PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Özel avlaklar

Mehmet Ardilli
13.Şubat.2009, 12:05
Değerli avkolikler yine samiyetinize sığınarak önemli bir konuya katkılarınızı, fikir ve bilgilerinizi bekliyorum. Özel avlak projeleri hakkın da neler düşünüyorsunuz. Avantaj ve dezavantajları sizce nelerdir. Saygılarımla.

cemalreis
13.Şubat.2009, 12:21
mehmet gardaş mutlaka avantajları vardır en azından yaban hayatın çoğalmasında katkıda bulunurdevamı birazdan.

Yusuf
13.Şubat.2009, 12:30
mehmet gardaş mutlaka avantajları vardır en azından yaban hayatın çoğalmasında katkıda bulunurdevamı birazdan.

Cemal Abi odedigimiz vergi ve harclarin zaten bu islerde kullanilmasi gerekiyor.
Zaten her sehirde kisitli yerler var av yaptigimiz,ozel avlak deyip cevirecekler para odemeyeni
av yaptirmayacaklar parasi olan keyfince av yapacak nasil olsa ozel avlaklar var deyip DSi daha
cok drenaj acacak vs vs zaten fisek,benzin,pul parasi,harc,kopek bakimi avcinin belini bukuyor
birde vurdugun kus basina para ode ne olacak bakalim.
Rastgele

cemalreis
13.Şubat.2009, 13:22
sevgili kardeşim bende onu diyorum oralara bizler gidemeyiz hiç olmazsa dağlar bize kalır

Sami KARATAY
13.Şubat.2009, 13:39
Mehmet by,özel avlaklar olsun imkanları olanlar zaten her yerde av yapıyorlar,belki bu sayede av üretimi ve doğaya salımı yapılabilir,ama bizde bu ayarı tutturmak zor oluyor,bakanlık nederse o oluyor.avcıyı galeye almıyorlar avrupa birliği uyum yasalarına bazı konularda uyduruyorlar bazılarına şerk koyuyorlar,garibanın hakkına tecavüz etmedikleri sürece destekliyorum,başka türlü sülün göreceğimiz yok

13.Şubat.2009, 13:52

Mustafa ÇİL
13.Şubat.2009, 15:52
çok güzel bir konu
başka düşlüncesi olan gardaşlar yokmu acaba

feridun berin
13.Şubat.2009, 20:26
mehmet yaa biz yeni yıl için evrakları daha almadık zar zor ava gidiyoz birde özel avlak orada avlanma gücünü bulan yurt dışına da gider varlığa darlık olmaz bizi parasız yunt dağı paklar ama sen özel avlağa gideceksen git rastgele demiyorum nasılsa rast gelir rast gele bizimgibi varoş avcılara denir http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/21.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/21.gif

Mehmet Ardilli
23.Şubat.2009, 14:26
1980' ler de köpek çiftlikleri kurulmalı dediğim de arkadaşlarım, yine gülmüşlerdi, bana! Şimdi bu işe yatırım yapanları gıpta ile seğrediyor ve alkışlıyorlar. 1990 lar da özel orman yasası çıktı, hadi bakalım özel avlak dedik, yine güldüler. Şimdi düşününce paylaşımlarımızın yetersizliklerini görüyoruz. Biz avcılar planlamaların için de yer almadıkça yapılacak işlere dahil olmadıkça, birilerinin bizim için birşeyler yapmasını bekledikçe, sermayeden yiyen miras yidilerden farkımız kalmaz bence. İşte bu sezon da gördük, her geçen yıl bir öncekini arattırıyor. Peki, avcılardan tahsil edilen paraları nereler de kullanıyorlar, bütçe açığındamı? Tabiki bir takım iyileştirme çabaları var, ancak paraları maliye alıyor, dolayısı ile avcıların ödemelerinin tamamını yaban hayatını geliştirme fonlarında kullana biliyormuyuz? Hayır. Yani bizim ödediğimiz malesef bizim için kullanılmıyor. Anlaşılması zor bu sistemin kökten değişmesi gerekiyor bence. Kim değiştirecek? Kim den medet? Devletin sorma ver politikasına boyun eğmekten başka çare varmı? Verenlerin içinden bir ALLAH'IN kulu hesabını soruyormu? Yok, yok biz kahve köşelerin de atıp tutmaya, iş ciddileşti mi yan kırmaya bayılırız. Bizim de söyliyeceklerimiz var, yapmamız gerekenler var, örgütlü birlikteliklere ihtiyacımız var, sivil toplum örgütlerinin için de çifçiler, işçiler, kadar bizim de gerçekten büyük bir potansiyelimiz yok mu? Elbette var, eksik olan organizasyon.
Bence bu konu da ilk yapılması gereken, avcılar kulüplerinin ciddi bir federasyon ile bir araya gelmesidir. Gerekli yasal düzenlemeler için böyle büyük bir birleşmeye ihtiyaç vardır.
Peki hedef ne? Sürdürülebilir avcılığın artık bu işi yapan avcılar tarafından sürdürülebileceği gerçeğinin hayata geçirilmesi.
Nasıl yapacağız bu işi? İşte özel avlak projelerini, avcı kulüpleri tüzel kişiliklerinin nezdinde bizler ortaya koymalıyız. Devletin kredi imkanlarını kullanıp şirketler bu işleri yapıyorsa, dernekler yasası düzenlenip, avcılar kulüpleri de iller bazın da bu imkanlardan faydalanmalı. Her ilde tespit çalışması yapılarak bölgenin doğal yapısına uygun fiziblite raporları doğrultusun da ihtiyaçlar belirlenmeli. Hazırlanan somut projeler, avcılar kulüpleri tarafından uygulanmalı, işletilmeli, denetlenmeli.
Sonuç; her avcı muhakkak bölgesinde ki kulübe üye olmalı. Devlet av pulu, av harcı almamalı. Devletin hazine arazilerin de avcılık yapılmamalı. Avcı kulüpleri özel avlakları, yaban hayvanı üretimi, kontrolü ve işletmesi ile avcıların hizmetine sunmalı.
Şimdi bir düşünelim: Her sene bunca para yatır, vergi ver, köpek besle, benzin parası ver kanat görmeden geri gel. Ya da kendi avlağına git, kendi ürettiğin av hayvanını kulübün mliyetine(bu gün bir kekliğin üretim maliyeti 5-6 tl) avla. Avlaktaki kulüp tesisin de çayını kahveni iç, piknik alanında pikniğini yap. Kulübün rehber avcı hizmetinden faydalan, köpeğin yoksa kulübün yetişmiş köpek imkanından faydalan. Bu paraları madem veriyoruz bari kontrolü biz de olsun. Bari her avcı faydalana bilsin. Yoksa bu sektörün ne kadar büyük rantlara sahip olduğunu gören şirketler, özel avlaklarla da küplerini doldurmaya devam ederken, bizler kendi gücünü kullanamayan varoş avcıları olarak şikayetlere devam edeceğiz. Tüm avkolik dostlarıma saygılarımla.

