PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AVCILIKTA BÖLGESEL KISKANÇLIK !

24.Şubat.2009, 12:50
AVCILIKTA BÖLGESEL KISKANÇLIK !

Bu yazıma başlamadan evvel içimdeki VATAN , BAYRAK ve MİLLET sevgisinin aşırı derecede olduğunu , sonrası bu Vatan topraklarında yaşayan ( Eğer vatan haini değilse ! ) her bireye de saygı ve sevgimi özellikle belirtmek isterim.
42 yıldır faal olarak avcılık yapıyorum yaşım elli iki , 2003 yılı Aralık ayından beri Milas Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Derneğinin Başkanlığını yapmaktayım. 2006-2007 , 2007-2008 ve 2008-2009 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu toplantılarına Ege Bölgesi avcılarının temsilcisi olarak katıldım ,ülke avcı kamu oyunun bildiği gibi ,bu toplantılarda avcılar ve avcılık için olumlu kararlarlara destek , olumsuz kararlara karşı oldum. Avcılığı ve avcıları çok seviyorum , kara avını gruplara göre açılış ve kapanış tarihlerine uyarak yaparım , kara avı bitince de balık avına başlarım. Her iki avcılık ta şehirlerde yapılmayacağına göre dolayısıyla gününe göre değişik bölgelere ava gideriz.Gittiğimiz yerlerde arada bir kıskançlık yüzünden çıkan tartışmalar yüzünden canımız sıkılır ! Kırsal kesimdeki vatandaş köyünün yakınlarındaki avlaklardaki kekliği ve tavşanı kendi malı gibi görüyor. Ve bu davranış böyle olaylara maruz kalan avcıları sıkıntıya sokuyor. Sanki dağın kekliği köylünün kendi kümesindeki tavuğu ,horozu...
Bırakın başka illerden gelen avcıları ,köyünün bağlı olduğu ilçeden her evrakı tekmil avcıları bile hazmedemeyip kovmak istemeleri , eğer bunu başaramazlarsa başka iftiralar atıp jandarmaya şikayet edip , avcıların o av gününü zehir etmekteler. Bu davranış biçimi her zamankinden daha çok duyduğumuz milli birlik ve beraberliğimizi zarar verecek şekilde komşu il ve ilçelerden gelen sevgi ve saygısızlık ortamı oluşturmaktan başka bir şey değildir.
Bu işler artık adeta kanayan yara oldu, her av günü başka bir yerde başka avcılar böyle sevimsiz olaylarla karşılaşıyor, köy muhtarlarının bazıları , köylüsü , yöre avcısı , ormancısı kendi köyünün avlaklarını dışarıdan gelen avcılara yasakladıklarını bizlerin avlanamayacağını söyleyip kovarlar...
Yasakları sadece Merkez Av Komisyonu koyar !
Köy ihtiyar heyetleri , Muhtarlar ve Mülki Amirler yasak koyamazlar , bunun aksinde suç işlemiş olurlar !
Kendi bölgemde yaşadığım onlarca olaydan bir kaçını siz okurlarımla paylaşmak isterim ;
2007 yılı Ekim ayı sonları ve bir Cumartesi günü Milas’a bağlı Bayır köyü yakınlarındaki bir avlaktayız, sabah ötümünde yerlerini belirlediğimiz keklikleri bulmak için avcı kolunda ilerliyoruz , tam karşımızda bir kişi göründü haliyle avı bırakıp adamın yanımıza gelmesini bekledik, yanımıza gelince selam bile vermeden ;
- Bu Keklikleri biz bile avlamıyoruz , kimden izin aldınız da burada av yapıyorsunuz ?
Diye adeta kükredi. Bu lafın üzerine Bende ;
- Bizim ava açık bir avlakta avlanabilmek için sizden izin almamız mı gerekiyor ? Diye cevap verdim.
Köylü vatandaş ;
- Evet , bizlerde de tüfek var , buralarda avlasak biz avlayacağız...
Konuyu kapatmak istedikçe karşımdaki köylü vatandaş uzattıkça uzatıyordu.
Sonunda kendimi tanıtıp , şöyle devam ettim ;
- Ben avlanma hakkını Devletten aldım, bildiğim kadarı ile senin silahının ruhsatı bile yok , peki sen avlanma hakkını kimden aldın ? Deyince ,köylü kıvırmaya başladı , sonuçta canımız sıkılmış moral sıfıra indiğinden o günkü avda bitmişti !..
Gene bu yıl Kasım ayı başlarında Bodrum tarafına keklik avına gittik , o gün için bir şey bulamamış saat 11,00 sularına gelmiş keklik aramayı bırakıp arabaya dönüyorduk, bir ses duyduk baktık bize 200 metre kadar uzaklıktaki karşı tepeden biri bize bağırıyor kulak verdik ;
- Avcılar ! Hiç utanma arlanma yok mu sizde ? Biz avcı değil miyiz. Gidin kendi bölgenizde avlanın!..
İnsanın bu sözler karşısında sükunetini koruması zor oluyor. O vatandaşa da gerekli cevabı verince , kuyruğunu apış arasına alıp çekti gitti.
Böyle olaylarda insan ne yapacağını şaşırıyor , kanunu , kuralı bildiğimiz için hadi bizim ağzımız laf yapıyor kendimizi savunabiliyoruz , peki bunu beceremeyen gariban avcım ne yapsın ?
Buna benzer olaylar ülkemizin her bölgesinde yaşanmakta.
Bana göre avcılığa az veya çok ilgi duyan her kes yerine göre korumacı , yerine göre üretici ve yerine göre de paylaşmacı olacak !.. Paylaşmasını öğrenen bir toplumda , dayanışma , birlik ve bütünlük gelişir , her türlü sıkıntıyı ve nimeti paylaşır , ulus olarak yükselir ve güçlü olurlar.
Kafes avından, su başı beklemeye ve yeme alıştırıp bir fişekte keklik alayının yarısını yok etmeye ,bahar aylarında yumurta toplayıp keklik neslini köreltmeye , geceleri far ile tavşan katliamına kadar zamansız ve hileli avcılığın her türlüsünü yapan kırsal kesimdeki yaşayan yukarıda olaylarda adı geçen köylü vatandaş düşüncesindeki kişiler bir de yetmiyormuş dışarıdan gelen yasal avcıları kıskanıp kovmak istemelerinin insanlıkla ilgisi yoktur.

