Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : sızce bu sekılde kopeyı bozarmıyız.

cahit burgaz
07.Şubat.2009, 19:59
arkdaslar daha once hıc ucar avı yapmadım genelde kopayla tavsan avları yapıyordum.ama kuscu kopeklere karsı hep bır sempatım vardı ve bı tane yavru beslemeye karar verdım bır poınter yavru aldım suan 9 aylık cok guzel av buluyor ama ben sımdıye kadar hıc bır fermasında av vuramadım bıldırcında dahıl sızce bu sekılde kopeyı bozarmıyız napayım vuramıyorum bır turlu alısamadım ucara

fevzi dursun
07.Şubat.2009, 20:27
cahit kardeşim köpeğin sadece sana çok kızıyodur. fazlada köpeği kızdırma bir an önce vurmaya bak.

cahit burgaz
07.Şubat.2009, 20:31
fevzi abicim valla haklısın bence ama napayım vuramıyorum.aslında sole bır hazırlansam vurcamda benım kerata fırsat vermıyorkı dalıyor hemen

fevzi dursun
07.Şubat.2009, 20:55
cahitçim bende babadan kalma kopoy avlarıyla ava alıştım. askerlik öncesi kuş avına döndüm. sana tafsiyem üveyk avı beklerken tüfeğini kırlangıçların burnunda gezdirmendir. ben öyle yapmıştım ve gözlerimi uçar avına alıştırdım.

Mustafa ÇİL
07.Şubat.2009, 21:30
selamlar cahit gardaş
fermalı yavruların eğitimlerinde
ilk fermalarda kaçırılan kuşlar mutlaka köpeğin ferma sabırını etkiler
yavrunun hırsını yenmesi,fermaladığı kuşun ağzına değmesinden gecer bunu unutma

fermada sabrı sormuşsun gardaşım,,,köpeklere ferma öğretilemez ama mevcut ferma sabrı biraz zorda olsa uzatılabilir...
köpeklerin fermaları bazen kısa sürmesi veya çabuk kuşa dalması,sadece köpeğin sabırsızlığını veya köpeğin hatası olarak adlandırılamaz..
belkide kuş hareket etti nerden biliyoruz...
ferma sabrının kısa olmasına bir çok neden vardır gardaşım
bunları eğitim başlıkları altında mutlaka bulursun
sormak isdediğin sorularıda forum bölümünde eğitim konularının arasına yazarsan memnun olurum
saygılarımla mustafa çil

cahit burgaz
07.Şubat.2009, 21:45
mustafa abıcım poınterın ustadı sayın abım pekı bundan sonrakı fermalarında hep boylemı yapar.yoksa av vurdukca degısırmı

Mustafa ÇİL
07.Şubat.2009, 22:20
sen önce vur sonra konuşalım
gardaşım
ama ilk fermalarda kaçan avlar köpeklerin ferma sbırlarını gereğinden fazla kısaltır
ama uzatılmaz da değildir
işin sırrı olinde
gardaşım
hehehttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/101.gif

fevzi dursun
08.Şubat.2009, 06:30
cahit kardeşim daha köpeğin yavru fermada sabırsız kalması normaldir. o daldıkça kuşlar kalkacaktır zamanla baktıki başarısız oluyor yavaş yavaş fermaları uzatacaktır. köpeğin ferma verdiğinde seninde konumun çok önemli. hemen ferma verdiği yere koşmak yerine sende olduğun yerde köpeğine patrone fermalar verip yavaş yavaş ve kısık ve heyecanlı bir sesle aferin diye diye köpeğin yanına yaklaş ve bekle. kısık bir sesle onu onure ederekte sevebilirsin. köpeğin kuşu kaldırması için komut verme. mesela tut gibi komutlar verme. kuşu ayağınla çalıları yavaşça dürtüp kendin kaldır. kuş kaymışsa olduğun yerde bekle ve köpeğine hani oğlum deyip tekrar aramasına fırsat ver. tekrar söylüyorum ferma verdiği anda acele edip köpeğe doğru koşma. eğer köpeğinin fermasında kuşu vurmayı başarabilirsen köpeğin kuşu aramaya giderken sende tam aksi yöne doğru yönlen yavru köpeğin kuşu ne kadar ağzında uzun süre tutmasını sağla. köpeğin ilk başlarda kuşla oynaya bilir. geveleye bilir bunlar yavru köpeklerde normaldir. eğer kuşu direk sana getirmişse tüfeğini bir yere bırakıp köpeğine memnuniyetini göster. onu deli gibi sev. bu hareketinden dolayı onu onure et bisküvi ver. bir müddet avı bırakıp onunla oyun oyna. ava kalabalık gidiyosan hemen köpeğinle yanlız kalabileceğin tarlada gez.
yeni ekürinle kazasız belasız bol fermalı avlar kardeşim selamlar....

unforgiven
08.Şubat.2009, 11:25
Ustalar döktürmüş yine hepinizden Allah razı olsun...Soruyu sorandan da bilgilerini paylaşandan da Allah razı olsun...Ciddi ciddi çok şey öğrendim şu yazıları okurken...

Saygılarımla...

cahit burgaz
08.Şubat.2009, 13:44
fevzi abi sagolasın verdıgın bılgılerden dolayı bızım hatalarımız cokmus demekkı kopek fermadayken yetıselım dıye delı gıbı kosuyodum.bununda etkısı oluyodu mutlaka.

cahit burgaz
08.Şubat.2009, 13:47
mustafa abıcım ısın sırrı olındeyse o basıt bızde zeytın yagı bol bunu kullansak