Orijinalini görmek için tıklayınız : MAKSAT TARTIŞMAK MI ,PAYLAŞMA MI
Mustafa ÇİL
11.Mart.2009, 13:29
Sevgili gardaşlarım,dostlarım
O kadar güzel bir platformda, okadar seviyeli , o kadar cana yakın tanışmalar ,tartışmalar ve bu na benzer
ilk kavgaların sonu gerçek dostlulklarla biter kelimesini tamamlayan bir ortamımız varki,hiç bir yerde bulunmaz bu ortam.
Avlarımız,köpeklerimiz,ve bunu paylaştığımız stelerimiz,gerçek kimliklerimizi bilmeden bir birimizi çoğumuz hiç görmesekde, sanki yıllardır tanırcasına samimiyet ve içtenlikle burada bir şeyler paylaşmamız bu camianın ne kadar sağlam temelleri olduğunu göstermektedir..
Türkiyenin neresine gidersek gidelim,bir bardak çayını içebileceğimiz,sıkıntımız varsa, hemen oracakda yardım bulabileceğimiz ortamlar oluşmuş durumda.
Sıkılanlar bazende hep aynı gündem ve konular diyerek,bakıp bakıp gidenler mutlaka oluyordur..Yazılan yorumlardan rahatsızlık,bazen kanınıza dokunması,bazen hiç yok yere yerden yere vurulmanız sizce neyin göstergesidir.
Bu ortam bambaşka bir ortam derken mutlaka,hatalar ve tecrübesizlikler yanlışlıkla yazılmış yorumlar satırlar
olacaktır..Bu ste bir forum stesidir,fakat bu steninde mutlaka bir kuralı ve bu kuralı uygulayanları,olmak zorundadır.
Her dostumun kendini ifade şekli vardır,bu ifade şekli diğer bir arkadaşı rahatsız ediyorsa,bir başkasını kırıyorsa
bu ifade şeklinin doğru olduğunu savunmak elbetde yanlış olur...
Maksat paylaşmak mıdır ,tartışmakmıdır buna sizler karar veriniz...Bu günüme geldim ,hiç bir dostumun, ne tüfeğine ne de köpeğine ,gereksiz bir şekilde müdahale edip,saçma sapan konuların uzayıp gitmesine kendimce izin vermedim
en azından kendim gereksiz konular ile steyi boğmadığıma inanıyorum...
Tartışmanın bir içeriği ve sonucu olmalı,iştişarelerin temelinde doğruyu bulmak yatmazmı sizce...
Alıntılar ile,her kesin bildiği konuları farklı cümleler ile gündeme getirmek,bu işi yaptınız veya bildiğiniz anlamına mı gelir.Yoksa sadece havanda su dövmekmidir ?
TARTIŞMAK,AMA KİMSEYİ KIRMADAN İNCİTMEDEN TARTIŞMAK EN GÜZELİDİR..DOĞRUYA VARABİLMAK İÇİN TARTIŞMAK
VARILAN SONUÇ OLMALIDIR...
BU STEYE VE YÖNETENLERİNE BU GÜNE KADAR BU STEYİ BÜYÜMESİNDE ,ORTAMIN BOZULMAMASI İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPANLARA HUZURLARINIZDA TEŞEKKÜR EDİYORUM....
Mustafa ÇİL
cemalreis
11.Mart.2009, 15:19
dost dost diye nice sitelere sarıldım
benim sadık sitem avkoliktir
çok eğitmen gördüm tanıdım
gerçek eğitmen çil ustamdır.
bu arada kadir ustamı ciziroğlu mustafamı da unutmayalım sygılar
Mehmet Ardilli
11.Mart.2009, 16:28
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif Amacı olan, sonucunda müsbet netice veren tartışma, bizi geliştirir, ama iş kakışmaya gelince, kertiştirmeye gelince, sürtüşmeye gelince bundan kimse medet ummasın, haklısın Mustafam, haklısın vesselam.http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/103.gif
çetin ekren
11.Mart.2009, 16:42
gardaş dediklerine hak vermemek imkansız benimde dikkatimi çekiyor genelde bazen konular gerçekten dostluk ötesine çıkıyor menfaat ve ticari bir site oluveriyor.kimisi köpeklerini satılığa çıkarıyor bence bunuda senin kontrolünde yapsalar bence daha iyi olur mademki dostkolikteyiz diyoruz peki gardaşım eğerki sen bu köpek işinden ekmek parası kazanmıyorsan doğan köpeğin yavruları neden hemen satılığa çıkarıyon ben senin dostunsam bana parayla nasıl satarsın köpeğini belki yanlış düşünüyorum ama bu benim fikrim benim köpeğim doğacak olsa önceden de yaptığım gibi satılığa çıkarmam dost gözüyle baktığım arkadaşlarıma dağıtırım.yemin ederim hiçte birşey beklemeden!...
