PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : size sorum olacak

24.Şubat.2009, 19:53
anne köpek yavru köpeği öldükten sonra yiyebilir mi
benim bahsettiğim masti yavruladığında 4 yavrulamıştı sonra 3 tane kalmıştı sizce yiyebilir mi?
sorduklarımda şaka sanıyolar

Sebahattin AVCI
24.Şubat.2009, 20:11
bircanım bu 4 yavrudan 1 tane kalana kadar diğer 3 yavru ne kadarlıktı kaç günlük saatlik idi 2ve ya üç gün sonramı kayboldu

cemalreis
24.Şubat.2009, 20:39
anne çiğ et yemeğe alışkınsa yiyebilir

25.Şubat.2009, 05:24
Bende seter vardı her yavrulamada bir yada iki tane yavru kalmıştı .Çoğu yavruyu yedi.Ben bugüne kadar hiç çiğ et vermedim.Ama köpek bu olayı kıskandığından dolayı yapar demişti bir veteriner arkadaşım.Ben bu huyundan dolayı köpeği geçen sene verdim.Verdiğim arkadaşta bu olayı doğruladı.Bazen ölü bazende canlı yavruyu yiyen köpekler var.Sen bir daha köpeğin doğurduğunda onu kapatma serbest bırak ve yavrulara sakın yanaşma.Bir de öyle dene.

Mehmet Ardilli
25.Şubat.2009, 13:15
Hem kediler de, hem köpekler de yavru yeme olayları özellikle ilk günler de görülebilir. Nedenini bu güne kadar kimse net olarak açıklıyamamıştır. Ağırlıkla uzmanların üzerin de durduğu pisikolojik ve iç güdüsel bir davranış bozukluğu olduğu yönündedir. Bir bölümü de yavrularının doğum sonrası zarını temizlerken kuyruklarını ısırır, bazı araştırmalar genetik bir davranışta olabileceği ihtimalini kuvvetlendirmiştir.http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/103.gif

25.Şubat.2009, 16:19
çiğ et vermem bendede yavruyu çok güzeldi elime almıştım

25.Şubat.2009, 17:27
bircan neyse olanolmuş yapılacak birsey kalmamış senkafana takmayeter yaşın genç olduğu için duygusal yaklaşımın önecıkar amahayatta kendinden daha önemli hiç birşey yoktur lütfentakıntı yapma sağlıcakla kal

26.Şubat.2009, 08:37
bircan neyse olanolmuş yapılacak birsey kalmamış senkafana takmayeter yaşın genç olduğun için duygusal yaklaşımın önecıkar amahayatta kendinden daha önemli hiç birşey yoktur lütfentakıntı yapma sağlıcakla kal

26.Şubat.2009, 10:21
Bircan kardeşim bahsettiğin olay bizim başımıza geldi.İki arkadaşımın köpeğide yavrularını yemişti hemde hepsini birden, daha sonra arkadaşımın birisi ikinciye yavruladığında iki tanesini zor kurtardılar.Bu bahsettiğim köpekler aynı soydan bence ırsi bir olay veya kıskançlık bilemiyorum.Daha yavrular doğar doğmaz ıslakken oluyor bu olaylar yavrular kuruduktan sonra olmuyor eğer kurtarabilirsen yavruları ondan sonra müthiş yavrularına bağlanıyor.Bence bu genetik bir olay veya fizikide olabilir.Saygılar.