Bu işi de düzeltecek olan Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileridir. Ülkenin yarısına yakın ilde hiçbir bilimsel veriye dayanmadan konulan keklik avı yasağı bu olayları had safhaya taşımıştır.Avlanma izin pulları iki türlü oldu ve biz avcılar 80 tl. verip ülke genelinde avlanabilmek için pul aldık , aldık ama gene bu sıkıntıları yaşıyoruz. Konan yasakların hiçbir anlamı yoktur.
Sen Erzincan’ da keklik avını yasaklarsan bu sefer buranın avcısı Erzurum ‘a gider , Milas ‘ta yasaklarsan , Aydın’a ve ya Bodrum ‘a gider ve bu avlaklarda yığılma olur , yukarıda ki tatsız olaylar da her zaman cereyan eder.
Ha şunu da değinmeden geçemeyeceğim , Avcılıkla ilgili bakanlık yetkililerin bunları bilmesinde yarar var. “ Sayın yetkililer sizin koyduğunuz yasaklar sadece biz yasal avcılar için geçerli , kaçak avcı için asla bir geçerliliği yok. Bu gün Milas’ ta köylerde hemen , hemen her evde tüfek var , bunun % 5 i ancak ruhsata kayıtlı , adamda ruhsat yok , avcılık belgesi yok , avlanma pulu zaten yok ama her Allah’ın günü avda !!! Benim yılda vurdum av hayvanından kat be kat fazla vuruyor yani bir bakıma benim hakkıma tecavüz ediyor , bu gibi durumlarda bizlerin hakkını korumak, bu işin yöneticileri olarak sizlere düşmez mi ? Milas’taki Milli Parklar koruma memuru iki kişi , adamlar oraya buya koşturmaktan evlerine bile doğru dürüst gidemez oldular.
Tek araba iki memurla kaçak avcı denetimi ne kadar olur ?.. Tabi o da başka bir soru.

Bütün bu aksaklıkların düzelmesi umuduyla tüm okurlarıma sevgi ve saygılarımı sunarım.

m.ozkanmilas@hotmail.com

24.Şubat.2009, 13:34
mustafa abi diline sağlık.yanlız abi benim 2 hafta önceki bir avımdan sana bahsedeyim gittiğimiz bölgenin dernek başkanı tarafından ördek avına çağrıldık bizi sağolsunlar çok güzel ağırladılar hatta öğleden sonra gidebilmeme rağmen 3 ördek 2 sakarca vurmamızıda sağladılar şu bir gerçekki ben ömrümde canlı olrak ördeği bu kadar görmedim yemin ederim binlerce ördek vardı.dedikya avcının limiti vijdanıyla alakadardır döndük köy evine geldik bizi davet eden halil abi önümüzdeki 2 yıl burayı ava kapattırmak için mürajat etiğini söyledi sebebini sorduğumda dedi kardeşim başka şehirlerden ava geliyorler adam yüzzün üzerinde km yapmış benzin yakmış limite filan bakmıyor vurabildiğim kadar vurayım diyor dedi ve hatta bıldırcın avında bir gurubun 400 civarı üveyik vurmuş olduğunu gereken işlemleri yapmış olduklarını anlattı tabi bunlar gibi nice kendini bilmez insanları yakaladıklarını anlattı.ve baktımki dışardan gelen avcıya iyi niyetle bakmaz olmuşlar.evet o insanlarda ruhsat çıkarmış pul parası ödemiş ama vijdanın nedemek olduğunu bilememiş.halil abi böyle anlatınca dedim abi kurunun yanında yaşıda yakıyorsunuz bana dediği buraya gelenler içinde vijdanlı avcıya pek raslıyamamış olduğuydu.olayın birde bu boyutu var abi.şunuda belirteyim ben buna karşıyım burası hepimizin vatanı hepimiz her yerde kurallar çerçevesinde avlana bilmeliyiz.

24.Şubat.2009, 13:38
O kadar güzel bir konuya değinmişsin ki başnkanım..
her avcı arkadaşın başına gelen olaylar..av yerini kıskanıp
silah sıkanlar bile var.. işte bunlarda avcı eğer öyle ise...
Bu konu üzerinde hangi kurum görev yapacak oda belli değil sanırım..
belli bir kural çerçevesinde av yapmaya çalışan biz avcılar ne zaman rahata erecek..
MAK'ın aldığı kararlar ne kadar sağlıklı buda tartışma konusu..
birçok bölgenin yasak olmasının anlamı nedir neden yasak konur hala anlamış değilim..
Allah bizlere sabır versin.....

Mehmet Ardilli
24.Şubat.2009, 13:48
Mustafa abi bu konudaki hassasiyetine, haklılığına, ve isyanına sonuna kadar katılıyorum. Geçmiş yıllar da çevre iller de, hatta kendi il kapsamımız da başımıza benzer olaylar defalarca geldi. Ancak sizden istirham ediyorum, bu sistemin top yekün gözden geçirilmesi gerekmiyormu? Avcılığı ve avı bilmeyen birilerinin yanlış karalar almasına daha ne kadar seyirci kalabiliriz? Bizim bu konuları top yekün yeniden düzenlemeye ihtiyacımız yokmu? Bununla ilgili özel avlaklar başlıklı bir konu başlattık. Amacımız özel avlak kanunun yeniden düzenlenmesi. Avlakların av kulüpleri tarafında tesis edilip, yine avkulüpleri tarafından işletilmesi. Maliyeye ödediğimiz paraların bu işler de kullanılmadığı açık seçik ortada. Devlet bu işi avkulüpleri aracılığı ile yapamazmı? Bu konuda ki değerli görüşlerinizi ÖZEL AVLAKLAR başlıklı konumuz da sabırsızlıkla bekliyoruz. Eğer yanlış şeyler düşünüyor isekte uyarılmak istiyoruz. Hürmetlerimle.

Mesut BÜLBÜL
24.Şubat.2009, 15:53
mustafa başkanım başkanım ellerine vede yüreğine sağlık diyorum cok güzel ifade etmişsin konuları doğru diyorsun bu durumda avcı olmak icin önce bohcacılara temizlemek lazım avın en iyisini ve de fazlasını hatasını bohcacılar yapıyor bizlere gelince yabancı mamulünden bende bıkkınım her köyden tebki almaktan bizler zaten bıkkınız işine gelmiyor adamların anlamak zaten sorunlarda buradan başlıyor zehir bırak malar tehditler ahsan kesmeler kısacası mazerat hazır millette
teşekkür edeerim başkanım sana selamlar sayğılar diyorum şimdilik

cemalreis
24.Şubat.2009, 17:05
Mustafa başkanım yerden göğe kadar haklısın çoban yumurtasını yer, çifçi zehirli buğday atar, yavruları yer , kafes avcısı onlarcasını yok eder köylü zamansız avlar kalırsa avcı ya üç beştane onuda tabanları şişene kadar arayıp bulabilirse koca sezonda vuracağı üç beş keklik haydi ras gele hsaplayın bakalım bir keklik gerçek avcıya kaça mal oluyor.