Diğer birisi yeni bir site açar burdan üye toplamaya çalışır bilmem ne!...BUNUN NERESİNDE DOSTLUK ANLAMIŞ DEĞİLİM.yok hayvan tahniti yaparmışta arkadaşları siteme beklerim.bende burdan diyorum ki onun doldurduğu hayvanı ben gözü kapalı doldururum ve isteyen dileyen merakı olan herkesede en ince püf noktasına kadar anlatmayada varım.DİYORUM ve dileyen istediğini sorsun.
belki yanlışım ama kusura bakmayın bu kadar üye içerisinde illaki dost olmayanlar çıkacak niyeti kötü olanlar çıkacaktır sen takma kafana ÇİL gardaşım.kim ne yaparsa yapsın KERVAN yürür.saygılarımla güzel gardaşım.
çetin abi sana katılıyorum.inanki bugün zafer kardeşimle msnde görüştük öğlen.bende aynısını söyledim.bir senedir bende köpek arıyorum,yok avı bırakıyorum,yok yer sıkıntısı çekiyorum adı altında fiyatlar isteniyor.tmm istenir ama işi ticarete döküyor.biz aferdersiniz eşşek değiliz bişeyler verilir.değeriden fazla fiyat isteniyor gibi geliyor bana.
aman ustam sakın üstüne alınma.çünkü sen burdan ekmek yiyorsun, eğitiyorsun, besliyorsun.bak ÇİFTLİK bile kurdun.allah yolunu açık etsin.allah utandırmasın.allah izin verrse şu işler bir yoluna koyayım inşllh senden de bir köpek düşünüyorum.
bende bir dostumdan yavru köpek sözü aldım.benden para istemedi, versemde almaz.ama 2-3 kutu fişek alacağım ona.
ben bu siteyi başka bir siteden reklamını bulup üye olmadım.tavsiye üzerine üye oldum.
ZATEN BU SİTENİN REKLAMA İHTİYACI YOK.
ustam bak bazı şeyleri tartışmaya başladık bile.
kal sağlıcakla.
hep beraber YOLA DEVAM
Samed Berin
11.Mart.2009, 19:30
Değerli abilerim Farklılıklarınızı birbirinizi kırmadan, zenginliklerinizi dostça paylaşmak dileğimle biz okulda öyle yapıyoz arada kırılıyoz ama çabuk barışıyoz onun için bize çocuk diyorlar siz kırılmayın kaynamazsınız çünki size adam diyorlar hehehe.
Sebahattin AVCI
11.Mart.2009, 20:05
İzzet ve Çetin ustam güzel içtenlikle yazılarınızdan ötürü saygılar
abi ben burada şunu öğrendim kendi kanaatimce köpek var köpekcik var avcı köpek var köpeğin kötüsü olmaz avcının eğitimsizi bilgisizi sabırsızı olur ama köpeğin kokusu kanı farklı olanı ayrıcalıklıdır buna insanın lazı.macırı.çerkezi abazası gibi düşünüyorum .
dostlarım ben tüccar değilim olmak istesemde olalam buda bi yetenek sabır ve tecrübe isteyen zor bi uğraş yani emek harcayarak olan bi iş
burada eğitilmemiş itaati den tutunda aklınıza gelen yada size bir köpekte yeterli olacak olan temel itaatleri verilen bir köpek sahibi olmak istediğinizde hangi nazınız geçeceğimiz arkadaşımıza doğan yavruları bedavaya verecektir ama eğitte ver dediğimizde bunu yaparlarmı ? kimse yapmak istemez oldu hem köpek verecez bedavaya hemde eğitecez derler dimi.
onun için çil ustayı örnek alırken biraz düşünmemiz lazım dır bilmiyorum belki eğitimsiz köpeği çil usta 350 der eğitimli sinede 750 der buda bir emek tir adam bizim gibi 1 köpeği beslemiyor çiftliği doyurmaya çalışıyor
bunlarda benim düşüncelerim iyi bir köpek istiyorsak bazı sıkıntıları olacak yoksa bu beni idare ediyor dersek zaten sıkıntı yoktur
saygı ve sevgiler dostça kalın.
