PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tavsanda kurzhaarmı yoksa poıntermı

cahit burgaz
09.Şubat.2009, 14:33
arkadaslar sıze bır sorum olacak tavsan bulmada sızce poıntermı daha basarılıdır yoksa kurzhaarmı.bıde koku kabılıyetı hangısınde daha ustundur.

Mustafa ÇİL
09.Şubat.2009, 14:58
tavşan avı için en uygun hayvan
kopay lardr gardaşım
fermalı olsun diyosan fermalı av köpeklerinin
avlandıkları arazi
daha başarılı oldukları avlar
mutlaka değişir
daha öncede sana izah etmeye çalıştım
fermalı av köpekleri

bu BILDIRCIN
bu KEKLİK
bu TAVŞAN,ÇULLUK DİYE ferma yapmazlar

tecrübe ettikleri av ise
önünde hangi hayvandan daha fazla vuruldu ise
köpek o ava meyillenir,o av üzerine tecrübe kazanır

iz sürümü dersen o başka,gardaşım

hakan kar
09.Şubat.2009, 16:41
mustafa abi kurzhaar ve pointerin artı ve eksileri sence nedir şu an kararsızım ikisi arasında 14 senelik pointerim vardı yaşlandı öldü inan kefenleyip gömdüm tilkiler kurtlar çıkarmasın diye 2 metre eştim gömdüm şu an bi tane edinmeyi düşünüyorum kararsızım pointer biraz uzak avlıyo avcıyıda yoruyo arkasından kurzhaarlarda aynı mı acaba.

Mustafa ÇİL
09.Şubat.2009, 17:20
SEVGİLİ HAKAN GARDAŞIM

MALATYA BÖLGESİNİN AVLAKLARINI BİLME MEKDEYİM
ARAZİ ŞARTLARIN NEYİ GEREKTİRYORSA O IRK KÖPEK BESLE GARDAŞIM
ARAZİ SIK ÇALILIK MEŞELİK İSE KURZHAAR
AMA ARAZİ AÇIK ALAN İSE KAYSERİ VEYA ÇANKIRI BÖLGELERİNİ ANDIRAN BİR AVLAĞIN VARSA POİNTER BESLE

AMA DAHA ÖNCE POİNTER İLE AVLANDI İSEN DİĞER IRKLARI PEK SEVEMEZSİN
GERÇEKDEN POİNTER BİR BAŞKA HAYVANDIR
DEMİŞSENKİ
BİRAAZ AÇILIYODU VE AVCIYI YORUYODU

AMAN GARDAŞIM TAM TERSİDİR
POİNTER EN KISA ZAMANDA ÇOK ÇABUK AVI BULMAK VE FERMALAMAK İÇİN KULLANILIR
AMA SEN ARKASINDA SÜREKLİ YÜRÜYECEK OLURSAN ZATEN YANLIŞ AVLAMIŞSIN POİNTERİNLE DERİM SANA

POİNTERLERİ EĞİTİRKEN ESKİDEN AÇILMALARINDAN RAHATSIZ OLAN ARKADAŞLAR İÇİN KASMAYI UYGUN GÖRÜRDÜK

AMA BAKTIKKİ HAYVANIN AV PERFORMANSI % 50 DÜŞMEKDE ,BİRAZDA SERBEST BIRAKALIM DEDİK
BAKTIKKİ ESKİSİNDEN DAHA FAZLA AV FERMALAMKDA OLDUNU GÖRDÜK...
SIK ARAZİLERDE POİNTERLER GERÇEKDEN SIKINTI YARATIRLAR
BPPIR KULLANDIĞIN GÜN BU OLAYDA KÖKÜNDEN ÇÖZÜLMEKDE GARDAŞIM

POİNTERLE AVA ÇIKTIĞIN ZAMAN,POİNTERE 15....20 DAKİKA ZAMAN VERECEKSİN
O KOŞACAK DEŞARJ OLACAK
SONRA ONA YÖN VERECEKSİN
VERDİĞİN YÖNÜ,EN KISA ZAMANDA ARAMA VE TARAMASINI YAPARAK SANA DÖNECEKTİR
FERMASI SAĞLAM BİR POİNTER AVI BULDUĞUNDA ,,, KUŞTA HAREKET OLMADIĞI SÜRECE VEYA ETRAFINDA BAŞKA HIRSLI BİR KÖPEK OLMADIĞI SÜRECE FERMASINI BOZMAZ.
KÖPEĞE YÖN VERECEK VE SEN KALACAKSIN GARDAŞIM
KÖPEKDE SENDE VERDİĞİN YÖNDE AV OLMADIĞI KANAATİNE VARDIĞIN AN,KÖPEĞİN EN SON ARAMA YAPTIĞI NOKTAYA GELEREK TEKRARDAN YÖN VERECEKSİN VE KÖPEĞİN ARAMA
YAPMASINI SAĞLAYACAKSIN
ÇOK UZUN OLDU KUSURA BAKMA
FAYDALI OLABİLDİ İSEM NE MUTLU BANA
ANLAYACAĞIN BEN SANA KURZHAAR VEYA POİNTER DİYEMEM VE BYLE BİR KUTUPLAŞMAYADA MEYDAN VERMEK İSDEMEM
SENİĞN MERANDA EN RAHAT HANGİSİ AVLAYACAK İSE ONUNLA AVLAN GARDAŞIM
SAYGILAR

ali kaya
09.Şubat.2009, 20:50
BiLgiLer PayLaştıkça özeL ve güzeLdir....

yakışan yapıLmış yine.. RASTGELE

kapadokyali_1981
09.Şubat.2009, 21:11
Mustafa abime katılmakla beraber bişeylerde ben eklemek istiyorum. Şu anda bi ingilizim var ve bu sene 3. senesiydi. Beni bilenler bilir bu sene kuşdan çok tavşan vurmuşumdur önünde. Ama arazi şartlarına göre kurzhuar ın avantajlarıda yok denemez. Örneğin bizim bu sene avladığımız iki avlak vardı birinde köpek harikalar yaratırken birinde faydasından ziyade zararının olduğunu söyleyebilirim. Kısa derlerde avlandığımızda köpek tepeyi aşar aşmaz tavşanı fermalamadan çoğu zaman tavşan kaçıyordu. Ama anız ve dikenli tarlalarda avlandığımızda uzun kokulu bi pointerin yaptığı avı hiç bi köpek yapamaz diye düşünüyorum. Tabi köpeğin performansı Mustafa abininde dediği gibi vurulan hayvanla ne kadar karşılaştığıyla doğru orantılıdır.

Mustafa ÇİL
09.Şubat.2009, 22:03
bak dostum demekki pointerlede tavşan gayet güzel bulunuyomuş
sağolasın ömerim

13.Şubat.2009, 14:00
hiç tercih edilmez ferma vermez tavsanda barak ve
kupaydir
abim

erol kahraman
13.Şubat.2009, 14:48
VALLA MUSTAFA ABİ DÖKTÜRMÜŞÜN YENE SENİN OLAYLARA FARKLI YAKLAŞMAN BENİ ÇOK ETKİLİYO ELİNE SALIK ABİM

13.Şubat.2009, 15:06
ağzına sağlık yine döktürmüşsun üstat .

Mustafa ÇİL
13.Şubat.2009, 15:54
sağolasın abim

13.Şubat.2009, 19:38
Ben poınter besledim 2 sezon avlandım Mustafa çil kardeşimin dediği gibi arazimin poıntere uygun olmadığına karar verdim ve daha öncede beslediğim kurzhaara geri döndüm. mutlaka köpeğiniz hangi avla daha çok karşılaşmışsa ona daha yatkın oluyor. fakat benim şahsi fikrim kürklü diye tabir ettiğimiz av hayvanlarınaki özellikle tavşana kurzhaar ve drahtar cinsi köpekler pointere nazaran daha yatkın oluyor. sabahın erken saatlerinde özellikle çiğli havalarda yatağa daha yeni yatmış bir tavşanın izini sürüp fermaladığınada çok şahit oldum. ama dediğim gibi benim avlandığım dağlar daha çok sarp ve çalılıklı araziler. Allaha emanet olun

cemalreis
13.Şubat.2009, 19:53
MUSTAFA USTAM BİZİM KAYSERİ AVLAKLARINIDA BİLİYORSUN BİZE HANGİ CİNS KÖPEK TAVSİYE EDRSİN.