24.Şubat.2009, 17:36
mustafa abim eline diline sağlık

Sebahattin AVCI
24.Şubat.2009, 18:35
Mustafa abi yüreğine sağlık

abi bu konuları ben balık avında il dışına çok çıktığım için bilirim köyün muhrarı kendi köylüsüne herşey serbes dışardan gelene yasak

adam bakıyor plakaya göre ya arabaya zarar verir ya sana vermeye kalkar

burada suç lu milli parklar yönetim başkanları vesaire artık üst düzeydeki bütün o kişiler

ben herşeye para verecem salak gibi birde şehir dışına pulumu alacam bumu hak hukuk

2 görevliyle 5 görevliyle 1 araçla olurmu böyle çalışma böyle saçmalık ahtım var biri daha karşıma çıkıpta durdurmadı bile evrak sormadı ilk soranın ellerini öpecem bu benim 3 senedir ahtım adamları ben arıyorum avda uzaktan bile göremedim görevlileri şimdiye kadar herkez adam gibi işini yapsa burası benim topraklarım diyen o avanakların sesi soluğu kesilir

neyse fazla daralmadan bitireyim ben saygılar abi herkez senin gibi hakkını böyle salakların karşısında savuna bilse sıkıntı kalkar ortadan

bazen duyuyoruz ormanda milli parklardan adam vurulmuş vururlar tabi köylüye tanıdığa pas geç yabancı gördüğün plakalı araçla ugraş birde ukala ukala konuş sanki paşa

24.Şubat.2009, 19:41
Daha önce de aşağıdaki linkte bu konuya değinmeye çalışmıştım.Mustafa Başkanımın anlattığı olaydaki adamlar var ve bunlar için cezai yaptırım uygulanmadığı müddetçe de var olacaklar.Benim,başkaından ricam MAK toplantısında bu konuyu da gündeme getirmesidir.
http://www.avkolik.net/forum/avkolik-cafe/hic-basiniza-geldi-mi/

25.Şubat.2009, 05:59
Sevgili avcı dostlarım hepinize ayrı ,ayrı teşekkür ederim.

Bu konuyla alakalı bir şiirimi sizlerle paylaşmak istedim,bakalım beğenecekmisiniz ?

Saygılarımla.

YASAKLAR

2008 yılında keneler bir çok avcıyı şair yaptı,
Profesörler demeçleriyle amaçlarından saptı,
Nedendir avcıların bir türlü açılmaz bahtı,
Sağlam görünse de baştakilerin sallanıyor tahtı.

Keklik avını yasakladınız suçlu keneyle süne,
Avcı terledi artık gelmez, ne suya,ne yeme,
Bu yıl nasıl olsa geçti, görüşürüz gelecek sene,
Bitirdiniz avcıyı, kanını her gün eme, eme.

Bafa gölü ava kapalı , yaptınız Tabiat Parkı !
Göçmen kuşları korudunuz , bitirdiniz kınalıyı,
Birlik olamaz avcılar , hep birbirleriyle küsler,
Sulak alanlar ava kapandı,açmaya yürek ister.

Avcıya öneriniz her sene harç yatırıp, pul alın,
Sanmayın gariban avcının ensesi daha kalın,
Avlakları kapatacağınıza ,doğaya keklik salın,
Eldekiler biter yoksa , ne mülk kalır ne malın.

Bu yılda yasak koyarak hata yapmayın beyler,
Doğayı avcı korur o hep doğruyu söyler,
Yaban hayat bitecekmiş bohçacı neyler,
Belgesiz, pulsuz kaçak avlanıyor tüm köyler.

Doğanın yok olmasında suçlanan hep avcı,
Tabiat yok olurken sadece o döker gözyaşı,
Kötülükle bir yere varılmaz getirelim barışı,
Yoksa bu vatanın ne toprağı kalır ne de taşı.

m.ozkanmilas@hotmail.com

25.Şubat.2009, 07:00
eline diline yüreğine sağlık abi muhteşem.

Mehmet Ardilli
25.Şubat.2009, 13:01
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif

çetin ekren
25.Şubat.2009, 14:46
MUSTAFA abi eline,diline,ağzına,kalemine sağlık ancak bu kadar olur harikasın vallahi!!!

Ancak abi sana birkaç kez yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum kimse beni yanlış anlamasın lütfen kimseden ne memleketimizi sakındığım var nede av hayvanlarını şimdi Erzurum'un kekliğinin güzel olduğu ve avcıyıda yürümekte zorlamayan mükemmel bir avgahı var daha doğrusu vardı.şehir söylemeden anlatacam ki yanlış anlaşılmayayım.avgaha giriyosun daha 1 km.gitmeden yolun kenarında bir minübüs plaka il dışından her birinin peşinde muhteşem köpekler,az gidiyon bi tane daha ve bu böyle devam ediyor.avgahın sonuna geliyon ve nerdeyse il sınırının dışına geçecen erzincana ait köyler gözükmeye başlıyor ve sen hala bir müsait yer bulup dağa çıkamamışsın dağ taş avcı dolu.en sonunda bir bayır görüyon tren yolunun üstte kalan taraflarında bari burayı gezeyim diyon hoop yanından bir minübüs daha seni geçiyor başlıyorsun yarış yapmaya şimdi bunu okuyanlar hadi be bütün dağımı sarmışllar diyecek yemin ederim öyle.

sonra adamlar iniyorlar seninle birlikte olay ondan sonra şöyle gelişiyor''adamlara dedimki arkadaşım biz erzurum avcısıyız ve kendi bölgemizde avlanacak mera bulamıyoruz durun bari şu yamacıda bizler gezelim adam ne dese siz burayı nerden öğrendiniz, hopbala ne demek nerden öğrendiniz ben yıllardır buraya ava gelirim , asıl siz nerden öğrendiniz dedim.cevap şu bu yolları ben yapmışım aha yukarıda şantiyem gerçektende yukarıda koskoca bir şantiye var taş çıkarıyorlar kış dönemi olduğu içinde boş ve en az 50 yatak var içerde bu arkadaşlarını davet ediyormuş akşamdan gelip orada kalıyorlar ve sabah güneş doğmadan ava başlıyorlar adamlar bunu o anda öğrendik.

o bayırıda gezemedik ve bu çok ağırıma gitti.arabanın yanına çıkarken bir araba yanımızdan geçti peşinde remork takılı ve bu remorkun üstünde 4 tane tilki,5 veya 6 tane tavşan var belliki gece avı yapmışlar sabahın köründe nerden vurdular o kadar hayvanı az ileride çeşmenin yanında durdular dayanamayıp jandarmayı aradım 1 saat sonra jandarma geldi adamların yanından geçti selam verdi gelip bizim yanımızda durdu.iner inmez bize evrak sormaya başladı ya adamların araçlarının üzeri resmen leş dolu direk bize geldi neyse benim aradığımı söyledim bizim evrakları kontrol ettiler.bize tamam siz gidebilirsiniz biz gerekeni yaparız dedi.merak ettim acaba ne yapacaklar diye bekledim adamların yanına gitti arabadan bile inmedi ve adamların yanında aracın durması 20 sn.sürmedi ve bastı gittiler sonra adamlar yanımıza geldiler ve ne deseler siz kimi şikayet ediyorsunuz biz buraya gelmeden karakola uğruyoruz karakola bir koli çay bir koli şeker bırakıyoruz bak şikayet ettiğiniz halde sizin evraklarınızı kontrol ettiler bizimkilere bakmadılar bile.