feridun berin
23.Şubat.2009, 14:31
sen söylüyon yazıyon biz gülüyoz sonra sen haklı çıkıyon ama bu kez yanındayız gep destek tam destek kardeşim benim.....http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif

Mehmet Ardilli
23.Şubat.2009, 14:42
Fero sen bizim içimizdeki ateşi biliyorsun. Bizim bu konuları tartışmaya konuşmaya herşeyden çok ihtiyacımız var. Biz avcılar yapmazsak birileri yapıp, ver parayı diyecek. Yarın öbürgün bu zihniyet zaten; yasak, kardeşim yasak, git paralı avlakta avlan diyecek. O zamanı bu günden görenlere ihtiyacımız var. Bu iş birlik beraberlik ister, güç ister, gönül ister.

Sebahattin AVCI
23.Şubat.2009, 16:23
ustalar ne güzel yorumlar yapıyorsunuz güzel düşünceler hayırlısı olsun inşallah ama birlik olmadımmı çok zor bu işler

Yusuf
23.Şubat.2009, 18:05
İnşaalah dediğin gibi olurda
birilerinin rant kapısı olmaz Mehmet Abi.

23.Şubat.2009, 19:45
adaşıma aynen katılıyorum

23.Şubat.2009, 19:54
mehmet abi anıl kardeşin olarak yanındayım inşallah sesimizi duyururuz.

Mehmet Ardilli
24.Şubat.2009, 09:59
Sevgili avkolik dostlarım bizler, birileri bize öncülük etsin diye çok bekledik. Birileri, bizleri doğru işler için yönlendirsin diye çok bekledik. Bakın ben size 1985 de yaşadıklarımı anlatayım; Belki bilirsiniz 1985 yılın da keklik, tavşan avı TÜRKİYE genelinde yasaklandı. Sivastan kadim dostum Adil Köseoğlu beni çağırdı. Gittim, keklik alayları sığırcık sürüsü gibi, tavşan dersen bir iki saat için de yedi, sekiz tane kalkıyor. Düşündüm yahu burda av niye yasaklanır diye? Adil'e sordum abi burda envanter çalışması yapıldımı diye? Yok dedi, olsa en başta bana gelirler. Peki yasak uygulanıyormu. Mehmet ne kontrol var, ne polisin jandarmanın konuya ilgisi. İşte durum bu burda. Aradan iki hafta geçti, korkunç bir soğuk hava dalgası geldi, -40 lar civarında. Adil telefon etti abicim akşam kulübe gel. Gittim, kulüpte herkez iş bölümü yapmış; kurumlar da çalışanlar kurumlardan, esnaflar esnaflardan, para topluyacak, bu paralarla buday alınacak meralara dağıtılacak. Biz gençlerde bu dağıtım işin de çalışacağız. Ertesi gün akşam Sivasta toplanan bağışlara toprak mahsulleri ofisi de katıldı, kamyon ve tiren vagonları ile yemlemeler yapıldı. Bu gün sitenin haberler bölümün de yine aynı kültürü görüyoruz. Lafın kısası birlik için de kimseye muhtaç olmadan bazı zor görünen işler yapılabiliyorsa, oturmak olmaz.
Av bizim avlak bizim, bu vatan bizim. Kendi sorunumuzu en iyi biz biliriz, yine en iyi biz çözeriz. Eğer gelecekte ansiklopedi sayfalarına mahkum kalmak istemiyorsak, bir an evel birlik olmalı sesimizi duyurmalıyız. Bakın avcılık sevdasının içinde avukatlar var, birokratlar var, siyasiler var, sizce birlik olup sesimizi duyursak ne kadar zor olabilir? Saygılarımla.

feridun berin
25.Şubat.2009, 14:58
av bizde, avlak bizde ,vatan bizde, köylü, kentli,esnaf,işçi,memur,doktor,veteriner,sağlıkçı, mühendis,avukat,bürokrat,siyasetçi kısacası ne ararsan bizde yani un var şeker var yağ var helvayı yapacak usta yok bizde avcılardada birlik yok organize olmak yok ses getirmek yok yok yok yok içimizdeki bu işi bilen profesyonellerde yazmağa ve konuşmağa gelince var önder olmağa gelince onlarda yok yok inşallah bir gün var oluruz gücümüzün farkına varırız inşallah kalın sağlıcakla. http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/39.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/102.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/40.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/103.gif

Mehmet Ardilli
25.Şubat.2009, 15:09
ÖZEL AVLAKLAR, AVKULÜPLERİ TARAFINDAN KURULSUN VE İŞLETİLSİN. DEVLET HARÇ, AV PULU PARASI ALMASIN. YASAK AVLANMAYA KESİLEN PARA CEZALARI BU İŞLER İÇİN HARCANSIN. BİZ O PARALARLA, BU İŞLERİ BECERİRİİİİİİZZZZZZZZ. VESSELAM.

Oktay Kalyoncu
10.Nisan.2009, 05:25
işte size bir özel avlaktan avlanma fiyatları:
paket program 4:
avcı başına 10 adet sülün veya keklik. 4 avcı için günlük 1.5 milyar lira.

