PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bu sene BOHÇACIYDIM..

fevzi dursun
14.Şubat.2009, 08:46
sevgili avcı dostlarım bu başlıkta nerden geldi diyosunuzdur. evet arkadaşlar çok şükür ki bu sene de kazasız belasız bir av sezonunu kapatmak üzereyiz. bu geçen sezon içersisinde kendi aramızda bir değerlendirme yapalım isterseniz. avdan anlamayan MAK yetkililerince vermiş oldukları kararlarla avcıların hepsini bohçacı yapmıştır zaten. nedir bu kararlar gelin hep baraber göz atalım.

şu MAK ın ava açış tarihi. avına ilk serbest kılınan uçar avları olan üveyk ve bıldırcın. şu MAK a soruyorum sen neye dayanarak o tarihte bıldırcın avını serbest bıraktın. hiç kendini yetkilice gidip o av hayvanının durmunu merada gördünmü. bu av hayvanımız hazırlıklımıydı ki o tarihte ava açıyosn. bıldırcın açılışında hiç bir bıldırcını vurulacak standarta göremedim. yerde yürüyen yavrular ve daha yumurtada yatan bıldırcın dahi görmüşümdür. inanın arkadaşlar ben bıldırcın açılışında bir tane fişek atmışımdır. ilerleyen saatlerde tüfeğimi omzuma asıp sadece köpeğimin hevesini tatmin edebilmem için gezmişimdir.

şu MAK yetkililerin arasında hangi mucitin fikri olmuş bölgesel keklik yasaklamaları. yasaklıyosan tüm illerde yasakla. yazık değilmi o ilin kekliğine. yazık değilmi o ilin avcısına. keklik avımda gördüm ki hayvan ayağını yere koyacak yer bulamıyor. nerde kaldı bizim avımıza kaçış hakkı. bu katliama şahit olan birisi olarak avcı olduğum için kendimden utandım. bi de adamın biri çıkar ben 500 km yol yaptım limitte tanımam hiç bir şey de tanımam der.

şu MAK yetkililerin domuz avlarında vermiş olduğu kararı yine hiç anlatmama gerek yok değilmi..

avdan anlamayan şu MAK yetkililerine sesleniyorum. zaten can çekişen av ve avlaklarımıza vermiş olduğun kararlarla bir darbede sen vuruyosun. kardeşim bir an önce bulunduğun mevkiiden istifanı ver. yanlış kararlarınla zaten her birimizi bohçacı yaptın. eğer yasaklıyosan her yerde yasakla. eyvallah deyip avı yasak olan kuşlara tüfek dahi kaldırmayız. bizler avcı dostlarız ne demiş peygamberimiz komşusu aç iken kendisi tok uyuyan bizden değildir. ben keklik avına gidicem diğer avcı dostum benim anlattığım keklik avını dinliycek olmaz öyle şey.

her seferinde bohçacı bohçacı diyoruz ama. asıl bohçacı MAK yetkilileri. bu avdan anlamayan yetkililerde bu sene aldıkları kararlarda bizleride belgeli bohçacı yapmıştır.
saygılarımla....

Mesut BÜLBÜL
14.Şubat.2009, 09:19
helal be fevzi kardeşim bizlerde bu sene keklik vede domuz yasaktı kardeşim ,hatta yazlıkcıların sitesine domuzlar bastı bodrum yolu üzerinde maya tatil köyüne yazlıkcıların sitesine e hepside kalantor adamların tabancasına kapan tüfeğine kapan koşmuş kovalamışlar ortalık teksas eyaleti gibi olmuş .neyseki kazasız belasız atlatmışlar site icinde
ERTESİGÜN, tekrar domuzlar sitenin pilajına saldırdılar ortalık feryat figan icinde tabiki karışmış kulübümüzden yardım istediler site sorumlusu arkadaşımız tabiki yasak olmasından dolayı yapılmadı MALESEF. memlekete domuz bastı be kardeşim civtci zaten bitik bohcacı kardeşlerin sayesinde arada birkac tane avlıyorlar sada bunlar devede pire derim MAK işini bilir yasak saygın vede sayğılı kişiler icin gecerli dir selamlar sayğılar

14.Şubat.2009, 09:45
Sevgili Fevzi, bu konu ile ilgili olarak yazmaya kalksam sitenin sayfaları yetmez. Bu konular ile ilgili düşünce ve görüşlerimi bizzat sana aktaracagım.

Selamlar.. Rastgele.

cemalreis
14.Şubat.2009, 09:53
FEVZİ KARDEŞ HEPİMİZİN DERDİ AYNI İNŞAALLAH ÖNÜMÜZDEKİ SEZONA EKSİKLİKLER NE İSE HEP BİRLİKTE BİR AVKOLİKCİLER KOMİSYONU OLUŞTURALIM BU KONULARI DEĞERLENDİRİP ORTAK KARARLARIMIZI MAK TOPLANTISINA YETİŞTİRELİM. SAYGILAR.

Mustafa ÇİL
14.Şubat.2009, 10:08
işde bu tür yazı dizilerine devam
yüreğine sağlık abim

fevzi dursun
14.Şubat.2009, 10:14
inşallah abilerim sizlerin sayesinde hak eden hak ettiği yerde bulunur. inşallah bu av sezonundaki gibi alınmış yanlış kararlarla bağcının üzümünü yemek yerine bağcıyı dövmeyiz.

cemalreis
14.Şubat.2009, 10:15
MUSTAFA ÇİL ABİM BUKONULARDA SORUMLULUK SİZLERDE BİR AN ÖNCE HER İLDEN BİR TEMSİLCİ BELİRLEYİP MAK RAPORLARI HAZIRLAMALI.

murat bacak
14.Şubat.2009, 10:31
Fevzi abicim ağzına sağlık çok güzel ifade etmişsin biz avcıları teşekkürler.