yemin ederim hayatta yediğim en büyük tokat bu olmuştur bu nasıl bir kavram bu nasıl bir vicdan.o kadar yaban hayatını bir koli çaya,şekere değişiyorlar.ve şimdi o bölgede o günki yaban mevcudunun binde biri yok.gel kızma be abi.gel dayan be abi.buna birebir kendim şahit olmuşum.kime ne diyeyim kimi kime şikayet edeyim.ıspat yok delil yok.En baştada dedimya kimseden avı avgahı kıskandığımız yok gelsinler misafirimiz olsunlar bem kendim götüreyim avgahlara ama yeterki gerçek avcı olsunlar et obur olmasınlar.SAYGILAR-RASTGELE

Sebahattin AVCI
25.Şubat.2009, 18:57
mustafa abi çok güzel bir şiirle anlatmışsın hataları ama anlaya bilene... abi bunu yaban tv denilen tv ye versen yayınlamazlar onlarda bu işin içinde işine gelmez adamların biz baştan satılmışız

çetin ustam bana yabancı gelmeyen olay sizin başınıza ilk gelmiş

biz bu olayları çok gördük duyduk sakaryada okadar çok avcı olta balıkcısı varki jandarmaya çay şekerler kesmiyor artık aştılar tepsi baklavalar av hayvanları balıklar götürüyorsun viskisini alıyorsun çayı çorbayı aştılar yani ustam bu şerefsizlikler böyle sürüp gidiyor

olay bu kimi kime şikayet edecez jandarma bölgesine polismi çaracaz çok zor işimiz çok zorrr

Abdullah ATASOY
25.Şubat.2009, 19:25
yasaklar uymak içinmi yoksa koyanların veya denetçiler haricindekilerin uyması gerken kurallarmıdır
aslında çok güzel bir açıklama olmuş aslında biz paylaşmayımı unutuyoruz konukseverliğimi mustafa özkan abimiz çok güzel açıklamış

Abdullah ATASOY
25.Şubat.2009, 19:37
birde şunu merak ediyom deeğerli arkadaşlar avlanma pulu adı altında para toplanıyo acaba bu paralar nere gidiyo merak ediyorum çünkü ben tokat almusta en ufak bir yatırım yok hala keklik avlayan ları duyuyorum akşam olunca far avları ben söyleyim yolda durup avcıları rahatsız etmekten başka bi yere gitmiyo adamlar avcılardan mı avı koruyolar yoksa kaçakçılık yapıp avı tehdit eden lerimi
yoksa kaçak zamanda av yapanlarımı ben çözemedim

27.Şubat.2009, 10:44
Sevgili Çetin kardeşim , bak dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz, sen bakanlık olarak hiç bir veriye dayanmadan Kınalı keklik avını Erzincan'da ve birçok ilde yasaklarsan işin olacağı bu ! Sonra avlaklarda böyle yığılma olur.

Çay şeker meselesine gelince maalesef bu böyle , demek ki işler bu şekilde dönüyor !!!

Bu işler bana ters , her şeyde önce dürüst olacaksın !

Demek ki daha çok ekmek yememiz lazım...

Abdullah kardeşim avı AVCI korur ! Onun için her birimiz bu gibi kalleş yöntemlerle avcılık yapanları en yakınımız bile olsa yola getirmeliyiz.

Selamlar.

Mustafa ÇİL
12.Mart.2009, 15:04
güncell

KOSAVALIMİROGLU
12.Mart.2009, 15:21
sevgili gönül dostları çok güzel ve yerinde bir konu bu kitabın ortasından konuşmuşsunuz çeşitlemeler ve örneklerde yorumlardada bulunmuşsunuz hepinize teşekürler ederim evet bu konu tüm avcı dostlarımızın sorunları her avcı kardeşimizin ayrı ayrı yöresine göre sorunları var bizimde oldugu gibi inşallah bu sorunlara yetkli görevlilerden bir çözüm bulunup huzura kavuşuruz istediğimiz gibi çözümler alırız paylaşım için teşeküler

12.Mart.2009, 21:32
Sayın arkadaşlar üzerinde durulan konu gayet ciddi bir konu. Bu konu üzerinde yapılan yorumlarıda bir kaç kez detaylı bir şekilde okudum ve bu konuyla ilgisi olmayan gereksiz ve düşüncesiz konuşmaların olduğunu gördüm bir şeyleri konuşurken bilinçli, dengeli ve düzeyli bir şekilde konuşmak lazım. Benim anladığım kadarıyla bu konuda bahsedilen durum avcıların yaşadığı sorunlar,avcılar ve avcı olmayanlar arasındaki kıskançlık mera ve avlanma alanlarında çıkan tartışmalar ve yaşanan durumlar ele alınmıştır
Öncelikle şunu söylemek istiyorum, ' Kaş yaparken göz çıkarmamak lazım ben bu siteye girmeden önce uyulması gereken kuralları gözden geçirdim kullanılan konuşma uslupların düzgün ve seviyeli bir şekilde olması konusunda baştan uyarıldığımızı gördüm İnsanlar bazı konularda fikirlerini söylerken haklı ,haksız doğru veya yanlış olabilir ancak bu fikirleri belirtirken belli bir edep içerisinde anlatmak lazım konu düzgün bir konu bende bu konudaki haklılığı savunuyorum fakat okuduğum iki katılımcının yanıtlarındaki seviye dışı konuşmaları kabul etmek asla mümkün değildir Yazılan cevaplarda Jandarmaya rüşvet olarak çay,şeker,baklava,viski,av hayvanı, götürüldüğü ve bu şekilde avlanma sahalarında denetimsiz bir şekilde av yapıldığı söyleniyor Şunu söylemenin zamanı geldi Rüşvet alan kadar rüşvet verende suçludur bir defa çay şeker vb malzeme veripte avcılık yapan kişiler avcı olamazlar ve avcıda değildirler . Ancak bu malzemeleri alıp avlanmaya izin verilmesi kadarda büyük bir yanlış olamaz Her makamın bir üst makamı vardır bu yanlışlar yapılıyorsa gelişi güzel sözlerle değil Kanun ve yasalar çerçevesinde dürüst bir vatandaş olarak yapılması gerektiği şekilde davranılmasını öneririm Her kurumun içerisinde kötü düşünceli insanlar olabilir fakat bu şahıslar o kurumlara maledilemezler. Yani yasak avlananları, doğayı ve çevreyi korumayanları yaban hayvanlarını bilinçsizce avlayanları biz nasıl avcı olarak saymıyorsak diğer avcı olmayan insanlarında bu durumu avcılara maletmesini istemeyiz.
Kısacası şunu söylemek istiyorum fikirlerimizi beyan ederken veya açıklarken daha düzeyli ve seviyeli davranalım.

