Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : av'da limit

mesutsoylu
05.Şubat.2009, 15:18
saygıdeğer avcı dostlar sizce bir avcının bir av gününde avlayacağı avın miktarı neye göre ölçülür?

05.Şubat.2009, 20:26
Yasa dışı bir cümle olduğu için siliyorum....

İsmail ŞEN

kapadokyali_1981
05.Şubat.2009, 20:34
bir avcıya göre av limiti yoktur

Ben ne demek istediğini pek anlayamadım biraz daha açarmısın konuyu Ali Rıza kardeşim.

05.Şubat.2009, 20:41
ömer abicim dediğim konu.bir avcı ben şu kadar av yapıp gideyim demez.ne limit nede süre koyar.belki o gün bol muhabbetli bol avlı olan gün olabilir tabi bu bana güre ama seni bilemem bana göre avda limit yoktur.saygılar

05.Şubat.2009, 21:12
avcının limiti vicdanıdır,doygunluğudur...

şahsi görüşüm ve ekip arkadaşlarımın görüşü şu ''vursam nolur,vurmasam nolur,dostlarla kaliteli vakit geçirmek değil mi olay???''

saygılar...

Sebahattin AVCI
05.Şubat.2009, 21:46
evet orçunun yazdığı gibi vicdan ve doygunluk kaç kişi uygular desek rakam çıkmaz
ama geneleneksel olarak vicdanımız nefsimiz derki 100 bıldırcın vursamda bugun mahallede kahvede şov yapsam oo helal olsun avcı bu işte desinler diye mucadeleler devam eder ama 100 kişide 2 kişiye denk gelebilir o da vicdan yerine şov amaçlı pocacı denilebilir
ben 20 yıllık olta balıkcısıyım 10 kişi balığamı gittik orada bize yetecek bizi doyurabilecek balığı tutup pişirip yedikmi olay bitmiştir yemekten sonra bi kaç parça da tutulursa isteyen götürür evine yer
o gün tek gittim balık çok vuruyor epey balık tutuyorum yeterince gözüm doydu tamam olay bitmiştir devam etsem ne olacak mahalleyimi doyuracam ticaretinimi yapacam yani nefis meselesi biyana zevk biyana
bu sene 10 sefer çulluğa gittim sadece 1 tane vurabildim ama kendimi yırtmadım arkadaşlara hava atmak için günde 10 çulluk vurayımda aha avcı bu desinler diye bi çabam olmadı ben çayımı pikniğimi sporumu yapabiliyormuyum yani olay bu köpeğimle gezebiliyormuyum olay bu benim amacım nefsim bunu uyguluyor zaten av yokki nerede kalmış limiti ben iki senedir hiç limite yaklaşamadım bile
vuranlar yokmu elbette var şüpesiz
kısaca dostlar ben iki kuş vurup ateşi yakabildiysem sıkıntı yoktur vuramasamda sıkıntı yoktur topraklı çamurlu ellerimle zeytin ekmek yiyip közde çayımı içtimmi bu benim limitsiz avım dır zaten saygılar

Yusuf
06.Şubat.2009, 04:53
ömer abicim dediğim konu.bir avcı ben şu kadar av yapıp gideyim demez.ne limit nede süre koyar.belki o gün bol muhabbetli bol avlı olan gün olabilir tabi bu bana güre ama seni bilemem bana göre avda limit yoktur.saygılar

Aferin Ali Riza sen boyle devam et
Allah bilir avada yalniz gidiyorsundur.

06.Şubat.2009, 05:58
Öncelikle bu sitenin bir bilgi paylaşım sitesi olduğunu belirtmek isterim...

Bu cümleyi niye kurdum.. bu paylaşıma öyle makul cevaplar vermeliyizki
ava yeni başlamış veya başlayacak olan kardeşlerimize ışık tutsun..
15 yaşındaki bir gencin yazdığı paylaşıma bence bu cevap olmamış.
Güzel bir dille düşüncesinin yanlış olduğunu neler yapması gerektiğini anlatmak lazım..