Halil KÜÇÜK
11.Mart.2009, 20:07
TARTIŞMAK,AMA KİMSEYİ KIRMADAN İNCİTMEDEN TARTIŞMAK EN GÜZELİDİR..DOĞRUYA VARABİLMAK İÇİN TARTIŞMAK
VARILAN SONUÇ OLMALIDIR...
Mustafa ÇİL
erol kahraman
11.Mart.2009, 20:22
ŞİMDİ TARTIŞMAK BİR ERDEMDİR DOĞRUYU BULASIN !
TARTIŞIRKEN KARŞI TARAFI KIRMAK HAKSIZ VE ACİZ OLDUĞUNA DELALETTİR.
AMA PAYLAŞMAK EN GÜZELİDİR İNSANLARA BİLGİYİ ULAŞTIRMAK VE ULAŞTIRILAN BİLGİYİ ÖĞRENMEK ÇOK LEZETLİDİR.
İzzet ve Çetin ustam güzel içtenlikle yazılarınızdan ötürü saygılar
abi ben burada şunu öğrendim kendi kanaatimce köpek var köpekcik var avcı köpek var köpeğin kötüsü olmaz avcının eğitimsizi bilgisizi sabırsızı olur ama köpeğin kokusu kanı farklı olanı ayrıcalıklıdır buna insanın lazı.macırı.çerkezi abazası gibi düşünüyorum .
dostlarım ben tüccar değilim olmak istesemde olalam buda bi yetenek sabır ve tecrübe isteyen zor bi uğraş yani emek harcayarak olan bi iş
burada eğitilmemiş itaati den tutunda aklınıza gelen yada size bir köpekte yeterli olacak olan temel itaatleri verilen bir köpek sahibi olmak istediğinizde hangi nazınız geçeceğimiz arkadaşımıza doğan yavruları bedavaya verecektir ama eğitte ver dediğimizde bunu yaparlarmı ? kimse yapmak istemez oldu hem köpek verecez bedavaya hemde eğitecez derler dimi.
onun için çil ustayı örnek alırken biraz düşünmemiz lazım dır bilmiyorum belki eğitimsiz köpeği çil usta 350 der eğitimli sinede 750 der buda bir emek tir adam bizim gibi 1 köpeği beslemiyor çiftliği doyurmaya çalışıyor
bunlarda benim düşüncelerim iyi bir köpek istiyorsak bazı sıkıntıları olacak yoksa bu beni idare ediyor dersek zaten sıkıntı yoktur
saygı ve sevgiler dostça kalın.
güzel kardeşim benim.ben mustafa ustamlada görüştüm.ben köpeklerine hiç pahalı demedim.ama o zaman imkanım yoktu.ama imkanım olursa ustamdan bir tane almayı düşünüyorum.ama bu gün olur ama yarın olur.çünkü ustam bu işin prafösörü.benim sitemim köpeğin eğitimi yok 3 aylık köpeklere 1.000-1.500 arası para istiyor.sen verirmisin? bana göre uçuk rakamlar.benim hiç ,hediye köpek etmek isteyen varmı diye bir ilanım varmı?herkesin kendi kesesine göre aradığı vardır.
hadi bakalım tartışırken birbirimizi kırmayalım arkadaşım.