Hafta Sonu Paketi 4 Avcı için:
kişi başı 20 sülün veya keklik. 3 milyar lira.

Keklikler, sülünler hakikaten çok güzel. ama hangi avcı bu paraları ödeyecek pek emin değilim. mesela hafta sonu paketinde avcı başına 750 milyon para yapıyor. çok değil mi?

levent ustalardan
10.Nisan.2009, 06:54
Günaydınlar;

Özel denilince hemen işin içine maddiyat kazanç girdiği için halk olarak biraz tedirgin oluyoruz muhtemelen. Bu konular oldukça karmaşık geliyor bana. Avrupa ülkeleri veya bir başka ülke ölçü alınırsa yanılırız. Bizim insanlarımız genelde duygusaldır özellikle av sahası yakınındaki köylerde olumsuz yönde tepki verdiklerini gördüm. Özel avlakların ülke geneline yayılmasının adım adım av yapmalarının son bulması olarak düşünüyorlar. Bu konuda genel olarak işin ticarete döküleceği düşüncesine katılıyorum. Kuralları yasakları belirleyen ve bunları denetleyenlerin yokluğu bilmesi gerekir ama malesef. En önemlisi bizlerden toplanan paraların olduğu gibi doğaya geri dönmesi lazım ama başka taraflara aktarılıyorsa bilemem. Denetim veya şeffaflık yok hal böyleyken ilersi için insanlar güvenebilirmi.

Sakın yanlış anlaşılmasın avcılığın maddi olarak bir bedeli olsun buna itirazım yok ama maddi gücü az olan bu işten elini ayağını çeksin yönüne gidilmesinden korkuyorum okadar. Bu konuda yazılıp konuşulacak şeyler bitmez inanın sonucu maddiyata dayanır bu kesinlikle böyle biline.

Hayırlı cumalar dileklerimle;

Saygılar/ Sevgiler.

Mehmet Ardilli
10.Nisan.2009, 07:58
işte size bir özel avlaktan avlanma fiyatları:
paket program 4:
avcı başına 10 adet sülün veya keklik. 4 avcı için günlük 1.5 milyar lira.

Hafta Sonu Paketi 4 Avcı için:
kişi başı 20 sülün veya keklik. 3 milyar lira.

Keklikler, sülünler hakikaten çok güzel. ama hangi avcı bu paraları ödeyecek pek emin değilim. mesela hafta sonu paketinde avcı başına 750 milyon para yapıyor. çok değil mi?

Sevgili Oktay işte sorun da buya, bizler bu paraları verip avlanamayız oralarda, eğer bu işleri kulüpler çatısında biz avcılar becerebilsek, bir keklik veya sülünün maliyeti nedir ki. Ha kulübümüzün bu çalışmaları elbette ki yatırım ister, ama hep anlatmaya çalıştığımız bu; av için, avcı için devlet hangi yatırımı yaptı, avcı dan alınan paraları kredi olarak bile verse kulüplere inanılmaz işler başarılır bu ülkede. Biz konuya bu açıdan bakıyoruz; özel teşebbüsün nasıl kredi hakları var ise nasıl bu işleri gelir kapısı görüyor ise avkulüplerinin de eşit şartlarda üyelerine bu hizmetleri verebilmesi gerekir. Nasıl bazı kurumların kantinleri maliyet fiyatları ile kendi kurum çalışanlarına hizmet veriyo, dışarda 10 tl'lik bir ürün orda 5 tl işte bu konu da bahsettiğimiz bu. Tüm avkolik dostlarıma saygılarımla.

levent ustalardan
10.Nisan.2009, 08:18
Mehmet bey;

Ortamı sen ben gibi düşünenlere verecekken ilgisi alakası olmayan kişilere veriyorlar. Bu üzücü bir durum her kulüp bölgesinde mücadele verip birlik olunursa genele yayılır amaca ulaşılabilir.

Saygılar/Sevgiler.

Mehmet Ardilli
10.Nisan.2009, 08:29
Katılıyorum Levent abi, bunu önce tabana yaymalı, bu konu da genel bir ideal oluşmalı, avcı dostlarımız bu konu ile ilgili bilinçlenmeli, sonrası aklın yolu birdir mantığıyla göreceksiniz, ülke genelin de mücadele bu yönde gelişecek. Manisa'dan selamlar

levent ustalardan
10.Nisan.2009, 08:47
Mehmet canım kardeşim;

Yakın zamanda emekli olup İstanbul dan memleketim Mersin e taşınacağım. Bu konulara çok daha zaman ayırıp karşılıklı görüşme ortamımız da olacak sizlerle. Ortamlar oluşsun sizleri Mersine davet edeceğim (Fevzi, Sebo, Mustafa, Cemal, Turgut, ..............!) mutlaka zaten Çetin kardeşimle biz anlaştık. Baba Mesut kayıp ilan versekmi acaba.

Saygılar/Sevgiler.

feridun berin
10.Nisan.2009, 08:47
Para para para ya ihtiyarlıyommu ne pinti olmağa başladım valla ben o paraları veremem uykum kaçar sonra. selam.

fevzi dursun
10.Nisan.2009, 08:54
abicim biz avcılarda birlik beraberlik olmadığı sürece tek elin altına girmeğe mahkundur. her zaman boş meydanlarda bi çakal pedahlanacaktır. önce birlik olalım. kulüpler göz önünde içler acısı. kulüplerde çaydanlıkla demlenilen çaylar bitmeyip dökülüyor. adam kulübe geliyor başkan seçimlerinde kulüpte WC nin nerede olduğunu bize soruyor. buyrun bakalım. nerde birlik beraberlik. tekrar söylüyorum bu iş para babalarının eline düşmesi kaçınılmaz.