06.Şubat.2009, 06:45
Değerli arkadaşlar;

Affınıza sığınarak bir hatırlatma yapmak istiyorum. Bildiğiniz gibi MAK kararları gereği yasal avlanma sınırları bulunmaktadır. Ama bunun dışında avcının avlanma için sınırı kesinlikle vicdanında yapmaktadır.Çevremde çok duymaktayım,bir günde 4 tane tavşan vurup bununla öğünen arkadaşlarımız var. Bence bu avcılık değil vahşettir. Kendi adıma , yalnız geziyorsam kesinlikle 1 tavşandan sonra kalkan tavşana tüfek kaldırmam. Ama 2 yada daha fazla kişilik grubumuz varsa ikinci tavşanada denerimki avcı arkadaşlarımızla paylaşımda yapabileyim. Tabi bu platformda herkes kendi düşüncesini beyan ediyor. Belki benim yaptığımı bile yapmayacak avcı arkadaşlar vardır. Ama yinede yasal sınırların temel alınması gerektiğini düşünmekteyim.

Yusuf
06.Şubat.2009, 07:30
Öncelikle bu sitenin bir bilgi paylaşım sitesi olduğunu belirtmek isterim...

Bu cümleyi niye kurdum.. bu paylaşıma öyle makul cevaplar vermeliyizki
ava yeni başlamış veya başlayacak olan kardeşlerimize ışık tutsun..
15 yaşındaki bir gencin yazdığı paylaşıma bence bu cevap olmamış.
Güzel bir dille düşüncesinin yanlış olduğunu neler yapması gerektiğini anlatmak lazım..

Mustafa Abi
Yazdigimizi elestirmissin ama bu genc arkadasa sen birsey yazmamissin
Bir buyuk olarak senin Ali Riza'ya tavsiyelerini bekliyoruz.
Saygilar

06.Şubat.2009, 07:32

kardeş,şöyle düşün...bu avı sadece bugün değil Allah ömür ve sağlık verdiği sürece yapacaksın...avları çok vurursak ileriye dönük sıkıntılar olur...zaten yanlış tarım avlarımızı azaltmakta...bizim bilinçli olmamız lazım...tamam mı ali rızam?

06.Şubat.2009, 11:12
Sevgili Yusuf sen merak etme ben onunla yüzyüze konuşur gerekli bilgiyi veririm..
Eğer buraya birşeyler yazmam gerekiyorsa onuda yaparım..
yalnız yazdıklarından bir yakınma anlıyorum..
o yazı sadece sana değil tüm site üyelerinedir bir daha oku istersen...

Yusuf
06.Şubat.2009, 11:26
Sevgili Yusuf sen merak etme ben onunla yüzyüze konuşur gerekli bilgiyi veririm..
Eğer buraya birşeyler yazmam gerekiyorsa onuda yaparım..
yalnız yazdıklarından bir yakınma anlıyorum..
o yazı sadece sana değil tüm site üyelerinedir bir daha oku istersen...

Anladim Mustafa Abi
Bazen alinganligimiz uzerimizde oluyor Kusura bakma.

fevzi dursun
06.Şubat.2009, 13:41
arkadaşlar ali rızanın bunda hiç bir suçu yok. çocuktan al haberi. anlaşılıyoki ali rıza ava gittiği büyüklerini örnek alarak öyle düşünüp kendince doğru bildiği ama bizim açımızdan talihsiz açıklamalar yapmış. buradaki paylaşımlarımızla bizler bunların mücadelesini veriyor ve sonuna kadarda vereceğiz. burada bizler büyük olarak gençlerimize karşı örnek teşkil etmemiz lazım. umuyorum ki ali rıza kardeşimde sitemizde ki paylaşımları okuyup kendi kafasında muhasebe yapacaktır. ve her kimle ava gidiyorsa zamanla yanlış bilgilendirildiğini anlıycaktır.

Mesut SOYLU kardeşimizin açmış olduğu konuya gelince. kendi fikirlerimce anlatmak isterim.
bazen bu avcılığın nerelere geldiğini düşünmekten kendimi alamıyorum. ilk önce kendimize neden ava gidiyoruz diye bir soru soralım. ben neden ava gidiyorum. eti içinmi acaba valla zannetmiyorum et için ava gidildiğini. çünkü ava gideceğimiz bütçeyle kasaptan kilolarca et alırız. bazen kulüpte oturduğum zaman arkadaşlar arasında atışmalar olur. benim açımdan üzücü atışmalar. avcı çıkar ben 20 tane bıldırcın vurdum der. sanki çok mahta bir iş yaptığını zanneder. acaba ben ava onun vurmuş olduğu 20 bıldırcını geçmek için mi gidiyorum. avcı olduğunu ıspatlamak içinmi. kime karşı ne ispatlamaya çalışılıyor. öyle fazlalı avlarda gerçek avcılar çok iyi bilir güç dengesizliği olduğunu. ya hayvan göçten gelmiştir yorgundur uçacak takatı yoktur. ya teyp kurulup konser verilmiştir av merasında avını sırtından vurmuştur.
av ve avcıyla olan ilişkilerde av seni mat ediyosa onu her zaman takdir etmemiz ve saygı duymamız lazım. bu acımasız doğa şartları altında ayakta kalabilme becerisi göstermiştir. gerçek avcı her zaman avına kaçış hakkı vermiştir. gerçek avcı avının arkasından bir üçüncü fişeği gönderme düşünceside yoktur. avcı bilirki ondan kaçan av hak etmiştir. avımızı onure edip saygı duyalım.