amacımız neticeye varmak
erol kahraman
11.Mart.2009, 20:27
HAH İŞTE BÖLE KIRMADAN TARTIŞIN SAKİN SAKİN
Sebahattin AVCI
11.Mart.2009, 21:12
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif sıkıntı yok izzet hocam devam devam
yahu kusura bakma ama kimdir bu daha anne sütündeki yavruya 1,500 ytl isteyen ohaaa diyorum yuuhhhh diyorum
ama belli de olmaz belki 5 aylık olunca suya giren aport eden ferma veren avı esgeçmeyen bi ırktır ondan bi araba parasına
veriyordur adam http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
bu arada denizli horozları kaç kuruş oradan alsak lazım bana sakaryada kalmadı denizli horozu ? http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
Mustafa ÇİL
11.Mart.2009, 21:51
yav dostlarım can gardaşlkarım
elimden geldiğince imkanlar el verdikçe zaten her kjesiş köpek sahibi yapmanın gayreti içersindeyim
bakınız diğer bir başlık altında
iki isimle üye olmuş bir arkadaşımızın
tabi arkadaş veya dost ise
bu vatandaşın derdi var
amacı var
sıkıntısı var
açık oynayamıyor
ama sizlere bu başlığı açarken
işde bunları rahatca yazasınız ve tartışabilesiniz dyerek açtım
maksat paylaşmak oldu senelerce
ve hep öylede kalacak
kolay değil okadar köpeğin bakımı ve karnının doyurulması
eskiden olduğu gbi 5,,10 köpek olsa neyse
sıkıntısı bile olmaz....bir kaç köpeğe ekmek verenlerin derdini bazen dinliyorum
ama iş bizim çiftliğe gelince varya, vatandaş dinleme zahmetinde bile ,BULUNMUYOR...
bakınız defalarca hediye etmeye çalıştım
gerekirse tekrar tekrar hediyede ederim,,hiç önmli değil.....ama bu işin içine bir gren pişman birde karşıdan bakan pişman...
ama bu şekilde
kırmadan DEVAMMMM
BU BAŞLIĞI AÇMA SEBEBİM BU DOSTLAR
Mustafa ÇİL
12.Mart.2009, 01:05
İŞDE BU DOSTLAR
Arkadaslar
Bence kopeklere yuksek fiat isteyenlere kizmamiza gerek yok.
Bence herkes malina istedigi fiati koymaya hakki vardir,Eder veya etmez
o ayri bir meseledir tek yapacagimiz o ilanla ilgilenmeyiz.
Saygilar
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif sıkıntı yok izzet hocam devam devam
yahu kusura bakma ama kimdir bu daha anne sütündeki yavruya 1,500 ytl isteyen ohaaa diyorum yuuhhhh diyorum
ama belli de olmaz belki 5 aylık olunca suya giren aport eden ferma veren avı esgeçmeyen bi ırktır ondan bi araba parasına
veriyordur adam http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
bu arada denizli horozları kaç kuruş oradan alsak lazım bana sakaryada kalmadı denizli horozu ? http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
bunda kızacak darılacak birşay kardeşim.TARTIŞIYORUZ.dedimya,adamın 3 yaşında bir köpek yetiştirmiş.satacak burada 4.000 tl para istiyor.
ustam 35 tane köpekten baksediyor.kolay değil.hergün birisiyle ilgileniyor.maması var,aşısı var,ilgisi,alakası var,ferma,aport eğitimleri var.hergün uğraşmak kolay değil.ustam bana fiyat verirken hakkından aşğı bile istedi kanatindeyim.adam başkasından 400 alıyor hemen 1000 tl den satışa çıkarıyor.hiç ava bile götürmüyor.
valla horoz fiyatlarından hiç haberim yok.ama inşlhh akhisar yada bunu gibi bir toplantı olursa hallederiz..http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/67.gif
Arkadaslar
Bence kopeklere yuksek fiat isteyenlere kizmamiza gerek yok.
Bence herkes malina istedigi fiati koymaya hakki vardir,Eder veya etmez
o ayri bir meseledir tek yapacagimiz o ilanla ilgilenmeyiz.