çetin ekren
10.Nisan.2009, 08:59
Mehmet abi bütün yorumları tek tek okudum ve aşağı yukarı isteker arzular temenniler hep aynı bu doğusu,batısı,güneyi,kuzeyi olarak değişmiyor.senin o dediğin zamanıda çok iyi hatırlıyorum ve bundan 5 yıl öncede burda aynı kışı yaşadık nedense burda av yasaklanmadı bizim burda avın ağır kış şartlarından yasaklanması için istanbula 2-3 cm kar yağması lazım nedense tüm yurt istanbula bağlı bunun burda o kadar mücadelesini verdik biz sallayan olmadı.Baktık ki kimsenin umursadığı yok kendi imkanlarımız çapında 20 arkadaş toplandık ve adam başı 4 çuval buğday aldık kendi araçlarımızla kışın daha sert geçtiği,karın daha yoğun olduğu bölgelere 80 çuval buğday serptik iyimi ettik dersiniz ben bugün,o gün yaptığıma çok pişmanım.bu 20 kişinin haricinde bize yardım edecek 21 inci adamı bulamadık herneyse sorun yok dedik biz yaparız dedik hiç olmazsa gider nereye sepeceksek o bölgenin köylüsünden yardım isteriz dedik ve aynen de öyle yaptık muhtardan adam istedik yanımıza gençlerden 3-5 verdiler.biz o gün 4 bölgeye serptik bu buğdayları.ve geri dönerkende keklik sürülerinin buğday serptiğimiz yerlere indiklerini gözlerimizle gördük.yaptığımızdan gurur duyarak dönüp geldik.
biz döndükten sonra o civar köydeki bohçacı ...... ler tüfekleri al çık adım adım yemlediğimiz yerdeki keklikleri vur.150-200 ün üzerinde keklik vuruluyor ve bizim bundan 1 hafta sonra tekrar yemleme yapmak için gittiğimizde haberimiz oluyor.
böyle bir insanlık olurmu ya bu resmen canilik hayvanlık...sonrada onların adınada avcı diyorlar.gerekli yerlere gerekli şikayetlerde bulunduk hala sonuç kıçacak...
Ben 15 yıldır Erzurum avcılar kulübünün üyesiyim babam yıllarca kulüp başkanlığı yaptı ve bende yanında yıllarca yönetiminde bulundun o dediklerin bizim burada olmazda mehmet abi sizin oralarda olursa bilmem...biz adamlardan yıllık aidat ücreti olan 40 ytl yi alamıyoruz nerde kaldı özel avlak kuracağız.biz avcılar birbirimizi desteklemekten aciziz.kimse üzerine alınmasın ben burası için konuşuyorum...
Bizden büyük abilerimiz var diyoruz onlar varken bize düşmez diyoruz onlar öncü olsun biz takip edelim diyoruz onların tek derdi çarşamba,cumartesi,pazar ava gitmek başka bir şey değil.sizin oralara göre bizim buralar av yönünden zengindir bu herkesin malumu ama yıllar sonra burasınında oralardan bir farkı kalmayacak ve aman banane onuda o zaman avcılık yapanlar düşünsün demekten başka birşey yapmıyorlar.

Bizim burda oltu yaban keçisi milli parkı var ve ben kendimi bildim bileli orası milli park ve bu bölge içerisinde kalan onlarca köy var sizce bu köylerde doğmuş büyümüş olan ve yıllardır orda kışlık et ihtiyacını bu tekeleri avlayarak kavurma yapan zatı muhteremleri kim takip ediyor veya edebilir.

adam sabah kalkınca evinin üst tarafındaki taşta tekeleri görüyor bu hayvanın nerden su içtiğini,nerden geçtiğini ve hatta hatta nerde yattığını biliyor.
hayvanı çıkıp vuruyor karanlıktada evine getiriyor kışın köy odalarında kebap yapıyorlar.ve bunları benden,senden alınan paralarla maaşları ödenen
milli parklar görevlileri denetliyor yemişim öyle denetlemeyi...

şikayet et diyeniniz olacaktır şundan emin olun isimle şikayette bulundum yine birşey çıkmadı..
herşeyden önce eğitim şart ddiyorum ben bunun başka bir yolu yok....
derneklerde sadece akşam okey oynamaktan vazgeçmeli ve bu işe el atmalı diyorum...ve demeklede kalacağım ...
inşallah yanılırım

Mehmet Ardilli
10.Nisan.2009, 09:57
Evet kulüplerin hali kötü, evet avcılar birlik olamadı henüz, evet paramız da yok, kısacası bu iş biraz zor gözüküyor, hatta imkansız, evet katılıyorum.
Ama bundan 3 ay önce, sizleri tanımadan önce, bu fikirleri paylaşabiliyormuyduk, hayır. Bakın şimdi: Erzurum, İstanbul, İzmir, Kütahya, Tekirdağ, Afyon, Denizli, Adana, kısaca ülkemin dört bir köşesi duyyor, görüyor, dinliyor fikirlerimizi düşüncemizi değilmi. Çok önemli bir gelişme bence. İşte amacımız avcı dostlara, tabandan başlayarak bu bilinci ve fikirleri geliştirebilecekleri bir zemin hazır lamak. Onun için her imkansızlığa rağmen devam, eğer on sene önce bu avkolik sitesi gibi bir imkanımız olsa şimdi nerelerde olurdu camiamız bir düşünün dostlarım. Kim diyebilir şu veya bu şekil de ben hiçbir şey öğren medim bu siteden diye, bence kimse diyemez. Yurdumun dört bir tarafına ulaşan sesimiz avcılar tarafından elbette değerlendirilip, elbette fikirler gelişecektir. Tıpkı tarlaya atılan tohumların filizlenmesi gibi. Unutmayın bereket, çabanın ardından bizleri ziyaret eder. Şimdi konuştuklarımızı bir gün hayata geçmiş olarak gördüğümüz de, bu yılların mücadelesini vermiş insanlar olarak, önümüz de hep yeni mücadelleler olucak. Yaşam bizim için bu zaten.

