PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ne olacak biz avcıların hali

mustafa aydoğmuş
27.Şubat.2009, 19:10
evet abilerim kardeşlerim ne olacak bizim sonumuz merak ediyorum içim sıkıldı duramadım yazacam ama iyi ama kötü kimine doğru der kimine yanlış benim düşüncem

evet yazacaklarım uzun değil bu zamansız sezon sonu hemen hemen hepimizin sıkıntısı oldu bu sezon kaç kere ördek avına gidebildiniz coğumuz gitmedi neden çünkü çogu avcının göllerde tanıdıkları olur kayıkcı telefon eder (abi atlayın gelin felaket ördek indi) bu inen ördek olmadıki daha sezon kapansın ne oluyor biz avlattırmadık siz buyurun remorklar dolusu vurun . bziler ne kadar cırpınsak az her yer den bir ses cıkar NAİM USTAMIZIN DEDİĞİ BİR SÖZ BİRLİK VE BERABERLİK OLMADIĞI SüRECE İŞİMİZ ZOR .çogu avcı köpek sevdasından da demeyelim rant kavgasından diyelim birlik ve beraberlik imkansız hale gelmiş durumda olan gene gercek avcı ve dostlara oluyor neyse can sıkıntısı uzadıkca saçmalamayalım herkeze saygılar

şunuda yazmadan gecemeyecem bu köpeklerin rant kavgasından vaz gecmeyen insanlar yakında köpek satacak avcıda bulamayaklar farkında değiller

cemalreis
27.Şubat.2009, 19:21
Mustafa kardeş bölgenizde kaç avcı var kaç köpek yetiştirici var dolayısıyla yetiştiricilerin avcıların bir araya gelmesine bir mani teşkil edeceği fikrine katılmıyorum saygılar

Sebahattin AVCI
27.Şubat.2009, 20:38
mustafam çok gerilmiş çok sinirlerin bozulmuş sen otur bi sakin kafayla çayını iç sakinleş heryerde aynı sorunlar binlerce ördek gelmiş bize yasak zengine godomana serbes

çok sıyıracak gibi olursan sağlığın bozulacak gibi olursa kendini fazla üzme git bi kaç ördek vur http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif sağlığından önemlimi bi sürü kaçak avcının önüne geçilememezken dahada türemekte bunlar sabrı kalmadı bu işin sanırım bizler önüne gecemeyeceğiz bu konunun yasanın kanunsuzların kim düzeltecek ? kimse değil belgesi olana herşeyde sınır koyulacak belgesiz özgürce yıllardır çok rahat birşekilde huzurlu bol avlar yapmaya devam edecek ben daha görmedim duymadım bir avcı diğer kuralsız avlanan arkadaşını avcıyı şikayet edip yakalattığını yada şikayet ettiğinde o görevli yim ben diyen milli parklar şahışlarınımı .....desem

neyse ben senden daha çok kızdım galiba ben de bi sakin sakin çay içeyim daha iyi düşüneyim

şahsıma yasaksa herkese yasak olsun kardada yasak güneştede yasak ayrımcılık oluyor. bohcacıya niye yasak olmuyor yada yakalamak için ugraşılmıyor ben buna kızıyorum

iiyigeceler

mustafa aydoğmuş
27.Şubat.2009, 21:29
Mustafa kardeş bölgenizde kaç avcı var kaç köpek yetiştirici var dolayısıyla yetiştiricilerin avcıların bir araya gelmesine bir mani teşkil edeceği fikrine katılmıyorum saygılar

abi afyonda yetiştirici hiç yok ben genel olarak yazdım en basitinden pointer kurzhaar cekişmesi secereli seceresiz cekişmesi olduğu sürece diğer sorunlarımıza bakan bile olmuyor bu en basit köpekte rant kavgası yapıyor sa ben gerisini düşünemiyorum

28.Şubat.2009, 08:26
Sevgili Mustafa, avcılık ve avcıların hali budur. Bu kadar bölünmüşlük oldugu sürece bundan daha farklı bir sonucu hiç kimse beklemesin.

Size çarpıcı bir örnek vereyim...

Saatlerce ugraşıp, Av sezonu ve Avcılık ile ilgili işlemler hakkında bir çalışma yaptım. Yapmış oldugum bu calışma ile ilgili iki parça sunum hazırladım.

Bir tanesi Maliye Bakanlıgına, diğeride DKMP(Doga Koruma Milli Parklar) Avcılık ve Yaban Hayatı Genel Müdürlüğüne sunulmak üzere.

Bu sunumları, fotokopi olarak yüzlerce, binlerce çogalttım. Ulaşabildiğim tüm kulüplere ilettim. Yetmedi bizzat kendi imzamla Genel Müdürlüge gönderdim. Antalyadaki sempozyumda bu konuyu bizzat kürsüde dile getirdim.

Yapılacak tek sey bu sunumların altına şu kadar üye adına deyip, imzalayıp göndermek.

Şimdi sıkı dur.. Sonuc ne biliyormusun..? KOCAMAN bir HİÇ...

Benden başka ne bir kulüp, nede bir kişi avcı olarak kendi menfeatlerine olan belgeyi ilgili makamlara iletmedi. Bunuda Dkmp Av ve Yaban Hayatı Daire Başkanlıgından ögrendim. İnanmadım bizzat gidip tespit ettim.

Kendi hakkını aramayan, medeni hukukun kendilerine sundugu haklarına sahip cıkmayan bir toplumun ben şukadar para veriyorum deme hakkıda ortadan kalkıyor.

Kimse görmüyor veya görmek istemiyor. BÖLÜYOR, PARÇALIYOR VE YÖNETİYORLAR...

Mehmet Ardilli
28.Şubat.2009, 12:47
Hepiniz çok haklısınız. Dün akşam Yaban tv de Ömer Borovalı ustanın evinde yapılan röportajı izledim. Bizim hayranlık duyduğumuz, düşüncelerine saygı duyduğumuz, büyük usta bir soru karşısında bana göre en çarpıcı cümleyi kurdu; 41 yıldır uğraşıyorum kanunu, nizamı ile hep yeniden hep sil baştan artık sıtkım sıyrıldı, bıktım usandım yeter artık 41 yıldır elimizde ki koskoca bir hiç. Çok üzüldüm, çok hak verdim. Ama tam da düşündüğüm gibiydi, kim olursan ol tek başına, yada münferit çabalar sonuca ulaşmıyor. Bence birlik olalım demekle birlik olunmuyor. Kulüplerde başlamalı bu iş. Federasyon ve konfederosyonlarla devam etmeli. Avcılık kanun ve düzenlemelerinin efendisi yine avcılar olmalı. Kişisel girişimlerle değil, federasyon düzeyinde kurumsal düzeyde girişimlerle, hatta siyasi girişimlerle ancak sesimizi duyurabileceğimize inanıyorum. Tüm avkolik dostlarımızın da bu konular üzerinde düşünmesini istiyoruz. Tüm avkolik dostlarıma saygılarımla.

Mustafa ÇİL
28.Şubat.2009, 15:49
işde bunlar tartışılmalı dostlar
ilgi ve alakanıza yorumlarınıza hatta görüntüleyip okumanız bile teşekkürler