PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : FERMA TASMASI

12.Şubat.2009, 20:21
değerli arkadaşlarım av sezonunun kapanmasına iki hafta kala ferma tasması almaya karar verdik vede aldık şimdi benim öğrenmek istediğim konu şu köpeğe ilk takıldığında köpek çok yadırgarmı vede hemen av yaparmı önce alıştırıp öylemi ava sokmak gerekir bunu öğrenmek istedim şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

12.Şubat.2009, 20:48
Taner bey bende busene aldım ve kullandım eğer yerli almadıysanız yada ses ayarı varsa öncelikle köpeği alıştırmak için kısık sesle kullanıp, boynuna takmadan elinizde tutup sesini dinletir ve daha sonra koklatıp ava girerken boynuna takarsanız köpek kısa sürede alışıyor!
tabi ilk fermalarda biraz şaşkınlık yaşayıp korka biliyor ama çok kısa sürede alışıyor inanın

avci064
12.Şubat.2009, 20:49
Köpeğin koşarak av yapıyorsa sorun yok. Eğer yürüyerek yada çok duraklayarak avlıyorsa, o zaman insanı çileden çıkarır. Adaptasyon konusunda sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum. Bizim köpeklerde bir sorun yaşamadık. Çulluk avında, köpek kadar önemlidir benim için. Güzel avlarda kullanın.

12.Şubat.2009, 20:51
bende sezon basında aldım biraz yadırgadı ama sorun olmadı alıstırma yapmana gerekyok hemen kullan yarım saat icin dealısır.

12.Şubat.2009, 21:04
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim markası numaksis kalitesi nasıl onuda bilmiyom

cemalreis
12.Şubat.2009, 21:43
GARDAŞ BENCE HAYVANI DOĞAL OLARAK EĞİTMEDE FAYDA VAR.

muratbilginer
12.Şubat.2009, 21:56
markası NUMAXES CANIBEEP PRO BEEPER (http://www.google.com.tr/url?q=http://www.armer.com.tr/urun_detay.asp%3Fpid%3D11284&ei=8aiUSamWD5Wn-gbWosnzCA&sa=X&oi=smap&resnum=1&ct=result&cd=4&usg =AFQjCNGS_Y0XXpBWa9xReqtXQlL5xTvl3w) sanki benim köpek yadırgamadı gibi hiç umrunda bile olmadı

13.Şubat.2009, 05:45
Taner bey bendekide aynı marka,dediğim gibi aletin içini açtığınızda ses düzeyini ve hareket hassasiyetini yani beeperın nezaman devreye gireceğini kendiniz ayarlıya biliyorsunuz!!!
Özellikle ilk kez kullananlar için ses düzeyini azaltıp köpek alıştıktan sonra yükseltmeyi tavsiye ediyorlar.

Mesut BÜLBÜL
13.Şubat.2009, 06:43
selamlar sizlere kardeşşim öncelikle bende sizlergibi takmadan danıştım cil ustaya direk takmak yanlış dedi önce uzaktan dinlet kenarına yaklaştır vede evde kulak aşinası olması gerekiyor dediler coğu kullananlar ardından bu eğitim sonu arabada kulübesinde giderken caldıra caldıra gittim köpeği takar kende calar vazyette taktım hic de zorluk yaşamadım o gün 2tane kekliğini fermasında vurdum vuramadığım ise birini vuramadım önümden kacırdım yani ISKALADIM buda bir gercek her ava cıkışında calar vazyette alışıncaya kadar uygula derim bitden takma yeni sezonda da olsa selamlar sayğılar diyorum

13.Şubat.2009, 06:47
benım köpeğinde umrunda olmadı alışır alışır takın gezdirin ......usta köpek umursamaz fazla öle şeyleri..

Mesut BÜLBÜL
13.Şubat.2009, 06:58
pardon kardeşim bu benim icin gecerli olabilir hatırlatmak istediğim yavru köpek eğitimlerinde dikkate almanız acıosından yazmıştım bu seninki yapmazsa başkasında yapmaz anlamında demek deyildir aklınızda bulunsun sorulan sorunun cevabı olarak kabul edebilirsin iz uyğularsın uyğulamazsın bu sizlere vede okuyan kardeşlerimize kalmış bir şeydir bu bir bilgi paylaşımı sitesidir herkesin görüşüne sayğı duyarım tekrar selamlar sayğılar diyorum bahadır kardeşim

13.Şubat.2009, 16:46
değerli abilerim ve arkadaşlarım önerileriniz için teşekkür ederim

muratbilginer
13.Şubat.2009, 20:39
Taner bey bendekide aynı marka,dediğim gibi aletin içini açtığınızda ses düzeyini ve hareket hassasiyetini yani beeperın nezaman devreye gireceğini kendiniz ayarlıya biliyorsunuz!!!
Özellikle ilk kez kullananlar için ses düzeyini azaltıp köpek alıştıktan sonra yükseltmeyi tavsiye ediyorlar.

hamit bey ilk fermayı verdiğinde biraz bekledikten sonra devreye giriyor o süreyi kısaltabiliyormuyuz hassaslık ayarı omudur ?

14.Şubat.2009, 10:04
Murat kardeşim bende çok iyi bilmiyorum ama internetten araştırdım ve aletin içini açtığımda iki adet ayar vidası olduğunu gördüm 1. si ses düzeyi için 2.si ise hassasiyet ayarı olduğunu söylüyorlar ama ben sadece ses düzeyini kurcaladım :)
Diğer vidanın nasıl hassasiyet ayarı yaptığını tecrübe edemedim malesef....Ya fermaya geçişlerde zamanı kısaltıp hemen devreye giriyor yada köpek kedilerken yani kokuda yavaş yavaş ilerlerken ötmeye devam ediyor....
Deniyen arkadaşlar varsa yorumlarını bekleriz
Saygılarımla

fevzi dursun
14.Şubat.2009, 10:38

hamit bey ilk fermayı verdiğinde biraz bekledikten sonra devreye giriyor o süreyi kısaltabiliyormuyuz hassaslık ayarı omudur ?

murat içini açıp fazlada ayarlarıyla oynama. herhangi bir arızaya sebebiyet verirse garanti alanı dışına çıkıyor. fermada süre kısaltma ayarının olmadığını biliyorum. bence bekleme ayarı çok normal bir tek sesi çok yüksek ayarlamışlar ses ayarını biraz kısabilirsin. köpeğin en ufak duraklamasında veya bir ihtiyaç molasında ötmeye başlıycaktır. bu tasmayı almayı düşünen arkadaşlarım varsa onlara önerim köpeğiniz fermada sabırsızsa fermalarını kısa kesiyorsa bu tasmayı almanıza hiç gerek yok.

14.Şubat.2009, 12:10
Fevzi abi değerli yorumun için sağol....Dediğin gibi çokda kurcalamamak gerekiyor yoksa garanti kapsamı dışına çıkıyor