kendimce avcılık bir yaşam tarzıdır, avcılık bir hastalıktır, iki hafta ava gitmeyeyim ava gideceğimin akşamı bir türlü sabahı getiremem. avcılık doğaya karşı aşktır tutkudur.. o havayı tenefüs etmek. bir söğüt ağacının altında uyumak. avcılık tüfek sevgisidir köpek sevgisidir. limit nedir ben bilmem. mak kararlarında isterse bıldırcın limitini 50 yapsınlar beni ilgilendirmez. ben vuracağım avımı bilirim. av dönüşü akşam yastığa kafamı koyduğumda vicdanımla rahat uyurum. ve bir dahaki hafta avıma gittiğimde bilirimki orada avlıycam av hayvanı vardır.

06.Şubat.2009, 15:00
beni dahada bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.belki ben anlatamadım içimden geleni genede teşekkürler

06.Şubat.2009, 20:31
arkadaşlar bence ali rıza kardeşimize yüklenmenin bir anlamı yok. kardeşimin yaşı 15 bende 15 yaşındayken daha fazla vurma hırsındaydım niyemi 15 yaşınaki bir adamın damarlarındaki kan akışıyla 30 yaşındaki bir adamın kan akışlı aynı hızda değildir ayrıca hepimiz gençken birazdaha hırslı ve birazdaha deli değilmiydik. ama zamanla avın av vurmaktan çok mücadele ve hak etmişsek bu mücadele sonundaki mükafatımız olduğunu öğrenmedikmi. ben 15-16 yaşındayken babamdan çok tokat yedim dağda av hattını bozdum hızlı ve önden gittim diye ama o zaman insanın içinde vurmaktan başka bir düşünce olmuyor. şimdi ise benimle ava giden ve beni az buçuk tanıyan kardeşlerim bilir eğer çantamda 1 keklik varsa ve köpeğim 2. kekliğe ferma vermişse ilk fişek atma fırsatını herzaman çantası boş olan arkadaşıma veririm tecrübe ve deneyim zamanla kazanılır. alirıza kardeşim takılmaya devam etsin siteye oda zamanla avın ne olduğunu öğrenir. ayrıca açık sözlü olduğundan dolayı takdir ederim.rastgele

06.Şubat.2009, 20:46
Abiler kardeşler şunu söylemem gerekir ki limit vardır ama bunu uygulamak avcının vicdanına kalmıştır.Av denilince aklına sadece vurmak- öldürmek- ateş etmek gelenler olabilir ve hırsla daha çok vurmak isteyebilirler ve hatta yarış bile yapabilirler.. ancak av denince muhabbet-arkadaşlık-dostluk- doğayla bütünleşmek gibi şeyler düşünenler ise avcılığın ne olduğunun farkına varmışlardır ve bu tip AVCILARIN limit diye bir sorunu yoktur.Çünkü bu tip avcılarda rekabetten çok paylaşım ön plandadır ve av vurmak ikinci plandadır.

saygılar

06.Şubat.2009, 20:47
saol serkan abicim

06.Şubat.2009, 21:20
ONCELİKLE HERKESE SLM EDERİM.BEN 17 YASINDA KALBİNDE FENERBAHCE VE AV TUTKUSU OLAN BİR GENCİM MERAK ETTİGİM BİSEY VAR ABİLER CEVAPLARSA SEVİNİRİM.AV LİMİTİ SAYIYLA İFADE EDİLMELİMİDİR? YOKSA AVCINI O GUNKU HEYACANI İSTEGİ BİTENE KADAR DEVAMMİ ETMELİDİR? TUM ABİLERİME KARDESLERİME MANİSADAN SLM _ANIL_45

