PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : arkadaşlar bi konuda tavsiyeniz gerekli

23.Şubat.2009, 19:28
merhaba arkadaşlar benim bu güne kadar kullandıgım tüfekler 12 kalibreydi artık 20 kalibre kullanmak istiyorum kalibre farkı çok şey degiştirirmi yardımlarınız vede tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden sagolun

23.Şubat.2009, 19:36
ben bu konuya şöyle bi yorum getireyim Fatih: Biliyorsun ben 20 kalibre tüfek kullanmadım, o yüzden kısmen de olsa teknik olarak bi yorum yapabilirim. biliyorsun 20 kalibre tüfekte saçma sayısı daha az. dolayısıyla hedefi içine alan saçma çemberindeki saçma sayısı da az olacaktır. bu durumda yaptığın atışlarda merkezi saçmaları ava isabet ettirmen gerekmektedir. yani usta atışı olması lazım. alışman zaman alabilir.

Sebahattin AVCI
23.Şubat.2009, 19:48
olmaz diye birşey yok tabi busenin tetik düşürüp keskin bir nişan alıp isabetli vuruşuna bağlıdır

bu silah profösyönel işi oluyor biraz http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif

saygılar

mehmetsahin
23.Şubat.2009, 20:04
arkadaşların dediği gibi biraz işin zor
ama bol avlarda kendini geliştirmen
gerek yani bıldırcın ve üveyik avlarında
Aslında tam sana göre bi silah ama çok
çalışman lazım benim diyen zor kullanır.

erol kahraman
23.Şubat.2009, 20:12
benim size tavsiyem 20 cal bir tüfekte özellikle ördek ve tavşan avında mükemmel verim alacağını söyleyebilirim alışırsan avantajlarını görürsün mesafe ve öldürme etkisi daha fazla dediğim gibi alışırsan tavşan ve ördekte başka silah kullanmassın rastgele

23.Şubat.2009, 20:23
16 kalibre kullanıyorum bende 20 kalibre düşünüyorum yorumlar banada faydalıolur

merhaba arkadaşlar benim bu güne kadar kullandıgım tüfekler 12 kalibreydi artık 20 kalibre kullanmak istiyorum kalibre farkı çok şey degiştirirmi yardımlarınız vede tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden sagolun

mustafa aydoğmuş
23.Şubat.2009, 20:32
arkadaşların dediği gibi biraz işin zor
ama bol avlarda kendini geliştirmen
gerek yani bıldırcın ve üveyik avlarında
Aslında tam sana göre bi silah ama çok
çalışman lazım benim diyen zor kullanır.

mehmet abi sizin şükrü komser elime ilk 16 bi cifte vermişti hala duruyor bende ve aldığım silahlarda ava gittiğim hep 16 oldu ben atarım isteyenlede 36 dahil yarışırım

mustafa aydoğmuş
23.Şubat.2009, 20:35
16 kalibre kullanıyorum bende 20 kalibre düşünüyorum yorumlar banada faydalıolur

abiçim 16 ya alışkın olan hele birde silahınız şok lu bir 16 ise 20 ye gecin ve bütün avlarda 20 kullanın hiç pişmanlık duymayacagınıza eminim bende bu sezon 20 lik bir cifte düşünüyorum

Mehmet Sucu
23.Şubat.2009, 20:42
Fatih .cim 20 kalibre tufegin faydasi gibi zararida vardir zararini tamer kardesimiz yazmis faydasina gelince hafif kibar zarif olurlar bilirsinki 20 kalibrede 24=27 gram arasi sacma kullanilir 12 calibrede 24gr kullanan arkadaslarimiz vardir sana tavsiyem kuvvetli buyuk avlara fazla gitmiyorsan bunlar domuz ordek kaz guvercin vb gibi 20 calibreyi sana oneririm

24.Şubat.2009, 08:49
alıştıktan sonra bir sorunun kalmaz.diye düşünüyorum

24.Şubat.2009, 10:13
20 no ,mobil şoklu, 66 cm namlu boylu, tek tetik bir tufek belirli bir doyuma erişmiş avcının ideal tufegi olacagı kanaatini taşımaktayım.Avda hafifligi,daha hafif teçhizat ve sacma azlıgı nedeni ile ava daha çok şans verme bence buyuk bir avantaj.Özellikle yerden havalanan kuş avlarında fermalı köpekle avlanan bizler için avın yakın kalkacagı varsayımı ile 20 no tufek olurlu bir çözümdür.
Önümüzdeki sezon için 20 no bir super poze bende almak istiyorum.2.tufegim olacagı için pek fazla bir ucret odemeden sahip olmak istiyorum.Bu konudaki önerileriniz nelerdir?
Saygılarımla
Birol YORAN

24.Ekim.2009, 16:29
20numara eski huğlu 71 namlu bir tek kırmamız var ırmak kenarında 5numara fişsek atım karabataklara mesafe ortalama 70 -80 metre arası vardır cansız kaldı:d uzun namlu olursa 71+76 bayagı uzaga sürüyor. ama abinin dediği gibi artık aşmış adam usta avcılar için :D kral marka bi 20 cal. otomatik gördüm 61 namlu 400 ytl falan dedi cok tatlı bi tüfek alana satana hayırlı olsun :D
örneğin 3 tüfemiz var namlu boyları 71 calibreleri 12-16-20
12 ca. 71 namlu ile yakın avlarda avantaşlı olursun
16ca. 71 namlu ile yakında avantaşın azalır uzağı vurma sansın artar
20 ca. 71 namlu ile yakın artık cok uzaktır ama uzaktakinde sansın cok artar
calibreler darlastıkca acar azalır mesafe uzar kısacası
ama namlu boyuna soka görede değişmeler görülür.
bana sorarsan ben 12 cal. ile vuramıyom 20 numara olsa elimde avdan sohutur beni :D yardımcı oldumsa nemutlu

Sergen Altunhan
21.Aralık.2009, 19:06
Bence 12 Calibrede Aldıgınız Sevki 20 Calibrede Alamazsınız Hem Cok Cok Professionellik İster Ayrica Av Kacırma Sansınız Cogalır.. 12 Calibreyle Yola Devam Et..