avcıları olarak ava açık sahalarda avlanırken aklımız arabamızda mı kalacak.Buna yasal açıdan bir çözüm bulması gerekli bence.veya böyle bir çözüm var da biz mi bilmiyoruz?
Ama en önemli noktayı da atlamamak gerek:Eğitim Şart.

31.Ocak.2009, 18:22
kendini dağların sahibi sanan bi çocanda ''ben size burları avlatmam'' diyerek üzerimize sekiz tane saydırmıştı....hala saçmaların izleri duruyo :)

sipsak
31.Ocak.2009, 19:07
hemen jandarmayı cagırıp gereklı ıslemlerı yaptırmanızı ve bırde oradakı avlananların kontrollerının yapılmasını soyleyın ınanın gerekenı yaparlar keske benım arabama oyle bı not koysalardı bakın o koyde butun kacak avlananları nasıl yakalıyorum sıze gecmıs olsun ne yaparsınız boyle yobaz ınsanlarda var dogrusu sıze bı tavsıye jandarma karakol komutanına gıdıp bırebır konusun

31.Ocak.2009, 19:39
Teşekkür ederim.

kazım bozkurt
31.Ocak.2009, 21:48
YAGIZ ABİ NELER OLUYOR BU AVCILIGA DUYULAN KÖTU HİSLERE NEDEN MİLLET KİMSEYİ CEKEMİYO NE BU TEHTİTLR BURADA TARTIŞMASI GECİYOR AMA KİM MİŞ Kİ COBAN DAGLARI TAPULAMIŞ ÖZEL MULK MU YAPMIŞ TEL ÖRGUYE Mİ CEKMİŞ TEHTİT EDİYO YAW BİRDE SİLAH DAYAMAK OLUNCA TEKBİR GETİRMEK GEREK http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/67.gif
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN AMA ARAŞTIRMALARIMA GÖRE DAGDAKİ COBANLAR KAFAYI SIYIRMIŞ OLUYO NORMAL DİR................SAYGILARIMLA yanlış anlamayın sakın

31.Ocak.2009, 22:33
Bu konu uzun zamandan beri aklımdaydı ama paylaşıma açmak bugüne nasip oldu.Zaman zaman çoğu avcı bu tür olaylarla karşılaşmıştır.Benim çevremde de bunları yaşayan oldu.Adamlar başka bir köye ava gittiler .Oradaki kendine avcı diyenler araçların tekerleklerini kestiler.Arkadaşlar dağın başında kaldı.Düşünün teknoloji ne kadar gelişse de hala cep tel. çekmediği yerler var.Acil bir durum olduğunu düşünsenize.Av arkadaşınız rahatsızlandı veya evde bıraktığınız sevdiklerinizin başına bir hal geldi.Acil dönmeniz onlara yetişmeniz gerek.Bir gelyorsunuz aracanızın başına 4 tekerlek kesiliş.Herhalde böyle bir durumla kimse karşılaşmak istemez.
Neyi kimden kıskanıyoruz.Ve bunları yapanlar da ruhsat ve belge de yok.Benim köyümün kuşunu ben vururum felsefesi hakim.Çobanlar zaten başlı başına bir dert.Avcılık yapan çobanlar bizim için en büyük sorunlardan biri.çünkü bu kişiler bohçacının önünde gideni.Köpekleri de köpeklerimiz için büyük tehdit oluşturuyor.Bildiğim kadarıyla çobanlar köpekleri bağlamak zorundalar.Eğer köpekleri birine saldırırsa yasa karşısında suçlu duruma düşüyorlar.
İşte araçlara zarar veren bu şahsiyetlere de birşeyler yapmak gerek.En azından muhattabımızı bilmeliyiz diye düşünüyorum.

erol kahraman
31.Ocak.2009, 23:24
benim başıma da şöle bi olay geldi arabaya girmişler 100 metre kakalayıp çamurun içine arabayı gömmüşler sonrada gtimişler giderkende boş gitmemişler 2 telefon 4 kutu fişeğide almışlar arkadaşlar bize ağırlık yapar diye :) saolsunlar bizi düşünmüşler :):):)