feridun berin
12.Mart.2009, 22:11
Yılmaz dostum fikirlerine aynen katılıyorum sapla samanı, keçi ile koyunu ayırmak lazım düzeyli paylaşımlar dileğiyle... http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif

mustafa aydoğmuş
13.Mart.2009, 05:27
avcı avını korur ama bohcacılarda kıskanır adama tüfekle ateş eder köpeğini vurmaya calışır bu sene benimde başıma geldi sezonun son günü ve önce bana sonra köpeğe yöneldi bende sıktım haliyle jandarmeye tel actım ilgilenen dahi olmadı

Mehmet Ardilli
13.Mart.2009, 06:34
Yanlışı bilmek, bilmek değildir. Hatalarını düzeltme çabasında olmadığımız iş hatalı kalır. Yani yanlışa boyun eğilmez, yanlışsa düzeltilecek kardeşim. Eğer ispatlı şahitli bildiğimiz yanlış işler varsa, nalet olsun deyip peşini bırakmıyacağız. Bir yola baş koyacağız, baş koymuyorsak, takip etmiyorsak, hele, hele bize dokunmuyan yılan bin yaşasın diyorsak, bu iş olmaz. O zaman suçlu, suçsuz herkez zan altında kalır. Kimsenin ne avcıları, nede kolluk kuvetlerini top yekün suçlaması, zan altında bırakması fayda sağlamaz. Görevini namusu sayan insanlar ile sıfatsız salla başını al maşını zihniyetinde ki kişileri bir tutamayız. Bir kaç yanlış kişi yüzünden camia ve kurumları itam edemeyiz. O zaman inandığımız ne kalır ortada. Eleştirmeye devam, ama takibe, hakımızı sonuna kadar savunmaya, netice elde edinceye kadar devam. Bu konuda bence eksikliklerimiz çok fazla. Biz şikayet ediyoruz, birileri bizim için birşeyler yapsın, deyip kenara çekiliyoruz. Hatta şikayet bile etmiyoruz. Suç takiple ortaya çıkar, tıpkı av gibi. İş, iştir takip ister. Yoksa herkesin başına bir jandarma, bir polis dikmek veya insanları korku diktatörlüğünde yaşatmak, rüşvetle iş halletmek gibi paradokslar yaşanır. Kimse bunun içinden çıkamaz. Polis ve jandarmadan her zaman bize gelen talep hep aynıdır; siz vatandaş olarak işin peşini bırakmayın, bize bilgi ve delil düzeyinde yardım edin, gerisi kanun çerçevesinde bizim işimiz. Ama kanunlarla ilgili sıkıntılarımız yok mu? Var elbette, ordada çok iş düşüyor bizlere, sesimizi ihtiyaç ve yanlışlıkları duyuramassak, kimse dönüp nedir bu avcıların hali deyip bakmaz. Bu vatan bizimse; taşıyla toprağıyla, avıyla avcısıyla, polisi jandarmasıyla, hükümeti siyasetcisiyle, köylüsü kentlisiyle bizim. Bir vatanda, bir bayrak altında, bir milletsek birlik olup çözüceğiz sorunları. Kalın sağlıcakla avkolik dostlarım.

çetin ekren
13.Mart.2009, 08:35
Yılmaz kardeşim senin başına böyle bir olay geldimi bilmem ben sana daha neler neler anlatırımda olmuyor burdan kardeşim öyle zaten ona değmeyelim buna laf etmeyelim dedikçe bunlar başımıza geliyor.sıkıntı yapmayalım kardeş soracak birşeyin varsa aklına takılan varsa sen özelden yaz ben cevaplarım.bizim istediğimizde yasaksa herkese yasak,kanunsa herkese kanun olsun ayrımcılık olmasın kimse kimseden üstün olmasın amaç bu yönde.saygılarımla kardeşim.

Mustafa ÇİL
03.Kasım.2009, 06:44
güncel

Yıldıray İNCE
03.Kasım.2009, 15:15
mustafa başkanım başkanım ellerine vede yüreğine sağlık diyorum cok güzel ifade etmişsin konuları doğru diyorsun bu durumda avcı olmak icin önce bohcacılara temizlemek lazım avın en iyisini ve de fazlasını hatasını bohcacılar yapıyor bizlere gelince yabancı mamulünden bende bıkkınım her köyden tebki almaktan bizler zaten bıkkınız işine gelmiyor adamların anlamak zaten sorunlarda buradan başlıyor zehir bırak malar tehditler ahsan kesmeler kısacası mazerat hazır millette
teşekkür edeerim başkanım sana selamlar sayğılar diyorum şimdilik

03.Kasım.2009, 17:11
mustafa başkanım cumartesi günü aynı olayla bizde karsılaştık ve baya bi moralimiz bozuldu av sonu arabaya indiğimizde ise tamamen sinir küpü olduk kos adasından gelen kadir abimizle beraber mazının bir köyüne gittik tarif üzerine arabayı çam ağaçlarının arasından giden yola bıraktık tepeye doğru çıkıp başladık avlanmaya aşağıdan köylü kadınlar bir ün bir kıyamet yıkıyorlar ortalığı ettikleri küfürün haddi hesabı yok neyse kulak asmayıp arka tepeye geçttik bi kaç keklik bulduk avladık arabaya doğru dönerken bi kaç keklik kaldırdık tüfek attık gene başladılar bağırmaya çağırmaya bu sefer bizde baya sinirlendik sesimizi çıkarınca sustular arabanın başına geldiğimizde ise kahrolduk adadan gelen misafirimiz kadir abinin arabasının sol baştan sonuna kadar komle boyayı adeta kazmışlar o gün av burnumuzdan gelmişti insan oğlu bukadarmı cahil bencil olur anlamadım !!!

03.Kasım.2009, 22:42
ÇOK DOGRU SÖYLEDİNİZ ARKADAŞLAR BEN DE KÖYLÜ OLARAK BİZİ ÇOK İYİ TARİF ETTİNİZ BÜTÜN BU ADİLİKLERİ ŞEREFSİZLİKLERİ HAİNLİGİ BİZ YAPIYOZ YOBAZLIK DESEN BİZDE HELAL VALLA HANGİNİZ DAGDA YANGIN ÇIKTIGINDA KOŞUP GELDİNİZ BİZ CANIMIZ PAHASINA ORAYA KOŞTUK O KADAR BASİT DEİL VE KÖYLERDE DİNGONUN AHIRI DEİL BENİM KÖYÜME AVCI GELİYOR BUYURSUN GELSİN MİSAFİRİM OLSUN BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VAR AMA O GELEN HAYSİYETSİZ LER( BAZILARI)) BEN YOKKEN 10 KİŞİ GELİR ONDAN SONRA SENİN ARKADAŞIN DI DEYİP KENDİ EŞİMLE ARKADAŞIMLA KAVGA EDEYİM NELER ANLATTINIZ NELER KONU BAŞLIGINDA SİVASTA YAPILAN AVI GÖRMRYİNDE ONDAN SONRA BOŞ BOŞ KONUŞUN NEYMİŞ EFENDİM 2 GÜNLÜK AVMIŞ TERBİYESİZ HERİF ÖNÜNDE 40 TANE KEKLİKLE FOTO ÇEKİLİYO HİÇ TE TAKMIYO LİMİTLER DAHİLİN DEYE SİZDE ONA TEBRİKLER DİLİYOSUNUZ ONLARI ARAŞTIRIN BİDE KÖYLÜNÜN VURDUGU İKİ KEKLİK VAR ONADA SİZ GÖZ DİKİN GANERE Bİ KÖPEK OLUR KÖYLÜDE ŞEHİRLİDE 10 NUMARA FERMACILAR OH NE ALA YAZIK BE NEYLE UGRAŞIYOONUZ

