PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DİLLERE DESTAN OLAN VİTAMİN- SUPRADYN -!!!

unforgiven
09.Şubat.2009, 17:13
KÖPEK BESLEYENLERİN HER ZAMAN ELİNDE BULUNMASI GEREKEN İLAÇLARDAN BİR TANESİ
http://www.roche.com.tr/roche/images/title/urunler/vitamin_01.gif
http://www.roche.com.tr/roche/images/urunler/vitamin/01.jpg

Bileşimi:
A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, Kalsiyum D-pantotenat, B6 vitamini, B12 vitamini, C vitamini, D vitamini, E vitamini, Biotin, Nikotinamid, Folik asit, Demir, Fosfor, Kalsiyum, Magnezyum, Mangan, Bakır, Çinko, Molibden içerir.
Özellikleri:
Supradyn, zengin formülüyle bir çok vitamini, en önemli mineralleri ve oligo-elementleri bir arada içermektedir.
Endikasyonları:
Akut ve kronik hastalıklarda görülen yetersizlik hallerinin süratle giderilmesinde, uzun süreli hastalıklar ve nekahat dönemi, önemli bir cerrahi müdahale öncesi ve sonrası, ağır yanıklar, gastrointestinal bozukluklara bağlı absorpsiyon sorunları, ve bunun gibi spesifik bir takviyeyi gerektiren hallerde ve vitamin ihtiyacının arttığı durumlarda kullanılır.
Dozaj ve Uygulama:
Günde bir draje.

GEBE VE EMZİKLİK KÖPEKLERDE KULLANIMINI TAVSİYE ETTİĞİM İLAÇ

http://www.roche.com.tr/roche/images/title/urunler/vitamin_02.gif
http://www.roche.com.tr/roche/images/urunler/vitamin/02.jpg

Formülü
Bir lak tablet
A vit. 4000 I.U., B1 1.6 mg, B2 1.8mg, B6 2.6 mg, B12 4 mcg, C 100 mg, D2 500 I.U., E 15 I.U., D-biotin 0.2 mg, Ca-pantotenat 10 mg, Folik asit 0.8 mg, Nikotinamid 19 mg , Kalsiyum 125 mg, Demir 60 mg, Magnezyum 100 mg, Fosfor 125 mg, Bakır 1 mg, Mangan 1 mg, Çinko 7.5 mg
Farmakolojik Özellikleri
Gebelik öncesi, sonrası, ve gebelikte Supradyn Pronatal anne ve bebeğin vitamin ve mineral gereksinimini karşılar ve doğumsal anomalilerin oluşma riskini azaltır.
Endikasyonları
Gebelik ve emzirme döneminde artan gereksinim ve yetersiz alım sonucunda ortaya çıkabilen
genel vitamin ve mineral eksikliklerinin önlenmesi ve tedavisinde; Nöral tüp defektleri ve doğumsal anomalilerin profilaksisinde; Gebelik anemisine karşı artan demir ve folik asit ihtiyacını karşılamak.

09.Şubat.2009, 18:44
ismail kardeş eniklerdemi yoksa yetişkinlerdemi kullanacağız onu izah edersen sevinirim köpeğin gelişimini etkilermi kemiklenirmi boyu yükselirmi faydası olurmu yazarsan sevinirim

unforgiven
09.Şubat.2009, 20:13
Canım abim her türlü köpekte gönül rahatlığı ile kullanabilirsin. Alttaki ilacı da gebe veya süt verimi zamanındaki köpeklerde kullanabilirsin.Köpeğin gelişimini etkiler içersinde kalsiyum olduğu için kemik yapısının gelişimini ve de sağlam olmasını sağlar.

Saygılarımla...

kapadokyali_1981
09.Şubat.2009, 20:57
Faydalı bi paylaşım zamanı geldiğinde herkesin işine yarayacaktır.

Sebahattin AVCI
09.Şubat.2009, 21:05
ismailim saoalsın sarı kutusunu biliyorum ama alttaki gebelikte yazdığını yeni gördüm
ben bunun şurubunu kullanıyordum bi farkı varmı hapın şurubun
şırınga ile sıkıyordum agzından yanındada devit3 fosfakalsiyum birde balık yağının sıvısından surup şişesi olanından veriyordum 6 aylık olana kadar bu şekilde yaptım şuan 7,5 aylık oldu cesi
saygılar

İsmail ÇIKRIKÇI
09.Şubat.2009, 22:07
İsmailim paylaşım için teşekkür ederim.

sedat DALCI
10.Şubat.2009, 08:06
ya bunu kanaryada kulana bilirmiyim ezip mamasına koysam ne olur saygılar.

unforgiven
10.Şubat.2009, 08:56
Sebahattin abim şurup daha etkili olur çünkü çabuk emilir bağırsaklardan...Kullanmaya devam etmeni tavsiye ederim.