17.Şubat.2009, 07:52
benim tercihim kurzhaar çünki tavşan avlayacak köpeğin mutlaka iyi iz takip etmesi gerekir hele birde çelgin olup iki dere aştımı illaki iz takibi gerekir bu benim görüşüm ve tecrübem teşekürler

cahit burgaz
17.Şubat.2009, 15:53
mustafa abı sana bır sorumdaha olaak benım avlandıgım avlaklar genellikle balkan yerler yanı sık calılık ve camlık bıldıgın gıbı poınter cınsı kopeyım var ve cok acılıyor boyle yerlerde boyle bır kopeye bipır taksak randıman alırmıyız bıde bipır sesınden kus kacar dıye dusunuyorum yardımcı olurmusun

Mustafa ÇİL
17.Şubat.2009, 16:55
cahit gardaşım
sorun pointerde değil
sahibime gre avlanan pointerler desek daha doğru olur
bazı pointerler vardır,iyi eğitilmişlerdir
ve asla açılmazlar
bazı pointerler vardır asi ruhludurlar,ne yaparsanız yapın açılırlar
ne yaparsanız yapın açılır dediğim pointerler de kasılır fakat av randumanları %50 düşer
yani bazen pointeri serbest bırakarak randuman alırsın bazende kasarak gardaşım
merandaki
balkanlara gelince
elbette bppırlar işe yarar
bppırların kuş kaldırdığını duymadım rastlamadım daha önce,hiç kalkmasın kuş yerinden dersen
ÇAYLAK SESLİ bppırlar kullanırsın kuş olduğu yere iyice pusar
bppır kullanmanı tercih ederim gardaşım
umarım yardımcı olmuşumdur
nacizane fikir ve tecrübelerimdir

cahit burgaz
17.Şubat.2009, 20:24
mustafa abıcım senden coksey ogrendım sayende oncelıkle bunun ıcın tesekkr ederm pekı acılmaması ıcın nasıl bır egıtım verebılırız en azından bıraz kassak dahı ıyı olacak

Mustafa ÇİL
17.Şubat.2009, 20:29
cahit eğitim bölümünde açılma diye bir başlık var gardaşım o yazıyı oku faydalı olur belki

21.Şubat.2009, 15:31
böyle tartışmalı konularda bizleri aydınlatıgınız için tşk herkeze rasgele

21.Şubat.2009, 15:37
benimde birtane 1 yaşında erkek kurzhaarım var herşey güzel ama bir tek sorunu ferma vermedi şimdiye kadar her türlü canlı hayvanlarla denedim güzel buluyor getiriyor. ama ferma vermiyor kokuyu alınca. ne yapmam lazım şimdiden tşk

Mustafa ÇİL
21.Şubat.2009, 20:28
gardaşım sanırım sanada yazdım bu konuyu

cemalreis
21.Şubat.2009, 20:32
MUSTAFA USTAM NEDİYORSA DOĞRUDUR

Mustafa ÇİL
21.Şubat.2009, 20:35
estafurulluah abim
sadece tecrübe
isdeyen uygular isdeyen uygulamaz
söylediklerimizi
yazdıklarımızı

cemalreis
21.Şubat.2009, 20:39
USTAM BU KADARDA MÜTEVAZİ OLMA

Mustafa ÇİL
21.Şubat.2009, 20:47
üstadım ben
dilimle mütavazi olmak yerine kalbimle mütevaziliği secerim
varsın,ukala demesinler hehe

cemalreis
21.Şubat.2009, 20:49
haklısın ustacuğm

latif aslan
22.Şubat.2009, 06:05
bu siteye yeni üye oldum burada okuduğum köşelerden çok faydalanacağımı sanıyorum ellerinize sağlık sağolun

22.Şubat.2009, 10:44
sagolasın mustafa agbi beni aydınlattıgın için birde bu köpek ferma verirse çok güzel olacak tşk

Mustafa ÇİL
22.Şubat.2009, 13:00
inşallah gardaşım

mahirinci
22.Şubat.2009, 14:17
mustafa sen bu işten anlıyosun be biladerim.

Mustafa ÇİL
22.Şubat.2009, 14:32
vvay mahir abimde gelmiş
abim dişi hamilemi değilmi
hehe
çay içem beklerim

ALPEREN
10.Nisan.2009, 15:29
Ya Mustafa Kardeşim, Arkadaşımız 14 yıl Pointer ile avlanmış. Şimdi soruyor Pointer mi, Kurzhaar mı?

Bunca zamandır Pointer zaten bağışıklık yapmadıysa ona en uygunu Kurzhaar dır.

Bir ihtimal daha var, 14 yıl boyunca avladığı köpek Pointer olmayabilir. Yada TESÇİL li olmayabilir.

VER BİR TESÇİL' Lİ POİNTER BİR YIL AVLASIN BİR DAHA BAKALIM.

Hepinize saygılar, selamlar.

KOSAVALIMİROGLU
10.Nisan.2009, 17:32
Cahit kardeşim tavşana Tazı ve kopay en güzel av için ideal köpeklerdir bu benim görüşüm bütün degerli ustalar yorum yapmışlar hepsine saygılarımı sunarım burda bu degerlendirme sana kalıyor kardeşim taktirsenin sorun için teşekürler