levent ustalardan
10.Nisan.2009, 10:39
Acı gerçekler türküsünü hatırlattın Çetin kardeşim hepsi gerçek maalesef. Ama senin gibiler olmasa inan o canlılar kısa zamanda yok olur. Mücadelene devam edeceksin ama yalnız mücadele olmaz. Özellikle avlakların bulunduğu yakın köylerde orman bölge md.lüğü tarafından veya uygun kurumlar tarafından halk bilinçlendirilip eğitilmeli. Ancak o yöre halkı düşünülmeli yasakla bu işler olmaz. Söylediğin gibi evinin arka tarafındaki tekeyi Alman veya Rus önemli değil hangi millet olduğu gelip vurursa bunuda o yörenin halkının kabusu olan orman görevlilerinin öncülüğünde yaparsa nasıl izah edeceğiz insanlara. Toroslarda teke avını bedel ödeyen resmi olarak yapıyor yöre halkı yangın çıkarsa sadece o bölgelere zorla yangın söndürmeye götürülüyor. İnanın golf sahaları, oteller vs. yapmak için (Antalya-Mersin) ormanları nasıl yok oluşunu görseniz oturup ağlarsınız işin vahim tarafı bu orman düşmanı kişiler hayvan sever doğa dostu üstelik ülkenin elit kişileri. Ormanın ağacın olmadığı yerde avı vazgeçtik dolaylı yönlerden yaşam bile tehlikeye girer. Ah ki ah deveye sormuşlar boynun neden eğri cevabı malesef belli hepimiz biliyoruz Ülkemizin gerçekleri.

Kusuruma bakmayın biraz uzattık; ama Çetin kardeşimi bu konuya önem verip bölge gerçeklerini yazdığı için kutluyorum herkesin önem vermesi gerekir kesinlikle.

Saygılar/Sevgiler.

çetin ekren
10.Nisan.2009, 10:46
Abi biz hayalmi ne görüyoruz birlik falan,şimdi sana sormak istiyorum biz sadece olanları uzaktan izlemekten başka ne yapıyoruz.bizim kaç üyemiz var abi.biz daha açılan konulara kendi fikrimizi söylemekten korkuyoruz nerde kaldı brokrasinin karşısına çıkacağız.defalarca üye arkadaşlarımıza konulara katılım yapın fikirlerinizi söyleyin karşılıklı bilgi alışverişinde bulunalım dedikçe nedenini çözmüş değilim ama onlar sadece okuyup geçmekle yetiniyorlar.
madem öyle bir niyetimiz var,mademki bizim bu çabamız burda olan olmayan bütün avcı kesimini ilgilendiriyor o zaman öncelikle kendi içimzde bu sitede bunu başarmamız lazım ve işte o zaman heryerde herşeyi söyleme gücünü ve yaptırım gücünü kendimizde hissederiz yoksa o şuanki durumda 20 tane veya 30 tane katılımda bulunan arkadaşla olacak iş değil gibime geliyor.yanlışmıyım abi

levent ustalardan
10.Nisan.2009, 11:12
Çetinim çok doğru söylediklerin katılıyorum birlik olup yapamasak da kişiler olarak mücadele ve iyiliklerimize devam edelim Allah için. Gerçekleri söylemekten çekinir bir toplum oluyoruz herhalde. Sebahattin kardeşim akşama balık almayı düşünüyor ben işi birat ileriye götüreceğim herhalde yarin tatil olduğu için balık+salata+0,35 kalibrelik kusura bakmayın buyurun herkes davetli İstanbul-Yenibosna ya.

Saygılar/Sevgiler.

çetin ekren
10.Nisan.2009, 11:20
Levent abi ne yapayım ama kimseyle zorlada bişey yaptıramazsın demin yine baktım konu 240 sefer okunmuş yorum 30 da kalmış oysa bu kadar önemli olan bir konuda yorumlar peş peşe gelmeliydi.balık davetin içinde sağol abi birgün inşallah....

KOSAVALIMİROGLU
10.Nisan.2009, 12:20
Mehmet ustam paylaşıma teşekürler yorum olarakta özel avlakların olması bence iyi neden piyasada dagda ovada kırda bayırda av hayvanı kalmadı atılma salınma yetiştirmede yok dogaya en azından böyle özel avlak gibi yetiştirme çiflikleri gibi yerler varki bari en azından paraylada osla gider av yaparız yada böyle güzel yerlerden yetiştirip belki dogaya salaralar hayvanları salıyorlarda özel avlak olması olmamasından daha iyi bence diyorum yoksa sadece fotoda tv filim dergi gibi yerlerde görecegz artık yaban hayatını böyle yerleri açan yetiştiren dogayada salma gibi katkıda bulunan degerli tüm insanlarımıza teşekürler selamlar saygılar olsun allah onlardan razı olsun yoksa kimsenin katkıda bulunacagı yok bizde tüfegimizle ava gidiyoruz diye gider gider geliriz temenimiz şu ki özel avlakların sayısı türkiyede çogalsın

Mehmet Ardilli
10.Nisan.2009, 14:48
Devam arkadaşlar bu konu da fikri olan herkes konuşmalı bence de. Bir konunun üstünde nekadar çok konuşulursa okadar çok fikir çıkar, fikir zenginliği olmadan , proje olmaz, proje olmadan, uygulama olmaz. Devam edelim. Tekrar soruyorum özel avlaklar kulüpler tarafından kurulup, işletilse, biz avcılar ucuz maliyetlerle bu imkanlardan faydalansak güzel olmazmı? Yeni fikirleri bekliyorum dostlarım.

çetin ekren
10.Nisan.2009, 14:51
abi merak ettim bak şimdi sizin bağlı olduğunuz kulübün kaç faal üyesi var.yazılı olan değil ama aktif olan...

çetin ekren
10.Nisan.2009, 15:09
yok abi yok fikirler bu kadarmış oysa o kadar onlyn olan arkadaşımız dostumuz var yine aynı adamlar...Allah aşkına fikri olan veya aynı fikri paylaşıyorum diyen dostumuzdamı yok...