Recep DÖNMEZ
04.Kasım.2009, 07:28
ÇOK DOGRU SÖYLEDİNİZ ARKADAŞLAR BEN DE KÖYLÜ OLARAK BİZİ ÇOK İYİ TARİF ETTİNİZ BÜTÜN BU ADİLİKLERİ ŞEREFSİZLİKLERİ HAİNLİGİ BİZ YAPIYOZ YOBAZLIK DESEN BİZDE HELAL VALLA HANGİNİZ DAGDA YANGIN ÇIKTIGINDA KOŞUP GELDİNİZ BİZ CANIMIZ PAHASINA ORAYA KOŞTUK O KADAR BASİT DEİL VE KÖYLERDE DİNGONUN AHIRI DEİL BENİM KÖYÜME AVCI GELİYOR BUYURSUN GELSİN MİSAFİRİM OLSUN BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VAR AMA O GELEN HAYSİYETSİZ LER( BAZILARI)) BEN YOKKEN 10 KİŞİ GELİR ONDAN SONRA SENİN ARKADAŞIN DI DEYİP KENDİ EŞİMLE ARKADAŞIMLA KAVGA EDEYİM NELER ANLATTINIZ NELER KONU BAŞLIGINDA SİVASTA YAPILAN AVI GÖRMRYİNDE ONDAN SONRA BOŞ BOŞ KONUŞUN NEYMİŞ EFENDİM 2 GÜNLÜK AVMIŞ TERBİYESİZ HERİF ÖNÜNDE 40 TANE KEKLİKLE FOTO ÇEKİLİYO HİÇ TE TAKMIYO LİMİTLER DAHİLİN DEYE SİZDE ONA TEBRİKLER DİLİYOSUNUZ ONLARI ARAŞTIRIN BİDE KÖYLÜNÜN VURDUGU İKİ KEKLİK VAR ONADA SİZ GÖZ DİKİN GANERE Bİ KÖPEK OLUR KÖYLÜDE ŞEHİRLİDE 10 NUMARA FERMACILAR OH NE ALA YAZIK BE NEYLE UGRAŞIYOONUZ

Bak güzel Kardeşim!
Burada kimsenin savunuculuğunu ve fedailiğini falan yapmak niyetim yok...
Ama başta uslubun ve tarzın çok yanlış ve de ukalaca....
Kusura bakma ukalaca diyorum,çünkü senin yazdıklarının yanında bu kelime az bile kalır...
Sivasta yapılan avla ilgili konuyu bende inceledim,evet keklik sayısı fazla ama altına not düşülmüş
iki günlük avımız ve sekizerli gurupla yapılmıştır diye....Bunuda görmüşsün zaten....
Peki niye okonunun altına yorumunu yapmadın,ben konuya bakıyorum bir yorumunu göremiyorum.
Yazarsın oraya yazacaklarını(düzgün bir uslupla) konunun muhatabı size varsa bir açıklamasını
yapar,sizde eleştirilerinizi yazarsınız.Konu başka yerde siz burada atıp tutmuşsunuz.Tabiki o konuyu
buradada dile getirebilirsiniz ama öncelikle konunun içinde bir dile getirin bakalım....
Şu köylülerle ilgili yazdıkların tamamen senin kendi düşüncelerin,bende bir köylü çocuğuyum ama
hiçbir zaman kendimi ve köylü vatandaşları senin gördüğün gibi görmedim,sen bu düşüncelerle
ne köylü ne avcı olamazsın zaten....
Size misafir olarak gelen avcılar daha sonra sizin köye sizden habersiz gelemeyecekler öylemi,
yani köyün avlaklarının tapusu sizin elinizde,birde bunlara HAYSİYETSİZLER diye hitap ediyorsunuz,
ve gelen bu kişiler yüzünden aile saadetin bozuluyormuş.Helal valla...
Demek sizler köylerde çıkan yangınlara canınız pahasına koşuyorsunuz,biz şehirliler yan gelip yatıyoruz
öylemi,peki bu yangını şehirden gelipte ben mi çıkartıyorum,yangın nasıl çıkar çıkmaz orası önemli değil,
kimsenin kasıtlı olarak bunu yapması mümkün değil ama böyle olaylar sırasında İYİ BİLİNİZKİ TÜRK HALKI
KÖYLÜSÜ,ŞEHİRLİSİ SEFERBER OLUR...
Köyler dingonun ahırı değildir tabiki.Bunu herkes iyi bilmeli,köylerdede aynen şehirlerde olduğu gibi
hayat kuralları,avlanma kuralları vardır,buna herkes riayet etmeli,ancak çok iyi biliyoruzki köylerde
yaşayan avcıların yüzde doksanının ne ruhsatı,ne pulu,ne harcı hiçbirşeyi yok,sadece elinde tüfeği
haftanın yedi günü istediği an avlakta.YALANMI! Hadi yalansa yalan diye yaz ben sana cevabını vereyim....
Şu köpek konusuna gelince,benim için köpeğin seceresi,cinsi,parası,görünüşü hiç mi hiç önemli değil.
Önemli olan av yapması,avdaki durumu ve sahibi ile olan uyumu.Secereli olmuş,safkan olmuş,pahalı
olmuş hiç önemli değil,önemli olan iyi av yapması.Tıpkı insanlarda olduğu gibi;Köylü olmuş,şehirli olmuş,
paralı olmuş,parasız olup olmadığının öneminin olmadığı gibi,önemli olan ADAM OLMASI! gibi....
Geçtiğimiz günlerde bizler Bayburt'a ava gittik,orada köylü vatandaşlarla yaşadıklarımızı bir anlasam
aslında bu konuya çok iyi bir örnek olacak ama.....
Neyse lafı fazla uzatmayacağım.....
Lütfen bir konuyu eleştirirken usluba dikkat edin,yazdıklarınızın ne anlama ve nereye gittiğini iyi analız
edin ve sakın bir daha KÖYLÜ-ŞEHİRLİ ayrıştırması yapıp Köylerin Tapusunun elinizde olduğu duygularına
kapılmayın.....
Bu ülke köyü ile,şehiri ile,meraları ile,avlakları ile hepimizin......
Bu doğrultuda düşünen herkese Saygılarımı sunuyorum.....

04.Kasım.2009, 07:33

Bak güzel Kardeşim!
Burada kimsenin savunuculuğunu ve fedailiğini falan yapmak niyetim yok...
Ama başta uslubun ve tarzın çok yanlış ve de ukalaca....
Kusura bakma ukalaca diyorum,çünkü senin yazdıklarının yanında bu kelime az bile kalır...
Sivasta yapılan avla ilgili konuyu bende inceledim,evet keklik sayısı fazla ama altına not düşülmüş
iki günlük avımız ve sekizerli gurupla yapılmıştır diye....Bunuda görmüşsün zaten....
Peki niye okonunun altına yorumunu yapmadın,ben konuya bakıyorum bir yorumunu göremiyorum.
Yazarsın oraya yazacaklarını(düzgün bir uslupla) konunun muhatabı size varsa bir açıklamasını
yapar,sizde eleştirilerinizi yazarsınız.Konu başka yerde siz burada atıp tutmuşsunuz.Tabiki o konuyu
buradada dile getirebilirsiniz ama öncelikle konunun içinde bir dile getirin bakalım....
Şu köylülerle ilgili yazdıkların tamamen senin kendi düşüncelerin,bende bir köylü çocuğuyum ama
hiçbir zaman kendimi ve köylü vatandaşları senin gördüğün gibi görmedim,sen bu düşüncelerle
ne köylü ne avcı olamazsın zaten....
Size misafir olarak gelen avcılar daha sonra sizin köye sizden habersiz gelemeyecekler öylemi,
yani köyün avlaklarının tapusu sizin elinizde,birde bunlara HAYSİYETSİZLER diye hitap ediyorsunuz,
ve gelen bu kişiler yüzünden aile saadetin bozuluyormuş.Helal valla...
Demek sizler köylerde çıkan yangınlara canınız pahasına koşuyorsunuz,biz şehirliler yan gelip yatıyoruz
öylemi,peki bu yangını şehirden gelipte ben mi çıkartıyorum,yangın nasıl çıkar çıkmaz orası önemli değil,
kimsenin kasıtlı olarak bunu yapması mümkün değil ama böyle olaylar sırasında İYİ BİLİNİZKİ TÜRK HALKI
KÖYLÜSÜ,ŞEHİRLİSİ SEFERBER OLUR...
Köyler dingonun ahırı değildir tabiki.Bunu herkes iyi bilmeli,köylerdede aynen şehirlerde olduğu gibi
hayat kuralları,avlanma kuralları vardır,buna herkes riayet etmeli,ancak çok iyi biliyoruzki köylerde
yaşayan avcıların yüzde doksanının ne ruhsatı,ne pulu,ne harcı hiçbirşeyi yok,sadece elinde tüfeği
haftanın yedi günü istediği an avlakta.YALANMI! Hadi yalansa yalan diye yaz ben sana cevabını vereyim....
Şu köpek konusuna gelince,benim için köpeğin seceresi,cinsi,parası,görünüşü hiç mi hiç önemli değil.
Önemli olan av yapması,avdaki durumu ve sahibi ile olan uyumu.Secereli olmuş,safkan olmuş,pahalı
olmuş hiç önemli değil,önemli olan iyi av yapması.Tıpkı insanlarda olduğu gibi;Köylü olmuş,şehirli olmuş,
paralı olmuş,parasız olup olmadığının öneminin olmadığı gibi,önemli olan ADAM OLMASI! gibi....
Geçtiğimiz günlerde bizler Bayburt'a ava gittik,orada köylü vatandaşlarla yaşadıklarımızı bir anlasam
aslında bu konuya çok iyi bir örnek olacak ama.....
Neyse lafı fazla uzatmayacağım.....
Lütfen bir konuyu eleştirirken usluba dikkat edin,yazdıklarınızın ne anlama ve nereye gittiğini iyi analız
edin ve sakın bir daha KÖYLÜ-ŞEHİRLİ ayrıştırması yapıp Köylerin Tapusunun elinizde olduğu duygularına
kapılmayın.....
Bu ülke köyü ile,şehiri ile,meraları ile,avlakları ile hepimizin......
Bu doğrultuda düşünen herkese Saygılarımı sunuyorum.....

recep abi eline sağlık arkadaşa gerekli açıklamayı yapmışsın bizlere söyleyecek söz bırakmamışsın tebrikler.

fevzi dursun
04.Kasım.2009, 08:28
fatih kardeşimi şahzen tanıyan birisi olarak, hepsi olmasa bile bazı düşüncelerine hak veriyorum, kendisi şu anda denizlinin bir köyünde öğretim görevlisi, ama konuya vermiş olduğu cevabın uslup tarzına bende tasvip etmiyorum, zannedersem sivastaki keklik konusunun ardından ruh haliyle yazmış olduğunu düşünüyorum. arkadaşımızı anlayabiliyorum. bu katliamı yapanlar utansın ama yapacak bir şey olmadığını fatih kardeşime kanunların ve çıkarılan yasaların bu ava nasıl müsade ettiğini üzüntüyle anlatmaya çalışayım,

mak almış olduğu kararlarında geçen sene olmayan bagaj limiti uygulanmakta. örneğin, 10 kişi gitmiş olduğunuz şehirler arası 2 günlük avcılık dönüşünüzde bagajınızda 200 bıldırcın, 40 keklik, 20 tavşan, 80 çulluk, 160 üveyk bulundurabilirsiniz, ava başlamadan önce jandarmadan veya yetkili kişilerden aldığınız 10 kişi iki günlük av yapılacaktır belgesiyle hiç bir türlü geri dünüşünüzde yolda herhangi bir uygulama sonucunda cezai işlem görmüyorsunuz. hatta ikinci günde merada dahi yakalansanız bile yapılan bu usulsüz avcılıkta yetkililer size hiç bir şey yapamıyolar. her ne kadarda kanunen haklı olsalarda benim açımdanda bu nasıl bir vicdan, nerede kaldı sürdürülebilir avcılığı savunmak demekten kendimi alamıyorum, desende bi şey farketmiycek çünkü kanun bu hemşerim sende kimsin diyecek,

sevgili fatihçim senden ricam konulara biraz daha uslübunla yaklaşmandır. konuya düşünce ve fikirlerini beyan edecek arkadaşlarımdan ricam lütfen bu konuyla ilgili düşüncelerini belirtmeleri, konunun amacı dışına çıkarabilecek her mesaj yönetici arkadaşlarımın tarafından silinecektir. saygılarımla

çetin ekren
04.Kasım.2009, 10:34
herne kadar yazsakta,herne kadar çizsekte avazımızın çıktığı kadar bağırsakta boş...boş işte...
habire tüketiyoruz hem nefesimizi,hem avgahlarımızı...herne kadar tüketmemek için harcasakta nefesimizi....
keklik açıldığı günden beri iki sefer ava gittim...inanın gördüğüm sahneleri görmek dahi istemezsiniz...bir avlak düşünün ve sağ elinizi selam verir gibi başınıza ve sol elinizide aynı şekilde başınıza dayayın ve ileri bakın...ve karşı taraftan kalkan keklikleri görebildiğiniz bir mesafe düşünün ellerinizin arasında kalan açıya ve o mesafeye sizce kaç avcı sığar normalde...veya sığması gerek vicdani kurallara göre...1,2,3,5 kaç avcı 10 mu...15 mi....kaç...
bu gördüğünüz mesafede sadece 10 araç varsa ne düşünürsünüz peki...o ha dediğinizi duyar gibiyim...
hiç oha falan demeyin bu gerçek...durun daha bunla kalmaz bu iş...adam birkez gelmiş....bu topraklar ermeni toprağı ya...
10 araç en az 6-7 si minübüs....kaçar kişi alır bu minübüsler...gerisi binek oto...bu bineklerin hepsinin arkasında remork takılı...içleri köpek dolu...
aman Allahım dağ taş silah sesleriyle yankılanıyor...bu ne zulümdür arkadaşlar...sanki bir soykırıma girilmiş...bunu yapan avcı olamaz değilmi...eğer o avcıysa siz avcı değilsiniz değilmi...peki bunu yapan kim,nedir bunların ismi...
ben şehir avcısıyım...dayanamıyorum benim şehrimin köylerinde yapılan bu katliama...dayanamıyorum dağımın taşımın öksüz bırakılmasına...sessiz bırakılmasına...yetim bırakılmasına....
kimseden kıskandığımız yok dağımızı,taşımızı,avımızı....biz vicdanınla avlan diyoruz,biz katliam yapma diyoruz,biz yazıktır kıyma bu kadar hayvana diyoruz....
avcıya kül yutturmaya çalışma diyoruz....sabrediyoruz....yoksa elbet yapabileceğimiz şeylerimiz de var bizim...sen yakıyorsan benim canımı bende bilirim senin canını yakmayı ama...benden önce Allah'tan kork...diyoruz...
adam gibi avlan,gel evimde kal ben seni avlandırayım diyoruz...dağda yatıp kalkıp geceleri projöktör avı yapıp gündüz fotoğraf çekilme diyoruz...fotoğraflarda vurduğun avlarla değil,örnek kişiliğinle avcılığını ıspatla diyoruz...
yoksa bizde biliriz 50 keklik vurmayı,yoksa bizde biliriz ilk kar yağdığı gün çuvalımızı keklik doldurmayı...bizde biliriz altına yazılan notun şeklini...kuralını...
geceleri bende bilirim far avı yapmasını,gecede bende bilirim 20-25 tavşan vurmayı ve sabahında adına av diyemediğim leşlerle fotoğraf çekilmeyi...bunda da bilirim altına not düşmeyi...limitler dahilindedir diye...
daha devam edeyim mi..yoksa burda noktayı koyayım mı?...
arkadaşlar bizler burda sürdürülebilir avcılık için gayret gösteriyoruz...ve tüm çabalarımızın boşuna gitmesini istemiyoruz...Allaha şükürler olsun av sezonu açıldığı günden beri yurdun değişik yerlerinden keklik avları fotoğrafları geliyor...buda bizi son derece sevindiriyor...elimizdekilerin kıymetini bilmemiz lazım...bunlar bizim servetimiz...
avı avcıdan başka koruyacak hiç kimse yok...avcı adı altına gizlenmiş bu şahsiyetleredir sözümüz...köylü bu şahsiyetler yüzünden gerçek avcılara karşı...ben bile kendi memleketimde bu yüzden avlanmakta sıkıntı yaşıyorum...benimde bu yüzden aracım defalarca zarar gördü...yoksa köylüde biliyor kanundan üst olmadığını...serbest olan şeye yasak getiremeyeceğini...ama bunu dayanak göstererek kıymayın bu cennet vatanın bu paha biçilmez değerlerine...
defalarca yazdık çizdik bunu...ava çıkarken nasıl cüzdanınızı yanınıza alıyorsanız,vicdanınızıda alın yanınıza...selamlar...gerçek avcılara....

Recep DÖNMEZ
04.Kasım.2009, 12:06
"ava çıkarken nasıl cüzdanınızı yanınıza alıyorsanız,vicdanınızıda alın yanınıza...selamlar...gerçek avcılara.... "
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif

hasan arslan
04.Kasım.2009, 18:44
mustafa abicim eline emeğine sağlık güzel ve anlamlı bir şiir yazmışsın tabi anlayabilene.gerçek avcıların hep aynı sıkıntı içinde olduğunu hepimiz biliyoruz ve yaşıyoruz yasaklar belgeli avcı için bohcacılar yola devam ülkemizde avcıya haksızlıklar yapılıyor bunların düzeltilmesini diliyorum düzelmeyeceğini bile bile .BOHCACI MI OLMAK LAZIM ???? bu yatırdımız vergi ve pul vs hellal etmiyorum benim gibi düşünen bir çok avcı arkadaşım var o belgeleri boşuna almışız diye düşünüyorum. ANTALYADAN saygı ve selamlar

05.Kasım.2009, 20:33
abicim allah razı olsun senden çok güzel bi konuya değinmişsin busene bayburta keklik avına gittik ordaki köylülerde dışardan gelen avcıya ters düşüyolarmış önceki senelerde bizim beraber gittiğimiz abilerin hemde bütün evraklarının tam olmasına rağmen başına aynı sizin anlattığınız gibi olay lar gelmiş biz bu senede aynı yere gittik ama sırf köylü gelmesin avımızı maf etmesin diye köyün üstüne dökülen sürülere gitmedik sırf köylüyle uğrşamyalım avımız rezil olmasın die bu konulara acilen çözüm bulunması lazım

06.Kasım.2009, 19:48
mustafa abi eline sesine yüreğine sağlık güzelbir konu her avcının basına gelen yada gelecek bazı sıkıcı olaylar bunlar, daha önce bi konudada yorum yapmıstım avlanma kartı ve puluyla ilgili olarak gene ona geldi konu bizim bu verdiğimiz paralar nereye gidiyo abi bize özel avlak yok yol gösteren yok uzatmama gerek yok siz ve dier abilerim güzel acıkmalış zaten ama burda o tartışmaların arabalara ve avcılara eteş etmeye kadar uzadına sayit oldum( bu ara o köyünde avcıyı istemeyenler son zamanlarda büyük bir sorun haline gelen mal hırsızlarını bahane ederek jandarmadan izin alarak meralara ve göl kenarlarına giden yollara demir kapı yapıyolar burda ha benim için sorun dilde cahil adamlar için sorun oluyo) :D :D