Sedat abim toz haline getirip yemine karıştır kanaryaların tüylerinin daha bir güzel ve parlak olduğunu göreceksin inşallah...Ben keklikte kullanmıştım erkekler 1 er kilodan fazla olmuşlardı (Rabbim nazarlardan saklasın...) Tüyleri ve de ötüşlerinde çok güzel fayda göreceğini düşünüyorum...

Saygılarımla...

sedat DALCI
10.Şubat.2009, 10:13
sagol ismail kardes bugun alayım bı kutuda hangini alayım onu soyle be kardesim simdiden tesekkur ederim.

unforgiven
10.Şubat.2009, 10:17
Üstteki kutudan al abim.Alttaki gece veya süt verimi döneminde olan köpeklerde kullanılıyor...Aslında insan ilacı ama vitaminin insan hayvan farkı olmaz...

Saygılarımla...

sedat DALCI
10.Şubat.2009, 10:57
katılıyorum sana bu ara yavru almak uzereyım yavrular cıkınca vermeye baslıcam cunkı mama verince yumurtadan kalkıyo kerata ben kızıstırma donemınde bebek maması takvıye yaptım bayıldılar bunu da severler kesın.

10.Şubat.2009, 14:37
İsmailim paylaşım için teşekkür ederim.

cemalreis
10.Şubat.2009, 15:16
İsmail kardeş aydınlatıcı bilgilerinden dolayı teşekkürler.

unforgiven
10.Şubat.2009, 15:42
Allah razı olsun abilerim ilginize teşekkür ederim...

Saygılarımla...

10.Şubat.2009, 16:55
ismail kardeşim paylaşımın için teşekkürler ama ilaçların birçok yan etkileri var ve bu ilaçlar insanlar için üretilmiş kaldıki köpeklerin sindirim sistemi insanların farklı dolayısıyla ilaçlar veterinere danışılmadan verilmemelidir kanısındayım.

unforgiven
10.Şubat.2009, 17:00
Sevgili abim senelerdir köpek besleyen insanlar bu ilaçları kullandı yan etki görmedi de şimdi mi görecek acaba? Sevgili veteriner Hekimimiz Hamit Aksakal abimize danışalım bakalım o bu konuda ne diyecek?

Saygılarımla...

10.Şubat.2009, 19:13
değerli bir bilgi sağolun

10.Şubat.2009, 20:52
Dostlar öncelikle geç cevap yazdığım için çok üzgünüm ama inanın işlerimiz çok yoğun,sabahtan beri köylerdeyim, eve saat 22.00 da anca gelebildim
Arkadaşlar supradyn güzel bir ilaç!Her ilaç gibi yerinde ve zamanında kullanıldığında çok etkili!!!!

Köpeklerde de insan preparatları (yani ilaçları) rahatlıkla kullanılabilir,nitekim eskiden beri insanlar için kullanılan birçok ilaç veteriner fakültelerinde dahi reçetelere yazılmaktadır,ama doz ayarlaması iyi yapılmalıdır çünkü vitaminde olsa fazlası zarardır!Hiper vitaminoz dediğimiz durumlara sebebiyet vermemek için çok yüksek dozlarda kullanılmamalıdır!

Saygılarımla....

unforgiven
11.Şubat.2009, 07:17
ismail kardeşim paylaşımın için teşekkürler ama ilaçların birçok yan etkileri var ve bu ilaçlar insanlar için üretilmiş kaldıki köpeklerin sindirim sistemi insanların farklı dolayısıyla ilaçlar veterinere danışılmadan verilmemelidir kanısındayım.

Dostlar öncelikle geç cevap yazdığım için çok üzgünüm ama inanın işlerimiz çok yoğun,sabahtan beri köylerdeyim, eve saat 22.00 da anca gelebildim
Arkadaşlar supradyn güzel bir ilaç!Her ilaç gibi yerinde ve zamanında kullanıldığında çok etkili!!!!

Köpeklerde de insan preparatları (yani ilaçları) rahatlıkla kullanılabilir,nitekim eskiden beri insanlar için kullanılan birçok ilaç veteriner fakültelerinde dahi reçetelere yazılmaktadır,ama doz ayarlaması iyi yapılmalıdır çünkü vitaminde olsa fazlası zarardır!Hiper vitaminoz dediğimiz durumlara sebebiyet vermemek için çok yüksek dozlarda kullanılmamalıdır!

Saygılarımla....

Zafer abim cevap yeterli olmuştur umarım...İlginize teşekkürler abilerim...Hamit Abim sana da ayrıca teşekkür ederim...

Saygılarımla...

ADAPAZARLI AVCI
11.Şubat.2009, 07:29
Verilen bilgiler için teşekkürler AMA dikkat etmeliyiz dozunu iyi ayar lamalıyız.

İsmail bey bilgilerin devamını isteriz saygılar....

unforgiven
11.Şubat.2009, 14:36
Devamı geliyor canım abim Rabbim nasip ederse...

Saygılarımla...

unforgiven
18.Şubat.2009, 11:47
güncel...