01.Şubat.2009, 13:52
Bağ ve bahçeleri ile ürünlerini, sürülerini, kendilerini korumak durumunda olanların avlanma amacı dışında silahlarını taşıma ve köpek bulundurma esasları
MADDE 16 – (1) Ürünlerini korumak için tarla, bağ ve bahçelerinde, arı kovanlarının bulunduğu yerde ve ormanda çalıştıkları için çadır ve barınaklarında kendilerini korumak amacıyla avlanmada kullanılan yivli veya yivsiz tüfekleri üzerlerinde bulunduracaklar, 24.10.2005 tarihli ve 25976 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Av ve Yaban Hayvanlarının ve Yaşam Alanlarının Korunması, Zararlılarıyla Mücadele Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 57 nci maddesi hükmü gereği İl Çevre ve Orman Müdürlüklerinden koruma amaçlı av tüfeği taşıma belgesi almak zorundadırlar. Ancak bu kişiler yanlarında tek kurşunlu fişek ve şevrotin fişeği dışındaki diğer fişekleri bulunduramazlar
(2) Bu kişilerden;
a) Ürünlerini koruyanların, korudukları tarla, bağ ve bahçelerinin mülkiyet belgelerini veya kira sözleşmelerini,
b) Arıcılık yapanların, bulundukları ilin Tarım ve Köyişleri Bakanlığının mahalli teşkilatından alacakları arıcılık yaptıklarına ilişkin belgeyi, c) Çobanların, sürü sahibi çoban veya ücretli çoban olduklarına ilişkin muhtarlıklarından alacakları yazıyı,
ç) Ormanda istihsal ve bakım çalışmaları işlerinde çalışanların, orman işletmelerinden alacakları yazıyı üzerlerinde bulundurmaları zorunludur.
(3) Yukarıda sayılan kişiler;
a) Tarla, bağ ve bahçelerinin ekili veya dikili olduğu tarihlerde olmak üzere tarla, bağ ve bahçeleri içinde, arı kovanı sahipleri arılarının yanı başında iken ve ormanda istihsal yapanlar, ormandaki geceleme yerinde (barınak ve çadırlarında) istihsal ve bakım sahasına giderken tüfeklerini yanlarında ve açıkta bulundurabilirler
b) Bu kişilerden avcılık belgesi ve avlanma izni aranmaz.
c) Sadece ürünlerine, arılarına veya kendilerine zarar veren veya vermek üzere tarlaya, kovanların arasına giren veya kendilerine saldırma ihtimali olan av ve yaban hayvanlarını; ürünlerinden, bağ ve bahçelerinden, arılarından ve kendilerinden ürküterek uzak tutmak için tüfeklerini kullanabilirler. Bu kişiler tarla, bağ ve bahçelerine, arılarına, kendilerine zarar veren yaban domuzu veya diğer korunan yaban hayvanlarını ürkütmek ve uzak tutmak istemelerine rağmen avlamak mecburiyetinde kalmaları halinde, derhal il çevre ve orman müdürlüğü veya orman işletme müdürlüklerine veya güvenlik güçlerine haber vermek ve olay tespit tutanağı tutturmak zorundadırlar. Bu kişiler yaban hayvanlarının zararlarından korunmak için bağ, bahçe ve tarlalarına veya civarına hiçbir surette yakalama tuzakları kuramazlar.
ç) Biyolojileri itibariyle tarla, bağ ve bahçelerine, arılarına, kendilerine zarar verme ihtimali olmadığı halde hayvanları avlanmaları durumunda 4915 sayılı Kanun gereğince haklarında yasal işlem yapılır ve ayrıca, bakanlıkça o hayvan için belirlenen tazminatlar üzerinden yasal faizi ile tazmin ettirilir.
d) Çobanlar çoban köpeği, diğerleri bekçi köpeği cinsi köpekleri bulundurabilir. Çoban köpekleri sürülerin dışında ve bekçi köpekleri başıboş bırakılmaz bağlı olmadan bulundurulamaz.
e) Bu kişiler, yaban hayvanlarının zararı söz konusu olmadıkça boşa veya nişana ateş etmek suretiyle tüfek ve silahlarını kullanamazlar, yaban hayatını rahatsız edemezler.
(4) Orman içinde başıboş yakalanan av ve bekçi köpekleri, tasmalı ise sahibi çıkmaması halinde hayvan barınaklarına teslim edilir. Başıboş tasmalı köpeklerin sahibinin çıkması halinde 4915 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrasına muhalefet etmekten yasal işlem yapılır.
(5) Tasmasız ve yabanlaşmış, yaban hayatı için tehlikeli olmuş olan köpeklerin yaban hayatına zarar vermemesi için il müdürlüğünce gerekli uygulamalar yapılır ve tedbirler alınır.
(6) Yivli ve yivsiz av tüfeklerinin taşıması ve bulundurulmasına ilişkin 2521 sayılı Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları ve Av BıçaklarınınYapımı, Alımı, Satımı ve Bulundurulmasına Dair Kanun hükümleri saklıdır.
(7) Ancak, ikinci fıkranın (a), (b), (c), ve (ç) bentlerinde sayılan kişiler; ormanlardaki baraka veya çadırlarına, tarla, bağ ve bahçelerine ve arılarının bulunduğu yere kadar avlaklardan geçerken tüfeklerini boş ve kılıfında taşımak zorundadırlar.