Fakat mak kimin için var biz avcılar için biz olmazsak mak ta olmaz.Sevgili koltuk sahibi MAK yetkilileri koltuğundan kalkmak istermi sizce.Biz AVKOLİK AİLESİ OLARAK çok büyük bi aileyiz hiç kimse harç yatırmasa dilekçe verip şu sebepten dolayı avlanmıyorum desk ve hiç birimiz pul almasak bir sezon avlanmasak hem av sahalarımızı dinlendirsek hemde sesimizi duyursak olmazmı Bence olur ama tabiki bu konu hakkında benden daha iyi bilgisi olan abilerim vardır alınan kararlara ben her zaman uymaya hazırım.SAYGILAR...

fevzi dursun
14.Şubat.2009, 10:59
birde bir cevabını getiremediğim soru oluşuyor kafamda. nedir bu türkiye genelinde av pulu uygulaması. hangi MAK yetkilisinin aklına gelmiş bu mucit düşünce acaba. bu keklik avına göremi uyguladılar. ülkem içinde dilediğim yerde neden av yapamıyorum. yakında il dışına çıkacak avcılar için pasaport çıkarılacak denirse hiç şaşmam.

Mehmet Ardilli
14.Şubat.2009, 11:29
Eline yüreğine sağlık fevzi arkadaşımın. Ne var ki bizim ülkemiz de bir memur zihniyeti var sormayın gitsin. İşin realitesi nedir, değerlendirmeler neye göre yapılır, planlamalar hangi fzibilitelere dayanır, adı üstünde bunlar olmadan karar verici mekanizma nasıl doğru çalışır, anlamak mümkün değil zaten!
Biz bu konularla ilgili yıllardır, ızdırap içindeyiz, işini doğru düzgün yapmayan kurumlar yüzünden. Ama coğrafyası, ekonomisi, yaban hayatı zenginliği bizden beş beter ülkeler işini doğru yapınca onların videolarını izlemek düşüyor bize. Ne acıki bizdeki plansızlık ve işbilmezlik yüzünden, biz sahip olduğumuz nimetleri gelecek nesillere aktaramama endişesindeyiz. Bütün dünya da avcı kulüplerinin bu işin fiili olarak için de olmasına rağmen, avcı kulüplerinin biz de adı geçmiyor. Yahu! biz kendimizi nerde nasıl temsil edeceğiz. Sorun çıkaran bizler değiliz. Ama asıl sorunları gören, sorunlarla iç içe yaşayan bizleriz. Kimse doğayı bizlerden daha fazla sevip koruyamaz. Ama yok kardeşim rüştünü ispat etmiş akli denge sorunu olmayan, sabıkası bulunmayan, eğitimini tamamlamış benim örnek vatandaş avcı arkadaşlarım, nerdeyse potensiyel suçlu. Çok doluyuz bu konular da, devamı var. Saygılar hürmetler.

14.Şubat.2009, 13:21
fevzi biz hep sorunlarımızı kendi aramızda konuşuyoruzve sadece kendimiz dinliyoruz.aAvcılar olarak hiç mi yaptırım gücümüz yok.arkadaşların yazdığı gibi avlanmayarak veya harç yatırmayarak ama birşekilde sesimizi duyurarak hareket etmeliyizyoksa hep havanda su döveriz.

ADAPAZARLI AVCI
14.Şubat.2009, 14:59
Fevzi abi nedesen haklısın boçacı olmamak içten bile değil adamlar içbirşeyi bilmiyor.

öncelikle eğitim şart. eğitim olmazsa bunlar doğaya zarar verirler...

ZOR GÜNLER BİZLERİ BEKLİYOR..

kazım bozkurt
14.Şubat.2009, 17:45
fevzi abi yuregine saglık cok guzel yazmıssın be abi

kapadokyali_1981
14.Şubat.2009, 19:30
Ellerine sağlık Fevzi abi yazdıklarının her satırına harfiyen katılıyorum.

muratbilginer
15.Şubat.2009, 14:49
birde bir cevabını getiremediğim soru oluşuyor kafamda. nedir bu türkiye genelinde av pulu uygulaması. hangi MAK yetkilisinin aklına gelmiş bu mucit düşünce acaba. bu keklik avına göremi uyguladılar. ülkem içinde dilediğim yerde neden av yapamıyorum. yakında il dışına çıkacak avcılar için pasaport çıkarılacak denirse hiç şaşmam.

fevzi abi bak gör pasaport değilde köpeklerimiz içinde bi pul çıkaracaklar yada bi vergi

15.Şubat.2009, 16:04
yüregine saglık fevzi abi her dedigine katılıyorum ve destekliyorum bunlar için birşeyler yapmazız gerekiyor hep birlikte. Birlikten kuvvet dogar

16.Şubat.2009, 05:55
Sesimiz çıkmadığı sürece bu ülkede daha çok şeyler olur...
İnşaallah Fevzi kardeşimin yazdıklarını ve site üyelerimizin yorumlarını
birileri okuyup değerlendirmeye alır....