Mehmet Ardilli
10.Nisan.2009, 15:43
Sabırsızlanma Çetinim heh heh heeee.....Sabır ile dut yaprağı atlas, goruk helva olur. Bizim kulübü sorarsan aktif bir 60 kişi çıkar ama bi okadarda muhalif, hah hah haaa....

çetin ekren
10.Nisan.2009, 15:58
senin bu fikrin beni sabırsızlaştırdı ne yapayım kaçyıldır bekliyoruz böyle atılımları da.şimdi diyecen o kadar bekledin az daha bekle patlama demi...
hatırlarsan mehmet abi bir ara ruhsat alabilmek için kulüp üyeliği şartı konmuştu ve geçen yıl üye kayıt defterini karıştırdığımda 450 üyemiz olmuştu ama her akşam kulüpte aynı yüzleri göre göre akraba olduk en fazla 4 masa ve inanırmısın bir demlik çay bitmiyordu kulübün çay ocağına kimi getirdiysek en fazla bir ay dayanabildi en sonunda en genç üye kimse o çay işine bakıyordu azmı çay demledim servis yapıp bardak yıkadım Allahtan şimdi benden küçükler varda o işten yırttık...
yani abi aktif üyemiz 4 en fazla 5 masa olurhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/24.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/20.gif

altay selenge
10.Nisan.2009, 19:06
Türkiyede gelişmemiş bir sektördür. Her ilde özel avlak olsa, birileri bundan faydalansa, birileri buralarda istihdam edilse. Biz avcılarda kilometrelerce yol kat etmekten kurtulup, kekliğimizi , sülünümüzü ve tavşanımızı avlasak. Kötümü olar. Yabanıl alanlardaki avcı baskısıda azalır. Avrupada özel avlaklarda avlanılıyor lakin bizde gelişmedi her neden se.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

feridun berin
10.Nisan.2009, 19:31
Altay kardeşim başka yerlerde özel avlaklar var doğru ama gelir düzeyi yüksek bizde insanlar evine ekmeğini zor götüryor ben yeni emekli oldum Manisada gezme şansım var esnaf sefte yapmadan dükkan kapatıyor Manisa sanayi şehri olmasına rağmen son 5 ayda işsizlik parası alabilmek için müracat sayısı 5700 bulmuş durumda insanlar işini kaybediyor kısaca sıkıntı ekonomik birde avcı dost evde ben özel avlağa gidecem para verecem dese eşi ile papaz olur kısaca benim için özel avlak biraz lüks ama varlığa darlık olmaz senin durumun varsa inşallah Afrikaya safariye gidersin kal sağlıcakla.

altay selenge
10.Nisan.2009, 22:22
Feridun abi.Sana katılmamak elde değil. Lakin her ilde ve ilçede bulunan avcılar kulüpleri ne yapıyorlar size sorarım? Eğer bu kulüpler, hangi valilikten veya hangi kaymakamlıktan kendilerine bir avlak yer gösterilmesini isteyip de ben buraya keklik, sülün salacağım ve kulüp üyelerimle avlanacağım dedi de bu bürokratlar vermedi. Eger tüm avcı kulüplerimiz isli kahvehane kültüründen bir kurtulsa, projeler üretse, keklik , sülün, tavşan vb. üretse devletten avlak istese bu avlaklara salsa, üyelerinede belli bir cüzi fiyatla avlatsa kötümü olur. Koskoca Türkiye de hangi kulüp bunu yapıyor sorarım size, yapan varsa yazsın, yada hangi kulüp başkanı avlak istedide verilmedi. Biz her şeyi devletten bekliyoruz. Benimde sizin gibiyim, bir maaşa bakıyorum, ay sonunu iple çekiyorum. Benim de lüks avlaklarda avlanacak param yok. Ama yurt dışında bu işleri kulüpler organize ediyor. Sağlıcakla kalın.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Mehmet Ardilli
11.Nisan.2009, 08:01
Feridun abi.Sana katılmamak elde değil. Lakin her ilde ve ilçede bulunan avcılar kulüpleri ne yapıyorlar size sorarım? Eğer bu kulüpler, hangi valilikten veya hangi kaymakamlıktan kendilerine bir avlak yer gösterilmesini isteyip de ben buraya keklik, sülün salacağım ve kulüp üyelerimle avlanacağım dedi de bu bürokratlar vermedi. Eger tüm avcı kulüplerimiz isli kahvehane kültüründen bir kurtulsa, projeler üretse, keklik , sülün, tavşan vb. üretse devletten avlak istese bu avlaklara salsa, üyelerinede belli bir cüzi fiyatla avlatsa kötümü olur. Koskoca Türkiye de hangi kulüp bunu yapıyor sorarım size, yapan varsa yazsın, yada hangi kulüp başkanı avlak istedide verilmedi. Biz her şeyi devletten bekliyoruz. Benimde sizin gibiyim, bir maaşa bakıyorum, ay sonunu iple çekiyorum. Benim de lüks avlaklarda avlanacak param yok. Ama yurt dışında bu işleri kulüpler organize ediyor. Sağlıcakla kalın.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Altay'ım, civanım, aslanım, işte bizim fikirlerimiz de bu doğrultu da. Ben inanıyorum senin gibi bizimle aynı fikirleri de paylaşan çok avcı kardeşimizin olduğuna. Yılmak yok, duyuracağız sesimizi. Feridun abin de biz le aynı düşünce de aslında, ama özel avlakların bu günkü fahiş fiyatlarına karşı. Sana kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum Manisa'dan.

