PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ATATÜRK'TEN BİR ANI

feridun berin
26.Şubat.2009, 07:36
Gazi,çiftliğinde dolaşıp hava alırken yaşlı bir kadına rastladı. Atatürk attan inerek bu ihtiyar kadının yanına sokuldu.
-Merhaba nine.
Kadın Ata'nın yüzüne bakarak hafif bir sesle;
-Merhaba dedi.
-Nereden gelip nereye gidiyorsun ?
-Kadın şöyle bir duralayıp;
-Neden sordunki,dedi. Buraların sahibimisin? Yoksa bekçisimi?
Paşa gülümsedi.
Ne sahibiyim ne de bekçisi nine. Bu topraklar Türk milletinin malıdır.
Buranın bekçiside Türk milletinin kendisidir. Şimdi nereden gelip nereye gittiğini söyleyecekmisin?
Kadın başını salladı.
-Tabii söyleyeceğim, ben sincanın köylerindenim bey, otun güç yetiştiği, atın geç yetiştiği, kavruk köylerindenim. Bizim muhtar bana bilet aldı trene bindirdi, kodum Angara'ya geldim.
-Muhtar niçin Ankara'ya göderdi seni?
Gazi Paşamızı görmem için. Başını pek ağrıttımda.. Benim iki oğlum gavur harbinde şehit düştü. Memleketi gavurdan kurtaran kişiyi ölmeden birkez görmek için hep dua ettim durdum. Rüyalarıma girdi Gazi Paşa. Bende gündemeyip muhtara anlatınca, oda bilet alıp salıverdi Angaraya giceleyin geldimdi. Yolu neyi de bilmediğimden agşamdan belli kendimi ordan oraya vurup duruyom bey.
-Sen Gazi Paşa'dan başka bir isteğin varmı? Kadının birden yüzü sertleşti.
-Tövbe de bey, tövbede! Daha ne istiyebilirim ki... O bizim vatanımızı kurtardı. Bizi düşmanın elinden kurtardı. Şehitlerimizin mezarlarını onlara çiğnetmedi daha ne isteyebilirim ondan? Onun sayesinde istediğimiz gibi yaşıyoruz. Şunun bunun gavur dölünün köpeği olmaktan onun sayesinde kurtulmadıkmı? Buralara birdefa yüzünü görmek, sağol paşam! Demek için düştüm. Onu görmeden ölürsem gözlerim açık gidecek. Sen efendi bir adama benziyon, bana yardım ediverde Gazi Paşayı bulacağım yeri deyi ver.
Atatürk'ün gözleri dolu dolu olmuştu, çok duygulandığı herhalinden belliydi. bana dönerek;
-Görüyorsun ya Gökçen, işte bu bizim insanımızdır... Benim köylüm, benim vefalı Türk anamdır bu.
-Attan indim. Yaşlı kadını elini tuttum anacığım dedim, sen gökte aradığını yerde buldun, rüyalarını süsleyen, seni buralara kadar koşturan Gazi Paşa yani Atatürk işte karşında duruyo.
-Köylü kadın bu sözleri duyunca şakına döndü. Elindeki değneği fırlatıp Atatürk'ün ellerine sarıldı. Görülecek bir manzaraydı bu. İkiside ağlıyordu. İki Türk insanı, biri kurtarıcı, biri kurtarılan, ana oğul gibi sarmaş dolaş ağlıyorlardı. Yaşlı kadın belki ondefa öptü Atanın ellerini. Atada onun ellerini öptü. Sonra heybesinden küçük bir paket çıkarttı. Daha doğrusu beze sarılmış bir köy peyniri. Bunu Atatürk'e uzattı;
-Tek ineğimin sütünden kendi ellerimle yaptım Gazi Paşa, bunu sana hediye getirdim. Seversen yine yapıp getiririm. Paşa hemen orada bezi açıp peyniri yedi. Çok beğendiğini söyledi. Sonra beraber köşke kadar gittik. Oradakilere şu emri verdi; 'Bu anamızı alın burada iki gün konuk edin. (Ananıda al git deyip, bir anlamda küfür edenler var artık aramızda) Sonra köyüne götürün. Giderkende kendisine üç inek verin armağanım olsun.
Bu yazıyı okuyup duygulananlar var ise hala ümit var demektir.

Acaba kendisini şekere, kömüre satanlara benziyormu bu NİNEM ????

Yada ülkeyi satan siyasilere benziyormu ATAM???

NE DERSİNİZ ?
Kalın sağlıcakla.

çetin ekren
26.Şubat.2009, 09:33
ağzına sağlık feridun abi bu paylaşım çok güzel oldu ve çok duygulandım inan.adam sırf oy için dağıtmadımı o kadar şeyi şuna şahit oldum birebir zaten güneydoğudan elektrik parası alınmıyor yıllardı bu herkesin bildiği aşikar bişey.üstelik birde götürdü ufo dediğimiz sobalardan dağıttılar oralara adam evinde her odada bir tane yakıyo yetmiyor birde 50 mt lik ahırına tam 10 tane ufo takmış ahırını bununla ısıtıyor bunlar kimin cebinden çıkıyor benden her ay vergimi,su ve elektrik paramı alıyor.alamadığı ay hemen kestirmeyi biliyor ve bunlar yetmiyor gibi birde onlara yaptıkları bu yardım adı altında dağıttıklarının parasınıda alıyor.atalarımız bu durumu görse canını kanını veren şehitlerimiz bu durumu görse utançtan kahrolurdular.ne zaman uyanacak bu millet bilmiyorum ama sırf oy içinde vatandaş sömürülmez.ben erzurumda o kış aylarında 350-400 lira arası doğalgaza para öderken adam ahırında hayvanını ısıtmak için benim paramı yakıyor.bu resmen VİCDANSIZLIK-O.........