07.Şubat.2009, 06:21
anıl,2007 senesi 17 eylül günü avda büyük bi kaza geçirdim...vuruldum...Allah a şükür şimdi çok çok iyiyim...aile büyüklerim,beni sevenler yeter artık aşırı vuruyorsun deseler de ben dinlemedim...vurmaya devam ettim...açık sözlü olayım o sene bi göç denk getirdik en az günlük 40-50 bıldırcın vuruyordum...yani nefsim VUR diyordu...limitler nerde kaldı? ben kaç tane vuruyordum? ve en sonunda büyük kaza geldi başıma...

derler ya bir musibet bin nasihattan iyidir diye...o da bu olsa gerek...

http://img152.imageshack.us/img152/8897/img3466cp4.jpg (http://imageshack.us)
http://img152.imageshack.us/img152/img3466cp4.jpg/1/w800.png (http://g.imageshack.us/img152/img3466cp4.jpg/1/)

07.Şubat.2009, 14:47
ONCE GECMİS OLSUN ABİ.ANLATMAK İSTEDİGİNİ ANLADİM SANIRIM BANA GUSEL BİR CEVAP OLDU TESEKKURLER.

07.Şubat.2009, 17:36
av dakilimit avcının vijdanı kadardır .

erol kahraman
07.Şubat.2009, 18:14
13 SENEDEN BERİ AVA GİDERİM AYNI AVDA ÜST ÜST E İKİ TAVŞAN VURMADIM 1 TANE VURDUKTAN SONRA AYAĞIMIN DİBİNDEN ÇOK TAVŞANI SALDIM GİTTİ DEMEK İSTEDİĞİM VİJDAN MESELESİ AMA NEDENDİRKİ AVA GİTTİĞİMDE DE AVSIZ DÖNMEM AZ OLSUN ÖZ OLSUN AVLANDIĞIMIZ AVLAĞA TEKRAR TEKRAR GİDİYORSAK BU DEMEKTİRKİ VİJDANLI BİR AVCIYIZ DEMEKTİR .

kazım bozkurt
07.Şubat.2009, 19:43
gece rahat uyuyayabiliyomusun ?*?????? ben avda limite uydummu akşam oturup vicdan muhasebesi yapabildimmi limit nedir ???? vurdummu !! vursam nolur !!! vurmasam nolur diyebildimmi bi de ustune arkadaşımla en guzel muhabbeti yapabildimmi daha ne isterim ....... işte avda limit işide böledir gardaşım önce duşunce sonra vurmak bence.....bak burada buyuklerimiz ne kadar guzel anlatımlar yapmışlar hepsine bende teşekkur ederim buyuklerimiz gerii duşunmektedir limitin anlamıda budur tum abilerime kardeşlerime saygılar

ORCUN ABİ GECMİŞ OLSUN

07.Şubat.2009, 20:56
evet arkadaşlar ali rıza kardeşimiz hepimizin sayesinde bilgilenmiş olacaktır öyle deyilmi ali rıza kardeşim
benimde av için söylemek istedigim birşey var bizim buralarda inanın pek av tutkusu olan yok bazen tek gittigim oluyor ama inanın kuş vurmak önemli degil iki karatavuk ya vururum ya vurmam benim için önemli olan tüfeğimi alıp kendimi dağlara vurup o güzelim kaliteli avlanma yapmak ben yarın yine gidiyorum unutmayın arkadaşlar resmimin altındada
yazdıgım gibi (avcılık sagıdır)herkese saygılar sevgiler.

avci064
07.Şubat.2009, 21:05
Ali Rıza kardeşim olması gerekeni değil, avcıların gerçekte nasıl davrandığını yazmış burda. Avcıyız biz; birbirmizi biliriz, değilmi Ali Rıza kardeşim :D .

Palazlar küçük diye atmayanı, keklik alayının sayısı az diye ardından gitmeyeni çok gördüm. Ama benim limitim doldu, ben avı bırakıyorum diyen hiç bir avcı görmedim. Gerçi bizim burda ne kadar gezersen gez zaten limit anca doldurursun, oda ayrı bir konu. Maka uymak ta herzaman iyi sonuç vermez. 100 keklik olan yerle 10 keklik olan yerin limiti aynı olursa bu iş şaçmalıktan başka şey değildir. Avcı bence sayı adedinden çok arzinin durumuna göre kendini ayarlamalı. Ben şahsıma serbest bile olsa av sayısı yeterli değilse, oraya ava gitme taraftarı olmam. Ama bolsa da, makul ölçüde avlanırım. Makta masa başında oturanlar bizim avlaklarımızı gelip görmüşlerde 3 kuşa 2 limit koyuyolar. Avrupada kuluçkadan kaç çulluk, üveyik çıktığını biliyorlarmıda devamlı 4-8 limitle duruyor. Geçen sene çok kuş vardı; limit 4-8, busene 10/1 i yok yine 4-8 saçmaki ne saçma. Herkes kanunlara uymak zorundadır ama yanlış olan bir şeyinde kuru kuruya savunucusu olmak dahada saçma. Vijdan benim için adetle bağlantılı değildir. Bazı yerde 2 kuşa bile üzülebilirim ama yerine göre bu sayıyı geçerse hiç rahatsız olmam. Vijdan ve limit av yoğunluğuna göre değişir.

Sezon başı 20 kadar kekliğin olduğu bir yerde ava girdik. 7 kişi. 4-5 saat gezdik sona doğru köpek ferma verdi harrrr 2 kuş ikiside indi. Maka uygun av bitti ve bende 2 kuş var. Herkes toplandı inanamadım. Herkeste 2 kuş var toplam 14 kuş. 2 side yaralı gitmiş. Alın size maka uygun av. Koca dağda 4 keklik kaldı. Böyle bir av berektli olsa bile adamı rahatsız ediyor işte. Ama maka göre tam limitlere göre doğru bir iş yaptık. Bohçacı olmadık. Amma Velakin Kanunlara uygun olsada bizi rahatsız etti. Başka alaylar olma ihtimali olmasına rağmen bidaha oraya gitmedik.

07.Şubat.2009, 22:09
ewet cemal abi savaş abi hepinizden daha iyi anlatımlar aldım.öğrendimki avda limit avcının vicdanıdır..

07.Şubat.2009, 23:59
Arkadaşlar,konu ile bağlantılı olarak zamansız yapılan avcılığa değinmek istiyorum.Aslında buna katliam demek gerekir herhalde. Hepimizin çocukluk ve gençlik dönemlerinde mutlaka bu tür yanlışlarımız olmuş olabilir,fakat bir çok konuda manevi değerlerimizi yitirdiğimiz gibi bu konudada genç arkadaşlara doğru model olamadığımız kanısındayım. Limitlere karşı vicdanımızın sesi diyoruzki mutlaka katılıyorum.Peki , Tavşanları veya diğer memeli hayvanları gebe iken,yeni yavrulamışken,Kanatlıları kuluçka döneminde bile katledebilen insanlar olduğu sürece,toplumun Avcıya bakış açısının değişmeyeceği kanısındayım.

mesutsoylu
08.Şubat.2009, 08:57
sevgili arkadaşlarım ve saygıdeğer abilerim işte usta avcıları değil gerçek acvılar burada oırtayua çıkıyor,avlanmak demek bir nesli kurutmak değildir,çoğumuz herzeman aynı avlaklarda avlanıyoruz,vicdanımızı dinlemeden avlanırsak ne bizim ilerideki av dönemlerimize nede peşimizden gelen yeni nesil avcılarada av imkanı tanımamış oluruz yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum

fevzi dursun
08.Şubat.2009, 19:37
mesut kardeşim açmış olduğun bu güzel konu için şahsımca teşekkür ederim. sayende avcı dostlarımız fikirlerini beyan edip bu fikirlerden avcılığa yeni gönül vermiş genç avcı kardeşlerimizinde bir şeyler çıkardığını umuyorum.
olay budur. avkoliğin amacıda budur. tüm avcı dostlarıma fikir beyanında bulundukları için ellerine emeklerine sağlık diyorum..

08.Şubat.2009, 21:56
avcının limiti vicdanıdır,doygunluğudur...

şahsi görüşüm ve ekip arkadaşlarımın görüşü şu ''vursam nolur,vurmasam nolur,dostlarla kaliteli vakit geçirmek değil mi olay???''

saygılar...

deliavci
08.Şubat.2009, 22:09
Avcılar olarak bilinçli olmalıyız.Bugun denk geldi hepsini vurayım vay curnata yaptık şansa bak göç gelmiş 50 bıldırcın vur bence bunlar iş değil...Önemli olan o bollukta bile insanın kendine sahip çıkması yaban hayatındaki dengeyi bozmamalıdır...Sadece kendimizi değil diğer avcılarıda düşünmeliyiz..
Naıl insanlarda medeni için karanlıkta esnerken bile ağzını kapatmaksa biz avcılarda da medenilik yalnızken bile limitlere uymalı doğayı korumalıyız..
Şürç-ü lisan ettimse affola