çetin ekren
11.Nisan.2009, 08:56
Altay gardaşım çok güzel fikirler bunlar,ben sana birşey anlatmak istiyorum herşey paraya dayalı gardaşım para ve güç işte o bizde yok sizden gelipte bizim kulübü bir görmenizi isterim.şimdi bu kulüpler spor kulübü ve kimsenin tapulu mülkü değil bundan 6 yıl öncesine kadar belediyeye ait müstakil bir kulübümüz vardı ve yeride tarihi Erzurum kalesinin önündeydi,bu civarda Erzurum kalesinin etrafını açıp restore çalışması yapacaklardı,yaptılarda burdan çıkacaksınız burayı yıkacağız dediler arsa belediyeye ait fakat enkazı bizden önceki avcı abilerimiz yaptırmışlar.bizde tamam dedik bize yer gösterin boş arsa verin yine biz yapalım dedik tamam dediler bizi çıkardılar ve biz ondan sonra 6 yıldır kiralarda sürünüyoruz bir kulübün gelirini tahmin edebilirsiniz.
yani anlatmaya çalıştığım kime dert yandıysak bizden daha dertli çıktılar ve bir yer vermediler bize şimdi kimden koskoca araziyi isteyeceğizde bize verecekler.
tabi bunlar yine burası için geçerli o taraflarda kültür ve bakış açısını bilemem.
of offfff.biz azmı bu konularda koşuşturmadık ve sonuç koca bir sıfır.
sadece pul döneminde hatırlanıyoruz başka bizi hatırlayan derdiniz nedir diye soran yok...

Mehmet Ardilli
11.Nisan.2009, 11:48
Bu kanunlarla tabi olmaz, biz bu gün yarının nasıl olması gerektiğini konuşmazsak, yarın bu günleride çok ararız Çetinim. Versinler bakalım sizin pul paralarını sizin kulübe 20 yıl geri ödemeli kredi olarak neler olacak oralar da dimi ya aslan kardeşim. Hiç üzülme, mücadeleye devam.

çetin ekren
11.Nisan.2009, 12:12
Abi dedem anlatır herzaman bizim bu Erzurum ovası önceden sazlık araziymiş ve yaz kış burda binlerce kuş konaklarmış flamingolar,pelikanlar vs.ben bu kuşları yakından bile görmüş değilim e ne yaptılar her tarafı kuruttular.Benim senin fikirlerine karşı olduğumu sanma ama böyle birşey olsa en önde seninle ben gelirim fakat anlatmaya çalıştığım konu şu-bunu biz kimle yapacağız bugün görüşme için gittiğin yerlerden hangisinde şöyle evet bu iş olacak galiba deyipte çıktığın oldu...
zaten birgün önce seninle oraya gelen arkadaşın ertesi gün bir bahane uydurup seninle gelmiyor önce buna bizim inanmamız lazım ama kaçta kaçımız buna inanıyor.
Bunu sen sizin orda başar ben burda kalkıp gelip orda çalışmalara katılmazsam kötüyüm.ama abi bu 20-30 adamla olacak şey değil buna tek bilek halinde kalkışmamız lazım buna yurt genelinde baskı yapılacak ki bir yere varalım.
bugün görüyoruz zengin kesim kulüplerinde parayla keklik-sülün alınıp salıyorlar sonra avlıyorlar bunun neresinde avcılık o keklik-sülün zaten bir kere neye uğradığını anlamıyor.
bende sana katılıyorum hemde sonuna kadar o hayvan orda üreyip çoğalacak ondan sonra ava açılacak bunlarda parayla olacak işler adamla olacak işler...
Bizler bugüne kadar hazır sofraya oturduk hep ama bu böyle gitmez bende farkındayım çünkü hazıra dağlar dayanmaz vede dayanmıyor işte...bitti...çoğu dağlarda keklik ötmez oldu...
En basitinden şu ziraii gübrelerin önüne geçmeye çalışalım bakalım geçebiliyormuyuz mümkün değil çünkü o kapı başlı başına bir rant kapısı kim takar bizim kekliğimizi,yabanımızı bizden başka...
var olanı korutturmuyorlar bize nerde kaldı ürettirecekler...
milli parklar 2 yerine 3 keklik vuran avcının anasından emdiği sütü burnundan getirirler,tarlasına zirai ilacı döküpte ordaki kekliğin sonunu alan köylüyü umursamaz bile niye elinde tüfek yok avcı değil onların tek sorunu avcı ve para...
sorunumuz çok fazla abi sende duyarlısın Allah senden razı olsun ama bizim kafamız hala kumun içinde geri kalan tarafımız kalmış dışarda kendimizi emniyette sanıyoruz.oysa gelen vuruyor giden vuruyor..biz hala uyuyoruz..
uyumaya devam edelim bakalım uyanınca ne bulacaz....saygılarımla abi...keşke keşke demesek...

levent ustalardan
11.Nisan.2009, 19:19
Merhabalar arkadaşlar;

Birkaç arkadaş çantayı tüfeği aldık birkaç saat gittikten sonra bir giriş kapısı kayıt yaptırıp gereken işlemlerden sonra av sahasına daldık arazi tamam çalılık veya sazlık orada sülün, turaç, keklik, tavşan vs. hazır ol av garanti ama cebini düşün tetiğe basarken. Hayali olarak av yaptık avı vuracağımız kesin hiç hoş değil. Yöremizde bir söz vardır 40 gün taban eti 1 gün av eti bu söz doğru söz benim için. Bunun adını biz koyalım sen ne dersin deseler sosyete avı şehirli avı derim. Bu işi amacına uygun yapılması mümkün değil gibi geliyor bana. Düğün salonu tutan arkadaşlarınız varsa başlarına neler geldiğini sorun hiç gitmedim ama özel avlak inanın çok zor. Yöre avcılar kulübüne ortam sağlansa başım üstünde yeri var ama sessiz kalmamak lazım.

Saygılar/Sevgiler.

fevzi dursun
11.Nisan.2009, 21:37
aslında bence özel avlak deyince kimseler yanaşmıyor ismine bile alerji oluyoruz. özel avlak içeriği malum.. kulüplerin oluşturabileceği avlaklara kooperatif veya kulüp avlağı gibi yeni isimler konulabilir.

12.Nisan.2009, 07:10
bu özel avlaklara girerken,tüfek ruhsatıdır,av belgesidir,puludur, bunları soruyorlarmı?
eğer sormuyorlarsa.parayı basan av yapar derlerse adam içindeki av merakını bastırmak için yılda 1-2 kez özel avlağa gider diye düşünüyorum.
en azından yok kursmuş,yok harçmış,puluymuş uğraşmaktansa der,özel avlakta avlanır.
tabi bu dediklerim ruhsat falan filan sorduklarından bir bilgim yok.

sipsak
12.Nisan.2009, 11:09
yıllardan buyana bu konular hep yazılara dokuluyor tartısma konusu oluyor ama sonuc hep aynı kalıyor ınsallah bugun degısecek ama bızler belkı gormeyecegız

çetin ekren
13.Nisan.2009, 14:11
Güncelde durması gereken bir konu....

Mehmet Ardilli
13.Nisan.2009, 14:50
Madem güncelledin bir iki kelime yazalım Çetinim. Arkadaşların ilgileri giderek artıyor bence, daha da çok konuşulmalı eğrisi doğrusu ortaya çıkmalı dünyada bu işler nasıl yapılıyor incelenmeli.

Bir de ben şunları özellikle vurgulamak isterim: Bu günkü haliyle özel avlaklar sevimsiz, katılıyorum, ama kayıtsız kalırsak ne değişir, onuda soruyorum. Özel avlakta beslenen kuşlar (besleme) hoş görünmüyor, peki ya ferma yarışmasında ki kuşlar, onlar meranın doğal kuşumu, yok hayır. Çünkü meranın doğal kuşu üreme mevsimin de, haa peki yarışma için kurulan teypler neyin nesi. Soruyorum hangi avcı, özel avlak statüsün de köpeğini eğitmek için keklik, sülün vb avları sezon dışın da uygun fiyat koşulları ile tercih etmez. Av sezonu bitti, eyvallah peki merada köpek dolaştırmak serbest mi? Yok hayır, hangi avcı köpeğini böyle bir imkan bulsa özel meralara çıkarmaz.

Bakın arkadaşlar bugün dünyada birçok ülkede bu maliyetler biz den çok, çok aşağıda neden biz başaramıyalım. Neden biz bu gün hem üste para verip hem av görmeden evin yolunu tutyoruz. Diğelimki gübre, kim senin kulübünün avlağına gübre ata bilir. Demek ki bir şeyleri biraz daha geniş pencereden görmemizin vakti geldi, hatta geçiyor. Benim birsenelik av maliyetim kaç para ve bunun karşılığın da ne tür hizmet alıyorum diye düşünmenizi isterim. Tabi ki bu bölgeden bölgeye değişecektir. O zaman önce daha kısır av bölgelerin de bu tür çalışmalara ihtiyaç var demektir. Ama bu sayede avı bol bölgelerin talanının önüne de geçilmezmi. Yani batıdaki bir uygulama, doğuya etki etmezmi.
Ben hafta sonu geldiğin de piknik için yer arıyorum diyen avcı arkadaşım eşinle, çocuklarınla, arkadaşlarınla, kulüp üyesi ayrıcalığın da, düşündüğümüz bu özel avlağın kır kahvesinden, piknik alanından faydalansa fenamı olur. Her açıdan kulüpleri canlandırmazmı. Bizler değilmiyiz kulüplerin faliyet eksikliğinden yakınan. Kulüpler bu alanların bir bölümünü atış müsabakaları, yarışmalar için düzenlese gençlerin önü acılmazmı. Geniş düşünmek lazım geniş, hemde çoook geniş. Ancak ozaman alternatif böyle bir projenin zeminleri oluşa bilir. Yoksa bu günkü haliyle özel avlak, ve biz memleketin öksüz avcıları asla bir tencerede kaynayamayız. Hepinizi sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum. Yorumlara devam diyorum.

çetin ekren
13.Nisan.2009, 15:04
Abi peki ne yapacağız,nerden başlayacağız,ilk adımımız ne olacak...hadi bakalım yol göster sen ordan ben burdan atalım ilk adımı,varsa katılmak isteyen avcılarımız varım bende desin buyursun....

Mehmet Ardilli
13.Nisan.2009, 15:23
Önce hayeller vardı Çetin, sonra hayelperestler çoğaldı, ama hayelleri için çalışanlar kazandı. Bak Jules VERNE diye bir yazar, kitaplar yazdı hayalleri üzerine (seksen günde devri alem, denizler altında yimi bin fersah) kimse ihtimal vermezken bu işlere, teknolojiyi nereye getirdi bu gün bilim adamları. Onun için ilk adım, konuşmak ve yazmaktır, projeler böyle doğar. Önce doğruları bulursun düşünce de, sonra paylaşımlarla yeni doğrular ve seni yapabilirliğin eşiğine taşıyan haklı eleştiriler gelir, imkanlar doğar yavaş, yavaş bu düşüncelerin etrafın da, elbirlik bir snerji doğar, kaynak için çözümler ve işletme için sistemler gelişir. Sabır Çetinim, sabır.

çetin ekren
13.Nisan.2009, 15:37
Vallahi sabır diyosunda abi zaten başka yapacak şey yok sabırdan bol bizim milletimizde olan şeyde yok.....

Ama sabreden dervişte olmak istemiyorum.

Yapılacak birşey varsa elimizde cansağlığı varken başlatalım diyorum biz yiyemesekte meyvelerini bizden sonrakiler yesin istiyorum.herşeyin sonunu aldıktan sonra ne bize nede onlara birşey kalacak,seyretmeyle birileri yapsın banamı düşer demeklede olmuyor bu işler...,

hep bananecilikten oluyor bunlar...neyse abi ben daha bir yorum yapmıyorum bu konuda...sabrediyorummm,sizide seviyorum vede şiirlerinizi..

Mehmet Ardilli
13.Nisan.2009, 15:47
Hayır Çetin olurmu hiç, tabiki yorumlar yapacaksın, konuşacaksın, hemde bol, bol, avcı arkadaşlarımız ne konuşuyo bunlar, bu konu nedir diye ilgilenecek. Çekincesi olanlar çekincelerini, olumlu düşünenler dileklerini yazacaklar, ilk adım bu zaten. Susmak yok paylaşıma devam.