Saygilar
abim benim.tabiki isteyen istediği fiyatı ister.daha öncede dedim.herkes kesesine göre hareket eder.ustam daamızlıklarından olan yavrulara bir fiyat biçiyor.adam o fiyata bakıp o da aynı fiyatı çekiyor.ama ustamın damızlıkları uzun kokulu uzun fermalı v.s..adam hiç bunları göz önünde bulundurmuyor.anne baba nasıl belki kendi bile görmedi.
kal sağlıcakla.denizliden bol slm
çetin ekren
12.Mart.2009, 09:29
ya arkadaşlar,kardeşler ben inanıyorum kimse mustafa gardaşıma sen niye köpeklerini parayla satıyorsun diyemez diyene en önce ben karşı çıkarım çünkü bu adam bundan çocuklarının ekmek parasını nafakasını çıkarıyor biz bir tane köpeğe bakamazken farklı düşünmek yanlış olur.
benim anlatmaya çalıştığım daha farklı bir mesele,şimdi benim köpeğim doğdu diyelim 10 tanede yavru oldu hemen 600 liradan 6000 lira oh ne güzel varmı böyle bir para kazanma yolu.Bırakalım herkes bildiği işi yapsın işi ustası kimse ona yaptırırsan pişman olmazsın.hem sonra adam av sezonunda avını yapıyor mevsim bitincede yok apartmanda şikayet oluyor,yok havlıyor,yok askere gidecem bilmem ne gibi sudan bahaneler
zaten sen o köpeğe değer veren biri olsan işin bitince onu bir ticari mal gibi görmezsin bakamıyorsan verirsin bir dostuna ve gün gelir kim bilir belki müsait olunca ya geri alabilirsin veya yavrularından o dostunda sana verir.
hem birde şuvar ki zaten en kızdığım nokta odur.bir arkadaşımızın köpeği doğmuş bakıyorsun bir ilan.SATILIK AV KÖPEĞİ YAVRULARI,babası kimin köpeği annesi yurt dışından gelme şimdi öyle olunca bu yavrununda onlar gibi av yapacağına garantin varmı.verebiliyormusun bu garantiyi.verebiliyorsan mesele yok.
yani anlatmaya çalıştığım ya bırakalım herkes işini yapsın bir yerden birşeyler koparmaya çalışmayalım.ve hiç olmazsa ülkemizdeki av köpeği ırkları istenilen,aranan kriterlerde köpekler olsun.DOST DEDİYSEK BİRİNE ÖLÜMÜNE KADAR DOST OLALIM.ÇIKARCILIKLA DOSTLUĞU BİRBİRİNE KARIŞTIRMAYALIM.
ya arkadaşlar,kardeşler ben inanıyorum kimse mustafa gardaşıma sen niye köpeklerini parayla satıyorsun diyemez diyene en önce ben karşı çıkarım çünkü bu adam bundan çocuklarının ekmek parasını nafakasını çıkarıyor biz bir tane köpeğe bakamazken farklı düşünmek yanlış olur.
benim anlatmaya çalıştığım daha farklı bir mesele,şimdi benim köpeğim doğdu diyelim 10 tanede yavru oldu hemen 600 liradan 6000 lira oh ne güzel varmı böyle bir para kazanma yolu.Bırakalım herkes bildiği işi yapsın işi ustası kimse ona yaptırırsan pişman olmazsın.hem sonra adam av sezonunda avını yapıyor mevsim bitincede yok apartmanda şikayet oluyor,yok havlıyor,yok askere gidecem bilmem ne gibi sudan bahaneler
zaten sen o köpeğe değer veren biri olsan işin bitince onu bir ticari mal gibi görmezsin bakamıyorsan verirsin bir dostuna ve gün gelir kim bilir belki müsait olunca ya geri alabilirsin veya yavrularından o dostunda sana verir.
hem birde şuvar ki zaten en kızdığım nokta odur.bir arkadaşımızın köpeği doğmuş bakıyorsun bir ilan.SATILIK AV KÖPEĞİ YAVRULARI,babası kimin köpeği annesi yurt dışından gelme şimdi öyle olunca bu yavrununda onlar gibi av yapacağına garantin varmı.verebiliyormusun bu garantiyi.verebiliyorsan mesele yok.
yani anlatmaya çalıştığım ya bırakalım herkes işini yapsın bir yerden birşeyler koparmaya çalışmayalım.ve hiç olmazsa ülkemizdeki av köpeği ırkları istenilen,aranan kriterlerde köpekler olsun.DOST DEDİYSEK BİRİNE ÖLÜMÜNE KADAR DOST OLALIM.ÇIKARCILIKLA DOSTLUĞU BİRBİRİNE KARIŞTIRMAYALIM.
benimde anlatmaya çalıştığımda budur.ama ben farklı yaklaştım herhalde.http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.