PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dostlarım Lütfen Okuyun ( GÜVERCİNİN 10 RİCASI )

Tamer Kuvvet
24.Şubat.2009, 12:58
GÜVERCİNİN 10 RİCASI

Sevgili güvercinseverler kuşlarımız eğer konuşabilseydi bize herhalde şöyle seslenirlerdi ;

1- Benim hayatım 10 ile 12 yıl sürer. Beni beslemeye başlamadan önce iyi düşün.

2- Bana senin benden istediklerini anlayabileceğim süre tanı.

3- Benim içimde güven duygusu uyandır. Ben bununla yaşarım ve uçarım.

4-Bana hiçbir zaman uzun süreli darılma ve beni cezalandırmak için biryere kapatma. Senin hayatında iş, eğlence ve arkadaşların var.Benimhayatımda eşim,kümesim ve sen varsın.

5- Arada sırada benimle konuş. Sözlerini anlamasamda bana yönelttiğin sesinin tonunu anlarım.

6-Bana daima nasıl davranılması gerektiğini bil. Yem vermezsen yiyemem,su vermezsen içemem. Unutmaki beni beslemeye karar verdiğindeihtiyaçlarımıda karşılamayı göze almıştın.

7- Bana vurma, çok canım yansa bile benim sesim çıkmaz. Benim seni gagalamadığımı düşün.

8-Bana "isteksiz, tembel, uçmuyor, işe yaramaz" diye kızmadan önce düşün.Belki yediğim yem dokunmuştur. Belki susuz kalmışımdır. Belkide güneşinaltında uzun süre kalmış, sıcaktan halim kalmamıştır.

9- Yaşlandığım zaman beni elden çıkartma birgün sende yaşlanacaksın.

10-Her zor anımda (Hastalık, yaralanma, yaşlanma vs.) yanımda ol. " Benimiçin kaldırmaz " veya " Ben görmeden yok edin" deme. Benimsorumluluğumu taşıdığını unutma. Benim için herşey eşim, kümesim vesensin. Çünkü herşey seninle daha kolay.

Ne dersiniz güvercin dostları çokta haksız sayılmazlar değilmi?

Munir bostancı

Sebahattin AVCI
24.Şubat.2009, 18:45
Tamer usta münir bey duygularını çok güzel ifade etmiş bu güvercin değil bütün hayvanlar için geçerlidir ama konu güvercine yazılmış çok anlamlı duygulu olmuş biz bu hayvanlardan belkide çok şey bekleyip istemekteyiz hak ettiğimizi almak için çok iyi diyaloklar ile iyi bir bakım emek vermekten zaman ayırmaktan ibarettir
saygılar

İbrahim ÖZEL
17.Temmuz.2010, 09:47
Ya arkadaşlar eski bir konu belki ama çok güzel ya. Bu sadece kuş besleyenler için gerekli olmaması lazım. Tüm hayvan besleyenler için gerekli. Onların ağzı yok dertlerini anlatamıyorlar. Onları alırken tüm sorumluluklarını aldığımızı gerçekten unutmayalım.

naz gülhan
17.Temmuz.2010, 13:48
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/sad.gifoff yazıkk yaa çokk duygusal ve çokk haklı içim ürperdi

İbrahim ÖZEL
18.Temmuz.2010, 09:16
Gerçekleri anlatıyor ama.

Yıldıray İNCE
18.Temmuz.2010, 09:28
Tamer kardeşim münir bey duygularını çok güzel ifade etmiş bu güvercin değil bütün hayvanlar için geçerlidir ama konu güvercine yazılmış çok anlamlı duygulu olmuş biz bu hayvanlardan belkide çok şey bekleyip istemekteyiz hak ettiğimizi almak için çok iyi diyaloklar ile iyi bir bakım emek vermekten zaman ayırmaktan ibarettir
saygılar

ersin kasap
19.Temmuz.2010, 22:03
güzel paylaşım hayvan bakmak büyük sorumluluk ister balımıcaksan sahiplenmiceksin vebali var
ellerine ağlık

Elfin Asilkan
20.Temmuz.2010, 17:16
Paylaşım için teşekkür ederim Tamer kardeşim..Hayvanlar Alemi dile gelseydi emin ol en çok Bizim Dünyamızı yok ettiğiniz gibi kendi dünyanızıda yok ediyorsunuz derlerdi..bu maddelerden çok şuna önem vermek lazım..yalnız yaşayanların can dostudur bazen hayvanlar alemi..Kedi Köpek Kuş Besleyenler bunu çok iyi bilir..en iyi dostur çünkü..Sevgi ile bakmak gerekir..