Mehmet Ardilli
26.Şubat.2009, 10:09
Feridun dostum ellerine, emeğine, yüreğine sağlık. Bize bunları unutturmaya çalışan, bizi menfaatleri doğrultusunda koyun sürüsü zannedenler avuçlarını yalar. Akşam dergide birlikte okuduğumuz Musli köyünde ki ninemin sözleri geldi aklıma. Nasıl da saf, tertemiz, riyasız, dosdoğru anlatıvermiş. Bence hala TÜRK MİLLETİ aynı ruhu koruyor. Ama mücadeleye devam, hem de her çıkmaza, her zorluğa karşı. Kim nederse desin. Biz NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE diyoruz. Sana sarılıyorum benim aslan arkadaşım.http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif

cemalreis
26.Şubat.2009, 13:33
ATAMIZ KALKSA GELSE HERHALDE TÜRKİYEYİ YENİDEN BU ZALİMLERDEN
KURTARMAK İÇİN SAVAŞIRDI.

Yusuf
26.Şubat.2009, 17:10
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif

Tamer Kuvvet
27.Şubat.2009, 07:24
Feridun abi ne güzel anlatmışsın vallha çok büyük bir zevkle okudum haklısın abi o ninemiz açtı belki hatta iki oğlunuda savaşta şehit vermişti bu güzelim ülkeye ama gururlu ve de onurlu duruş sergilemiş şimdiki insanlara benzemiyor şimdikiler gibi mevki ve mal uğruna onurunu satmamış ne mutlu böyle insanlara kötü olanda şu ülkemizi parsel parsel satıyorlar yabancılara artık uyanma vakti gelmedi mi tabi ya birde ekonomi var bazıları "Hamdolsun küresel kriz bizi teğet geçti" diyordu ne oldu ekonominin anası ağladı binlerce kişi işsiz kaldı uyanalım artık bir beyaz eşyaya bir kaç torba kömüre onurumuzu satmayalım geçici indirimlere aldanmayalım seçimler bittikten sonra o indirimlerin bindirime dönüşeceğini utunmayalım uyan Türkiyem uyan.

27.Şubat.2009, 08:08
Feridun bey elinize sağlık çok güzel bir yazı. Bende bazı düşüncelerimi paylaşmak istiyorum;

1. dünya savaşında Amerika başkanı işgalci devletlere şunu söylemiş:

"Türkiye'yi (yani o zamanki Osmanlı'yı) dışarıdan güç kullanarak işgal etmeniz mümkün değildir. Bu boşa harcanmış bir emektir. Türkiye'yi elde etmenin yolu içeriden ele geçirip parçalayarak yönetmektir".

Sonuç ortada 1. dünya savaşında büyük bir mağlubiyet ile ayrıldılar ülkemizden. Ancak şu anda ülkemizde petrol çıkarma hakları İngilizlere, kağıt fabrikaları Yunanlılara, demir-çelik tesislerimiz Arcelor firmasının ortaklığına ait. Son 60 yıldır taktik değiştirdiler ve bizi içeriden yönetmeye başladılar. Söylecek çok sözüm var ama bu sitenin içeriğine uymadığı için kısa kesiyorum. Atatürkbu günleri görseydi bizlerden (cumhuriyeti emanet ettiği gençlerden) utanırmıydı, kızarmıydı ! Biz onun emanetine sahip çıkmak için ne yapıyoruz. Yada onun emanetini yıkmak isteyenlere engel olmayarak aslında yardımcımı oluyoruz?

Temel sorunlardan biri ne aslında biliyormusunuz. Kişiler geçim derdine düşürüp ülke yönetimine katılmalarını engellenmesi.Hepimiz günlük hayatımızı kurtarmaya çalışırken başka birşeye odaklanamıyoruz. Tabi birde televizyon denilen dünyanın en gelişmiş silahı bulunmakta. Kültürel yozlaşma sağlanarak insanların değerlerini kaybetmeleri böylece uğruna savaşacakları şeyleri azaltmayı sağlıyorlar. Umarım birgün halkımız bu yapılanların farkına varır ve bir DUR diyebilir.

feridun berin
27.Şubat.2009, 20:00
Katılımlarınız için teşekkür ederim lütfen bize bırakılan mirasasahip çıkalım bedenen yapamıyorsak fikren oyumuza sahip olarak çıkalım nolur biraz özen gösterin Ezanımız susmasın Bayrağımız inmesin Vatanımız bölünmesin çünki bunları biz kazanmadık bunlar bize atalarımızdan şehitlerimizden, gazilerimizden miras kaldı miras yedi olmayalım. Allaha emanet olun kalın sağlıcakla.

mustafa aydoğmuş
28.Şubat.2009, 05:23
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif